Bolesť chrbta pri sedeni za PC
Bolesť chrbta pri sedeni za PC
Zdravím, mám taký problém, že keď sedím dlhšie za PC tak ma začne boliet chrbat v roznych oblastiach raz je to niekde pri krku, raz krize apod. Lenze ako sa toho zbavit ked pri PC proste sediet musim, kvoli skole no a trochu aj kvoli zabave. Tu zabavu sa snazim obmedzovať (hry, filmy, videa), ale aj tak to nepomaha, lebo len kvoli skole musim za PC byt niekolko hodin denne. Mam si kupit notebook aby som mohol pri PC lezat resp. menit polohy, alebo co by ste mi poradili?
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Bolesť chrbta pri sedeni za PC
...notebook v posteli je to najhoršie pre chrbticu...tak isto hrbenie sa nad notebookom na stole...môže ti pomôcť upevnenie monitora do výšky očí - buď pripevniť na stenu, alebo ak máš výškovo nastaviteľný pivot, tak dvihnúť...a ak máš peniaze, tak odporúčam kúpiť nejakú zdravotnú stoličku...ja osobne mám SpinaliS Hacker a v podstate mi zachránila zdravie...
monitor mam vo vyske oci, a tu stolicku som mal, ale ja som na nej nemohol sediet, napr. pozerat filmy sa na nej fakt neda je to max nepohodlne, musel som byt stale v pozore lebo som mal pocit ze z tej stolicky spadnem, a po par dnoch som mal skor pocit ze ma chrbat boli este viacej ako predtym
-
Grim
Darca
...samozrejme, pretože si mal na chrbtových stabilizačných svaloch svalovicu...keď si celý život sedával na statických stoličkách, tak svaly si mal ochabnuté...je potrebné si zvyknúť...ja som sa zozačiatku tiež musel sem tam postaviť a keď som si ju prvý krát skúšal v predajni, tak mi tá stolička utiekla pri sadaní spod zadku a skoro som im rozbil sklenené poličky na stene...ja na nej presedím aj 12 hodín denne, pozerám na nej filmy a vôbec nie je nepohodlná...práveže keď mám dlhšie sedieť na statickej stoličke, tak sa po pár minútach všelijak vrtím a už na nej nemôžem obsedieť...mohol si so s ňou skúsiť aspoňna dva týždne...
ja som ju mal viac ako 2 tyzdne, tusim niekolko mesiacov, ale neprisla mi nejako specialna, avsak v tej dobe ked som ju mal som bol mladsi a blbsi, hral som hry na PC a snazil sa na tej stolicke vyvalit co moc neslo, teraz ju potrebujem skor na pracu, otec ju ma stale v praci, tak si ju od neho mozno zoberiem naspat 
inak docital som sa ze ju stale nejako vylepsuju, vydavaju nove verzie, ja som mal verziu z roku 2009, vysla odvtedy nejaka nova?
inak docital som sa ze ju stale nejako vylepsuju, vydavaju nove verzie, ja som mal verziu z roku 2009, vysla odvtedy nejaka nova?
-
Andi_Cibula
Addict
Kúp si fitloptu, stojí to pár €.
Odporúčam po 3 rokoch výhradne kladnej skúsenosti.
Odporúčam po 3 rokoch výhradne kladnej skúsenosti.
a na fitlopte sa dá sediet povedzme 10 hodín v kuse?
Na nej máš cvičiť a spevniť si chrbát 
-
Andi_Cibula
Addict
No ja som na nej bez problémov presedel aj 14 hodín. Človek sa pri tom celkom hýbe. I keď dá sa aj vymrznúť, asi rovnako ako na hocjakom kresle. 
14 hodin sediet na lopte, bez opretia? tak to neviem ci by som dal 
kosmodisk a poriadne kreslo jak primar ked uz tolko sedis pri pc
praveze take kreslo jak primar mam teraz, este ten kosmodisk k tomu
no ale asi skusim predsa len tu fitloptu, ine riesenie asi neni
Pripajam sa k fitlopte, je to super a fakt vela muziky za par drobnych. Len zacat, postupne, najprv ta po 20 minut zacne boliet chrbat, tak daj pauzu sadni normalne a o hodinu zas a postupne pridavaj, podla toho ako to budes citit. Ked uz to bude nepohodlne sadni si na stolicku, netreba to prehanat.
Ja by som poradil ten miešok naplneny ryžou/jacmenom ci co tam je da sa to na tri minuty do microwave a ked si to daš take teplučke na dane miesto tak to uvolnuje 
tak uz mam objednanu Spinalis Apollo, mate niekto tuto stolicku? zda sa mi lepsia ako Hacker kvoli operadlu, ale zase ma asi slabsiu pruzinu
-
Grim
Darca
...každá stolička z ich radu je vhodná pre iného človeka...hacker je taký všeobecný, viac-menej sedí každému...ostatné sú špecifické pre rôzne postavy...Apollo je vhodná pre ženy alebo štíhlych mužov...je to druhá najobľúbenejšia stolička po stoličke hacker...
záleží aj na tom, ako ho v posteli máš. Človek nie je ani stavaný na dlhé sedenie, skrčenie nôh v kolennom ohybe znižuje krvný prietok a zvyšuje riziko srdcovo-cievnych ochorení. Ak si v posteli v správnej polohe, je to ok.Grim napísal:...notebook v posteli je to najhoršie pre chrbticu
Ja riešim bolesť chrbta (ktorá u mňa osobne nezávisí na druhu stoličky) cvičením ráno a večer. Keď stavce od hora až dolu neprekrvím, bolia ma celý deň, a keď kvôli krátkosti času niečo vynechám, práve tie nerozcvičené miesta cítim.
-
audiotrack
VIP
nie, nie je to v pohode. Správna poloha je na chrbte, vyrovnané telo a pozeranie do stropu. Ale takto ten notebook nemôže používať. Akákoľvek iná poloha je rovnako "neprirodzená" ako sedenie
áno, je to v pohode. Bez problémov je pololežanie, s krkom vystretým a s monitorom v správnej výške (to je už ťažšie kvôli krku, nemá byť na kolenách ale dá sa to stolíkom). Mám to priamo od lekára.
-
audiotrack
VIP
nj, lekári hovoria aj reklamách na kosmodisk, magnetický pás doktora levina a podobné veci. Ukáž odbornú štúdiu a nie názor nejakého tuctového všeobecného lekára. Lebo povedať že ležanie s notebookom je v pohode, ale sedenie je neprirodzené je dosť trúfale tvrdenie