Ahojte, chcem si kúpiť nejaké zariadenie na prehrávanie filmov, absolútne sa v tom nevyznám preto by som rád dostal nejaké rady. V domácnosti máme jeden Macbook, Lenovo, iPad a nejaké iphony preto som rozmýšlal nad Apple TV čo je v cene nejak 120 euro.
Jediné čo potrebujem aby som si mohol púštat filmy na telke. Co viem tak sú možnosti že tá krabička má aj HDD alebo sa dá stremovať cez wifi. Tu však by ma zaujímalo či toto dokáže aj napr. notebook Lenovo s Apple TV
Viem že je mnoho alternatív k Apple TV no ako vravím nevyznám sa. Taktiez viem ze sa dá hacknút
Multimedialne zariadenie
Re: Multimedialne zariadenie
AppleTV ti dokaze pustat cez airplay iba video z iphonu, alebo obrazky. Nie filmy v mkv, avi atd. Radsej si kup nejaku krabicku, ktora ma v sebe aj airplay.
nejake konkretnejšie zariadenia ? Čo to som pogooglil tak jailbraknut sa da iba Apple TV 2 čo sa nové už zohnať velmi nedá. Ako som tak pozeral tak mi stačí hocijaké zariadenie čo podporuje XMBC a ten spravi všetko potrebné alebo sa mýlim ?
Mas pravdu. Xbmc podporuje airplay. Ale hlavne je to super soft na kniznicu filmov, serialov, videi, hudby obrazkov atd. Neviem aky mas rozpocet a ako to chces pouzivat. Chces tam mat windows a na tom xbmc, alebo len cisto xbmc bez ziadneho systemu naokolo. Chces aby to prehravalo fullhd, alebo aj 3d... Trocha to rozved...
Rozhodujem sa nad novou Apple TV 3 a nejakou použitou Apple TV 2 s JB takže rozpočet okolo 120 euro. Telku mam iba HD ready takze full HD aj 3D je momentalne zbytočne. Zaujímalo by ma však načo je dobré mať v telke okrem xbmc aj iný systém ked mi ide hlavne o pozeranie stiahnutých filmov alebo seriálov s titulkami
externe appky a podobne nepotrebujem kedze to podporuje AirPlay
externe appky a podobne nepotrebujem kedze to podporuje AirPlay
Potom tam nemusis davat plnohodnotny system. Chces aby sa to dalo zapnut a vypnut dialkovym ovladacom? Odkial chces tie filmy pustat? Kde budu ulozene?
dialkové by bolo fajn. Filmy by som mal na externom HDD
V tejto cene a s dialkovym, by som sa pozeral po klasickom mmc. Viem, ze xtreamer robil niektore s funkciou airplay. Keby si chcel xbmc a dialkove, tak tie vychadzaju drahsie. Ale to dialkove nie je uplna nutnost, pretoze su kvalitne apps, kde sa ti dokonca cela kniznica nahra z xbmc aj info o filme a ty si to priamo z tej app pustis. Ja osobme tiez preferujem aj klasicke dialkove (hlavne pre menej technicky zdatnych v rodine), ale tie uz vychadzaju drahsie. Alebo si cosi poskladaj
este je riesenie, ze ak vam tv podporuje hdmi cec, tak by sa dala pouzit rapsberry. Pozom ju mozes ovladat ovladacom od tv skrz hdmi. Nemam s tym skusenosti, ale viem ze ludom to tak funguje.