Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
Neviem teda, čím bol môj príspevok hodný "I am with stupid", keď súhlasíš, že sa to dá aplikovať na ten obrázok...V každom prípade proti gustu žiaden dišputát, no.
ale ano bol toho hodny... skombinovat "ovecky", kostol, farara, "skorumpovanu mocensku instituciu" a exotov, ktori stvorili ten plagatik je naozaj silna kava. Len preto, ze tito, nazvime ich exoti, sa ohanaju pojmami ako Satan, Panna Maria a pod. neznamena, ze maju nieco spolocne s Cirkvou (predpokladam, ze skorumpovana mocenska institucia == Cirkev). Tvoj prispevok bol naozaj velmi hlupy a odveci a nedalo mi reagovat... ked to nevidis... sorryseth82 napísal:Neviem teda, čím bol môj príspevok hodný "I am with stupid", keď súhlasíš, že sa to dá aplikovať na ten obrázok...V každom prípade proti gustu žiaden dišputát, no.
seth82 napísal:Hehe. Ovečky a ich "apolitické" správanie sa. Ako keby som v kostole počul farára vyzývať ľudí, aby šli voliť tých "správnych". Skorumpovaná mocenská inštitúcia, nič viac.
Zaujímavé. Tí tvoji "exoti" sú riadne zaregistrovanou kresťanskodemokratickou stranou, ktorá sa k Cirkvi sama hlási. Presne v takom duchu sa nesie aj ich web.
-
seth82
Darca
Ale veď to všetko skombinovali dohromady oni, alebo to snáď kvôli svojmu presvedčeniu nevidíš? Sú kresťanskou stranou? Sú. Sú tam farári? Sú. Chodia do kostola? Chodia. Sú to veriaci? Sú. Prezentujú sa ako strana, ktorá štýlom bu-bu-bu straší svoje ovečky neskutočnými bludmi, aby ich išli voliť v župných voľbách? Prezentujú. Ideš tu teda určite kritizovať mňa, aj keď som všetko opísal pravdivo a v ničom som neklamal? Nemajú snáď nič spoločné s cirkvou? Majú. Je cirkev (veľké C nebudem v menovaní tejto hlúpej organizácii prisosnutej na štátny cecok používať) ako taká skorumpovaná, hlavne na Slovensku? Je.
Tak to môžem napísať iba to, že tie tvoje reakcie na mňa sú naozaj neskutočne hlúpe, aj keď to nevidíš, sorry.
Tak to môžem napísať iba to, že tie tvoje reakcie na mňa sú naozaj neskutočne hlúpe, aj keď to nevidíš, sorry.
-
tehla
http://www.svetkolemnas.info/novinky/za ... vbou-mesitŠpanělé vyzkoušeli radikální metodu boje se stavbou mešit
Obyvatelé španělské Sevilly, kteří protestují proti stavbě další mešity v jejich městě, vymysleli, jak si v této situaci pomoci.
Na místě, kde měla být mešita postavena, zakopali vepře a o svém skutku široce informovali v tisku.
Zákony Islámu zakazují stavět mešity na „půdě poskvrněné vepři“.
Muslimské obci nezůstal jiný výběr, než zrušit stavbu. Nebylo třeba ani žádných protestů a demonstrací.
-
seth82
Darca
http://blog.tyzden.sk/juraj-macko/2013/ ... -spokojni/
Toľko pasívne-agresívneho hejtu voči nejakým trápnym novinám a voči všetkým ostatným, ktorí mali na ten pastiersky list negatívny/opačný/vyhranená názor - to sa na kresťanského konzervatívca naozaj patrí
Miluj svojho blížneho...že áno. Zjavne niekomu vadí, že ľudia majú možnosť prezentovať aj iný názor ako ten, ktorý prezentujú skorumpovaní sutanisti z firmy cirkev a.s.
