Platba kartou - nezaúčtovaná platba
Platba kartou - nezaúčtovaná platba
V piatok som na jednej pumple platil bezkontaktou kartou. Cez víkend som si prezeral IB, a zostatok n účte bol rovnaký. Vravel som si, že asi to zaúčtujú až dnes. Dnes som tam taktiež platil kartou. Na pomyselný nulový zostatok. (na účte bolo 100€ - 50 v piatok a - 50 dnes ). Teraz som prezrel IB, a stále mám na účte 100ku.
V rezervovaných platbách ani čakajúcich a neviem akých som nič nenašiel. Pre istotu som volal priamo do banky, kde mi oni presondovali účet a uistili ma, že tých 100€ reálne na účte je a môžem ich použiť. Doklad z pumpy mám o zaplatení. Taktiež ústrižok z terminálu. Čo teraz ? Môžu po mne chcieť aby som to zaplatil ?
V rezervovaných platbách ani čakajúcich a neviem akých som nič nenašiel. Pre istotu som volal priamo do banky, kde mi oni presondovali účet a uistili ma, že tých 100€ reálne na účte je a môžem ich použiť. Doklad z pumpy mám o zaplatení. Taktiež ústrižok z terminálu. Čo teraz ? Môžu po mne chcieť aby som to zaplatil ?
Re: Platba kartou - nezaúčtovaná platba
O akú banku ide?
-
rufus59
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Stalo sa mi raz podobne platil som bez kontaktne a nestiahlo mi ihned peniaze ale az o dva tri dni.
-
theBliZZard
Star
Platil si 50e bezkontaktne? Nie je tam moznost zaplatit maximalne len 20e ci tak nejako?
To sa aj mne stane, že zaplatím, a platbu stiahne neskôr ... ale vypíše mi do rezervovaných platieb, alebo čakajúcich na schválenie tú sumu, č. transakcie ...
Ale tu nič. A potvrdili mi to aj na infolinke banky keď som im zadal prístup k účtu. Presne som sa ho pýtal na to či mi tú platbu nemôže strhnúť až za pár dní.
Je to mBank
//autoeditácia príspevku (25 Nov 2013, 16:20)
Tie sumy som dal len od buka do buka
jedna bola myslím 14,90 a druhá možno 17€ ... len som to napísal tak, aby opticky bolo vidno, že som neprešvihol limit zostatku na karte, ale minul všetko čo tam bolo... 
Ale tu nič. A potvrdili mi to aj na infolinke banky keď som im zadal prístup k účtu. Presne som sa ho pýtal na to či mi tú platbu nemôže strhnúť až za pár dní.
Je to mBank
//autoeditácia príspevku (25 Nov 2013, 16:20)
Tie sumy som dal len od buka do buka
To je zvlastne
V tych rezervovanych/cakajucich platieb by mala byt ta platba urcite zaznamena ak bola vykonana uspesne.Ale ak mas potvrdenku o zaplateni,tak ty sa o nic nestaraj,nie je to tvoja chyba ani starost,ci sa sa platba z tvojko uctu stiahla alebo nie.
Myslím, že tieto bezkontaktné platby môžu byť online a offline. Pri online platbe (terminál banky obchodu sa hneď spojí s Tvojou bankou) sa automaticky zaúčtujú peniaze a strhne ich z účtu do rezervácií (príde smska o vykonaní platby, ak ju máš aktivovanú). Pri offline platbách to nastane až neskôr (smska Ti nepríde, banka obchodu sa s Tvojou bankou spojí až po určitej dobe a až následne Ti strhne peniaze, môžeš sa dostať aj do mínusu). Niekedy na začiatku roka boli takmer všetky bezkontaktné transakcie offline (sťažoval som sa na to v téme o mBanku), ale posledných pár mesiacov som narazil iba na jeden offline terminál v miestnom obchode. Všimol som si, že pri priložení karty zvyčajne vypíše, či sa jedná o offline platbu (smska mi vtedy neprišla) alebo online platbu (smska mi okamžite prišla).
Nie som si istý, či to naozaj takto funguje.. ale podľa mojich skúseností s platbou bezkontatknou kartou z mBanku mi to takto vychádza.
Skús ešte raz ísť na tú pumpu a pozri sa na displeji, čo Ti vypisuje..
Nie som si istý, či to naozaj takto funguje.. ale podľa mojich skúseností s platbou bezkontatknou kartou z mBanku mi to takto vychádza.
Skús ešte raz ísť na tú pumpu a pozri sa na displeji, čo Ti vypisuje..
