Televizor Gogen

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
usefull
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Televizor Gogen

Príspevok od používateľa usefull »

Mate niekto skusenosti s touto znackou ? Chcel by som si kupit tv, ktoru by som casto pouzival ako monitor k notebooku. Nevyznam sa velmi do tv a tuto znacku vobec nepoznam, ak by ste sa k nej niekto vyjadrili bol by som rad. A este by som sa chcel opytat ci by plazma mala problem, kebyze sa pouziva ako monitor, davnejsie som cital ze plazmy maju problem ked zobrazuju dlhsiu dobu nieco staticke, ze sa to zvykne vypalit. Napr dolny panel by bol zobrazeny skoro furt, maju este problem s vypalovanim ci uz ani nie ?

http://www.hej.sk/televizor-gogen-tvl-3 ... rr-cierna/
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Televizor Gogen

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Gogen je typicky OEM, oni TV nevyrabaju. Vyraba to nejaka noname činska tovareň a ti akože vyrobcovia si na to nalepia svoj nazov. Čiže presne rovnaky model TV (ale aj inu elektroniku) potom môžeš najsť pod rôznymi nazvami (Gogen, Hyundai, ECG...).

Drž sa radšej overenych vyrobcov, za podobnu cenu sa da. Napr. Sony Bravia KDL-40R474, Panasonic TX-L39EM6E.

Plazma nie je vhodna ako monitor k PC.
usefull
Medium Star
Medium Star

Ma zaruku na 3 roky co je celkom fajn. Ci myslis ze bude mat nekvalitny obraz/zvuk ?

//autoeditácia príspevku (03 Dec 2013, 18:36)
lebo na bazosi som ho videl za velmi dobru cenu. 250€
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ked chces tak do toho chod,na beznu pracu s notebookom a nejake tie filmy to bude stacit,ale na hry to moc nie je.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ono to ani na tie filmy nie je nič moc.
usefull
Medium Star
Medium Star

hmm, takze ten gogen je zly... videli ste ho uz ? A vedeli by ste mi odporucit dake lcd/led do 300 eur s full hd . uhlopriecka nech sa prisposobi cene. zas kupujem to na dlhsiu dobu tak nechcem dat peniaze za nieco, co budem lutovat koli kvalite. dnes som napr videl Blaupunkt v tescu, nvm presne aky model ale 102 cm uhlopriecka a full hd led za 250e. ale nebol zapnuty tak netusim aky ma obraz
Ryan Giggs
VIP
VIP

Vyssie mas nejake odporucania.
dobi235
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dobi235 »

preboha preco chces kupovat TV v Tescu :-O
mmm273
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mmm273 »

Blaupunkt neber, kedysi to boli nemci co bolo ok, teraz to predali cinskej firme ktora to dzube este viac...

Gogen, Hyundai, Sencor - nebrat, obraz hrozny (skusenost so sencor, bol za 269€ 39" full hd, ale obraz rozmazany, hned pratal spet..)

Ja som objednal teraz Panasonic TX-L32E6E ale ak chces vacsi tak je L39E6E ... obraz maju obaja kvalitny, potom trosku horsi ale lacnejsi je EM6E rada...

Tak si vyber :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

EM6E nie je horši. Ma to rovnaky panel ako E6. Je lacnejši lebo nema taky "exkluzivny" dizajn a chyba mu Smart.

A 39" E6E ma oproti 32" E6E o dosť lepši obraz kvôli VA panelu.
mmm273
Light Professional
Light Professional

Obtolko zasa nie, ale Ma lepšiu čiernu... Ale aj vyšší input lag ;)

EM6E - videl si ho na živo!? Ja áno porovnával som si ich vedľa seba a rozdiel tam bol... Mimo to aj na zahraničných fórach majú s ním problému koli tomu že maze velmy obraz...
Možno ma rovnaký panel ( čo nieje 100% isté) ale panel nieje všetko ;)

Nad EM6 by som teda neuvažoval, je to o kompromisoch...
Mensia e6tka s IPS s horsou čiernou( ale stále skvelým obrazom) lepsimi poz. uhlami a menším input lagon.
Alebo väčšia 39 e6 s väčším input lagom horšími poz. uhlami ale lepšou čiernou.
Aj keď tu jasné potom vyhrá 42" ktorá má skvelý obraz ako 39" a nizjy input lag...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na papieri je lag pekna vec, otazka je či to konkretne oko vnima aj realne. Plus nie každy na tom bude aj hrať.
Ta čierna tam je ale oveľa horšia (je to skôr šeda) a ma to aj mizerny kontrast. V priamom porovnani 39 vs 32 obrazom neobstoji ani nahodou. Ani s inymi TV s VA panelom. E6 je dobry TV, ale nie v 32". Za podobnu cenu je napr. Samsung F6100 so 100 Hz VA panelom.

