Kurite briketami?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
12maros34
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Kurite briketami?

Príspevok od používateľa 12maros34 »

Zdravim, chcel som sa opytat ci ma niekto z vas skusenosti s kurenim s briketami, lebo som to este neskusal a mam kotol na drevo (drevosplynovaci) a cim dalej tym viac je problem dostat sa k suchemu drevu na kurenie. Nejake tipy a triky keby ste mi poradili bol by som vdacny.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Kurite briketami?

Príspevok od používateľa Hotwire »

Ake tipy by si rad? Jedine co ma napada ze neskladuj ich na vlhkej zemi nech ti nezvlhnu :D Inak sa nimi kuri celkom dobre a su lacne, takze odporucam.
peter211
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa peter211 »

ja používam brikety do kozuba, brácho s tým vykuruje celý dom - má kotol na tuhé palivo a používa na kúrenie len brikety... dávaj si pozor na dodávateľov, nesmú byť vlhké
12maros34
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa 12maros34 »

A kde to nakupujete? Je rozdiel kupovať od stolára, z baumaxu alebo sú na to nejaké špecializované firmy?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Máš na to špecializované obchody a tých typov brikiet je veľa, výhrevnosť je podobná, ale dĺžka horenia, veľkosť, materiál a hustota sú rozdielne. Treba pogúgliť, prípadne pozri aj bazoš, malovýrobcovia a drevovýroby ich často predávajú tam...
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

Brat kupil celu paletu od bioenergie(ano bolo to drahe) ale nejak moc s tým nekúrim pretože ja som totiž stolár a drevo si viem zariadiť pokúpiť od istých ludí - myslím metrovicu a sám si ju porežem a naštiepam - ak by si kupoval brikety s nejakej stolárskej firmy tak mala firma má iba malý lis a ten vyraba male valčeky a to horí strašne krátko a účinok skoro žiadny. Jedina volba je ta bioenergia tam si možeš vybrať aké len chceš.
Napísať odpoveď