//autoeditácia príspevku (14 Dec 2013, 7:04)
LOL http://www.sme.sk/c/7039185/ak-politici ... endum.html Hlavne, že kresťania pravidelne pľujú na Islam, aké je to militantné náboženstvo a oni sami začínajú kopírovať jeho línie.
Toľko pasívne-agresívneho hejtu voči nejakým trápnym novinám a voči všetkým ostatným, ktorí mali na ten pastiersky list negatívny/opačný/vyhranená názor - to sa na kresťanského konzervatívca naozaj patrí
//autoeditácia príspevku (14 Dec 2013, 7:04)
LOL http://www.sme.sk/c/7039185/ak-politici ... endum.html Hlavne, že kresťania pravidelne pľujú na Islam, aké je to militantné náboženstvo a oni sami začínajú kopírovať jeho línie.
-
tehla
krestania ochranuju tradicnu rodinu a manzelstvo ---- militantizmus
krestanom sa prikazuje vrazdit nenarodene deti v ramci lekarskeho povolania ----- v poriadku.
http://www.hlavnespravy.sk/argentincani ... ov/181636/

Juraj Polacek - clen strany SaS:
krestanom sa prikazuje vrazdit nenarodene deti v ramci lekarskeho povolania ----- v poriadku.
http://www.hlavnespravy.sk/argentincani ... ov/181636/
Juraj Polacek - clen strany SaS:
Keď to prenesiem do politickej roviny.
Čo prinesie koncept násilného presadzovania rodovej rovnosti liberálnej strane ? Vôbec nič. Všetky plody pozbiera Smer a zneužije tému na postupnú etatizáciu rodiny, zvýši ideologický vplyv štátu a bude masírovať mozgy ľudí od narodenia po hrob. O nič iné tu nejde.
Naopak sa treba pýtať, čo prinesie liberálne stanovisko, že úlohou štátu nie je starať sa do každého prdu ľudí, ale zabezpečovať nastavenie pravidiel na existenciu a založenie rodiny. Myslím, že toto je pozícia, ktorá je správna a politicky korektná.
Liberál je predsa človek, ktorý chce menej štátu, ktorý chce také pravidlá, kde jedinec má práva a zodpovednosť sám za seba, kde najmenšia spoločenská jednotka, heteresexuálna rodinná jednotka má dostatok možnosti na sebarealizáciu, založenie rodiny a slobodnú výchovu deti bez normatívneho pôsobenia štátu.
Trvám na tom, že gender ideológia je od základu ideologický koncept, vytvorený neomarxistickými teoretikmi na deštrukciu “nepriateľskej” kapitalistickej spoločnosti. Presne v zmysle myšlienok frankfurtskej školy, ktoré sa “dlhým pochodom inštitúciami” dostali nakoniec aj k nám. Ľudia, ktorí ich presadzujú sú “užitoční idioti” tohto procesu a na druhej strane nie sú konzervatívci ale realisti, ľudia, ktorí neveria ani za mak takýmto vybájeným konceptom.
Ono vždy sa stačí pýtať na klasické Cui Bono? Najväčší prospech má z toho byrokrat, štátna inštitúcia a naopak občan stratí kúsok slobody, keďže ilúziu slobody bude zabezpečovať silnejší štátny aparát. A už to by mal byť pre rozumných ľudí signál, že nejde o rajské ovocie, ale o návnadu, otrávené jablko hada…
Povedať na rovinu ako člen liberálnej strany že gender ideológia je škodlivá, má väčší spoločenský impakt. To nie je populistické naháňanie hlasov, ale poctivé liberálne stanovisko, ktoré osloví voličov. Ľudí, ktorí žijú v realite a nie v bludných víziách sociálnych inžinierov a vševedúcich kaviarenských intelektuálov.
