Ázijské bistro | čínska reštaurácia | panda
-
Blackangel
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ázijské bistro | čínska reštaurácia | panda
Tym ze poznas par cinanov v juznej afrike??? No to hadzes vsetkych do jedneho vreca... Zasa nic neviete o tych jedlach. Ano vravel som ze sa nedaju zohnat vsetky suroviny avsak tie jedla musia byt spojene s cinskym jedlom cize z polovice su!! Napr: chrumkave kura, ostro kysla, jarne rolky, kung pao aj dalsie su to cinske jedla avsak troska aj prerobene pretoze zalezi na prichute vacsiny. Teda na slovensku musia troska zmenit aby to chutilo slovakom. V cine zasa zalezi na provincie.. Niektore jedia velmi stiplave niektore vobec ani nevedia co je kung pao. Ludia pochadzaju z inej provincie maju inu prichut aj jedla.
Makti ja velmi dobre viem rozoznat medzi japonskou ci thajskou ci cinskou atd...(azijske)
Restauracie co mas teda fastfoody co mas su viac menej cinske aj ked je vela vietnamskych co maju rovnake menu ako cinske restyky to pretoze severny vietnam a juzna cina maju skoro rovnake jedla. Ja zijem teraz v kanade a tie fastfoody su tu tiez avsak prichut alebo a typy jedal su odlisne... Preco? Kanadania maju inu prichut treba varit tak aby to vyhovelo vacsine.. Originak ti bude jest iba mensina a bolo by to predrazene.
Makti ja velmi dobre viem rozoznat medzi japonskou ci thajskou ci cinskou atd...(azijske)
Restauracie co mas teda fastfoody co mas su viac menej cinske aj ked je vela vietnamskych co maju rovnake menu ako cinske restyky to pretoze severny vietnam a juzna cina maju skoro rovnake jedla. Ja zijem teraz v kanade a tie fastfoody su tu tiez avsak prichut alebo a typy jedal su odlisne... Preco? Kanadania maju inu prichut treba varit tak aby to vyhovelo vacsine.. Originak ti bude jest iba mensina a bolo by to predrazene.
-
TommyHot
Addict
A ty poznas aspon jedneho cinana? Lebo mam pocit ze nie, len sa snazis silou mocou obhajovat, ze jes sracky z cinskych fast foodov...
-
Andi_Cibula
Addict
Aký je teda rozdiel medzi tuzemsky predávanými jedlami deklarovanými ako ázijské a medzi autentickými ázijskými jedlami ? (zoberme do úvahy tú konkrétnu provinciu ktorej sa snaží bistro priblížiť)
suroviny ? chod do ciny a sprav tam slovenske bryndzove halusky. Bryndzu budes musiet nahradit uplne, zemiaky budu mozno tiez trosku rozdielne chutit,resp ich zamenis za nieco ine, slaninka to iste a potom to nazvi slovenske halusky. Budu to halusky ? 
-
TommyHot
Addict
Nechcem zakladat novu temu, kedze to ciastocne suvisi s touto.
1) Vyuzivate nejaku donasku azijskych jedal v ramci BA? Ak ano aku?
2) Varite si doma azijsku kuchynu? Teraz nemyslim cinu zo zmrazenej zeleniny, ale "cerstve" maso, ryby, morske prisery, nudle, zelina, najroznejsie hriby, koreniny a podobne? Cerstve som dal zamerne do uvodzoviek, lebo kupit cerstve ryby a ine marske obludy je na slovensku prakticky nemozne. Ak ano, kde nakupujete tieto suroviny? Existuje v BA nejaky azijsky obchod kde sa da kupit toto vsetko bez toho aby clovek musel behat z obchodu do obchodu cez pol mesta?
1) Vyuzivate nejaku donasku azijskych jedal v ramci BA? Ak ano aku?
2) Varite si doma azijsku kuchynu? Teraz nemyslim cinu zo zmrazenej zeleniny, ale "cerstve" maso, ryby, morske prisery, nudle, zelina, najroznejsie hriby, koreniny a podobne? Cerstve som dal zamerne do uvodzoviek, lebo kupit cerstve ryby a ine marske obludy je na slovensku prakticky nemozne. Ak ano, kde nakupujete tieto suroviny? Existuje v BA nejaky azijsky obchod kde sa da kupit toto vsetko bez toho aby clovek musel behat z obchodu do obchodu cez pol mesta?
google? http://www.asiafood.sk/
inac v metre som videl kadejake morske potvorky a vyzerali celkom cerstvo, neboli balene
inac v metre som videl kadejake morske potvorky a vyzerali celkom cerstvo, neboli balene
-
Janette
Expert
Ano, je. Viem, ze je sucastou restauracie, mama tam pravidelne chodieva, ked je v BA. Ale kde? Netusim, nikdy som tam nebola a som prevaznu cast roka v Prahe ... Da sa tam kupit rozne korenie, omacky, cestoviny/ryzove cestoviny, pochutiny, atd .. mozem sa jej spytat, kde to je, ked sa budem s nou rozpravat nabuduce.TommyHot napísal: Existuje v BA nejaky azijsky obchod kde sa da kupit toto vsetko bez toho aby clovek musel behat z obchodu do obchodu cez pol mesta?
