Pneumatiky & Disky
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pneumatiky & Disky
...lebo keď ich omylom obujem do kríža, tak jak by to vyzeralo? Keby som mal na ľavej strane gumy s hlbším dezénom a na pravej s tenším?...Potom by sa guma vpravo vpredu ošúchala najviac a ľavá zadná najmenej...a po roku by som mal každú gumu zjazdenú inak, nehovoriac o tom, že by mi asi aj ťahalo do jednej strany...takto v tom mám systém a nemusím na jar ani lúštiť, ktoré dve gumy sú najhlbšie...
Dopredu alebo na hnanú nápravu? Pretože pri RWD by som ich dal dozadu. Alebo je podstatnejšie aby boli v predu, napr. kvôli aquaplaningu?RATZINGER666 napísal:nejde ani tak o rovnomernost, ale o to, ze pneu s hlbsim dezenom sa vzdy obuvaju dopredu...
Podľa mňa lepšie pneu patria na hnanú nápravu. Pri aquaplaningu je to ale zradné, pretože tam potrebuješ aby ti v trakcii zostali najmä predné kolesá.
-
RATZINGER666
Darca
ale prd, obaja... ako moze zalezat na tom, ktora je hnana?
preco preboha lepsie dozadu? co tam pomozu?
preco preboha lepsie dozadu? co tam pomozu?
No asi tak, že ak na predokolke schytím šmyk, tak ak prednú sú v zábere, tak ten šmyk s rozhádzaným zadkom zvládnem. Ale ak mi drží zadok a trakciu stratím na predných hnaných....
No akurát túto jar niekde písali, že lepšie majú ísť dozadu, aby bol zadok stabilnejší, aby neodletel.. tak som to aj ja na jar urobil... vzhľadom na to, že tie zodratejšie mali pred sebou poslednú sezónu istú, aspoň som ich doničil a tie zadné som si ešte na 2-3 letné sezóny ušetril.
Čo sa týka zimných, obe série mi vyzerali totožné, tak som ich len prehodil predné dozadu a naopak.

Čo sa týka zimných, obe série mi vyzerali totožné, tak som ich len prehodil predné dozadu a naopak.
-
RATZINGER666
Darca
begbeee: ved ano, ale skor som sa pytal, preco do toho motat nahon, ked tieto vlastnosti potrebujes udrzat aj na predokolke, aj na zadokolke, aj na stvorkolke... kontakt s vozovkou je dolezity najma na prednych kolesach... nahon s tym nema nic spolocne...
brm: toto som cital uz kopukrat a na vseliakych forach... ale nikdy to zmysel nedavalo a ani davat nebude... stabilnejsi zadok? aby neuletel? zadok si este lahko skorigujes, s predkom toho spravis velmi malo... az Vam uleti predok, potom si na mna spomente...
brm: toto som cital uz kopukrat a na vseliakych forach... ale nikdy to zmysel nedavalo a ani davat nebude... stabilnejsi zadok? aby neuletel? zadok si este lahko skorigujes, s predkom toho spravis velmi malo... az Vam uleti predok, potom si na mna spomente...
-
Jancuk
Professional
Davat lepsie dozadu je blbost. Tuto to mate aj odborne vysvetlene http://auto.sme.sk/c/7018269/horsie-pne ... pravu.html
http://auto.sme.sk/c/6329680/lepsie-pne ... olesa.htmlJancuk napísal:Davat lepsie dozadu je blbost. Tuto to mate aj odborne vysvetlene http://auto.sme.sk/c/7018269/horsie-pne ... pravu.html
-
RATZINGER666
Darca
jancuk: no... moc tam toho vysvetleneho nie je
a dorazila to tam ta fotka zoslahanych T1R obutych na ackovej geometrii 
begbeee: co veta, to ch*jovina
napr.: "Vyše 90 percent áut na našich cestách sú predokolky. Je celkom logické, že po jednej/dvoch sezónach majú viac zjazdené a zodraté predné pneumatiky."
cela ta "rada" stoji iba na argumente "falosneho pocitu bezpecia", co je fakt dost hanba... a este to aj dat do novin...
...a okrem toho Novotny je k*kot...
begbeee: co veta, to ch*jovina
cela ta "rada" stoji iba na argumente "falosneho pocitu bezpecia", co je fakt dost hanba... a este to aj dat do novin...
...a okrem toho Novotny je k*kot...
Co hovorite na znacku pneumatik Federal?
Uvazujem nad letnasmi, mozem ich mat za dobru cenu ale uzivatelske recenzie nic-moc, na druhu stranu viem ze az take zle byt nemozu.
Uvazujem nad letnasmi, mozem ich mat za dobru cenu ale uzivatelske recenzie nic-moc, na druhu stranu viem ze az take zle byt nemozu.
-
RATZINGER666
Darca
ktory model?
SS595 / 595 EVO , skor tie SS
semislickove nechcem, to by som potreboval pri mojom najazde 4 sady na sezonu, CSC3 mi nevydrzali celu sezonu...
Ale uz ked som s tebou nacal debatu hodim rovno do placu:
Co Fulda SportControl?