Zdroj:
http://www.blogovisko.sk/rodovost-nastr ... triny.html
-
seth82
Darca
Máš zjavný bordel v pojmoch a dojmoch. Takže:
1. Ak si kresťania chcú ochraňovať tradičnú rodinu a manželstvo podľa svojich predstáv, nech si ich ochraňujú medzi sebou a nestarajú sa do tých, ktorí to chcú ináč. Neverím, že by vpochodovali aj do krajín s polygamiou a tam hlásali svoje "ochraňovanie" - hnali by ich svinským krokom. Musia si uvedomiť, že ich počet v každom štáte klesá a až by sa oddelila cirkev od štátu a milí kresťania by si mali svoju cirkev financovať, ich počet v ďalšom sčítaní by určite "zázračne" klesol - mnoho z nich je kresťanmi iba na papieri.
2. Citujem: "krestanom sa prikazuje vrazdit nenarodene deti v ramci lekarskeho povolania" - väčšiu kravinu som snáď tento mesiac nečítal. WTF? Kto PRIKAZUJE kresťanom "vraždiť" nenarodené (OXYMORON - keď rozbijem vajce, zavraždím kuru?) deti? Kto takéto príkazy vydáva? Lekárske povolenie na interrupciu nie je povinné, nik ho nikomu nenanucuje a ak ho kresťania nechcú, tak ho žiadať nebudú. A ostatní budú mať rovnakú možnosť. Čo chcú ale tí militantní fanatici dosiahnuť je stav, kedy takáto možnosť nebude existovať pre nikoho, lebo ONI TO TAK CHCÚ. Krásne od nich. Čo je teda lepšie? Mať možnosť pre všetkých alebo nemať možnosť pre nikoho, lebo časti obyvateľov niečo vadí?
Akéhosi Poláčeka mám na háku, tak ako všetkých politikov a ich názory - tie si viem vytvoriť bez ich pomoci aj sám.
1. Ak si kresťania chcú ochraňovať tradičnú rodinu a manželstvo podľa svojich predstáv, nech si ich ochraňujú medzi sebou a nestarajú sa do tých, ktorí to chcú ináč. Neverím, že by vpochodovali aj do krajín s polygamiou a tam hlásali svoje "ochraňovanie" - hnali by ich svinským krokom. Musia si uvedomiť, že ich počet v každom štáte klesá a až by sa oddelila cirkev od štátu a milí kresťania by si mali svoju cirkev financovať, ich počet v ďalšom sčítaní by určite "zázračne" klesol - mnoho z nich je kresťanmi iba na papieri.
2. Citujem: "krestanom sa prikazuje vrazdit nenarodene deti v ramci lekarskeho povolania" - väčšiu kravinu som snáď tento mesiac nečítal. WTF? Kto PRIKAZUJE kresťanom "vraždiť" nenarodené (OXYMORON - keď rozbijem vajce, zavraždím kuru?) deti? Kto takéto príkazy vydáva? Lekárske povolenie na interrupciu nie je povinné, nik ho nikomu nenanucuje a ak ho kresťania nechcú, tak ho žiadať nebudú. A ostatní budú mať rovnakú možnosť. Čo chcú ale tí militantní fanatici dosiahnuť je stav, kedy takáto možnosť nebude existovať pre nikoho, lebo ONI TO TAK CHCÚ. Krásne od nich. Čo je teda lepšie? Mať možnosť pre všetkých alebo nemať možnosť pre nikoho, lebo časti obyvateľov niečo vadí?
Akéhosi Poláčeka mám na háku, tak ako všetkých politikov a ich názory - tie si viem vytvoriť bez ich pomoci aj sám.
A takíto ľudia chcu tvrdiť, že rozumejú téme, vedia o nej diskutovať, robiť zo seba najmúdrejších. BTW - uvedomuješ si rozdiel medzi oplodneným a neoplodneným zárodkom? Aha, pardon, ľudia ako ty mali vždy problém pochopiť rozdiel medzi týmito pojmami. Takže pekne podrobne: V prípade, že vajíčko bolo oplodnené, áno, jedná sa o zabitie kury - takisto ako zabitie oplodneného zárodku ľudského jedinca sa rovná vražde.seth82 napísal:OXYMORON - keď rozbijem vajce, zavraždím kuru?
