Baterka štartuje normálne, no má slabé volty
-
Gyrxiur
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Baterka štartuje normálne, no má slabé volty
Ahojte, čo to značí, ak baterka v aute štartuje úplne normálne, no po státí som jej nameral len 11.2 V? Počas štartovania ide na cca 9.5 V a potom už normálne čosi nad 14 V, čiže nabíjanie je OK. Človek by povedal, že keby odchádzala, neštartovala by dobre, čiže môj tip je, že ju treba len nabiť, či? Riešim to preto, lebo sa mi občas vymaže rádio - káble som dôkladne skontroloval, tam chyba na 100% nie je.
-
audiotrack
VIP
Re: Baterka štartuje normálne, no má slabé volty
radšej vymeniť. To že by neštartovalo, na to sa nespoliehaj. Mne minulú zimu odišla takým spôsobom, že štarty na prvý pokus a jedného dňa zrazu mrtvo, ani stierače nešli a ledva mi odomklo central
-
Grim
Darca
...koľko má tá baterka rokov? Dobíjaním len oddiališ jej smrť a nedá sa na to spolahnúť...
-
Gyrxiur
Expert
Tak to netuší nikto, bola v aute z autobazáru a aj to má menšiu kapacitu, než aká tam patrí, ale doteraz vyše roka bez problémov, ešte pozriem hladinu elektrolytu lepšie, lebo sa mi zdalo, že tam čosi z neho trčalo, ale nie priamo tie platne, tak musím zobrať lampáš a omrknúť to lepšie.
Za chodu ti vybehne na 14V lebo sa stale dobija. Ale kedze je uz vyplieskana, tak po dlhsom stati ti padne pod 12V.
Ide zima. Radej ju vymen, neoplati sa riskovat.
Ide zima. Radej ju vymen, neoplati sa riskovat.
-
Gyrxiur
Expert
Nuž poviem tatkovi, bude rád... Elektrolyt inak hladina ok, ešte skontrolujem, či ju niečo nevyciciava, ak nie, tak nová baterka.
-
audiotrack
VIP
keby ju niečo vyciciava, tak je už dávno mrtva a nevydržala by tak dlho
audiotrack má pravdu a druhá vec, súčasné baterky majú tendenciu umierať náhle. Štartuješ na prvú šupu a zrazu bum! Ani jeden elektrón...
Ak sa jazdia kratke trasy, caste studene starty, tak je mozne, ze sa baterka nestiha dobijat, preto to nizsie napatie na prazdno. Takze by som ju este skusil dobit a uvidis.
Tiež by som ju skúsil dobiť, nechať cez noc stáť a ráno zmerať V a porovnať so stavom po nabití a budeš vedieť na čom si.
Pozor, aj keď má baterka V v norme, neznamená to že má aj dostatočnú kapacitu A, stalo sa mi že som nenaštartoval s batt čo dávala cez 12V, potom sa ukázalo že jeden článok bol mrtvy. Problem je že to obyčajným merakom nezmeraš. (iba ak hustomerom skontrolovať elektrolyt, ak sa dá)
Pozor, aj keď má baterka V v norme, neznamená to že má aj dostatočnú kapacitu A, stalo sa mi že som nenaštartoval s batt čo dávala cez 12V, potom sa ukázalo že jeden článok bol mrtvy. Problem je že to obyčajným merakom nezmeraš. (iba ak hustomerom skontrolovať elektrolyt, ak sa dá)