FM transmitter
FM transmitter
Viete poradiť nejaký dobrý transmitter ? Viem, že žiadna sláva to nebude, no čítal som, že niektoré neprehrajú basy. Robia to všetky (nevedia to?) alebo nájdem aj model ktorý to dokáže
?
Re: FM transmitter
Basy.. podľa mňa je problém v FM signály, ktorý nedokáže preniesť basy. Aj preto som osobne zamietol kúpu transmittera a radšej tieto veci riešim cez MC kazetu s jackom. Ako som už v niekoľkých témach tu na hojku písal, zvuk cez MC kazetu niekoľkokrát lepší ako cez FM stereo rádio..
http://www.hojko.com/radio-ford-focus-6 ... 83587.html

http://www.hojko.com/radio-ford-focus-6 ... 83587.html
no len moja CD mechanika v aute asi MC kazetu moc nepožuje
Hneď by som to tak riešil keby sa dalo
Hneď by som to tak riešil keby sa dalo
Ty to môžeš riešiť nahratím hudby na CD.. ak Ti autorádio podporuje MP3, máš ešte väčšiu výhodu.
Ale veď si skús objednať nejaký transmitter cez web, vyskúšaš a keď sa Ti nebudú pozdávať tie basy, môžeš ho do 7 dní vrátiť.

Ale veď si skús objednať nejaký transmitter cez web, vyskúšaš a keď sa Ti nebudú pozdávať tie basy, môžeš ho do 7 dní vrátiť.
Podporuje mi MP3, ale je nafigu .. ťažko sa ovláda, preskakovať pesničky po jednej nie je med lízať. A pri mojej nálade dokážem za minútu aj 10 songov vypočuť po 6 sekúnd 
Chcem spraviť tak, že objednám. Pravdepodobne z alzy vezmem, môžem na pobočke vybrať a tiež to je vlastne podomový predaj. Len som sa chcel vyhnúť tomu skúšaniu ...či neviete ktorým smerom sa uberať
Niektoré čo stoja 30-40€ mi prídu moc drahé. Za 60€ už kúpim ten box čo napojím do rádia a má USB/jack/SD 
Chcem spraviť tak, že objednám. Pravdepodobne z alzy vezmem, môžem na pobočke vybrať a tiež to je vlastne podomový predaj. Len som sa chcel vyhnúť tomu skúšaniu ...či neviete ktorým smerom sa uberať
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Mal som doma 2 a stále ich niekde mám. Bral som lacné za za nejakých 12€ či 15€ a fungovali fajn.
Ako to bolo s bassmi ti presne nepoviem teda, no ja som ich tam počul, aj keď ja nemám bassák ale 2 repráky na plate kufra a teda celý kufor mám ako veľký bassák.
Ten co mam, je podobny tymto:
http://www.alza.sk/sencor-swm-151-d185474.htm
http://www.alza.sk/sencor-swm-160r-d149041.htm
Keby ze dnes kupujem, beriem tento (hlavne koli hadici, mozes ho natocit presne ako treba, to mi na tom mojom trochu vadilo):
http://www.alza.sk/sencor-swm-181-d376230.htm
Na čo som pri používaní tejto vecičky prišiel je, že EQ je vhodné vypnúť a nastaviť ho na rádiu a taktiež hlasitosť z transmitteru nedávať na viac ako 75% (ja som mal na 50%) a pridávať hlas na rádiu.
Keď som mal 100% hlasitosť na transmitteri, tak zvuk nebol vôbec čistý.
Ďalšia vec, nenechávať to v mrazoch, otec ho tak nechával v aute počas mrazov a dlho to nevydržal.
Ako to bolo s bassmi ti presne nepoviem teda, no ja som ich tam počul, aj keď ja nemám bassák ale 2 repráky na plate kufra a teda celý kufor mám ako veľký bassák.
Ten co mam, je podobny tymto:
http://www.alza.sk/sencor-swm-151-d185474.htm
http://www.alza.sk/sencor-swm-160r-d149041.htm
Keby ze dnes kupujem, beriem tento (hlavne koli hadici, mozes ho natocit presne ako treba, to mi na tom mojom trochu vadilo):
http://www.alza.sk/sencor-swm-181-d376230.htm
Na čo som pri používaní tejto vecičky prišiel je, že EQ je vhodné vypnúť a nastaviť ho na rádiu a taktiež hlasitosť z transmitteru nedávať na viac ako 75% (ja som mal na 50%) a pridávať hlas na rádiu.
