Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
Nonsens, aby este po sebe upratovali no toto: http://www.cas.sk/smetisko
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
http://ekonomika.sme.sk/c/7020019/brits ... -unie.html Bolo načase, že Cameron konečne pohol rozumom. Slovensko sa môže tešiť na návrat cigánov 
Irelevantne to je z vedeckeho hladiska. Ten tvoj emocionalny pohlad je smiesny a znakom podpriemernej inteligencie alebo mentalnej poruchy. Mal by si odist zit do strednej Afriky a nikdy sa nevracat. Miestne prostredie sa riadi podobnymi impulzmi.hughito napísal:To je irelevantné pre nacistu a rasistu, ako si ty. To si uvedom. Som rád, že väčšina ľudí neuznáva kolektívnu vinu a kolektívne nálepky a apriórne postoje.
Nezaujima ma co si tu nalozil, nie si schopny argumentovat vlastnymi slovami. Je najlahsie sa odvolat na nejake "akademicke zdroje" a pritom pokrytecky akceptovat len tie, ako som napisal, vyhovujuce tvojmu pohladu na svet.Tieto tvoje výskumy tu postoval x-krát tvoj spolusúputník kali a riešilo sa to, naložil som sem plno akademických zdrojov, ktoré napádali tieto výskumy z rôznych relevantných dôvodov. Prepáč, asi je to aj moja vina, keďže ty o tom nevieš, ale proste za tie roky, čo si tu nebol, sa toto isté stokrát riešilo a mne sa to nechce opakovať. Skús si prečítať tému proste.
Uvedom si ze nie kazdy ma ten tvoj marxisticky pohlad na svet a ked sa povie "cierny african", vacsina ludi rozumie co sa pod tym mysli. Mozno "negroidny african" by ti vyhovovalo viac? Vdaka za info o farbe pleti..Tu som to myslel v kontexte debaty o opodstatnenosti, resp. existencie rasy ako takej. Afričan = černoch. Merajme IQ Afričanovi, zistíme IQ "černocha." Kto je to "černoch"? Farba pleti je len jeden z x faktorov, čo môže určovať "rasu," a vôbec nie ten z primárnych.
Za ten cas poznam kvalitu tvojich odovodneni, zrejme to bude ale taka splet nevedeckych pseudoteorii a nezmyslov ze sa to neda opakovane vyjadrit niekolkymi vetami.Čiže miesto tvojich mentorských a trápne nadradených odporúčaní, si prečítaj (tak, ako sa patrí) celú tému odvtedy, čo si tu naposledy bol (a najlepšie aj príslušné témy ako multi-kulti a pod.) a nájdeš hlbšie odôvodnia (a podklady) mojich tvrdení a postojov.
Ako funguju tieto davky v Britanii? Nemas o tom nejaky zaujimavy clanok,a lebo zdroj? Lebo vsade len citam, ako cigani idu do Britanie a tam nic nerobia a dostavaju peniaze. Tak ma zaujima, preco by som to dokelu nemohol robit aj ja? Neni niekde nejaky vyslovene "navod" ako na to?seth82 napísal:http://ekonomika.sme.sk/c/7020019/brits ... -unie.html Bolo načase, že Cameron konečne pohol rozumom. Slovensko sa môže tešiť na návrat cigánov
A ja by som mal este aj vyhodu, lebo davno som tam studoval a mam aj zalozeny ucet v banke (Lloyds) a to ich social cislo, alebo ako sa to vola, to sa vraj velmi tazko vybavuje teraz.
AA už nemá zmysel na teba nejak reagovať, ale toto:
Ale tak v podstate to tu nemá zmysel riešiť. Faktom zostáva, že ani ja, ani ty, nie sme odborníkmi na genetiku či antropológiu.
//autoeditácia príspevku (29 Nov 2013, 22:43)
Pamätáte si na toto (príloha)? Heh..
ma naozaj pobavilo. Lebo to je presne to, čo robíš ty, kali a tebe podobní. Všelijaké videá na youtube, resp. vedci stojaci na okraji vedeckej komunity (ale však jasné, to je práve ten dôkaz pravdivodosti, lebo "kultúrny marxizmus") a hovoria ten svoj výklad.Je najlahsie sa odvolat na nejake "akademicke zdroje" a pritom pokrytecky akceptovat len tie, ako som napisal, vyhovujuce tvojmu pohladu na svet.
