Reklamacia Android telefonu
Reklamacia Android telefonu
Mám HTC One S a mám s ním zaujímavý problém, v ktorom som nenašiel žiadnu závislosť. Vzhľadom k tomu, že tento jav neviem "vyvolať" (spraviť niečo, pri čom to určite nastane), tak ho považujem za náhodný a preto sa aj obávam reklamácie (nevedel by som im problém predviesť). Problém spočíva v tom, že telefón niekedy začne prepínať medzi obrazovkami "home" a medzi odzoomovanými plochami (aj viackrát za sekundu) a popri tom zvláštne random vibruje - akoby morzeovka. Tento jav trvá niekedy aj minútu dve. Počas toho neviem nič robiť, nijak to zastaviť, jednoducho môžem len čakať kým to prestane. Ak stlačim power button, tak mi to spraví screenshot, niekedy aj viac. Až tento cirkus skončí, tak väčšinou mi to otvorí prehliadač (ten defaultný, ktorý nepoužívam). Najlepšie bude, ak by sa mi to podarilo natočiť iným telefónom... Nestretol sa s tým niekto?
Z toho vyplýva moja otázka. Chcel som to skúsiť hard resetom cez nastavenia, ale ten mi nepríde veľmi "hard" (už som to skúsil a nepomohlo). Preto by som rád telefón flashol, teda nahral odznova celý firmware. Dá sa niečo také oficiálnou cestou? Nechcem žiadnu custom ROM, najradšej by som to spravil cez nejakú oficiálnu appku (ako napr. iTunes pri ajfonoch). Na stránke HTC som zatiaľ nič nenašiel, takže predpokladám, že niečo také asi nebude...
Z toho vyplýva moja otázka. Chcel som to skúsiť hard resetom cez nastavenia, ale ten mi nepríde veľmi "hard" (už som to skúsil a nepomohlo). Preto by som rád telefón flashol, teda nahral odznova celý firmware. Dá sa niečo také oficiálnou cestou? Nechcem žiadnu custom ROM, najradšej by som to spravil cez nejakú oficiálnu appku (ako napr. iTunes pri ajfonoch). Na stránke HTC som zatiaľ nič nenašiel, takže predpokladám, že niečo také asi nebude...
Re: Google Android OS
nakameruj to
ja osobne som proti tomu aby sa mal niekto s niecim babrat ak na to ma zaruku - na to ta zaruka predsa je, nech sa staraju zo zakona iní
ja osobne som proti tomu aby sa mal niekto s niecim babrat ak na to ma zaruku - na to ta zaruka predsa je, nech sa staraju zo zakona iní
Jo, je to to. Najradšej by som to nejak "opravil" sám, pretože telefón potrebujem každý deň (nedajbože mi ho po mesiaci vrátia, že žiaden problém s tým nie je
). Alebo je nejaká možnosť dostať náhradný telefón počas reklamácie?
// Čo som zbežne pogooglil, tak som nenatrafil na žiadne riešenie
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1679649
// Čo som zbežne pogooglil, tak som nenatrafil na žiadne riešenie
Jedine natočiť na kameru aj s tvojim komentárom, a pri vybavovaní reklamácie DIKTOVAŤ čo tam má slečna napísať. Keď reklamáciu vybavoval brat - mal dva Galaxy Taby, a jednému presvitali tie ledky na podsvieťovanie, bolo to vidno pri tmavých farbách. Keďže mal dva, vedel si to porovnať. Ženskej opísal problém, že ide o výrobnú vadu, popísal presne v ktorej časti displeja sa problém nachádza, a spokojne odišiel. Keď sa mu o mesiac vrátil ten istý tablet, mal v popise problému napísané "Nefunguje podsvietenie displeja" a v riešení "Problém nebol preukázaný", alebo také niečo. Druhý krát ten popis problému diktoval, a kázal jej, aby to písala tak, ako mu hovorí. Na preklamácií teda podlož aj nejaký USB kľúč alebo SD kartu s videom, a nezabudni vysvetliť že problém je náhodný. Nebolo by odveci aj priložiť zopár linkov z XDA, aby vedeli o čo sa jedná. Na druhú stranu, u týchto prašivcov je šanca, že ti vrátia ten istý telefón, a zbytočne sa načakáš. Náhradný ti zatiaľ asi nedajú.