Takže logicky - ako žena, ktorá podstúpila interrupciu a takisto doktor, ktorý ju vykonal - by mali byť súdení za vraždu? Je tak?
-
seth82
Darca
Grasel: Oplodnené vajíčko nie je vajíčkom? Ja tu zo seba nerobím najmúdrejšieho - svoje nevtipné postrehy si nechaj pre niekoho iného. To, čo si napísal o kure, je kravina. Nie - ak je vajíčko oplodnené, nejedná sa o zabitie kury. To tvrdia iba kresťanskí fanatici, ktorým to sedí do rovnice. Aj keď je to blud. Inými slovami - podľa teba a tvojej indície je odstránenie oplodneného vajíčka ženy aj desať minút po sexe už vraždou. Klobúk dole.
Najlepšie na tom je, že o týchto veciach (interrupcie) chcú rozhodovať tí, čo sú v celibáte, nie ženy, nie ich partneri, nie páry, nie doktori/odborníci, ale tí, ktorí o tom, aké je to rozhodovanie, nič nevedia.
Najlepšie na tom je, že o týchto veciach (interrupcie) chcú rozhodovať tí, čo sú v celibáte, nie ženy, nie ich partneri, nie páry, nie doktori/odborníci, ale tí, ktorí o tom, aké je to rozhodovanie, nič nevedia.
Grasel: Vysvetli to znásilnenej žene, že interrupciou zabila dieťa, ktoré ani nechcela a ešte ju postav pred súd a žiadaj 10 rokov na tvrdo za úmyselnú a úkladnú vraždu, keďže to plánovala. 
well, a kedy sa podľa vás začína život? Na základe čoho? Kedy by sa to už malo pokladať za vraždu?
seth - samotné vyliahnutie kury je už viac-menej len zmena prostredia. Prakticky nie je žiaden rozdiel medzi kuraťom 2 hod pred liahnutím a 2 hodiny po liahnutí.
LuksKE - znásilnenej. V prvom rade je rozdiel zbavenia sa dieťaťa "pretože som zmenil(a) názor" či "dokelu, dnes som to nemal robiť" ako keď je niekto znásilnený. Znásilnenie a plánovaná vražda si napísal ty. Ja som sa vôbec takto nevyjadroval.
seth - samotné vyliahnutie kury je už viac-menej len zmena prostredia. Prakticky nie je žiaden rozdiel medzi kuraťom 2 hod pred liahnutím a 2 hodiny po liahnutí.
LuksKE - znásilnenej. V prvom rade je rozdiel zbavenia sa dieťaťa "pretože som zmenil(a) názor" či "dokelu, dnes som to nemal robiť" ako keď je niekto znásilnený. Znásilnenie a plánovaná vražda si napísal ty. Ja som sa vôbec takto nevyjadroval.
Grasel: Ušla ti pointa príspevku. Čiže tvrdíš, že nie je vražda ako vražda. Potrat z rozhodnutia, že nechcem dieťa je vražda nenarodeného života ale potrat kvôli znásilneniu už nie je vražda nenarodeného života? Či ako to pán myslí?
//edit: napísal si "takisto ako zabitie oplodneného zárodku ľudského jedinca sa rovná vražde." pri interrupcii kvôli znásilneniu dôjde tak isto k zabitiu oplodneného zárodku ľudského jedinca. a nechytaj ma slovíčka, plánovaná bolo ironické
//edit: napísal si "takisto ako zabitie oplodneného zárodku ľudského jedinca sa rovná vražde." pri interrupcii kvôli znásilneniu dôjde tak isto k zabitiu oplodneného zárodku ľudského jedinca. a nechytaj ma slovíčka, plánovaná bolo ironické
-
seth82
Darca
Grasel: Neodpovedaj na otázku otázkou. Jeden dotaz - si chemik alebo biológ? Pretože všetko to, čo tu prezentuješ, nemá akosi nič spoločné s vedou - sú to iba dogmatické postoje, ktoré si od niekoho prebral a ja ani nemusím hádať, od koho - niekto "zhora" nakreslil pomyslenú čiarku na línii embryogenézy a FUK - naľavo je to OK a napravo je to už vražda. Pretože preto...). Ja som písal o tom, či je rozklepnutie vajíčka neoplodnenej sliepky OK a či je rozklepnutie vajíčka 10 minút po oplodnení sliepky už vraždou - to platí aj o príklade so sexom, ktorý som tu, myslím, napísal celkom jasne.