//autoeditácia príspevku (29 Nov 2013, 22:43)
Pamätáte si na toto (príloha)? Heh..
Kód: Vybrať všetko
Na jednej nemenovanej (reklamu im robiť nebudeme) FB stránke tzv. "nezávislého spravodajstva" uverejnili minulú sobotu (isto len náhodou v deň druhého kola volieb) toto. Pravdepodobne nejde o fotomontáž, preto sme meno zakryli. Dávka je totiž naozaj reálna. Počítajte s nami:
prídavok na prvé dieťa 23,10, rodičovský príspevok 199,60,
jednorazový príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa 678,49 (na zvýšené výdavky pri zabezpečení nevyhnutných potrieb prvého, druhého alebo tretieho dieťaťa, ktoré sa dožilo aspoň 28 dní. ), prídavok na druhé dieťa 23,10 ... spolu 924,29.
Nevedno, či je to naozaj Rómka, no dostáva dávky podľa zákona, ako každá iná žena, bez ohľadu na pôvod. Budúci mesiac dostane 245,80, ale to už nik nebude vycapovať na FB.
Toto foto má za týždeň 8880 zdieľaní! O diskusii ani nehovoriac, napriek tomu že sa tam pár ľudí snaží vysvetliť veci (dokonca slovami "nemám rád cigánov, ale toto je naozaj dávka pri narodení dieťaťa"), diskutujúci prevažne besnejú nad "zvýhodňovaním cigánov".Re: Romovia na Slovensku
Dalsim faktom je, ze zo sirsieho hladiska, mimo odbornych diskusii, je jedno ake vedecke fakty existuju, pretoze masy "rozmyslaju" iracionalne, riadia sa pocitmy (emocne), konformne a hlavne vzdy v sulade s tym co prave predstavuje autoritu - jednoducho podane, ide o to byt a nalezat k "vitaznej alebo veducej strane" a tym si chranit vlastne postavenie v ramci spolocnosti.hughito napísal:Faktom zostáva, že ani ja, ani ty, nie sme odborníkmi na genetiku či antropológiu.
Autoritativne postavenie ma dnes kulturny-marxizmus a neoliberalizmus. Fakty nehraju rolu.
To co dokaze bezneheo cloveka z tohoto systemu konformity niekedy vytrhnut, nie su studie, ale tvrda realita zitia v takto "obohatenom" prostredi a osobna skusenost.
Typicky emotivne ladena (ina ani nemoze byt) marxisticka propaganda od superkapitalistu Sorosa.
Tento odkaz som nasiel v diskusii na sme-tisku.
http://www.syndromrom.sk/?page_id=12
Chcel som to hodit do vtipov,ale nakoniec som sa rozhodol ozivit tuto temu aby ste sa mohli vyjadrit k predmetnej veci.
http://www.syndromrom.sk/?page_id=12
Chcel som to hodit do vtipov,ale nakoniec som sa rozhodol ozivit tuto temu aby ste sa mohli vyjadrit k predmetnej veci.
-
seth82
Darca
JJ, chcem vedieť, ako to chcú tí blbci z ĽPR dokázať =D Teda to, čo na tom webe vyplodili. Hlavne, že tí darmožráči vykázali činnosť a dostali peniažky z ÚV SR.
Ked ide o vtipy spomenul som si na jeden za 141444€ (z minuleho roku).

Kto ma chut moze si troch ciganskych IT "lektorov" pozriet na videu tu http://www.sunshine.ensof.eu/Naša vláda je nepoučiteľná. Neustále usilovne hľadá spôsoby, ako čo najneefektívnejšie použiť peniaze daňových poplatníkov. V tomto dokážu byť niektorí vládni úradníci neskutočne vynaliezaví. Na najvyšších priečkach pomyselného rebríčka “neefektivity” stoja tzv. “rómske” projekty. Teraz sa im ale podaril skutočne hviezdny zásah, ktorý sa bude prekonávať obzvlášť ťažko.
