HDD na reklamáciu?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
regnak
Amateur
Amateur

HDD na reklamáciu?

Príspevok od používateľa regnak »

Zdravím všetkých, mám problém s jedným HDD, konkrétne s Seagate Barracuda 7200.14 ST1000MD003...
Kupoval som ho 4/2013 a asi pred týždňom mi PC z ničoho nič reštartovalo, pri následnom nábehu nedetekovalo boot disk... vymenil som SATA port aj kábel a HDD v pohode nabootoval... po nábehu som zapol HD Tune a ma hodnote ultra dma crc error count data bola hodnota 71, asi týždeň som to sledoval, hodnota sa nemenila až dnes skočila na 73, znova som vymenil sata port a založil nový dátový kábel a uvidím čo sa bude diať...
rozmýšľal som aj nad chybným radičom na MB, ale celé sa mi to nezdá, nakoľko na sata portoch 2,3,4 mám zapojené HDD ktoré nevykazujú žiadnu chybu...
error test prebehol bez chýb...
Prílohy
log_hdd.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: HDD na reklamáciu?

Príspevok od používateľa hojko »

Ak mas pocit, ze je poskodeny disk, tak ho daj reklamovat. Zabal ho do niecoho makkeho, trebars do uteraka a celou plochou s nim buchni o zem. Do uteraka ho treba dat preto, aby nebol oskrety a nezamietli zaruku z toho dovodu, ze ti trebars spadol na zem. Niekedy treba buchnut viackrat, aby ostal disk poskodeny. Reklamaciu mas istu.
regnak
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa regnak »

ja by som skôr chcel zistiť či je to diskom, alebo je problém inde... aby sa nestalo že tento vyreklamujem a chyba sa bude opakovať...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Tak potom mozno kabel. Skus to sledovat a ak tak, prehod ine disky na porty, kde ti tento disk blbol.
Napísať odpoveď