Podobny problem maju aj xperie mini ale tam sa stale stlacalo tlacitko back. Tu chybu bratovy robilo nahodne ale niekde som cital ze to moze sposobovat aj zahrievanie zariadenia. Po vrateni z reklamacie to uz nerobilo i ked sa mi zda ze tam len vymenili software.
Toto je velky bug one S, hlavne s s4 procakom. Vola sa to tkz. helicoptering a jedina pomoc je reklamacia, lepsie to nebude :-/
Ak by to niekoho zaujímalo: telefón som reklamoval s tým, že som na papier vytlačil formuláciu problému (niečo v štýle ako tento citovaný text) + odkazy na videá na YT. Pani do reklamačného formulára napísala niečo v zmysle, že porucha displeja - popis na priloženej A4. Telefón sa mi po vyše dvoch týždňoch vrátil s vymeneným displejom, baterkou a krytom. Telefón som si vyzdvihol podvečer a hneď na ďalší deň ráno som ho reklamoval opäť, tentokrát som dal požiadavku, aby celý môj text napísali do ich systému + samozrejme som priložil aj môj papier, spolu s linkami na YT...smejo napísal:Mám HTC One S a mám s ním zaujímavý problém, v ktorom som nenašiel žiadnu závislosť. Vzhľadom k tomu, že tento jav neviem "vyvolať" (spraviť niečo, pri čom to určite nastane), tak ho považujem za náhodný a preto sa aj obávam reklamácie (nevedel by som im problém predviesť). Problém spočíva v tom, že telefón niekedy začne prepínať medzi obrazovkami "home" a medzi odzoomovanými plochami (aj viackrát za sekundu) a popri tom zvláštne random vibruje - akoby morzeovka. Tento jav trvá niekedy aj minútu dve. Počas toho neviem nič robiť, nijak to zastaviť, jednoducho môžem len čakať kým to prestane. Ak stlačim power button, tak mi to spraví screenshot, niekedy aj viac. Až tento cirkus skončí, tak väčšinou mi to otvorí prehliadač (ten defaultný, ktorý nepoužívam). Najlepšie bude, ak by sa mi to podarilo natočiť iným telefónom... Nestretol sa s tým niekto?
Čakám ako sa to vyvinie tentokrát.
smejo.. no potom daj vedieť... inak aj mne sa tento helicoptering objavuje celkom často.. zákon schválnosti, že hlavne práve vtedy, keď súrne potrebujem niekomu zavolať, niečo niekomu ukázať a podobne. Mám pocit, že tento telefón má nejaké "vyššie" schopnosti, ktoré dokážu odhadnúť, či je jeho majiteľ v časovom strese a práve vtedy sa táto chyba objaví. A keď sa mi to už objaví za jeden deň trikrát.. a začínam sa duševne pripravovať, že ho idem dať reklamovať, to tiež akoby vycítil a vtedy je aj týždeň dobrý.
A tiež na nete plno podobných prípadov ako Ty.. aj po reklamácií sa im to opäť objavuje, niekedy na to treba ešte aspoň jednu reklamáciu. Inak cez čo si to reklamoval a ako dlho Ti trvalo vybavenie prvej reklamácie?
A tiež na nete plno podobných prípadov ako Ty.. aj po reklamácií sa im to opäť objavuje, niekedy na to treba ešte aspoň jednu reklamáciu. Inak cez čo si to reklamoval a ako dlho Ti trvalo vybavenie prvej reklamácie?