Prednedávnom sa v cigánskej osade v Marhani uskutočnil zaujímavý projekt s názvom SUNSHINE a bol schválený v rámci výzvy “Operačného programu Zamestnanosť a sociálna inklúzia, Opatrenie 2.2 Podpora vytvárania rovnosti príležitostí v prístupe na trh práce a podpora integrácie znevýhodnených skupín na trh práce s osobitným zreteľom na MRKa”. Pre neznalých byrokratickej názvoslovia – čím zložitejší a dôležitejšie znejúci názov, tým je projekt zbytočnejší. Tento projekt bol financovaný z prostriedkov Európskeho sociálneho fondu, do ktorého samozrejme Slovensko prispieva.
V cigánskej osade pri obci Marhaň žije asi 200 osadníkov, väčšina v nelegálne postavených obydliach. K osade nevedie prístupová cesta, nie je tam kanalizácia, dokonca ani pitná voda. Zaujímavé námety na využitie fondov projektu SUNSHINE. Ale to by tu nesmeli byť slovenskí úradníci, ktorí jasne a zreteľne pochopili, čo je pre týchto ľudí skutočne dôležité. A preto spustili v osade projekt – rozvíjania počítačovej gramotnosti. Síce nemajú vodu ani cestu, žijú z ruky do úst, nemajú obvykle ukončenú ani základnú školu, ale zato vedia pracovať s počítačom…
Krútite neveriacky hlavou? Tak opatrne, to totiž ešte nie je koniec. Zrejme pre veľký úspech prvej časti sa chystá pokračovanie projektu. Tentoraz ich plánujú školiť v tom, ako pracovať – s digitálnou fotografiou…
Náklady na projekt SUNSHINE sú vo výške – a teraz sa držte – 141 444,45 Eur! Viete si predstaviť, koľko počítačových učební by sa dalo kvalitne vybaviť za tieto peniaze? Koľko študentov mohlo mať prístup ku kvalitnej technike, informáciám a skúsenostiam? Dalo by sa namietnuť, že takto majú predsa prístup k technike a informáciám práve osadníci. Ale to je omyl. Nemajú. Nedostali jediný počítač. Tieto peniaze boli totiž minuté na vyškolenie troch (!) lektorov. O ich úrovni si môžete urobiť úsudok sami na stránkach projektu.
http://www.svornost.org/cierna-diera/
http://mecem.sk/rpa/?id=education&lang= ... show=22855
Musim len pozitivne zhodnotit vyber miesta pre tento rozhovor, pseudointelektualne a pseudohumanisticke kaviarenske keci, priamo z kaviarne..
-
seth82
Darca
SME treba brať s rezervou. A hlavne teraz, s moderovanými - teda cenzurovanými diskusiami, do ktorých sa nedostane iný názor, ako ten, ktorý vyhovuje redakcii.
Nehovoriac o vyrojení tradičných nickov Dalia Gregorova, Zuzana Palosova, Samuel Spac z transparency international (hahahaha) - zaňuchali možnosť, že im tam nik nebude ondieť do demagógie, tak sa už činia. Ale dovolím si iba zacitovať jedného z diskutérov, ktorému to prekvapivo schválili a v mnohom s ním súhlasím:
"Presne ľudia ako pani právnička majoritu poriadne štvú, rozdúchavajú nenávisť medzi sociálnymi skupinami a zhoršujú celkový problém. To tu musí byť stále iba čierno-biele videnie problému?
Pani právnička stavia rómov do pozície stigmatizovanej sociálnej skupiny, ktorej práva sú upierané majoritou. To, že to nie je pravda už bolo v tejto diskusii veľmi dobre vysvetlené. Namiesto faktov len dojmy a osobná skusenosť...
Pani navrhuje zrušenie paralelného vzdelávania. Ja osobne tento návrh považujem za úplnú zvrhlosť, nekompetenciu najhrubšieho zrna. Ja ale dobre viem, o čo jej v tomto smere ide. Nie o to, aby sa reálne zlepšili podmienky výučby pre rómske deti, ale len o pózu.
Ešte som sa nestretla s fundovaným psychológom alebo pedagógom, ktorý by tvrdil, že je možné kvalitne vzdelávať v jednej triede deti všetkých škál intelektu, teda od mentálne postihnutých až po nadpriemerne inteligentné. Také niečo nemôže jeden pedagóg zvládnuť. Už len priemerné a veľmi nadané deti majú tak rozdielne a špecifické požiadavky na edukáciu, že je problém ich vyučovať v jednej triede. Ľudia, ktorí učia postihnuté deti by nedokázali dostatočne zaujať tých šikovnejších, alebo by zas tie postihnuté deti nemali šancu stíhať a zažívali by neustále neúspech až by na vzdelanie rezignovali.
