Aký NAS server?
Re: Aký NAS server?
Zdroj aj tak menej nez 300W nekupis. Teda urcite nie z tych kvalitnych.
Ale mi neriesime len prehravanie filmov ale aj NAS a ten potrebuje tiez vykon. Nehovoriac o tom, ze neni vobec na skodu ked bude zvladat sucastne operacie naraz.
Silna grafika ti je uplne zbytocna (silnejsia nez treba na 1080p) kedze ho bude brzdit zaostaly vykon Atomu.
Odkial mas info ze ten intel ma vyrazne viac odpadoveho tepla? Intel ma o niekolko generacii lepsiu architekturu
Kupou atomu akurat tak usetris nejake to €
Intel sa da unvolt-ovat, cize pojde na nizsi takt = nizsia spotreba = menej odpadoveho tepla
Ale mi neriesime len prehravanie filmov ale aj NAS a ten potrebuje tiez vykon. Nehovoriac o tom, ze neni vobec na skodu ked bude zvladat sucastne operacie naraz.
Silna grafika ti je uplne zbytocna (silnejsia nez treba na 1080p) kedze ho bude brzdit zaostaly vykon Atomu.
Odkial mas info ze ten intel ma vyrazne viac odpadoveho tepla? Intel ma o niekolko generacii lepsiu architekturu
Kupou atomu akurat tak usetris nejake to €
Intel sa da unvolt-ovat, cize pojde na nizsi takt = nizsia spotreba = menej odpadoveho tepla
Vyssia spotreba- vacsie teplo, jednoducha rovnica
ale ved tie vykony na co to potrebuje ti vohate staci ten dvojjadrovy atom. Co si myslis, ake cpu sa davaju do nas? Hlavne atomy. A je rozdiel ked ti ten nas zerie 15-20W alebo 60-80W. Ked ti ide 24h denne tak to pocitis. Ci ty si myslis, ze ten atom nezvladne vsetky operacie, ktore su pre nas potrebne? Ved na tom v pohode rozbehas windowsi a nie je to nic strasne.
ziadnych 60-80W sa nekona uz to pochop
tabulkova hodnota 55W je v burne a tam ani zdaleka nepojde
ten procak si pradie na 20W uplne v poho
viem velmi dobre ano ficia okna (xp) na atome...cista parodia
tabulkova hodnota 55W je v burne a tam ani zdaleka nepojde
ten procak si pradie na 20W uplne v poho
viem velmi dobre ano ficia okna (xp) na atome...cista parodia
V oraci name jeden minipc na monitore prichyteny, ma este ten starsi atom jednojadrovy a ten system v pohode zvlada. Nevravim, ze to je nabusena masina, ale pre zctovnicku na uctovny program, lahky excel to v pohode ide. Ziadna tragedia.
Ano tych 50 ci kolko W je max, ale taktiez pri atome je tych 10W max.
Jednoducho na ten ucel (nas a media centrum) je lepsia kombinacia toho atomu s gt520m
Uz sme to dotiahli do poriadneho OT
Ano tych 50 ci kolko W je max, ale taktiez pri atome je tych 10W max.
Jednoducho na ten ucel (nas a media centrum) je lepsia kombinacia toho atomu s gt520m
Uz sme to dotiahli do poriadneho OT
Akurat ze Intel da 10x vacsi vykon v maxe
Detail.
Ja netvrdim ze HTPC s atomom nefunguje ale jednoducho tam neni rezerva. Zapnes film a bozechran aby si tam daco ine este otvoril/mal otvorene.
Skor ty nevies pochopit ze ten intel je ovela lepsia volba v dnesnej dobe.
Keby moja verzia bola o 50% drahsia a viac tak nepoviem ani SLOVO. Lenze to je ovela menej. A preto nema logiku ani len uvazvat nad Atomom.
Ja netvrdim ze HTPC s atomom nefunguje ale jednoducho tam neni rezerva. Zapnes film a bozechran aby si tam daco ine este otvoril/mal otvorene.
Skor ty nevies pochopit ze ten intel je ovela lepsia volba v dnesnej dobe.
Keby moja verzia bola o 50% drahsia a viac tak nepoviem ani SLOVO. Lenze to je ovela menej. A preto nema logiku ani len uvazvat nad Atomom.
