SAMSUNG UE46F6740 vs PANASONIC TX-L47ET60E

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
buchtik
Amateur
Amateur

SAMSUNG UE46F6740 vs PANASONIC TX-L47ET60E

Príspevok od používateľa buchtik »

Prosim pani, poradte, ktory je lepsi? Neriesme 3D (aktivne, pasivne) a tunery. Ide mi kvalitu obrazu, celkovo kvalitu TV. Ak mate niekto skusenost alebo sa rozumiete tomu viac, budem vdacny za postrehy. Dik
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: SAMSUNG UE46F6740 vs PANASONIC TX-L47ET60E

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Lepši obraz ma takmer vždy TV s VA panelom. V tomto pripade je to Samsung. A ešte podstatne lepši nejaka 50" plazmu. Aj za nižšiu cenu.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Obrazovo su tieto dva tv dost podobne, ale ak by som sa mal rozhodnut tak pre Panasonic. Ips panel sa mi zda lepsie pozeratelny pri dennom svetle.
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Ak riesis cisto kvalitu obrazu, tak nechapem preco pozeras lcd...
buchtik
Amateur
Amateur

Ano, viem ze najlepsi obraz maju plazmy.. Precital som vsetko co sa dalo a poznam aj favorita :) http://www.superdeal.sk/televizory/pana ... x-p50st60e

Ale jednoducho som sa rozhodol pre LCD a konkretne tieto 2 modely a riesim, ktory z nich je lepsi. Takze dik za nazory @Yogi120 @Ryan Giggs.. A mam to spat, mozem znova dumat :D
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Podla mna tym nic nepokazis. Ja mam lcd (led) a nedal by som si ho za nic. Obraz sa mi paci a co je pre mna najdolezitejsie je ze ma nebolia oci pri jeho pozeraní narozdiel od plazmy. A to cucim nan z dva a pol metra na 55 palcov
Ryan Giggs
VIP
VIP

Yogi120 napísal:Obrazovo su tieto dva tv dost podobne
A to maš odkiaľ? Už z principu technologie to nemôže byť podobne. VA panel je podstatne lepši čo sa tyka podania čiernej (je to šeda) a kontrastu. IPS ma tieto parametre hlboko podpriemerna. Plus Samsung ma lepšie zvladnute zobrazenie pohybu.
Ešte v žiadnej profesionalnej recenzii som nevidel chvaliť TV s IPS panelom.

buchtik: Maš aj nejaky špecialny dôvod prečo si sa rozhodol vylučiť z vyberu plazmu.
buchtik
Amateur
Amateur

@Ryan Giggs: Mame doma plazmu Panasonic kvoli analogovemu signalu. Vsetko je ok, samozrejme ten obraz zobrazuje lepsie nez LCD TV.. Vo vedlajsej miestnosti mame DVB-C prijem na fullhd LED TV.. Jednoducho mi to pride ostrejsie, jasnejsie a krajsie.. Cisto pocit z porovnania aj v roznych predajnach som mal taky..

Ale ak by si mal tip na plazmu do 770€, tak daj, pozriem este. Vzdialenost od steny je cca 2,6-2,8 metra.
laforez
Light Professional
Light Professional

Aku plazmu porovnavas s akou lcd, ak potovnavas nejaku staru hd ready plazmu s biednym zdrojom a fillhd lcd s lepsim zdrojom signalu, tak je smiesne ze na zaklade takehoto porovnania robis zavery :wink:
V kazdom objektivnom teste ma cenovo porovnatelna plazma krajsi obraz, plynulejsi a s realnymi farbami. Dalsia vec je sa nerozhodovat cisto podla obrazu v obchode. Lcd dokazu vybusit jas ovela viac ako plazmy a potom vyzeraju vo vysvietenom obchode jasnejsie, doma to uz je ina vec...
buchtik
Amateur
Amateur

Vekovo to boli porovnatelne veci. To je teraz jedno. Plati ten pocit z obchodu. Aby sme to velmi nerozmazavali :)
Yogi120
Light Professional
Light Professional

http://lcd-televize.heureka.cz/poradna/ ... giemi-lcd/.. Mrkni si nieco o ips technologii lebo inak sa nevysomaris z mudrich reci tu... Ak chces kupit dobre najlepšie bude ak si tv pojdes pozriet niekam osobne a tak sa rozhodnes. Kazdopadne by som uz nesiel do zastaralej technológie ktoru uz coskoro prestanú vyrobcovia vyrabat (Panasonic to uz potvrdil) a ktora je sice papierovo lepsia ale ako si uz sam podotkol nemusi obrazovo vyhovovat. Co myslis preco su aj ceny plaziem take nizke?
laforez
Light Professional
Light Professional