Panel nie je všetko, to je pravda, lenže tam je aj rovnaka elektronika. Takže rovnako to zobrazovať musi. Je to ten isty TV len s inym dizajnom a vybavou.
mmm273
Light Professional
Light Professional

AKo vies ze je tam rovnaka elektornika ? Pretoze rozdielne su, viem co som videl, a nikto ma nepresvedci ze maju obraz rovnako kvalitny...

Ano 32" ma mensi kontrast ale rozhodnie to nieje nejake vylozene nechutne pozeranie. Pri porovnaniach ano je horsi, ale ked ho mas samostatne tak si to moc neuvedomis, a obraz ma okrem tej ciernej, vlemi ale velmi dobry. Viem čo vidím ;)

No input lag pri tej 39" verzii namerali az 60ms co uz teda rozhodne postrehnes pri hoc ktorej FPS. A kedze on sice nepise ze ho chce na hranie, ale pise ze chce na pripojenie k NB, a tam sa nejaka ta hra obcas vyskytne.

Je to len a len o prioritach, pri tej cene (a vlastne pri kazdej inej) budu vzdy nejake kompromisi, nic nieje dokonale. A kedze ja som si vyberal podla toho co mi bude vadit a co prezijem, vyslo na 32" verziu.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pretože sa to dočitaš na nete ake sučiastky kde su.
Otazka je za akych podmienok si to porovnaval.

Môže to mať obraz dobry aky chce. Čo z toho keď za rovnake peniaze môžeš mať lepši? A prečo niekomu neodporučať ten lepši? A nekupiť lepši? Nepoznam jediny dôvod. O to viac keď už sa da aj 100 Hz s podstatne plynulejšim zobrazenim. Ano chapem, potrebuješ sam pred sebou obhajiť čo si kupil.

To či niekto taky lag vidi, resp. či mu bude vadiť ak ho vidi, za nikoho nerozhodneš.
mmm273
Light Professional
Light Professional

Pytal sa na navrhy tak som mu dal. Je na nom ako sa rozhodne. " Lepsi" nieje ziaden, zalezi od vyuzitia ktory sa na co hodi viac. Len som dal rady o televizoroch ktore som aj realne videl. To ze asi ty nemozes sniest to ze som mu EM6tku neodporucil, je tvoj problem ;)

PS: aj Sencor bol dobry na papiery ale to je tak vsetko :D Ake ale vsetko co vravis je na zaklade realnych skusenosti s danym typom, v tom pripade ok, ospravedlnujem sa. Avsak mi to pride ze tu hadzes typy co si si vyguglil a ich boraz usudzujes podla toho kolko maju Hz :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Uhadol si, nemôže to zniesť. Asi sa psychicky zrutim. :naturehot:

Ja sa narozdiel od inych tomuto venujem. Takže mi dosť TV prešlo rukami, mam dosť vyskušanych atd. aby som vedel čo ako zobrazuje. Plus namerane hodnoty sondou nie su čisla "na papieri". Ale realne hodnoty ako ktory TV zobrazuje. A čo sa tyka Hz, samozrejme kto ma rad rozmazany obraz, tomu je to jedno. Nie ale keď chceš kvalitny obraz. Lebo ten nie je len o farbach ale aj o ostrosti zobrazenia.
Zato ty maš napozerany jeden TV a ine neexistuju. Plus nehovoriac o tom, že podľa toho čo vybral chce niečo väčšie ako je 32" a 39" E6E je už vyrazne nad rozpočet. Takže to tvoje odporučanie je aj tak mimo temy.
mmm273
Light Professional
Light Professional

Lenze akykolvek 39" za 250€ bude o hovne. V tej cene nic ine ako 32" na vyber ani nema...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nebude to o hovne. Rozpočet dal 300 eur. Tam už sa vojde aj Philips 39PFL3008H/12, TOSHIBA 39L2333DG. Vzhľadom k tomu že chcel pôvodne Gogen, tak toto bude mať luxusny obraz.
usefull
Medium Star
Medium Star

No ja v tv nemam prehlad tak preto som sa pytal na gogen, mal som podozrenie ze to nebude najlepsie ked to ma take parametre a cenu aku ma...

Chcem tv aj na hranie. Chcem cenu okolo 300 eur. 3d nepotrebujem, nechcem. Chcem full hd. Dobru kvalitu obrazu [aj zvuk by potesil ale to dokazem odpustit] a uhlopriecku prisposobit cene. cim vacsia tym lepsia. Ale radsej budem hladiet na mensiu kvalitnu obrazovku ako na vacsiu rozmazanu, zle vykreslujucu farby... a este Vga/hdmi vstup
dobi235
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dobi235 »

mmm273... s Ryanom by som sa o audio-video veciach nehadal ;) myslim ze toho o tom vie viac ako vsetci ostatny na fore dokopy ...a neviem o tom ze by sa niekedy niekto stazoval ze mu zle poradil :)
Napísať odpoveď