O znásilnených a ich prípadných zárodkoch majú právo rozhodovať znásilnené a následne na to odborníci, ktorí môžu posúdiť, čo je bezpečné a čo nie. Tmári z cirkev a.s., ktorí nemajú vlastné rodiny a deti, majú čušať a poučovať svoje ovečky o tom koho voliť a čo nepozerať v televízii.
O znásilnených a ich prípadných zárodkoch majú právo rozhodovať znásilnené a následne na to odborníci, ktorí môžu posúdiť, čo je bezpečné a čo nie. Tmári z cirkev a.s., ktorí nemajú vlastné rodiny a deti, majú čušať a poučovať svoje ovečky o tom koho voliť a čo nepozerať v televízii.
Uvazovat o znovuzavedeni nejakeho radikalneho protiinterupcneho zakona by bol krok nazad a viacej problemov by vzniklo ako sa vyriesilo. Treba si uvedomit jednu vec, ze ked zena sa jednoducho rozhodne ze donosit dieta nechce, tak si najde "riesenie" bez ohladu na nejaky zakon. Takze za potratmi by sa zacalo cestovat do zahranicia alebo by sa vykonavali tu pokútne a nacierno.
-
tehla
Inak takto vyzeral ten pastiersky list, proti ktoremu smetiari tak protestovali:
Pastiersky list Konferencie biskupov Slovenska na prvú nedeľu adventnú 2013
Milí bratia a sestry !
Advent, do ktorého sme dnes vstúpili, je obdobím prípravy na Vianoce. Tieto sviatky nám pripomínajú príchod Božieho Syna na svet. Ako sám hovorí, prišiel, aby sme mali život a aby sme ho mali hojnejšie. (Porov.: Jn 1, 10). To najvzácnejšie, čo Boh daroval svetu i človeku je práve život. Preň tu pripravil podmienky a stanovil zákony. Ak ich budeme rešpektovať, začne život prekvitať. Ak sa človek postaví proti Božiemu poriadku, nastolí kultúru smrti.
Mimoriadna Božia starostlivosť je zameraná na človeka. Skôr než ho Boh stvoril, pripravil mu krásnu a plodonosnú prírodu, aby bola zdrojom jeho telesných síl. A pre jeho šťastie okrem prírody mu daroval rodinu. Boh chce, aby každý človek prichádzal na svet do láskyplného usporiadaného rodinného spoločenstva. Ak to tak nie je, ide alebo o nešťastie alebo o ľudské zlyhanie. Počas celého života má človek v rodine prežívať mnoho foriem ľudského šťastia. Začína to šťastím dieťaťa, ktoré sa v náručí otca a matky cíti veľmi bezpečne a pritom bezstarostne. Ono rastom a dospievaním dozrieva a mení sa na šťastie zamilovaného manžela, či manželky a neskôr na šťastie užitočného otca a matky. Napokon je to šťastie starých rodičov, ak im je dopriate radostne hľadieť na svoje dobre vychované potomstvo, ako si zodpovedne počína.
Každú etapu ľudského šťastia zabezpečuje usporiadaná rodina. Rodina je Božia ustanovizeň. Preto nie je v moci človeka rodinu zlikvidovať. Cirkev sa takto modlí nad novomanželmi: „Bože, ty si postavil ženu vedľa muža a toto spoločenstvo si už pri stvorení tak požehnal, že ho nezničil ani dedičný hriech, ani potopa sveta.“ Touto modlitbou Cirkev vyznáva aj vieru v rodinu ako v Božiu ustanovizeň, ktorá vo svete prežije.