Je to ťažké sa vzdať telefónu (všetkých údajov a nastavení), aj keď sa na to človek pripraví zálohami, tak sa stále nájde niečo, čo zabudne alebo sa nepodarí obnoviť. Preto som sa tiež dlho k reklamácii odhodlával, až pretiekol kalich trpezlivosti
.
Reklamoval som ho v Telekome v Galérii a trvalo to (ak ma pamäť neklame) nejakých 16-17 dní. Uvidíme ako rýchlo stihnú druhú reklamáciu a či vymenia aj dosku alebo to pôjde na tretiu. Ak by neuspeli ani na tretej, tak mám nárok buď na nový - ak by to nebolo možné, tak sa ruší zmluva a môžem si vybrať nový telefón... Čo by nebolo zlé, ale znamenalo by to pre mňa byť aj dva mesiace len s náradným telefónom.
PS: Pri druhej reklamácii som mal možnosť zobrať One X ako náhradný mobil. Odmietol som to, lebo to pre mňa znamenalo zbytočné komplikácie, ale aspoň dobre vedieť do budúcna.
Reklamoval som ho v Telekome v Galérii a trvalo to (ak ma pamäť neklame) nejakých 16-17 dní. Uvidíme ako rýchlo stihnú druhú reklamáciu a či vymenia aj dosku alebo to pôjde na tretiu. Ak by neuspeli ani na tretej, tak mám nárok buď na nový - ak by to nebolo možné, tak sa ruší zmluva a môžem si vybrať nový telefón... Čo by nebolo zlé, ale znamenalo by to pre mňa byť aj dva mesiace len s náradným telefónom.
PS: Pri druhej reklamácii som mal možnosť zobrať One X ako náhradný mobil. Odmietol som to, lebo to pre mňa znamenalo zbytočné komplikácie, ale aspoň dobre vedieť do budúcna.
smejo.. no asi presne toto. V podstate celý telefón mám nejakým spôsobom zálohovaný (cloud, google), že by som neprišiel o žiadne dáta, aj keby som ho práve v tomto momente stratil, ale odrádza ma ten fakt, že budem musieť používať svoju starú E52ku. Už som si príliš zvykol na pohodlie smartfónu.
Ja mobil kupoval v Datarte, takže neviem.. ešte sa rozhodnem, či pôjdem k ním, ale asi sa skôr skontaktujem priamo s autorizovaným servisom HTC v Prahe.
Ja mobil kupoval v Datarte, takže neviem.. ešte sa rozhodnem, či pôjdem k ním, ale asi sa skôr skontaktujem priamo s autorizovaným servisom HTC v Prahe.
Treba sa odhodlať, lebo nakoniec sa ani nenazdáš a vyprší záruka.
Ale ináč, trošku ma to zaskočilo. Podľa skúseností ľudí na internete je to relatívne častá chyba, preto sa čudujem, že to neopravili rutinne už na prvýkrát.
Ale ináč, trošku ma to zaskočilo. Podľa skúseností ľudí na internete je to relatívne častá chyba, preto sa čudujem, že to neopravili rutinne už na prvýkrát.
Dnes som si telefón vyzdvihol, prepálili fw. Myslím, že to nepomôže, ale uvidíme.brm napísal:smejo.. no potom daj vedieť... inak aj mne sa tento helicoptering objavuje celkom často.. zákon schválnosti, že hlavne práve vtedy, keď súrne potrebujem niekomu zavolať, niečo niekomu ukázať a podobne. Mám pocit, že tento telefón má nejaké "vyššie" schopnosti, ktoré dokážu odhadnúť, či je jeho majiteľ v časovom strese a práve vtedy sa táto chyba objaví. A keď sa mi to už objaví za jeden deň trikrát.. a začínam sa duševne pripravovať, že ho idem dať reklamovať, to tiež akoby vycítil a vtedy je aj týždeň dobrý.
To ti v VSP data spravili takuto amatersku "opravu"?? Dobre vedia, ze to nieje fw ale chybou dosky.
