Zabudnime na projekty sociálnej inklúzie, na internátne školy, na vzdelávacie projekty, komunitné centrá.
Práveže takéto projekty , sú vodou na mlyn Kotlebovi. Pomáhajú len jedenej skupine ľudí - Cigáňom. Ostatní , ktorí tú pomoc tiež potrebujú sú nezaujímaví pre týchto projektárov. A potom sa všetci čudujú , že sa tí ne-cigáni obrátia na hocikoho , kto im je ochotný tú pomoc prisľúbiť trebárs aj na Kotlebu. Ale neobracajú sa naňho kôli hnevu , že by boli nahnevaní , robia to zo zúfalstva ... To sú tí
zúfalí voliči.
Ďalší efekt na seba nenechá dlho čakať a to sú
nahnevaní voliči , ktorí sú zamestnaní , majú prácu a žiadnu sociálnu pomoc nepotrebujú. Tí si povedia ako to , že ja pracujem odvádzam dane a z mojich daní sa pomáha len Cigáňom a druhým , ktorí sú v rovnako zlej ekonomickej situácii sa nepomôže.
Pár typických príkladov :
1. takéto nezmyselné a
provokatívne projekty (Domy a Byty zdarma pre Cigáňov - bývanie zdarma)
2. Jeden z manželov ak pracuje a druhý nepracuje , tak ten druhý manžel nedostane nič - opakom je cigánska rodina , kde nepracuje nikto a majú rovnaký alebo vyšší príjem ako tá rodina kde jeden pracuje - u toho pracujúceho treba zo mzdy odpočítať ešte aj cestovné čo je tiež nemalá položka. V Bratislave to možno problém nie , ak je na výplatu o 100-150 Eur viac ako inde. Ale tu vám prakticky nikto nedá viac ako minimálnu mzdu. O pracovnej zmluve môžte len snívať. Všetko je to práca na dohodu , kde sa to dá obchádzať a nedajú vám ani tú minimálnu mzdu , nemáte nárok na dovolenku , štátne sviatky proste na nič ... Píšem to z vlastnej skúsenosti keď som pracoval na dohodu a dostal som 220 Euro čisté na ruku z toho som 60 Eur za mesiac precestoval , takže mi ostalo 160 Eur čisté ...
3. Neriešené drobné krádeže pretože to nie je trestný čin !!! a nenormálne obťažovanie v susedstve žijúcimi cigáňmi tzv. rôzne formy
STALKING-u. Čo sú to rôzne formy stalkingu si môžete prečítať tu :
http://www.policie.cz/clanek/prevence-stalking.aspx
4. Rôzny samozvaní ochrancovia ľudských práv , ktorí sa snažia
umlčať každú diskusiu o týchto problémoch a všetkých hádžu do jedného vreca a označujú ich za fašistov , rasistov a rôznych iných -istov ... Takéto zametanie pod koberec ani jeden z týchto problémov nevyrieši. Veľmi tomu pomáhajú aj médiá , keď je dlhé roky správny a prijateľný , len jeden názor. Či to bolo za Komunistov , Mečiarovcov alebo teraz za Euro-nadľudí