To ty skor nedokazes pochopit, ze ked tam pustis film tak ten procak nie je vytazeny ani na 10%. Aj to som mozno prehnal... Ti vravim, ze ten procak tam nemas ako vytazit...
Na film treba grafiku, ja viem.
No vidis, uz si rozumieme 
Preto je lepsi Intel lebo ju ma integrovanu
A plne dostacuje.
Tak skusim polopate, moje riesenie:
- mensia spotreba
- nizsia cena
- silnejsia grafika na videa, 3D atd
- menej tepla, mensi hluk
Tvoje riesenie:
- silnejsi cpu
A teraz mi povedz preco by som mal ist do tvojho riesenia pokial sa jedna o htpc/nas?
Napis mi konkretne co presne ta tvoja zostava zvladne a co ta moja nie
- mensia spotreba
- nizsia cena
- silnejsia grafika na videa, 3D atd
- menej tepla, mensi hluk
Tvoje riesenie:
- silnejsi cpu
A teraz mi povedz preco by som mal ist do tvojho riesenia pokial sa jedna o htpc/nas?
Napis mi konkretne co presne ta tvoja zostava zvladne a co ta moja nie
Moje:
- nevyrazne vysia spotreba (vacsi hluch z chladica je uplna sprostost)
- vobec nie vyrazne vysia cena
- dostatocna grafika na videa aj 3D
- ziadna zbytocna pridavna grafika ktora produkuje teplo a hluk
- niekolko nasobne vyssi vykon cpu vyuzitelny hlavne na plnohodnotne pouzivanie HTPC mimo prehravania filmov
- vdaka vhodnemu socketu moznost pripojit az 4 HDD (riesenie cez pridavnu sata kartu je onicom, zabera miesto, dalsi zdroj tepla, rychlosti nic moc)
Radsej si proste priplatim kusok aby som mal vyrazne vykonnejsiu masinku.
- nevyrazne vysia spotreba (vacsi hluch z chladica je uplna sprostost)
- vobec nie vyrazne vysia cena
- dostatocna grafika na videa aj 3D
- ziadna zbytocna pridavna grafika ktora produkuje teplo a hluk
- niekolko nasobne vyssi vykon cpu vyuzitelny hlavne na plnohodnotne pouzivanie HTPC mimo prehravania filmov
- vdaka vhodnemu socketu moznost pripojit az 4 HDD (riesenie cez pridavnu sata kartu je onicom, zabera miesto, dalsi zdroj tepla, rychlosti nic moc)
Radsej si proste priplatim kusok aby som mal vyrazne vykonnejsiu masinku.
Ja netvrdim ci to je vyrazne. Jednoducho to co som napisal je pravda. Vo vsetkom je moje riesenie lepsie. Popis mi konkretnu situaciu kde moj menej vykonny cpu nebude stihat. Lebo zatial len rozpravas okolo horucej kase, ale ziadny realny priklad. Prehravanie filmu a stahovanie zvladne s orstom v nose. Skor si myslim, ze tvoje pentium sa pritom viac zapoti. Tak ta poprosim ten konkretny priklad? Dalej by ma zaujimalo ci mas nejaky nas, alebo htpc. Ci mas vobec s tym nejake skusenisti, alebo si si len cosi precital o procesore a mas hned jasny nazor...
Ja som si totizto toto nevymyslel. Tiez som bol cely hrrrrr do Atomu ale na jednom nemenovanom fore mi poradili viaceri ludia ze tudy cesta nevede. Takze ano, nemam skusenosti s Atomom ak neratam par rokov dozadu kamosov notas v obdobi ked bol Atom zabehnuta novinka. Hroza.
Nemam HTPC ale len NAS ktory by sa samozrejme dal pouzit ako HTPC keby som dokupil HW na dialkove + OS.
konkretne toto:
Celeron G530, ASUS P8H67-M LE, Corsair DDR3 1x2048MB, Be Quiet! L7-300W
Nemam HTPC ale len NAS ktory by sa samozrejme dal pouzit ako HTPC keby som dokupil HW na dialkove + OS.
konkretne toto:
Celeron G530, ASUS P8H67-M LE, Corsair DDR3 1x2048MB, Be Quiet! L7-300W
A z akeho dovodu pozadujes pri nas vykon vyssi ako poskytuje ten atom?
