Problém-Mazda 2
Problém-Mazda 2
Doma máme Mazdu 2 na plyn. Asi pred dvoma týždňami nám začalo zvláštne hučať a triasť sa ako keby išlo na 3 valce ale keď sa preplo na plyn tak motor bežal v pohode. A od včera ho už je problém naštartovať huči ako traktor, zdochýna a ide asi iba na dva valce, no po dlhom točení dajak naskočí a keď sa prepne na plyn tak už drži otáčky ale mám taký pocit ako keby išiel teraz na plyne iba na tri valce. V čom môže byť problém? Vymenili sme cievku ale nič sa nezmenilo.
-
DYLYNO
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Problém-Mazda 2
nevšimol si si, či ti ubúda benzín aj keď jazdíš na plyn???
Nič také som si nevšimol, možno skôr vyššiu spotrebu plynu ale to si nie som istý.
sviecky?
Vymenené
Doma som to dal na diagnostiku a hádže mi to chybu p0352 keď sa dobre pamätám a píše chybu cievky ale cievka je tam nová.
//autoeditácia príspevku (14 Aug 2012, 20:39)
Neviete kde nájdem elektrickú schému na mazdu 2 r.v 2004 tuším? Googlim ale nejak sa mi zatiaľ nedarí.
Dnes cestou do prace som z lavej zadnej napravy(?) pocul silne rany. Stacil na to uplne maly hop skok ci nerovnost na ceste. Viem ze z toho vela nevycitate, ale neda mi to sa aspon opytat a v praci je zatial celkom nuda
Doma som to dal na diagnostiku a hádže mi to chybu p0352 keď sa dobre pamätám a píše chybu cievky ale cievka je tam nová.
//autoeditácia príspevku (14 Aug 2012, 20:39)
Neviete kde nájdem elektrickú schému na mazdu 2 r.v 2004 tuším? Googlim ale nejak sa mi zatiaľ nedarí.
Dnes cestou do prace som z lavej zadnej napravy(?) pocul silne rany. Stacil na to uplne maly hop skok ci nerovnost na ceste. Viem ze z toho vela nevycitate, ale neda mi to sa aspon opytat a v praci je zatial celkom nuda
-
audiotrack
VIP
možno sa tam schovali tie valce čo odmietajú točiť 
ono všetko čo si popísal znie dosť vážne, a osobne by som sa na ňom bál prejsť aj len do tesca. Prvá cesta by bola do servisu. Veď si to po sebe prečítaj. Ledva naštartuješ, hučí ti to, zdochíňa, zvýšená spotreba, chyba novej cievky a ešte aj koleso ti ide odpadnúť. Tu zbytočne o niečom diskutovať. Utekaj do servisu, ak tam dojdeš.
//autoeditácia príspevku (27 Nov 2013, 14:41)
tu máš schémy, len si tam vyhladaj svoju mazdu: http://www.autoshop101.com/forms/allinone.pdf
ono všetko čo si popísal znie dosť vážne, a osobne by som sa na ňom bál prejsť aj len do tesca. Prvá cesta by bola do servisu. Veď si to po sebe prečítaj. Ledva naštartuješ, hučí ti to, zdochíňa, zvýšená spotreba, chyba novej cievky a ešte aj koleso ti ide odpadnúť. Tu zbytočne o niečom diskutovať. Utekaj do servisu, ak tam dojdeš.
//autoeditácia príspevku (27 Nov 2013, 14:41)
tu máš schémy, len si tam vyhladaj svoju mazdu: http://www.autoshop101.com/forms/allinone.pdf
-
audiotrack
VIP
tlmič, stabilizator, brzdové platničky..
-
RATZINGER666
Darca
tu ranu aj citis alebo len pocujes?
ak iba pocujes, je to niektora cast napravy... ak aj citis, mozes mat zamrznuty tlmic...
ak iba pocujes, je to niektora cast napravy... ak aj citis, mozes mat zamrznuty tlmic...
Počas toho ako som bol v práci sa to samo neopravilo a cestou naspäť to bolo zase počuť
A môžem povedať že to sú riadne pecky, až som mal strach že by som nestratil koleso. Je to aj cítiť.
-
RATZINGER666
Darca
skus auto rukami rozhupat vzadu na strane, ktora to nerobi a porovnaj to s tou stranou, ktora to robi...
je tam sice mala pravdepodobnost, ale najcastejsie sa na to ludia stazuju prave v takomto pocasi, ked zacina primrzat... vyteceny tlmic, dostane sa do neho voda, ktora zamrzne a tlmic prestane fungovat... ak jazdis dlhsie cesty, dokaze pocas nich aj povolit a potom to uz absolutne necitit, kym napr. cez noc opat nezamrzne...
kolko ma auto km a ako je jazdene? mas ho od novoty?
je tam sice mala pravdepodobnost, ale najcastejsie sa na to ludia stazuju prave v takomto pocasi, ked zacina primrzat... vyteceny tlmic, dostane sa do neho voda, ktora zamrzne a tlmic prestane fungovat... ak jazdis dlhsie cesty, dokaze pocas nich aj povolit a potom to uz absolutne necitit, kym napr. cez noc opat nezamrzne...
kolko ma auto km a ako je jazdene? mas ho od novoty?
Uz jak som dnes sadol do auto pocul som ranu. Skusil som ho rozhupat a bolo pocut buchanie, nic ine som ale nezaregistroval zeby to bolo tuhsie oproti druhej strane alebo nieco ine. Dnes som este musel ist autom do prace, dufam ze zajtra sa dostanem do servisu a vydrzi to
auto nemam od novoty a ma nieco cez 160 000 km.
Co myslis tym ako je jazdene?
-
RATZINGER666
Darca
buchalo to aj na mieste, ked si s tym hupal? zaujimave... ale zamrznuty tlmic to nebude... ale nenapada ma nic, co by mohlo byt natolko uvolnene, aby to dokazalo pohnut aj rozhupanie rukami... mozno ulozenie tlmica? zdvihni tu stranu heverom a skus pohybat kolesom vo vsetkych smeroch...
myslel som, ci bolo jazdene prevazne v meste alebo skor na dlhe trate, kvoli tym tlmicom.... ale vzhladom na najazdene km to je uz nepodstatne...
myslel som, ci bolo jazdene prevazne v meste alebo skor na dlhe trate, kvoli tym tlmicom.... ale vzhladom na najazdene km to je uz nepodstatne...
To ani nebolo buchanie, skor iba take tukanie, mozno to s tym nic nema. No ako som do auta nasadol tak v tedy to urcite tak jemne buchlo. Dnes sa uz na to asi nepozriem a zajtra sa hadam dostanem do servisu.
ehm ak by ti to pomohlo tak mám niečo takéto doma stalo to asi 7 euro aj s poštovným prišlo to from anglicko royalmail a je v tom dosť možností ako čo opraviť a vymeniť. Potom mám ešte aj "jak na to" mazda 2 , ford fiesta a fusion motory 1,25 1,4 benzín a diesel je to komplet v češtine alebo v slovenčine.