Polling rate mouse - Win 7 (64-bit) problem

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
eoLithic
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Polling rate mouse - Win 7 (64-bit) problem

Príspevok od používateľa eoLithic »

Vopred sa ospravedlňujem, ak tu už takáto téma odznela. Chcel som zvýšiť snímaciu frekvenciu USB portov z defaultných 125 Hz na 1000 Hz. Našiel som na Hojku podobnú tému (http://www.hojko.com/zmena-polling-ratu ... 99169.html) ale je to návod pre Win XP. Ja potrebujem pre Win 7 (64-bit) :)

V podstate som našiel návod aj pre Win 7 (http://www.undzwei.eu/?option=frontpage ... ang=slovak), no po jeho aplikovaní mi v danom USB porte po reštarte PC myš nefungovala. Samozrejme, skúšal som viackrát restart PC - nepomohlo. Zľakol som sa, že som odpálil USB porty :D a že budem musieť reinstall Win. Ale keď som pripojil staršiu myš do toho istého USB portu, tak išla. Takisto aj USB kľúč šiel. Len tá prvá myš v danom USB porte nešla. Vyriešil som to odinštalovaním zariadení s rozhraním HID a USB input device, potom som dal restart PC a keď Win nabehol tak si sám nainštaloval odznova soft zariadenia (myšky).

Windows XP má defaultne nastavenú odozvu 125 Hz. Tak je ??? Tak :wink:
Aj Win 7 má tiež 125 Hz ??? ....Alebo má vyššiu hodnotu ??? Pýtam sa preto, lebo ešte pred tým, ako som urobil ten "driver patch" ...či ako to nazvať..., som si stiahol - Direct input mouse rate program a ten mi ukazoval Peak: 0.96ms 1040Hz a pritom nemám myš SS ani Razer, a pod., ktoré majú vlastný soft pre nastavenie report rate :|
Mám Low-endovú hernú optickú myš Gigabyte GM6900, ktorá má tiež software ale ten slúži len na prepínanie DPI (400 - 3200). Takže, ak mi pred Patchom ukazoval Dimr správnu frekvenciu, nemusel som Patch vôbec robiť ? Na stránke výrobcu myšky je uvedená hodnota Report rate 1000 Hz... tak teraz neviem.

Prečo potom v FPS hre (konkrétne CS 1.6) stále cítim oneskorenie pri rýchlejšom trhnutí myšou ? :|
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Polling rate mouse - Win 7 (64-bit) problem

Príspevok od používateľa hrban »

a odpoveď na tvoju otázku je tu

Mám Low-endovú hernú optickú myš Gigabyte GM6900.
eoLithic
Amateur
Amateur

Trošku som sa pohral s nastavením hry (rate, FPS, ...) a už je to v poriadku. Myška sníma presne - žiadne oneskorenie. Takže to vôbec nebolo kvôli tomu, že mám Low-endovú myš - ako tvrdíš, hrban ^^
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

hrban ti odpovedal na otázku, prečo ti nejde nastaviť 1000hz...
eoLithic
Amateur
Amateur

Zopakujem ešte raz... :hmm:
To, že som cítil malé oneskorenie pri rýchlejšom trhnutí myšou, nebolo kvôli tomu, že mám lacnejšiu "hernú" myš. Bolo to (ako som neskôr zistil) v dôsledku zle nastavenej stabilite pripojenia v hre a odozvou medzi mojim PC a daným herným serverom. Nemusíte hneď všetku vinu zhadzovať na lacnejšiu myšku ;)
Ako som už spomínal, pred pretaktovaním USB portov som spustil DIMR, ktorý mi (pri pripojenej myške Gigabyte GM6900) ukazoval frekvenciu (cca) 1040 Hz a odozvu 0,96 ms. ("Ako je to možné ?! Veď som ešte netaktoval USB porty". - pomyslel som si). Vyskúšal som teda aj staršiu klasickú optickú myš Canyon a u nej mi DIMR ukazoval hodnoty: (cca) 128 Hz a 7,79 ms odozvu. Z toho som usúdil, že myš Gigabyte GM6900 po pripojení komunikovala s USB portom už s frekvenciou 1000 Hz, takže som nemusel robiť žiadne taktovanie USB portov.
Napísať odpoveď