Aha tak nic, pretoze mama pracuje v SLSP a hovorial ze mali v poslednej dobe podobne problemy, ze im blbol system ..
bud rad ze si to mal za 0 
to sa stava obcas,banka to ale moze stiahnut do 30dni dodatocne pri zahranicnych platbach je to este dlhsia lehota
mne sa toto raz stalo z kartou ktora neni bezkontaktna a taktiez nebola nikde regnuta platba a v banke mi povedali ze nic neni rezervovane a o tyzden to stiahlo zahada....
No tak potom si to stiahne do minusu. Pojdem im tu kartu o hlavu oplieskat ak ich chybou mi to este da nejake dodatocne poplatky za precerpanie. Toto by sa podla mna nemalo stavat. Niekto plati len kartou, nema pri sebe hotovost a nastane situacia ze nebude mat cim zaplatit. Keby sa mi to stalo na druhej karte tak si to mozno ani nevsimnem.
Postavim sa teraz pred pumpu a dam si cedulu ze palivo za polovicu pri platbe mojou kartou
//autoeditácia príspevku (25 Nov 2013, 20:20)
Takže isto to bola offline platba ... až keď som sa ich na to opýtal. Doteraz som netušil, že také niečo vôbec existuje.
//autoeditácia príspevku (25 Nov 2013, 20:34)
Keď si to tak zoberiem, to musí byť zlatá baňa pre čorkárov chytiť takúto kartu ... (aj keď teraz ju dávajú automaticky už skoro všetky banky) keď stihnú obehnúť len 10 obchodov a v každom minúť po 20€ ...
žiadny PIN, žiadna kontrola ...
.. Nie je niekde aspoň nejaká povinnosť predajcu upozorniť že sa jedná o offline platbu ? Na internete je ku tomu celkom málo (aktuálnych) informácií
Postavim sa teraz pred pumpu a dam si cedulu ze palivo za polovicu pri platbe mojou kartou
//autoeditácia príspevku (25 Nov 2013, 20:20)
Takže isto to bola offline platba ... až keď som sa ich na to opýtal. Doteraz som netušil, že také niečo vôbec existuje.
//autoeditácia príspevku (25 Nov 2013, 20:34)
Keď si to tak zoberiem, to musí byť zlatá baňa pre čorkárov chytiť takúto kartu ... (aj keď teraz ju dávajú automaticky už skoro všetky banky) keď stihnú obehnúť len 10 obchodov a v každom minúť po 20€ ...
žiadny PIN, žiadna kontrola ...
.. Nie je niekde aspoň nejaká povinnosť predajcu upozorniť že sa jedná o offline platbu ? Na internete je ku tomu celkom málo (aktuálnych) informácií
-
ferdinand19
Medium Expert
20 € sa moze platit bez zadania PIN kodutheBliZZard napísal:Platil si 50e bezkontaktne? Nie je tam moznost zaplatit maximalne len 20e ci tak nejako?
Písal som, že to bolo len obrazne ... presnejšie sumy som napísal nižšie ... (uvidím ich, až keď mi na konci mesiaca teda pribudnú - teda ubudnú z účtu
)
Ono aj bezkontaktná karta vraj občas vyzve na zadanie pinu, ale mne sa to ešte nikdy nestalo. Možno má nejakú ochranu, koľko transakcií za hodinu môže spraviť.. ktovie.
-
Jaccobinho
Medium Star
Limit na bezkonaktnú transakciu je 20 €, kumulatívny limit 60 €. Čiže ak bezkontaktne zaplatíš 60 € (vo viacerých transakciách), tak sa ti bezkontaktná funkcionalita zablokuje, obnoví sa až po nejakej transakcii s použitím PIN kódu (platba s PIN, výber z bankomatu, zistenie poplatku v bankomate). Samozrejme v banke si poistený proti akejkoľvek náhodnej alebo omylnej bezkontaktnej platbe, takže aj keď ti kartu ukradnú, tešiť sa môžu len zo šesťdesiatich eur, no aj tie po čase uvidíš nazad na svojom účte.
A ako ste písali - je pravda, že novinkou je to, že niektoré bezkontaktné terminály sú ONLINE, pritom pri spúšťaní tejto funkcionality boli všetky striktne OFFLINE (kampaň spustila Tatra Banka). Ide o to, že pre banku a klienta je výhodnejšia online bezkontaktná platba, preto tam kde je to technicky dostupné, banka takúto možnosť v termináli ponúka.
A ako ste písali - je pravda, že novinkou je to, že niektoré bezkontaktné terminály sú ONLINE, pritom pri spúšťaní tejto funkcionality boli všetky striktne OFFLINE (kampaň spustila Tatra Banka). Ide o to, že pre banku a klienta je výhodnejšia online bezkontaktná platba, preto tam kde je to technicky dostupné, banka takúto možnosť v termináli ponúka.