Pani takisto zavádza keď tvrdí "Stačí byť v niečom slabší, mať nejakú poruchu učenia a už je „out“." Na Slovensku je integrácia detí s poruchami učenia na veľmi vysokej úrovni. Deti sú tým pádom vyučované v normálnych triedach, a samotná porucha učenia už vôbec nie je dnes prekážka úspešného absolvovania všetkých stupňov vzdelania. Lenže čo sa týka rómov, väčšina z nich vôbec nemá poruchu učenia. Tie deti sú prosto zanedbané a učiť ich je problém.
"Každé dieťa má pritom právo chodiť do miestnej školy, žiadne také, že jedny sú špeciálne nadané, druhé normálne, tretie zaostalé."
Niekto, kto nemá vyštudovanú psychológiu sa nám tu snaží predložiť hypotézu o tom, že asi neexistujú nadané deti, priemerné deti a mentálne retardované deti. Takže pani asi rozporuje Gaussovu krivku rozloženia inteligencie v populácii. Podľa nej sme všetci rovnaký. Ja osobne teda dúfam, že pani sa podobnú hlúposť nesnaží tvrdiť, len nevie formulovať to, čo chce povedať správnym spôsobom. Lebo to, že máme všetci právo chodiť do miestnej školy neneguje to, že deti sú nadané, priemerné a mentálne retardované.
A tu je presne ukázané to, ako pani právnička vníma problém. Nezáleží jej na tom, aby dieťa dostalo presne to čo potrebuje, ale len aby bolo naplnené nejaké právo na to chodiť do miestnej školy.
A sama by mala vedieť že princípom práva, na ktorom je to naše postavené, je, že právo znamená možnosť ho využiť, nie povinnosť. Takže ak mám právo chodiť do miestnej školy, tak do nej chodiť nemusím. Lebo mojím právom je aj nevyužitie mojho práva.
"Ukázalo sa, že jedny aj druhé deti dokážu prebrať to isté, stačí len iná metodika. Vo chvíli, keď sa však pokúsili presunúť rómske deti do bežnej školy, tak zlyhali. Ako je to možné, keď pri inej metodike to dokázali zvládnuť?"
Tak, treba skúsiť použiť logiku. Ak dieťa prosperuje pri určitej metodike, ktorá sa používa v špeciálnej škole tak je celkom logické, že pri inej metodike, ktorá sa požíva v bežnej škole neprospeje. Metodiky v špeciálnych školách sú iné a spravidla trvajú dlhšie, ak by sa nimi chcelo vyučovať v bežných školách, jednoducho by nebol čas prebrať všetko učivo. A ako hovorí, každé dieťa by malo zažívať úspech, tak prečo by sme mali dať všetky deti do jednej triedy, s jedným spôsobom výučby, kde by zaručene všetky úspech neprežívali."
Nehovoriac o vyrojení tradičných nickov Dalia Gregorova, Zuzana Palosova, Samuel Spac z transparency international (hahahaha) - zaňuchali možnosť, že im tam nik nebude ondieť do demagógie, tak sa už činia. Ale dovolím si iba zacitovať jedného z diskutérov, ktorému to prekvapivo schválili a v mnohom s ním súhlasím:
"Presne ľudia ako pani právnička majoritu poriadne štvú, rozdúchavajú nenávisť medzi sociálnymi skupinami a zhoršujú celkový problém. To tu musí byť stále iba čierno-biele videnie problému?
Pani právnička stavia rómov do pozície stigmatizovanej sociálnej skupiny, ktorej práva sú upierané majoritou. To, že to nie je pravda už bolo v tejto diskusii veľmi dobre vysvetlené. Namiesto faktov len dojmy a osobná skusenosť...
Pani navrhuje zrušenie paralelného vzdelávania. Ja osobne tento návrh považujem za úplnú zvrhlosť, nekompetenciu najhrubšieho zrna. Ja ale dobre viem, o čo jej v tomto smere ide. Nie o to, aby sa reálne zlepšili podmienky výučby pre rómske deti, ale len o pózu.