Keď som mal 100% hlasitosť na transmitteri, tak zvuk nebol vôbec čistý.
Ďalšia vec, nenechávať to v mrazoch, otec ho tak nechával v aute počas mrazov a dlho to nevydržal.
Skúsim ho zobrať na skúšku
niektorý z tých prvých dvoch. Stačí mi najmenší ..aj tak to prepojím káblom do mobilu a ten budem mať v držiaku na skle 
-
Michaelo
Hardcore addict
Ja osobne som mal tento (ja som ho kupoval z Aukra ak sa nemýlim, 2 za 13€ aj s poštou):
http://www.mmmix.sk/fm-trasnmitter/681- ... ne-in.html
Je lacný a funguje.
Inak dobrá rada: frekvenciu nastav na čo najvyššiu. Čím vyššia, tým lepší signál (kvalitnejší zvuk).
Btw.: to čo si budeš púšťať chytia vodiči v okruhu 10 metrov bez problémov. Ja som chytil v zatvorenej garáži signál z otcovho auta na ceste, to bolo cca 5 metrov.
http://www.mmmix.sk/fm-trasnmitter/681- ... ne-in.html
Je lacný a funguje.
Inak dobrá rada: frekvenciu nastav na čo najvyššiu. Čím vyššia, tým lepší signál (kvalitnejší zvuk).
Btw.: to čo si budeš púšťať chytia vodiči v okruhu 10 metrov bez problémov. Ja som chytil v zatvorenej garáži signál z otcovho auta na ceste, to bolo cca 5 metrov.
keby to tak radšej rušilo signál policajných radarov 
FM transmitter
Ziadne dobre riesenie tohoto problemu neexistuje.. Tiez som si presiel postupne FM transmitterom, kazetou, AUX vyvedenym z CD menica, no nakoniec som mal nervy aj na to a kupil som radio pioneer ktore zvlada vsetko (aux, bluetooth, usb, handsfree) a stalo ma to 70€.. Da sa zohnat aj verzia za cca 40€ bez bluetoothu.. Je to sice vacsia investicia ale ked uvazujes o fm transmitteri za 60€ tak toto ti vycari usmev na tvari ake je to krasne riesenie problemu 
-
Michaelo
Hardcore addict
Precitaj lepsie co pisal, ze za 60€ uz kupi novy box a nie ze si chce kupit Transmitter za 60€.
Ale ano, otec ma tiez asi to radio ako aj ty (ma usb, karty, jack len nema podporu CD) a pusta si hudbu z USB. Co je na nom dobre, je bluetooth telefonovanie, ten mikrak ma fakt super a moze hovorit normalnym hlasom aj zo zadu a je ho dobre pocut, pricom s mojim sprostym sencorom (jo ja viem
) s mikrofonom 4x vacsim ma nie je pocut a to ho mam asi 20 cm od ust.
Ono cca 7€ za transmitter aj s postou nie je vela.
Lubenecko:
Jo, to by bola pekna vlastnost za 7€, skoda ze to je trestne
Ale ano, otec ma tiez asi to radio ako aj ty (ma usb, karty, jack len nema podporu CD) a pusta si hudbu z USB. Co je na nom dobre, je bluetooth telefonovanie, ten mikrak ma fakt super a moze hovorit normalnym hlasom aj zo zadu a je ho dobre pocut, pricom s mojim sprostym sencorom (jo ja viem
Ono cca 7€ za transmitter aj s postou nie je vela.
Lubenecko:
Jo, to by bola pekna vlastnost za 7€, skoda ze to je trestne
Mne sa do auta nehodí dať autorádio, pretože mám veľký displej. A čo som našiel českú firmu čo mi nechá pôvodný vzhľad a akurát upravia celé črevá (wifi/video/mp3 ..pomaly aj platne) tak to stojí cez 600€
Budem zatiaľ asi stále napalovať mp3 na CD, ... a kúpim ten box
Mal by som asi viac nervov než osohu z toho občasného šušťania a horšieho zvuku 
Budem zatiaľ asi stále napalovať mp3 na CD, ... a kúpim ten box
-
Michaelo
Hardcore addict
Hmmm, ak nie si audiophil, tak tam velku zmenu nepostrehnes. Teda aspon ja som nevidel velku zmenu medzi pustanim hudby cez transmitter a CD. Hlavne je pohodlnejsie vopchat USB, kartu, ci pripojit fon, ako stale napalovat CD a vymienat ich.
Je to teda na teba ci das, alebo nedas tych 7€.
