Zimná bunda na bežné nosenie 150-200€

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zimná bunda na bežné nosenie 150-200€

Príspevok od používateľa Michaelo »

Zdravím,

hľadám nejakú zimnú bundu na bežné nosenie do mesta.
Nechcem nič hrubé ako tie čo som mal donedávna z Poľska :D a preto rozmýšľam nad SoftShell bundou.
Vôbec sa v tomto nevyznám, takže potrebujem radu.

Bunda by mala byť pomerne ľahká a nemala by byť hrubá, taktiež by mala byť voľná (nič obtiahnuté v čom sa necíti človek pohodlne), mala by zvládať teploty 10°C to -10°C (tričko, mikina, bunda) a samozrejme by mala byť nepremokavá (nemyslím plne vodeodolná, ale nepremokavá a vetruodolná aspoň na toľko, že po 200 metroch nebudem mokrý ako kura). Kapucňu nevyžadujem, ak bude, tak nech je odopínateľná.

Cenový limit je 150-200€
bundu budem brať z nejakého e-shopu (u nás v meste nie je obchod s niečim takým), takže v kľude hádžte linky a aj pár slov, prečo práve túto bundu.

Ps.: aby som nezabudol, tak nejaký štýl ktorý sa mi páči:
http://www.pinguincz.cz/cs/zbozi/laser/p-4019
http://www.northfinder.com/sk/produkty/ ... balranald/
V skratke, čierna bunda, možno s trochou iných farieb, no primárne čierna.

Taktiež ma zaujala táto mikina: http://www.hudy.cz/funkcni_pradlo_pansk ... Cerna.html

Vďaka.
zyzz
Light Expert
Light Expert

Re: Zimná bunda na bežné nosenie 150-200€

Príspevok od používateľa zyzz »

to nedokazes zdvihnut lenivu rit a pozriet s poskusat v obchode?
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Skôr sekcie do témy "Hľadám". Nebude ti v zime v takej tenkej bunde predsa len zima ? Ja mám podobnú tenkú bundu na také prechodné obdobie na zimu kabát a zimnú bundu, v tomto by mi bola zima. Osobne mám skúsenosti len s North Finderom, mám asi 5 kusov od nich, aj brat/otec/mama, sme s nimi dosť spokojní, či už na lyžovačku alebo aj na normálne nosenie sú to aspoň pre mňa bežného užívateľa dobré bundy. Niektoré kusy más 5-6 rokov a vyzerajú ako nové,takže kvalita materiálu je na vysokej úrovni. Ešte, čo som mal možnosť skúšať, tak to boli tie drahé Sherpa a Spyder kúsky, tie sú kvalitné, ale asi mimo rozpočet.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

zyzz: nabudúce si poriadne prečítaj čo som napísal a až potom niekoho urážaj!

dano:
Nie, mne v zime nie je zima ani v mikine, no predsa len ak sneží/je kosa a si v mikine, tak na teba ľudia divne zazerajú, preto chcem nejakú SoftShell bundu (do teraz som nosil tie hrubé zateplené bundy, nos tále som ich mal rozzipsované). Proste nechcem nič hrubé.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Ako aj ja mám niekedy také záchvaty, že v zime idem v tričku do mesta a frajerka sa za mňa hanbí, ale who gives a fuck ? Ak ti je fajn aj v mikine, tak si nekupuj bundu. Anyway, všetky tie bundy budú +/- rovnaké, ak si bežný používateľ, tak nejaký rozdiel nepocítiš. :-) Kúp si tú, ktorá sa ti viac páči. Ak nebude vyhovovať, máš možnosť ju vrátiť bez udania dôvodu :-) Pozeraj hlavne po vodnom stĺpci, to sa hodí keď sneží/prší aby ti nepremokla bunda až po tričko. Akurát predvčerom som šiel v daždi asi 40 minút pešo (mám NF bundu) a keď som sa doma vyzliekol, tak som bol suchý pod vetrovkou a tom sa mal takú tenkú len. Ale je tam 10 000 vodný stĺpec. Také veci ako windproof a pod majú všetky nad 100€ určite. Skôr už len dizajn a umeistnenie vrecie a pod tam rozhoduje :-)
@zyzz - v bežných obchodoch nemáš taký výber tovaru, respektíve sa tie obchody orientujú len na úzku skupinu populárnych značiek, kde sa hľadí na popularitu a nie na kvalitu :-)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja som rozmýšľal aj nad niektorými lacnejšími a zaujali ma tieto dve:

http://www.northfinder.com/sk/produkty/detail/beerwah/ (lepšia vodeodolnosť - ehm, ako tak premýšľam, čím vyššie číslo, tým viac vody prepustí, nie? Takže je horšia.)
http://www.northfinder.com/sk/produkty/ ... balranald/ (má antibakteriálnu podšívku)

Neviem ktorú by som z nich mal zobrať. Predsa len, aj keď mi je dobre v mikine (zaujala ma táto http://www.hudy.cz/funkcni_pradlo_pansk ... Cerna.html ), je dobré mať nejakú bundu.

K umiestneniu vreciek, veľmi mi vyhovuje vnútorné vrecko. Mám ho na jednej bunde a aj mikine a využívam ho najviac.

