Java chyba
Re: Java chyba
No najlepšie nejaký objekt tej triedy(OtazkaAOdpovede)
Mna by zaujimal nejaky priklad ze co presne tam napisem nech je objekt hocijaky
Kód: Vybrať všetko
OtazkaAOdpovede o1 = new OtazkaAOdpovede( /*pripadne parametre konstruktora*/ );
test.vlozOtazku( o1 );
Nejasne mi je ako poslat referenciu na objekt a preco si dal za adresata test?
V jave je všetko referencia na nejaký objekt. Správaš sa k ním rovnako, ako ku všetkým typom (pretože v jave je aj tak všetko objekt)
Rovnako ako pracuješ napríklad s triedou String a jej objektami/inštanciami (určite s nimi robíš často), tak robíš aj s vlastnými.
No a prečo som dal adresáta test neviem ani ja, to si napísal ty. Asi preto, že ten test bude inštancia nejakej triedy, ktorá má zapuzdrovať nejaké testy. A tou metódou do toho konkrétneho testu pridám otázku.
Rovnako ako pracuješ napríklad s triedou String a jej objektami/inštanciami (určite s nimi robíš často), tak robíš aj s vlastnými.
No a prečo som dal adresáta test neviem ani ja, to si napísal ty. Asi preto, že ten test bude inštancia nejakej triedy, ktorá má zapuzdrovať nejaké testy. A tou metódou do toho konkrétneho testu pridám otázku.
-
miki690
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Vsetko okrem primitivnych datovych typov. Tie niesu objekty a predavaju sa hodnotou.BX napísal:V jave je všetko referencia na nejaký objekt. Správaš sa k ním rovnako, ako ku všetkým typom (pretože v jave je aj tak všetko objekt)
V Jave nic take ako predavanie parametrov odkazom/referenciou neexistuje. V Jave sa vsetko predava hodnotou. Ak predavas objekt tak predavaas hodnotou adresu na ktorej sa dany objekt nachadza. Vid vystup kodu nizsiemiki690 napísal:Vsetko okrem primitivnych datovych typov. Tie niesu objekty a predavaju sa hodnotou.
Kód: Vybrať všetko
public final Class TestReference {
private void changeReference(Object o) {
o = new Object();
}
public static void main (String[] args) {
Object o = new Object();
System.out.println(o);
changeReference(o);
System.out.println(o);
}
}