Tak jednsa sa o to ci chces poradit alebo nie. V danej cene ma najkrajsi obraz panak 50st60. Ak ti ide o kvalitu obrazu, tak jedine tento.
Jogi v kazdom objektivnom teste je plazma lepsia, tak neviem co mu tu este mutis hlavu...
Ryan Giggs
VIP
VIP

buchtik napísal:Vekovo to boli porovnatelne veci. To je teraz jedno. Plati ten pocit z obchodu. Aby sme to velmi nerozmazavali :)
Naozaj to nema vypovedaciu hodnotu. V obchode su uplne ine podmienky ako doma a TV su tam uplne nevhodne nastavene. Je tam zapnuty prezentačny mod, kde su pozapinane všetky ku*vitka čo Tv obsahuje, jas, kontrast, farby... všetko vyhulene na vysoke hodnoty. Z toho ako ktory TV zobrazuje naozaj nezistiš.

Čo sa tyka plazmy, tak určite ten Panak si vybral dobre. Je to TV so špičkovym obrazom a v podstate za smiešnu cenu.

Toho mudrlanta yogiho nema zmysel komentovať. Nie je schopny si ani overiť fakty keď tu hadže mudra. Ta zastarala plazmova technologia je cca rovnako stara ako zastarala LCD technologia. Ta je dokonca o niečo staršia. Plus Panak nekonči vyrobu plaziem preto, že sa tam neda nič vylepšovať. Je to čisto ekonomicke rozhodnutie, nie technologicke. LG a Samsung budu robiť ďalej. Takže su to obyčajne nezmysly. Objektivne fakty (žiadne papierovo lepšia) hovoria jednoznačne v prospech plazmy a v prospech VA oproti IPS.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Nemutim mu nic ani nenútim. Skor ma zaraza, ze clovek sa pyta na dva konkrétne tv a niektorí jedinci co stale pretlacaju len zastarale plazmy mu radia plazmu. Mi to niekedy pripadá ako by tu poniektorí mali tuto technológiu patentovanu.. Kazdy chápe, ze plazmy boli lacnejsie a obrazovo lepsie ale treba spomenut, ze tv je aj o dalsich veciach. Dnesne lcd tv sa k obrazu plazmy uz priblížili a kludne mozem povedat, ze vo vela pripadoch aj vyrovnali, tak preto nevidim dovod pretlacat len plazmu, ked lcd ma okrem toho este ovela viac vyhod resp. plazma nevyhod ako lcd tv tak, preco by si clovek mal nieco pokazit kupov lcd. Podla mna lcd ma tolko vyhod, ze sa do neho oplatí dat o nieco viac penazi a tie sa pri castom pouzivani vratia v podobe usetrenej el. A nezacnite mi tu basnit o tom, ze ta cena, ktoru da niekto za lcd sa nikdy nevrati. Aj keby nie tak stale je lepsie mat tv, ktory ma sptorebu 70w ako 180w a ktomu sa hraje ako kachle je riziko piskania, vypalenia log a v neposlednom rade vyssia zataz na oci co pri plazme je neodskriepitelny fakt. A to u mne je este viac podstana vec ako nejake o nieco lepsia kvalita ciernej alebo obrazu.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Ryan Giggs napísal:
.. Ty si ten mudry.. Tak ake su podla Teba ekonomické tie dovody? Ludia nechcú lepsie a lacnejsie Tv? Pouc nas teda
laforez
Light Professional
Light Professional

Pises uplne bludy. To je tvoj vymysel, ze plazma nici oci, mna subjektivne viac bolia oci z lcd (v domacnosti mame 3lcd a jednu plazmu, takze viem porovnat).
Nikto tu nic nepretlaca, chalan napisal hned v prvom prispevku jasne, ze mu ide len o kvalitu obrazu, takze tam nema cenu nad nejakym lcd vobec uvazovat.
Neviem ake su tie vyhody lcd, spotrebu maju sice nizsiu, ale ten rozdiel je v sucte za roky zivotnosti ovela mensi ako rozdiel v kupnej cene. Jedina este mozno vyhoda je ze lcd moze mat neustale pusteny staticky obraz, co pri pozerani tv nie je. Bzucanie, vypalovanie loga, hriatie su bludy, take argumenty platili mozno niekolko rokov dozadu, nie dnes.
O nieco kvalitnejsia cierna a hlavne kvalitnejsi celkovy pbraz je ten HLAVNY argument, kvoli ktoremu si kupujem tv. Nicim inym tu kvalitu nedostanes. Pre mna su skor blbosti ala prehliadac, zabudovany prehravac a podobne...

