Ako zaregistrovať doménu ?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
skener
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Ako zaregistrovať doménu ?

Príspevok od používateľa skener »

Zdravím

Potreboval by som registrovať Slovenskú doménu ale neviem ako na to. Nechcem a nepotrebujem žiadny hosting.

Chcel by som len registrovať doménu pre svoj mini server ale neviem či to musí ísť cez x týchto firiem ktoré mi núkajú hostingy alebo či to môžem aj na priamo nejako. Chcem aby moja doména bola moja a nie nejakej hostingovej firmy. Vie mi niekto poradiť ako to funguje. A ako sa k tej doméne ako fyzická osoba dopracujem ?
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako zaregistrovať doménu ?

Príspevok od používateľa Nadeo »

Pokial viem tak by to malo ist priamo na www.sk-nic.sk
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Áno, ak má byť doména na Tvoje meno, musíš sa zaregistrovať na sk-nic (sa mi zdá, že potrebuješ tlačivo F1). Neviem ako teraz, niekedy bolo potrebné podpis na tom tlačive potvrdiť u notára a následne zaslať poštou do sk-nic.. následne Ti priradili kód držiteľa domény, na základe ktorého môžeš doménu vlastniť.

Ale ešte predtým si asi vyber, u koho chceš mať svoju doménu registrovanú, aby si pri vypĺňaní zadal aj jeho kód registrátora do kolónky oprávnení registrátori.
skener
Medium Star
Medium Star

brm napísal:Áno, ak má byť doména na Tvoje meno, musíš sa zaregistrovať na sk-nic (sa mi zdá, že potrebuješ tlačivo F1). Neviem ako teraz, niekedy bolo potrebné podpis na tom tlačive potvrdiť u notára a následne zaslať poštou do sk-nic.. následne Ti priradili kód držiteľa domény, na základe ktorého môžeš doménu vlastniť.

Ale ešte predtým si asi vyber, u koho chceš mať svoju doménu registrovanú, aby si pri vypĺňaní zadal aj jeho kód registrátora do kolónky oprávnení registrátori.
Nechápem prečo mám mať u niekoho registrovanú doménu u nejakého registrátora ved ja predsa chcem ju mat registrovanú na seba priamo v sk-nicu. Nejak sa v tom strácam. Nechápem prečo to má ísť cez tretie osoby prečo ja nemôžem požiadať ako si predstavujem sk-nic o doménu vyplním nejaký papier, zaplatím nejaký poplatok a je to. Načo niekto ďalší v tom má byť ?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ten registrátor bude mať doménu na svojom serveri, tam k nej nahodí potrebné DNS záznamy na Tvoj server, aby po zadaní Tvojej domény do prehliadača presmerovalo stránku na Tebou požadovanú adresu.

SK-NIC nemá servery, neposkytuje tieto služby, on len spravuje slovenské domény.

Čiže v SK-NIC sa Ty potrebuješ zaregistrovať, aby si mal slovenskú doménu na svoje meno a tú si musíš objednať u nejakého registrátora. Keby si si ju objednal bez registrácie v SK-NIC, doména by nebola na Tvoje meno, ale na meno registrátora.
skener
Medium Star
Medium Star

Myslím že sa v tom konečne začínam trocha orientovať. Vďaka za pomoc.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

-to tlačivo potrebuješ u notára overiť iba ak si fyzická osoba nepodnikateľ, ak si živnostník tak nie
-keď ti pridelia NIC handle, tak si doménu môžeš zaregistrovať u hocijakého registrátora, ktorý to podporuje (napr. websupport), kde pri registrácii domény zadáš vlastný SK NIC ID a tým pádom bude doména na tvoje meno
-stále však bude ako registrátor figurovať niekto ďalší, ak by si to nechcel musel by si sa v SK-NIC zaregistrovať ako registrátor
skener
Medium Star
Medium Star

Nevadí keď som vyplnil do tej rámcovej zmluvy názov registrátora bez toho aby o tom ten registrátor vedel ?

Lebo ja som to s registrátorom ešte nekonzultoval aj keď som si ho už vybral.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

Nevadí, ak si dobre pamätám, tak tam musíš aj tak nejakého vyplniť. Registrátorovi je to jedno, nič to neznamená pre neho.
Napísať odpoveď