Veru a zajtra sa história zopakuje, nesiem ho späť tretíkrát. Nedokážem to pochopiť, že takúto známu chybu nedokážu odstrániť pri prvej reklamácii, keď navyše dostali popis strany na 1/3 A4, s názvom problému, odkazmi na videá a diskusie.
Výmenu dosky som čakal pri prvej reklamačke, no pri druhej som to bral ako tutovku. Keď mi slečna povedala, že prehrali fw, tak som sa zasmial (a v duchu zaplakal)...
// Resp. to skúsim už ináč.
Výmenu dosky som čakal pri prvej reklamačke, no pri druhej som to bral ako tutovku. Keď mi slečna povedala, že prehrali fw, tak som sa zasmial (a v duchu zaplakal)...
// Resp. to skúsim už ináč.
Kupujúci má právo na bezplatnú výmenu Výrobku za výrobok rovnakej značky a typu
alebo na odstúpenie od kúpnej zmluvy, ak nastane niektorá z nasledujúcich situácií:
a Kupujúci si v záručnej dobe riadne uplatní niektorý z týchto nárokov:
a)na Výrobku sa počas záručnej doby vyskytne vada, ktorú nemožno odstrániť
a ktorá bráni tomu, aby sa Výrobok mohol riadne užívať ako Výrobok bez vady,
b)nevybavenie reklamácie v zákonnej 30-dňovej lehote,
c)výskyt väčšieho počtu vád – na Výrobku sa počas záručnej doby súčasne
vyskytnú minimálne tri samostatné vady, pričom každá z týchto vád bráni
v riadnom užívaní Výrobku,
d)opätovný výskyt vady – na Výrobku sa počas záručnej doby vyskytla
opätovne tá istá vada, ktorá bola počas záručnej doby už najmenej dvakrát
odstraňovaná.
smejo: kde si telefon kupoval? mas aj peciatku, ze to bolo vo vsp? urcite ho tam daj aj 3x, prehratie fw nic nevyriesi
-
Supersonic
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ked to reklamoval v telekome tak to určite skončilo vo VSP Data,možno sa im minuli dosky
... Inak ja mám už druhé One Sko a obidva boli bezproblémové 
Supersonic.. šťastný to človek!
Ja sa ešte stále nedokopal k reklamácii, aj keď akurát tento týždeň ma zradil práve vo chvíli, keď som bol v Blave a potreboval som od neho, aby ma navigoval do cieľa!!! 
Bral som ho z Telekomu. Nemám pri sebe papiere, ale na 98% to bolo to VSP. Som na vážkach, pretože nemám chuť byť zas bez telefónu na minimálne dva týždne (či by to vôbec stihli do sviatkov...). Váham, či nezrušiť zmluvu, v tom prípade zvažujem One Mini, One alebo 5S.mulatt napísal:smejo: kde si telefon kupoval? mas aj peciatku, ze to bolo vo vsp? urcite ho tam daj aj 3x, prehratie fw nic nevyriesi
Ale zas na druhej strane sa mi veľmi nepáči, že telefón som rok splácal a teraz ho budem musieť "len tak" odovzdať. Keby som ho splácal ešte ďalší rok, tak by mi ostal a mal by zostatkovú hodnotu (resp. reálnu predajnú) dajme tomu 130 eur. Takto by som nemal nič, čiže akoby som mal telefón posledný rok na operatívny leasing...
// Tretia reklamácia podaná, som zvedavý... Ale nebaví ma to čakanie. Nech to skúsia nejakým spôsobom zamietnúť, tak ešte len potom budem robiť cirkus. A áno, bolo to vo VSP Data.
Pre tých, ktorí "sledovali moju HTC One S Helicoptering telenovelu":
po tretej reklamácii (trvala opäť presne dva týždne) sa ide rušiť zmluva, bolo to v podstate jediné riešenie.
po tretej reklamácii (trvala opäť presne dva týždne) sa ide rušiť zmluva, bolo to v podstate jediné riešenie.
no schvalne daj co ti napisali k tretej reklamacii
prehraty fw, neuspesne?