Nemusí však prežiť v Európe. Aj keď ju človek nemôže zlikvidovať, môže ju veľmi zmrzačiť a toto sa deje v dnešnom svete. Rozvratom rodiny sa znehodnocuje ľudské šťastie, ktoré práve v nej nadobúda pozemskú dokonalosť. Ohrozuje to život a nastoľuje sa kultúra smrti.
Aktéri kultúry smrti používajú na jej presadenie značne prešpekulované metódy. Do veľmi ušľachtilých pojmov vkladajú úplne nový a opačný, teda dehonestujúci obsah. Hovoria o „ľudských právach“ a o „právach dieťaťa“, ale do týchto práv chcú presadiť také veci, ktoré ľuďom aj deťom škodia. Pod rúškom práv dieťaťa, ktoré oni presadzujú, otec a matka strácajú možnosť svoje deti zodpovedne vychovávať. A pritom dieťa má prirodzené, Bohom dané právo na výchovu. Stúpenci kultúry smrti prichádzajú s novou „gender ideológiou“. V jej mene chcú presadiť tzv. „rodovú rovnosť“. Človek, ktorý tento termín prvýkrát počuje, si myslí, že ide tu o to, aby mužovi a žene boli uznané rovnaké práva a rovnaká dôstojnosť. Ale tie skupiny cez tzv. „rodovú rovnosť“ sledujú čosi celkom iné. Chcú nás presvedčiť, že nikto z nás nejestvuje od prirodzenosti ako muž alebo ako žena, chcú teda zobrať mužovi právo na identitu muža a žene právo na identitu ženy a rodine právo na identitu rodiny, aby sa už muž necítil ako muž, žena ako žena a manželstvo, aby už nebolo tým Bohom požehnaným výlučným spoločenstvom muža a ženy, ale na roveň manželstva chcú presadiť aj spoločenstvo dvoch mužov, či dvoch žien.
Tak vzniká akýsi sodomský paškvil odporujúci Božej vôli a pripravujúci Boží trest. Cez ušľachtilé heslá sa do života spoločnosti presadzuje rozvrat rodinného života, ktorý má byť posvätným. Je to bohorúhavá vzbura človeka voči Stvoriteľovi. On nás stvoril na svoj obraz. Muž od Stvoriteľa dostal dôstojnosť muža, žena dôstojnosť ženy a rodina dôstojnosť rodiny. Od toho sa odvíja aj dôstojnosť národa. Toto chcú aktéri kultúry smrti a stúpenci gender ideológie v mene ušľachtilých hesiel zničiť. Pojem muž, manžel, otec, rytier, gentleman je pre nich neprijateľný. To isté platí o pojmoch žena, manželka, matka. V ktorom národe sa im to podarí, ten národ stratí svoje dôstojné postavenie pred Bohom i pred svetom.
Predstavitelia mnohých krajín týmto aktérom kultúry smrti z nepochopiteľných dôvodov ponižujúco podliezajú a cez zákonodarstvo, ktoré je niekedy v rozpore so zdravým rozumom, im vychádzajú v ústrety. Takí nemajú žiadnej morálnej hrdosti a svoj národ pripravujú nielen o jeho dôstojnosť, ale pomocou zákonov ho vydávajú na zánik. Je to strata základného životného zmyslu – strata citu pre sebazáchovu. Prvé nebezpečenstvá sa už objavujú aj u nás.
Chceme prejaviť veľkú úctu a vďaku tým inštitúciám a tým jednotlivcom ktorí si uvedomujú toto blížiace sa nebezpečenstvo a na ochranu rodiny a kultúry života zorganizovali v Košiciach pochod za život.