Je to teda na teba ci das, alebo nedas tych 7€.
Ten rozdiel hudby z cd a z transimttra je obrovsky rozdiel. Asi mas nieco s usami (no offense) ked tej rozdiel nepocujes 
Nechapem ako je mozne ze tam mas velky displej v tom radiu a nemas moznost prechadzat cez priecinky?
Nechapem ako je mozne ze tam mas velky displej v tom radiu a nemas moznost prechadzat cez priecinky?
-
Michaelo
Hardcore addict
Tak teda neviem kde je pes zakopany ked rozdiel nepocujem takmer ziaden.
Musim mat samostatny bassak v aute? Lebo ten nemam, mam 2 repro na plate kufra (Cely kufor je jeden velky bassak).
Musim mat samostatny bassak v aute? Lebo ten nemam, mam 2 repro na plate kufra (Cely kufor je jeden velky bassak).
Ja som tiež čítal o tom aký je transmitter nafigu a samozrejme neveril som. Kúpil som jeden za 10€, nefungoval, tak som vyreklamoval a mal som ho v aute zapnutý asi tak 3x. Je to šuštibúdka, o ničom.
Mám CD prehrávač, spolieham sa na to. Ak niečo veľmi chcem tak si to vypálim ako pred 10 rokmi. MP3 nejako už len oželiem.
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Ja som tiež čítal o tom aký je transmitter nafigu a samozrejme neveril som. Kúpil som jeden za 10€, nefungoval, tak som vyreklamoval a mal som ho v aute zapnutý asi tak 3x. Je to šuštibúdka, o ničom.
Mám CD prehrávač, spolieham sa na to. Ak niečo veľmi chcem tak si to vypálim ako pred 10 rokmi. MP3 nejako už len oželiem.
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
mne auto mp3ky žuje z CD, .. lenže ja si počas jazdy zmyslím, že chcem počúvať niečo dlhšie, dajme tomu že track má 30minút. Tak neviem pretočiť skladbu. + ak vypnem motor a zas zapnem, tak track ide odzačiatku.
Rád by som si pustil aj audioknihu. Síce bývajú delené po 5-10minút. No aj tak ma to naštve keď musím napr. ísť natankovať ...preto sa to už ani nepokúšam napalovať
Inak keď sme pri tom napalovaní. Naposledy som chcel kúpiť v TESCU obyčajné CD, už bolo dosť hodín a elektro zatvorené. Po predchádzajúcich dvoch skúsenostiach keď som v tescu nenašiel ani jedno CD, tak teraz mali dokonca výber. TESCO balené po 25ks bez obalu len v tom celofáne pevnom za 6€ a hneď vedľa toho kusovka TESCO ešte v tom papieriku zabalená, po 10centov
(25ks - 2,50€)
Rád by som si pustil aj audioknihu. Síce bývajú delené po 5-10minút. No aj tak ma to naštve keď musím napr. ísť natankovať ...preto sa to už ani nepokúšam napalovať
Inak keď sme pri tom napalovaní. Naposledy som chcel kúpiť v TESCU obyčajné CD, už bolo dosť hodín a elektro zatvorené. Po predchádzajúcich dvoch skúsenostiach keď som v tescu nenašiel ani jedno CD, tak teraz mali dokonca výber. TESCO balené po 25ks bez obalu len v tom celofáne pevnom za 6€ a hneď vedľa toho kusovka TESCO ešte v tom papieriku zabalená, po 10centov
O jakom boxe tu je rec? Lebo ja mam tiez len cd-cka a napalovat stale nieco nove ma dva krat nebavi a transmiter sa jednoducho nedal pocuvat.
ja mam v kufri...co to je..neviem jak sa to vola proste tam napcham 10CDiek a cez radio si prepinam ktore ma hrat, ale nespomeniem si jak sa to vola
ale mam to tam od vyroby
ale mam to tam od vyroby
To je obycajny cd changer/wechsler. Najlepsie budete mat nieco co berie usb/sd karty. Mne moje radio zacne prehravat tam kde naposledy skoncilo, aj ked prehravam z cd/dvd. Ja si hudbu do auta davam cez kartu, nemusim nic vkuse napalovat, v ntb hodim na kartu a hned to mam v aute, radio ma este vlastny hdd a z sd karty si to vacsinou davam na ten hdd. Ale zakladna vec je aby to vedelo schopne prechadzat priecinky, potom nemoze byt problem. To s tym nepamatamim kde soncila pesnicka sa mi nezda, to dnes musi dokazat akekolvek radio.