Resp. ake pneumatiky zvolit za rozumny peniaz, ktore maju ako-taku vydrz a zaroven niesu uplne drevene.
V tych federaloch vidim vyhodu v schopnych vlastnostiach a nizkej cene, 70€ s dph za 1ks 225/40 R18, takze aj keby sli skorej dole tak 2 pneu sa daju hockedy kupit nieje to nejaky extremny vydaj...
semislickove nechcem, to by som potreboval pri mojom najazde 4 sady na sezonu, CSC3 mi nevydrzali celu sezonu...
Ale uz ked som s tebou nacal debatu hodim rovno do placu:
Co Fulda SportControl?
Resp. ake pneumatiky zvolit za rozumny peniaz, ktore maju ako-taku vydrz a zaroven niesu uplne drevene.
V tych federaloch vidim vyhodu v schopnych vlastnostiach a nizkej cene, 70€ s dph za 1ks 225/40 R18, takze aj keby sli skorej dole tak 2 pneu sa daju hockedy kupit nieje to nejaky extremny vydaj...
-
RATZINGER666
Darca
na hentie sa vyser... nepoznas tyrereviews.co.uk?
aky mas rozmer? v najlepsej cene na sportovu jazdu vychadzaju re070, ale robia ich len v par rozmeroch... na jar si ich idem sam davat na imprezu, a to gumy vyberam uz od septembra...
a radsej mi povedz, co dam na mazdu namiesto r888...
aky mas rozmer? v najlepsej cene na sportovu jazdu vychadzaju re070, ale robia ich len v par rozmeroch... na jar si ich idem sam davat na imprezu, a to gumy vyberam uz od septembra...
a radsej mi povedz, co dam na mazdu namiesto r888...
No ved pisem 225/40 R18, poznam tyre reviews ale poznam aj ludi co ich pouzivaju na prevazne sportove ucely. Co som mal moznost skusat je ze maju trosku horsie bocne vedenie (ohybaju sa) a na mokru horsi grip. Na suchu mi vsak prisli velmi dobre. len to bol zase rozmer uplne iny sirka 275 a pri takom valci asi dobre drzi vsetko 
R888 su imho najlepsie semislicky, alebo potom lacnejsie Kumho ECTSA KU36 alebo civilnejsie Yokohama parada...
R888 su imho najlepsie semislicky, alebo potom lacnejsie Kumho ECTSA KU36 alebo civilnejsie Yokohama parada...
-
RATZINGER666
Darca
no to mondeo? je to na predok moc tazke? neverim, ze ten naftovy dizel by tak prehybal kazde druhe sportove gumy...
r888 nie su urcite nejlepsie... z bezne dostupnych homologizovanych to budu a048... na suchu su trochu lepsie, na mokru o dost a hlavne sa na tazsich autach na okruhu neprehrievaju...
r888 nie su urcite nejlepsie... z bezne dostupnych homologizovanych to budu a048... na suchu su trochu lepsie, na mokru o dost a hlavne sa na tazsich autach na okruhu neprehrievaju...
skusane to bolo na BMW3, ja problem s ohybanim nemam (teda CSC3 boli v pohode ine neviem), moj rozmer je na moje mondeo (225/40 R18) a hladam nejaky kompromis na denne jazdenie a zaroven obcas trochu srandy a samozrejme, rozumna cena, preto sa tazko hlada
/r888 neviem, co som mal moznost skusat R888, nejake Silverstone /neviem znacenie no obdobny vzor ako r888/ a Federal RSR tak z toho jedine R888 i ked som cital ze su dost citlive na zatazenie a tlak.
/r888 neviem, co som mal moznost skusat R888, nejake Silverstone /neviem znacenie no obdobny vzor ako r888/ a Federal RSR tak z toho jedine R888 i ked som cital ze su dost citlive na zatazenie a tlak.
-
RATZINGER666
Darca
seriovo sa davaju na gtr... to ich musi zrat ako dive s tymi dvomi tonami 
nee, fakt, vyskusaj tie a048 a uvidis...
nee, fakt, vyskusaj tie a048 a uvidis...
Akoze bez pochyby su dobre, mozem ich skusit v ramci obutia na focusa ale teraz potrebujem vyriesit ze co na Mondeo, lebo si nemyslim ze vydrzia viac ako 3-5tkm
a ja potrebujem aby vydrzali pneu tych 40-50tisic km.
-
RATZINGER666
Darca
tie re070 by mohli... plus na bezne jazdenie za hentie peniaze nekupis nic lepsie, ta cena je daleko nizsie ako na inych porovnatelnych modeloch...ale ako som pisal, su iba v par rozmeroch a na 18tky 100% nebudu, pretoze som sa smial kamaratovi, co obuva 18tky na evo9 a chcel ich brat so mnou, ze on ich neobuje isto...
na Tvoje poziadavky by este sedeli yokohamy a022, ale tie u nas asi tazko zozenies, jedine cz, a su trochu drahsie... v hentom rozpocte asi tazko cosi rozumnejsie...
na Tvoje poziadavky by este sedeli yokohamy a022, ale tie u nas asi tazko zozenies, jedine cz, a su trochu drahsie... v hentom rozpocte asi tazko cosi rozumnejsie...