Kúpa autonabijacky

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Zedo
Medium Expert
Medium Expert

Kúpa autonabijacky

Príspevok od používateľa Zedo »

Hojte

chcel by som sa poradit pri kupe autonabijacky (chcem to ako darcek pre niekoho). Klasika na normal auto ale aj na nakladne auta resp vacsie baterie.

Rozmyslam nad tymto, kde je prepinatelne 6 V / 12 / 24 V a nabijaci prud az 15A co pomoze pri vacsej baterii.
http://www.hej.sk/nabijacka-einhell-blu ... rna-modra/

A mozno by stacilo aj nieco jednoduchsie kde je 12 V ale neviem ci s 12 V sa da auto nabit.
http://www.hej.sk/nabijacka-einhell-blu ... rna-modra/

Ak mate radu sem s nou :) nesom odbornik preto uvytam kazdu radu.

Dakujem
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa autonabijacky

Príspevok od používateľa Hegy »

V lidli kedysi (2-3r) bola akcia na nejaku ultimate-speed autonabijacku na motocykle/pkw/lkw, stala par koruny uz sa s nou nabila nejaka ta bateria (10+) a sluzi doteraz co za tie prachy som cakal akurat ze fotrovi zhori garaz pri prvej :D
Co sa tyka dobijania 24V baterie s 12V tak tam neuspejes, dobijacie napätie musi byt o par percent väcsie (elektrotechnici budu vediet) ako napätie akumulatora.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Tiež odporúčam tú z Lidlu, dodnes mi poctivo nabíja batériu :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ja som kupil z kauflandu prenosnu nabijacku, kompresor a svetlo v jednom. Ma to v sebe zabudovanu baterku, takze s tym auto nastartujes ak mimo civilizacie (taktiez to ma aj autozasuvku).
Mne auto nenastartovalo ked som mal ist do mesta (len bliklo, ani pokus o natocenie), tak som siel na druhom, cestou domov som sa stavil v kauflande a nadabil na toto. Kupil som to, prisiel domov, rozbalil, napojil na baterku (nenabijal som to), otocil klucom a auto chytilo na prvu supu.
Da sa s tym aj nabijat, staci ak to pichnes do siete, ja som si tak v pohode nabil baterku.

Cena bola necelych 40€. Videl som aj tu nabijacku v lidili (hned na druhy den), bola za nejakych 17€, no nepacili sa mi tie uzucke kabliky, ta z kauflandu ma tie hrube startovacie kable, ktore zvladnu vyssi narazovy prud.

Je to presne toto (az na tu cenu teda, o 20€ vyssia):
http://www.najautodoplnky.sk/eshop/produkt/1485
http://www.santec-fishing.cz/1/eshop/58 ... v1-HJS0696 (trochu som googlil, najlacnejssie co som nasiel).

Sice to nema 15V, no auto baterky s tym v pohode nabijes.
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

Auto nabíjačku určite nie od firmy einhell - mám v robote tu prvu a poviem ti napis to presne vystihuje - je to šrot ručička ukazuje uplne zle. Osobne by som išiel do toho čo napísal michaelo určite sa to oplatí viac ako nejaka obyčajna nabíjačka. Doma mám síce automax 8A čo na osobne vozidlo uplne stačí ale keby som išiel kupovať tak určite idem do toho zdroja.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Je to srot lebo rucicka ukazuje zle? Ako vies, ze ukazuje zle? :D
Skor ta kombinacia nabijacka, kompresor a svetlo mi pride taka, no vyzera to ako cinska hracka.

Inak k tomu nabijaniu, vysoky nabijaci prud je dobry ked potrebujes nabit bateriu co najrychlejsie lenze tej baterii to az tak velmi neprospieva.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ja nehovorim ze to nevyzera ako hracka, no ma to 2 roky zaruku, takze ak to pojde minimalne tie 2 ci 3 roky, ja budem spokojny.
Viem ze mam v kufri stale tuto vecicku a ak rano nenastartujem, nemusim tam cakat kym nepojde niekto okolo a nepomoze mi.