Zajtra zabehnem do mesta pozrieť do obchodu, no ako som písal, u nás ani len takéto špecializované obchody nie sú a aj ak áno, nemajú nič kvalitné, lebo toto je malé mesto.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

NF má pomerne dosť obchodov, hlavne tých veľkých obchodných centrách. Je to taká ľudová bunda v dobrom pomere kvalita/cena. Ak máš NF kartu, tak máš aj nejakú 10% zľavu :-)
Ten Kodiak je funkčné prádlo, s tým do dažďa a snehu by som asi nešiel.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

U nas mame tak akurat Kaufland a nedavno vedla toho postavili Gate, Nay a par dalsich obchodov, no ziadne velke nakupne centrum.
uvidime.

Viem ze je to funkcne pradlo, no cital som par recenzii a ta povrchova uprava je dostatocna na to, aby si mohol v nej v klude ist aj ked prsi.

Uvidime teda, no chcem mat nieco kvalitne, nie ludove :D

//Edit:
Za toto by si u mna mal ban, to si pis.
Pre zaujimavost, to pises do vsetkych tem kde sa chceli poradit o bunde ci inych veciach? Lebo takych tem tu je viac.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Z tých, čo si postol, je jediná skutočne teplá len Kodiak. Mám ho a super.

Tie zvyšné sú klasické membránovky (aj keď u značky North Finder by som tento termín nerád používal :mrgreen: ). Teda nezateplené.

Čím vyššie číslo vodného stĺpca, tým vyšší hydrostatický tlak membrána znesie = vydrží viac dažďa. Pre tvoju predstavu, silný dážď v búrke vytvorí vodný stĺpec aj 10 000 mm. Ak máš batoh, tak pod jeho popruhami na pleciach je na membránu vyvíjaný tlak cca 8-10 000 mm. Keď pôjdeš s batohom v búrke, tak si zrátaj, čo musí membrána vydržať. A to sa nebavíme o priedyšnosti pre vodnú paru + životnosť membrány. No v zime, keď maximálne tak sneží no neprší, ti je super vodný stĺpec zbytočný. Potrebuješ izoláciu a niečo pre základnú ochranu (v lese mi v zime vždy vystačila ako vonkajšia vrstva parka britskej armády :smt006 )

Čo takto radšej poriadnu membránovku a do nej flísku/vlnu/perovú vložku? Napr. Jack Wolfskin + perová vložka... proste niečo, čo ti zastaví aj vietor + poskytne izoláciu.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ako som písal, dnes som potreboval danú bundu kúpiť/objednať, takže som sa zastavil v sportisime v meste (nedávno otvorené, ani som o ňom nevedel :D ).
Tam mali pár NorthFinder-iek ale ten strih mi vôbec nevyhovoval (ani XXL mi nebola dobrá (ak sa nemýlim, bola to NF Coldstream, pričom teraz nosím XL a je mi voľná), keďže sa mi nechcelo ísť do športových potrieb v meste (zistil som že sú oficiálny predajca NorthFinder v meste), tak som si ďalej prezeral bundy a nakoniec som zobral Salomon Supernova Jacket M.
Nie je hrubá a ani ťažká, taktiež som nechcel nič vlnené či vypchávané perím, takže tá mi bola presne podľa chuti.
Ako som písal, mne stačí tričko, mikina a klasická bunda, keďže mikinu mám fleecovú a tá fakt hrozne hreje.
Uvidíme ako dlho vydrží, no ja nijak často vonku nechodím, takže tá bunda bude za 4 roky menej používaná ako u niekoho za jednu zimu :D

Aj tak vďaka za rady dano a stoporko.
peter211
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa peter211 »

softshelové bundy sa dajú kúpiť aj v pracovných odevoch - sú neporovnateľne lacnejšie ako v športových obchodoch, vyzerajú dobre a splnia ten istý účel
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

To nie je na bežné nosenie :D
DonAndres
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa DonAndres »

Zimnú bundu kúpiš aj v obchodoch ako New Yorker, Gate, HM v cene do 100 euro a myslím že do -10 zahrejú úplne v pohode.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Do -10 sa môžeš obkrútiť aj dekou.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

tie hodnoty vodnych stlpcov, membran a neviem co este su podla mna viac-menej iba marketingove veci. Asi rok pouzivam uplne obycajnu tenku softshelovu bundu ,nezateplenu,neznackovu kupena niekde v Tescu ci kde za za 15€. Proti vetru je super,zmokol som v nej nespocetne vela krat a ani raz nepremokla. Prach ani spina sa na nu nechytaju,vyzera ako nova pritom som ju nikdy necistil. Vyslovene zimnu bundu ani nemam, pokial niekto nebyva niekde v horach ci na severe tak ju podla mna ani nepotrebuje, uplne staci nieco tenke a mikina pod to. Zda sa mi celkom zabavne ked vidim ludi ako su zababuseni do hrubych bund pomali az po čelo pritom vonku je este nad nulou :D . Skutocna zima zacina niekde okolo -10 st. vsetko ostatne je pre chlapa nič :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Suhlas, no napr. u nas dnes v noci hlasia - 16°C :)
Osobne byvam na severo-vychode a pred dvoma ci troma rokmi tu bola taka zima, ze pozamrzali vodovodne potrubia a boli pozatvarane aj skoly.
12maros34
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa 12maros34 »

ak hladas SoftShellovú bundu alebo nejake mikiny, tak za ovela lacnejsie sa daju najst v pracovnych eshopoch nez takto v sportovych obchodoch

//autoeditácia príspevku (10 Jan 2014, 9:26)
posielam nejake linky z ktorych ja cerpam
http://peronslovakia.sk/sk/katalog-tova ... lova-bunda
http://peronslovakia.sk/sk/katalog-tova ... hell-bunda
http://www.pracovneodevykado.sk/pracovn ... ITI-WINTER
Napísať odpoveď