//autoeditácia príspevku (05 Dec 2013, 11:09)
Yogi120 napísal:.. Ty si ten mudry.. Tak ake su podla Teba ekonomické tie dovody? Ludia nechcú lepsie a lacnejsie Tv? Pouc nas teda
Nie to je len cisto marketing. Ludi oklamu vecami navyse, ktore nepotrebuju, ale to hlavne kvalita obrazu ide bokom. Povie si, ze ved toto ma hlasove ovladanie, to musi byt spicka a obraz je ako zmoknuta omalovanka. Samy vyrobcovia lcd panelov pretlacaju lcd (teraz marketingovo starucku technologiu premenovali pre slabomyselnych na led), pretoze ich vyroba je lacnejsia a maju na tom ovela vacsi rabat. Takisto u nas prides do elektra a obchodnik hned doporucuje lcd, pretoze ma na tom vacsiu marzu a kedze sa mnoho tych lcd tv vyraba aj u nas, tak maju rozne "zvlastne zohnane" kusy za vynikajuce ceny a chcu uch predat. Mam znamych co robia v nay a viem ako to funguje.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Ak niekto napise, ze lcd je horsia na oci ako plazma ktoru si vela ludi nekupi kvôli tomu ze vnima jej blikanie, tak to uz nema cenu komentovat..... A k tym bludom niekolko rocnym.. Nedavno som videl ročnú plazmu s podobnym problemom. Ak je to zastarala, tak dobre. .. Kazdopadne nech si kupi kazdy co chce, su to jeho peniaze, jeho oci, jeho volba.
buchtik
Amateur
Amateur

pani, vsetko je ok :) Chcel som zistit, ktora TV je lepsia a vyzera ze Samsung. Takze odpoved som dosiahol.

Co sa tyka tych rozdiel ci plazmu alebo LCD.. Napr. pre cloveka, ktory pozera telku vecer pri pohari vina alebo piva, je ta kvalita riesenia sondami a recenziami trosku na menej podstatnom mieste. Mate to ako s pocitacmi. Niekto si proste kupi nadupanu skladacku, lebo testy komponentov vysli masakralne dobre. A niekto si kupi nieco, co sa mu paci, so slabsim vykonom (napr. apple). V konecom dosledku dosiahne lepsi vysledok, lebo ma to zariadenie (znacku) rad, paci sa mu a na vykon mu to staci. Neda sa to vsetko skatulkovat. Fakty su fakty, ano.. Ale niekto ma naozaj ine priority:)

Este raz dik za nazory.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nikto netvrdi, že sa LCD obrazom plazmam nevyrovnali. Lenže si zabudol napisať za podstatne vyššiu cenu. Pomer cena/kvalita je podstatne, podstatne lepši v prospech plazmy. To nijako neokecaš, darmo sa aj na hlavu postaviš. A Keď dam za niečo o polovicu resp. raz toľko peňazi, tak ako sa ti to vrati na spotrebe? Chodil si na ZŠ na matematiku?

Ake vyhody ma LCD? Nože daj.
Piskať môže aj LCD, takisto sa môže vypaliť , aj keď riziko je minimalne. Zaťaž na oči je preňho irelevantna kedže plazmu doma ma a očividne mu to nevadi. Tak toto nie je preňho argument. Plus poznam viacerych ľudi, ktorych bolia oči prave z LCD. Takže to je individualne a uvadzať to ako jednoznačne negativum je uplne z cesty.

Niečo ako marketing a reklamna masaž i očividne nehovori nič, tak zbytočne tu budeme rozpytvavať prečo ľudia plazmy nekupuju. Očividne si jeden z toho stada.

Kto rieši kvalitu obrazu ako primarnu požiadavku, pre toho je voľba jasna.

buchtik: analogia s PC je dosť nešťastna. To že si každy kupuje veci podľa požiadaviek a narokov je samozrejme ok. Tu len ide o to či človek chce za svoje peniaze to najlepšie alebo sa uspokoji za rovnake peniaze s niečim nie tak dobrym.
laforez
Light Professional
Light Professional

Ty si ake nehovoril nic o blikani. Ja sok pisal, ze viem porovnat kedze mam obe technologie doma a viac ma bolia oci z lcd. To s tym blikanim som uz cital, ze niekto proste vidi blikanie. Ja som sa este osobne s nikym takym nestretol, iba v diskusiach, ale to nebude zrejme pripad tohto chalana kedze doma plazmu ma a nic nespominal o blikani.
Napísať odpoveď