Ešte som sa nestretla s fundovaným psychológom alebo pedagógom, ktorý by tvrdil, že je možné kvalitne vzdelávať v jednej triede deti všetkých škál intelektu, teda od mentálne postihnutých až po nadpriemerne inteligentné. Také niečo nemôže jeden pedagóg zvládnuť. Už len priemerné a veľmi nadané deti majú tak rozdielne a špecifické požiadavky na edukáciu, že je problém ich vyučovať v jednej triede. Ľudia, ktorí učia postihnuté deti by nedokázali dostatočne zaujať tých šikovnejších, alebo by zas tie postihnuté deti nemali šancu stíhať a zažívali by neustále neúspech až by na vzdelanie rezignovali.
Pani takisto zavádza keď tvrdí "Stačí byť v niečom slabší, mať nejakú poruchu učenia a už je „out“." Na Slovensku je integrácia detí s poruchami učenia na veľmi vysokej úrovni. Deti sú tým pádom vyučované v normálnych triedach, a samotná porucha učenia už vôbec nie je dnes prekážka úspešného absolvovania všetkých stupňov vzdelania. Lenže čo sa týka rómov, väčšina z nich vôbec nemá poruchu učenia. Tie deti sú prosto zanedbané a učiť ich je problém.
"Každé dieťa má pritom právo chodiť do miestnej školy, žiadne také, že jedny sú špeciálne nadané, druhé normálne, tretie zaostalé."
Niekto, kto nemá vyštudovanú psychológiu sa nám tu snaží predložiť hypotézu o tom, že asi neexistujú nadané deti, priemerné deti a mentálne retardované deti. Takže pani asi rozporuje Gaussovu krivku rozloženia inteligencie v populácii. Podľa nej sme všetci rovnaký. Ja osobne teda dúfam, že pani sa podobnú hlúposť nesnaží tvrdiť, len nevie formulovať to, čo chce povedať správnym spôsobom. Lebo to, že máme všetci právo chodiť do miestnej školy neneguje to, že deti sú nadané, priemerné a mentálne retardované.
A tu je presne ukázané to, ako pani právnička vníma problém. Nezáleží jej na tom, aby dieťa dostalo presne to čo potrebuje, ale len aby bolo naplnené nejaké právo na to chodiť do miestnej školy.
A sama by mala vedieť že princípom práva, na ktorom je to naše postavené, je, že právo znamená možnosť ho využiť, nie povinnosť. Takže ak mám právo chodiť do miestnej školy, tak do nej chodiť nemusím. Lebo mojím právom je aj nevyužitie mojho práva.
"Ukázalo sa, že jedny aj druhé deti dokážu prebrať to isté, stačí len iná metodika. Vo chvíli, keď sa však pokúsili presunúť rómske deti do bežnej školy, tak zlyhali. Ako je to možné, keď pri inej metodike to dokázali zvládnuť?"
Tak, treba skúsiť použiť logiku. Ak dieťa prosperuje pri určitej metodike, ktorá sa používa v špeciálnej škole tak je celkom logické, že pri inej metodike, ktorá sa požíva v bežnej škole neprospeje. Metodiky v špeciálnych školách sú iné a spravidla trvajú dlhšie, ak by sa nimi chcelo vyučovať v bežných školách, jednoducho by nebol čas prebrať všetko učivo. A ako hovorí, každé dieťa by malo zažívať úspech, tak prečo by sme mali dať všetky deti do jednej triedy, s jedným spôsobom výučby, kde by zaručene všetky úspech neprežívali."
Logika je rasisticka.Tak, treba skúsiť použiť logiku.
Na toto uz kulturni marxisti na zapade nasli odpoved, ktorou je znizovanie narokov v integrovanych triedach tak aby neboli diskriminacne k menej zdatnym mensinam.Ak dieťa prosperuje pri určitej metodike, ktorá sa používa v špeciálnej škole tak je celkom logické, že pri inej metodike, ktorá sa požíva v bežnej škole neprospeje.
Tzv. dumbing-down vzdelavacieho systemu.
Ako vypichli aj poniektorí diskutujúci, najväčšia perla bola aj tak:
"Prečo by sa vlastne mali Rómovia riadiť pravidlami, ktoré nevytvorili a ktoré im ani nedávajú možnosť podieľať sa na tom, čo spoločnosť ponúka ostatným?"