Chceme prejaviť úctu a vďačnosť všetkým ľuďom, ktorí tento pochod podporili a tak dali najavo, ako im záleží, aby inštitúcia rodiny bola zachránená. Pochod za život mal byť výzvou, povzbudením i morálnou podporou pre našich štátnych predstaviteľov, aby sa nebáli chrániť dôstojnosť a životaschopnosť nášho národa.
Skutočnosť je taká, že k tejto výzve sa postavili dosť nevšímavo, čo naznačuje, že si už osvojili kultúru smrti, lebo jej aktérom naďalej dávajú veľký priestor a značnú podporu. Aktivisti „rodovej rovnosti“ sa nevzdávajú, ale čakajú na vhodnú príležitosť, aby pomocou legislatívy mohli ovládnuť výchovnovzdelávací proces a vnútiť túto „sodomskú ideológiu“ do školskej i predškolskej výchovy. Išlo by o taký výchovný proces, ktorý by dieťa obral nielen o dôstojnosť, ale morálne i psychicky by ho dokonale zmrzačil. Dieťaťu by znemožnil vyrásť po každej stránke v zrelého muža a v zrelú ženu.
A na túto hroznú devastáciu by bol zneužitý učiteľský stav. Kedysi bol zneužitý učiteľ, aby proti vôli rodičov ich deťom vnucoval ateizmus, dnes mu hrozí ešte čosi horšie. Aktérov kultúry smrti silno podporujú aj médiá, nedajme sa nimi oklamať, ani ovplyvniť. Kultúra smrti skutočne ohrozuje existenciu národa. Pri takom ohrození predošlé generácie neváhali umierať za ochranu vlasti. Od nás sa ešte taká veľká obeta nežiada, ale žiada sa, aby sme boli ostražití. K ostražitosti vyzývame nositeľov moci na všetkých úrovniach, rodičov, školské samosprávy a všetkých ľudí dobrej vôle. Aby sme prejavy kultúry smrti odmietali už v zárodku. Náš hlas pri akýchkoľvek voľbách môže dostať len ten kandidát, ktorý odmieta kultúru smrti. Opačným postojom by sme znevážili tých našich predkov, ktorí kládli svoje životy za dobro vlasti.
V tejto adventnej a vianočnej dobe nám Boh veľmi zreteľne dáva najavo, čo znamená v jeho očiach rodina. Keď poslal svojho Syna na svet, nepostaral sa o to, aby sa jeho Syn narodil v prepychovom paláci, aby mal vyberané jedlá, ale postaral sa o to, aby jeho Syn prišiel na svet a mohol vyrastať v usporiadanej rodine. Pohľad na Nazaretskú rodinu, nech nás burcuje k tomu, aby sme pre zachovanie rodiny urobili všetko, čo je v našich silách. Ako Nazaretská rodina chránila dieťa útekom do Egypta, tak aj my sme povinní za každú cenu chrániť zdravý vývoj detí pred nebezpečnou „gender ideológiou“. V pevnej nádeji, že k týmto vážnym otázkam života a rodiny zaujmete správny postoj, Vám udeľujeme svoje požehnanie.
biskupi Slovenska
-
seth82
Darca
My vieme veľmi dobre, ako ten pastiersky list vyzeral - gúgliť vie v dnešnej dobe aj 6-ročné decko. Ani sa k tým znáškam dogmatických bludov a neskutočných klamstiev nejdem vyjadrovať, lebo by to chcelo ďalší megadlhý príspevok a ja si nebudem svoj víkend psuť takýmito vecami...
A teraz mi môžeš priblížiť toto? "krestanom sa prikazuje vrazdit nenarodene deti v ramci lekarskeho povolania"
A teraz mi môžeš priblížiť toto? "krestanom sa prikazuje vrazdit nenarodene deti v ramci lekarskeho povolania"
-
tehla
nie. nevidim dovod preco by som to robil , pretoze tvoje nazory postoje a nahlady su mi absolutne lahostajne. Nemienim stracat cas v utocnych diskusiach, v ktorych ty si si na tomto fore nasiel oblubu, priam zmysel zivota a okrem toho vraj googlit vies