Povedal by som, ze sa ale budu asi vyrabat aj nejake kvalitne prenosne napajacie stanice, len ta cena bude niekde inde.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Einhell je fakt lacná značka a kvalita tom zodpovedá, ale ak niekomu ide iba o cenu, prečo nie. Včera som videl v Lidli, že majú opäť tú ich nabíjačku, stojí 18€.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ja minulý rok kúpil ockovi na vianoce Bosch C3, bo mal nejaké problémy s baterkou.. a akurát včera som ju trochu napojil svoje auto prvý krát. Je celkom šikovná, jednoduchá obsluha, možnosť udržovania napätia.. akurát tá cena je trochu inde a dosť nepraktické balenie.
http://nabijecky-a-startovaci-boxy.heur ... -c3_6-12v/

Ale nebál by som sa ani tej lidlovky..

:)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

http://startovacibox.sk/

Plánujem na zimu kúpiť nejaký štartovací box. Stáva sa mi dosť často, že nenaštartujem. Chodím hlavne krátke trasy. Máte nejaké overené tipy? Myslíte si, že tá malá vecička z linku funguje? Príde mi to dosť malé na to, aby to v zime dokázalo naštartovať premrznutý motor.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

To sú ceny...
Ja som kúpil to čo bolo v Lidli. Je to síce asi 4x väčšie ako to čo máš v linku, ale súčasťou je aj kompresor. Stálo to tuším tiež 60€, má to funkciu na štartovanie auta, power banka, LED lampa a ten kompresor. Kupoval som to primárne kvôli tomu štartovaniu. A aj som to bohužiaľ využil keď mi odišla batéria v aute, ale tak že ani kontrolky nezasvietili. Nahodil som power banku a v pohode naštartoval, rovnako neskôr motorku. A nakoniec aj ten kompresor som použil keď boli mäkké gumy na bicykli a ja som nemal pumpu...

Mimochodom, v tvojej ponuke chýba dosť dôležitý údaj a to je aké objemy motorov to dokáže naštartovať. Seriózny výrobcovia tieto údaje uvádzajú čo som pozeral.

Lidl produkt má uvedené že naštartuje 2.0l benzín a 1.6l diesel...

Neviem či by som veril tým 1000A....
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Za tie prachy si kúpiš lacnú autobatériu a obyčajné štartovacie káble a v prípade potreby použiješ. Ja som na takéto účely používal 18Ah batériu z vyradenej UPS a stačilo to na malý benzínový motor.
Tých 1000A je z ríše snov, toľko nebude ani skratový prúd tej batérie čo v tom je :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ten startovacibox.sk vyzera ako pomocka k vzniku poziaru. Prud 600-1000 A to da tazko, pretoze pouziva konektor EC5, ktory ma rating do 120 A.
Pri tej cene je lepsie kupit novu baterku a nabijacku z LIDL (alebo podobnu) a mas istejsie a bezpecnejsie riesenie.
Ak uz chces nieco prenosne (napriklad nemas garaz so zasuvkou), tak by som volil poriadny box: https://www.amazon.com/STANLEY-J5C09-Ju ... B002X6VXL4
U nas som vsak podobny jump box nenasiel, iba prenosne nabijacky, napriklad: http://www.automotocentrum.sk/kategoria ... wet-85142/
Alebo Syfonove riesenie - baterka, kable a normalna nabijacka. Mozes si to dat aj do drevenej krabice a vysledok bude lepsi a lacnejsi ako pri tom vytvore z tvojho linku.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Štartovacie káble mám, len ma nebaví furt otravovať susedov, kolegov a kade koho, lebo mi to neštartuje. Za tie peniaze si môžem kúpiť novú baterku, ale tú za dva roky tiež vymlátim. Nechce sa mi zakaždým vymontovávať baterku a trepať sa s ňou do bytu. Takto budem mať v kufri vždy pre prípad potreby poistku.

Gothar - ten jump box čo si dal sa mi celkom pozdáva.Majú tam na výber tri "peak amp". Aký potrbujem na motor benzín 1.4? A asi by som to radšej kúpil niekde na svk.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Syfon to myslel tak, ze kupis dalsiu baterku, ktora v tomto pripade posluzi ako jump box. Pripojis ju kablami na tu co mas v aute a nastartujes. Nie je to take pekne all-in-one riesenie ako jump box, ale funkcnostou mu plne zodpoveda.
Co sa tyka jump boxu, zobral by som asi 700 A, ale hlavne kvoli tomu, ze ma aj USB konektory a kompresor (600 A startovaci prud by mal stacit aj na nejaky mensi diesel, s benzinom si v pohode). Ak ho zozenies na SVK (alebo nejaky podobny), tak sem prosim daj link. Mne ho netreba, ale inym mozno pomoze.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Napísať odpoveď