IP kamera

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

IP kamera

Príspevok od používateľa Chalesnik »

Zdravim, dnes som montoval v jednej firme IP kameru je napajana 24 V signal ide cez klasicke ftp.... kabel je na cca 93 m .... problem je taky ze ked pripojim ten kabel tak mi kamera nejde ani nezacne nacitavat siet .... ked kameru pripojim napriamo cez nejaky cca 1 m kabel tak funguje... typoval som to na kabel lenze podla skusacky je v pohode a ked som tam skusil zapojit druhu kameru ta isla v pohode ... neviete mi poradit uz som zufaly... jedna sa o kamery Hikvision ta co nefunguje je dome ta co fungovala klasicka tubusova ... dakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: IP kamera

Príspevok od používateľa hojko »

Aj napajanie ide cez sietovy kabel??? Ak ano, tak problem bude tam, kedze tie tenke kabliky maju velky odpor a napajanie je nedostatocne. Preto by bolo dobre pouzit silnejsi adapter pre napajanie, pripadne kameru napojit na elektriku len kuskom kabla, resp. kupit lepsi kabel, ktory bude sluzit len na napajanie.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

asi nemáš možnosť trošku zvíšiť napájacie napätie ?
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

nie napajanie je riesene zvlast cez adapter cca 10 m, to je v pohode aj som to premeral ....
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

njn a aký kábel máš, ak je to cat5 tak tam je max dĺžka do cca 100m, ty lížeš tú hranicu, čiže je možné, že zariadenie nemusí pracovať, zas kupovať 93m cat6 káblu bude drahé. nemáš možnosť dať niekde do stredu jeden switch ? že by tá dĺžka bola cca 40/50 m na kábel ?
a druhá vec, môže tam byť rušenie, pri takej dĺžke bude aj 220V vetva niekde v stene problém, pozri či kábel nejde popri el. vedení, okolo rozvodnej skrine, alebo nejaký elektromotor/iný obrovský magnet, etc

//autoeditácia príspevku (07 Dec 2013, 8:02)
alebo mi napadla ešte jedna vec so switchom, skús dať switch tesne pred kameru a potom od switcha po kameru pôjde nejaký krátky kábel, čisto naskúšku aby si nemusel rezať kábel v strede
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ten swtich som tam dal vcera fungovalo to ale problem bol este aj v krimplovacich kliestoch robilo mi nahovno koncovky... uz to funguje len neviem preco mi vtedy isla ta druha kamera v pohode :)
Napísať odpoveď