-
seth82
Darca
Slečna si jednoducho myslí, že keď študovala právo v Toronte, tak že sa môže sofistikovane a bez problémov vyjadrovať ku kdejakým problémom, pričom je z rozhovoru jasné, že o týchto veciach veľa nevie. Ale od SME sa to dalo čakať, veď tí ponúknu priestor každému, kto ide v šľapajách ich ideológie a postojov.
Aryan Angel: To si mal zaslať do diskusií na SME, ja nie som autorom týchto vecí, ako som to dal najavo priamo v príspevku...
Aryan Angel: To si mal zaslať do diskusií na SME, ja nie som autorom týchto vecí, ako som to dal najavo priamo v príspevku...
http://www.topky.sk/cl/100370/1371979/S ... i-na-smrt- - Cigáni sa s tým neserú, ak je to skutočne tak, ako je to opisované, tak bravo.... Takto sa vyje*** s hajzlami lúpežníckymi.....
Na smetisku pre istotu zamkli diskusiu.
Inac by ma strasne zaujimalo, co by sa dialo keby sa to stalo v opacnom garde.
Inac by ma strasne zaujimalo, co by sa dialo keby sa to stalo v opacnom garde.
presne takto by to malo fungovat. Zvedavy som ako sa k tomu postavia na sude.Pinhead napísal:http://www.topky.sk/cl/100370/1371979/S ... i-na-smrt- - Cigáni sa s tým neserú, ak je to skutočne tak, ako je to opisované, tak bravo.... Takto sa vyje*** s hajzlami lúpežníckymi.....
Viem.seth82 napísal:Aryan Angel: To si mal zaslať do diskusií na SME, ja nie som autorom týchto vecí, ako som to dal najavo priamo v príspevku...
Nepouzivam to.
Dvaja muži medzi 2:00 a 3:00 najprv obyvateľom rodinného domu odpojili elektrinu a rozbili okno, cez ktoré sa so slovami "toto je policajný zásah" vlámali dnu.Pinhead napísal:http://www.topky.sk/cl/100370/1371979/S ... i-na-smrt- - Cigáni sa s tým neserú, ak je to skutočne tak, ako je to opisované, tak bravo.... Takto sa vyje*** s hajzlami lúpežníckymi.....
-
vendo
Guru
zase az takto by to fungovat nemalo
je nieco ine ked objavis v noci niekoho v dome a pod nejakou hrozbou (ze ta zabije on, ze ti zrani rodinu atd) ho zabijes
a nieco ine je zlodeja dokalicit a potom ked uteka za nim ist, a zabit ho
ako bolo vo viacerych diskusiach spomenute nemalo by sa jednat o zabitie, ale o vrazdu, kedze je nepravdepodobne ze pocas uteku kladol este odpor, pripadne ked lezal na zemi a mlatili ho/bodali teda v tom momente sa oni uz nebranili, v tom momente uz utocili
naozaj by ma zaujimalo ako by to dopadlo v opacnom garde
neviem ci by to nebolo nieco v style: "rasista jano po vyhnani zlodejov z domu bol taky krvilacny ze dobehol uboheho roma, ktory nema na jedlo pre deti a na mieste ho zavrazdil"
je nieco ine ked objavis v noci niekoho v dome a pod nejakou hrozbou (ze ta zabije on, ze ti zrani rodinu atd) ho zabijes
a nieco ine je zlodeja dokalicit a potom ked uteka za nim ist, a zabit ho
ako bolo vo viacerych diskusiach spomenute nemalo by sa jednat o zabitie, ale o vrazdu, kedze je nepravdepodobne ze pocas uteku kladol este odpor, pripadne ked lezal na zemi a mlatili ho/bodali teda v tom momente sa oni uz nebranili, v tom momente uz utocili
naozaj by ma zaujimalo ako by to dopadlo v opacnom garde
neviem ci by to nebolo nieco v style: "rasista jano po vyhnani zlodejov z domu bol taky krvilacny ze dobehol uboheho roma, ktory nema na jedlo pre deti a na mieste ho zavrazdil"
Všetko riziko si nesie zlodej resp. lúpežník.... Koniec koncov, ten zabitý bol známy recidivista.... Za tohto neprevychovateľného asociála by som Cigánom ruku potriasol....
aj keď to ubitie mi príde také ehmmm, naturalistické.... skôr by som takýto odpad narazil na kôl či spálil....
aj keď to ubitie mi príde také ehmmm, naturalistické.... skôr by som takýto odpad narazil na kôl či spálil....