Stahovanie z jdownloadera, torrenty, sem tam rozpakovanie archivu, youtube, sem tam browsovanie. Aby som nebol limitovani ze mozem pouzit len jednu vec z toho inac sekanie.
To mas ako s Androidom. Preco ludia kupuju 600€ mobili ked 250€ zvladne tie iste programy ak nepocitam filmy?
Proste pouzivam ho ako sem tam nahrada za PC. A nepresvecis ma o opaku ze by som bol spokojny s Atomom.
To mas ako s Androidom. Preco ludia kupuju 600€ mobili ked 250€ zvladne tie iste programy ak nepocitam filmy?
Proste pouzivam ho ako sem tam nahrada za PC. A nepresvecis ma o opaku ze by som bol spokojny s Atomom.
Ale mne tozo uste robi aj ta moja zistava a nic neseka. Ak to chces aj ako nahradu za PC, tak potom nie je o com, ale ak to chces len ako nas, ci multimedialne centrum, tak ty zase nepresvedcis mna. Mne to slape ako hodinky, nikdy ziaden zasek, nikdy sa mi nestalo ze by nestihal a tiez mi bezia torenty na pozadi...
Koniec koncov sme spokojny obaja 
BTW mal si ho pripojeny na nejaky merac spotreby? Celkom by ma zaujimalo co to zere realne. Tabulkove hodnoty su irelevantne, aj zdroj ma vlastnu spotrebu (menej nez 100% efektivita)
BTW mal si ho pripojeny na nejaky merac spotreby? Celkom by ma zaujimalo co to zere realne. Tabulkove hodnoty su irelevantne, aj zdroj ma vlastnu spotrebu (menej nez 100% efektivita)
Pozri sa na tento nas, to uz je troska ina uroven nasu ako mam ja ci ty a hla aky procesor ma. Tie nizsie rady maju este ovela slabsie, tolko len k potrebe silneho cpu k nas.
http://www.alza.sk/synology-diskstation ... 360126.htm
Jasne, ze tabulkove hodnoty su irelevantne. Ale je jasne, co bude zrat menej a co viac, ked max tdp su niekolkonasobne odlisne. Spotrebu som nemeral a neviem coho myslis. Pretoze ja pouzivam xtreamer len ako multimedialny prehravac, to znamena vsetko ako som popisoval, len nemam v nom ziadne hdd, len jedno ssd na xbmc. A potom mam osobitny nas, ktory mam na uplne inom poschodi v dome.
http://www.alza.sk/synology-diskstation ... 360126.htm
Jasne, ze tabulkove hodnoty su irelevantne. Ale je jasne, co bude zrat menej a co viac, ked max tdp su niekolkonasobne odlisne. Spotrebu som nemeral a neviem coho myslis. Pretoze ja pouzivam xtreamer len ako multimedialny prehravac, to znamena vsetko ako som popisoval, len nemam v nom ziadne hdd, len jedno ssd na xbmc. A potom mam osobitny nas, ktory mam na uplne inom poschodi v dome.
Kde som tvrdil ze NAS potrebuje silny procesor? NASom moze byt hocijaky router s USBckom pre externe HDD a aky procak ma taky zaprdeny router?
Lebo neverim ze HTPC aj s HDD (nie len SSD) zere menej nez 40W dokopy priprehravani.
Ja mam popcorn+NAS
Lebo neverim ze HTPC aj s HDD (nie len SSD) zere menej nez 40W dokopy priprehravani.
Ja mam popcorn+NAS
Pytal som sa ta, ze z akeho dovodu pozadujes pre svoj nas vyssi vykon ako ponuka ten atom. Napisal si svoje veci a ja som ti to vyvratil nasom, ktory zvladne snad vsetko, dokaze narabat s 12diskami a 96tb. Takze kde potrebujes pri nas ten vykon?
Ja som chcel jedine xbmc.
Este by ma zaujimalo, na com tebe bezi ten nas, aky system?
Ja som chcel jedine xbmc.
Este by ma zaujimalo, na com tebe bezi ten nas, aky system?