Edit: po prezreti asiafood.sk ... Myslim, ze sa da kupit aj lepsie.
-
Bushido
Medium Professional
Niekto tu spomínal, že to ich ochucuvadlo je kukuričný škrob? Nepriberá sa z toho ?
Škroby sú vhodné na zahusťovanie pokrmov, polievok, omáčok a pri pečení. Kukuričný škrob je na rozdiel od zemiakového škrobu jemnejší a hodí sa preto aj na zjemnenie koláčov, tort, prípravu náplní, dezertov a ovocných omáčok. Zemiakový škrob je zase vhodnejší na prípravu špecialít ázijskej kuchyne a do zemiakového cesta. Kukuričný aj zemiakový škrob sú oba bezlepkové.
Ochucovadlo to nie je, ja som skrob pouzil namiesto vajec do fasirky aby sa mi zmes zlepila
A ano skrob je pomerne kaloricky, kvoli velkemu podielu sacharidov.
Ochucovadlo to nie je, ja som skrob pouzil namiesto vajec do fasirky aby sa mi zmes zlepila
surne zhanam toto...nevideli ste to niekde?
uz to neviem asi 3-4 mesiace zohnat a bojim sa, ze to prestali vyrabat...
kupil by som aj 30 baleni, ak to niekde uvidite predavat...
alebo nevie niekto, kde by sa dali kupit susene paradajky...korenie...?
tento obchod vyzera super...zial na Slovensko neposielaju...
http://www.koreni.cz/detail.php?pid=464
kupil by som aj 30 baleni, ak to niekde uvidite predavat...
alebo nevie niekto, kde by sa dali kupit susene paradajky...korenie...?
tento obchod vyzera super...zial na Slovensko neposielaju...
http://www.koreni.cz/detail.php?pid=464
-
rufus59
Light Professional
Susene paradajky korenie som videl predávať v predajni LIDL.
Môžte nahodiť nejaké vaše recepty
bol som dnes po par rokoch v LIDL a nie, susene paradajky korenie tam nemaju...ano, maju tam korenicky, na ktorych su velke nalepky paradajok a je v nich nieco cervene, ale ked sa na to pozries, ze je to "koreniaca zmes na paradajky", cize totalna somarina...obsahuje to viac ako 50% sol a samozrejme ziadne paradajky...rufus59 napísal:Susene paradajky korenie som videl predávať v predajni LIDL.
-
rufus59
Light Professional
Tak sa ospravedlnujem za klamlivu informaciu, až tak som to neštudoval iba som videl tak som skusil poradiť.
-
Stoporko
VIP
ephramko - čo takto si paradajky usušiť doma? My to robíme - na plech nakrájané paradajky (skôr na hrubšie, s vodou stratia na objeme) a do rúry sušiť cez noc na cca 50 °C. Je to fenomenálne.
To vyzerá byť dobrý tip - lebo je to drahé ako prasa.
no hej to som rozmyslal aj ja, ale zase sa mi nechce kupovat susicku ovocia iba kvoli tomuto...Stoporko napísal:ephramko - čo takto si paradajky usušiť doma? My to robíme - na plech nakrájané paradajky (skôr na hrubšie, s vodou stratia na objeme) a do rúry sušiť cez noc na cca 50 °C. Je to fenomenálne.
a susit v rure sa mi zda dost neefektivne...
Zdravim, vedel by mi niekto poradit recept na Kurca s kukuricou ? Jedol som ho v Pande a chcel by som si to spravit doma. Dakujem.
http://postimg.org/image/60lr9nn6v/
http://postimg.org/image/60lr9nn6v/
-
TommyHot
Addict
Nakrajas si na pasiky kuracie maso, zalejes vodou, pridas mrkvu, kukuricu, osolis a okorenis (podla chuti) a varis. V mensom hrnci si vo vode rozpustis solamil (tak isto ako ked robis zaprazku) a nechas zahustit, hodis to na maso, chvilu este povaris a je to.
to varis? ako vyvar? polievku? potom sa ti zelenina bude rozpadat...spravne by mala byt chrumkava, takze nevar to, ale opraz to na oleji na najvacsom ohni / vykone platneTommyHot napísal:Nakrajas si na pasiky kuracie maso, zalejes vodou, pridas mrkvu, kukuricu, osolis a okorenis (podla chuti) a varis. V mensom hrnci si vo vode rozpustis solamil (tak isto ako ked robis zaprazku) a nechas zahustit, hodis to na maso, chvilu este povaris a je to.
si myslim, ze to skor robia vo woku...zohrejes olej, oprazis prudko maso nakrajane na kocky alebo pasiky, vyberes maso...doplnis trochu oleju a hodis tam mrkvu, oprazis, nasledne pridavaj dalsiu zeleninu, vzdy 1 druh...postupne...zacinas tou najtvrdsou zeleninou...potom tam pridas aj to oprazene maso...no a teraz zalezi, ci to chces mat chrumkave alebo chces omacku...ak chces omacku, pridaj takych 250ml zeleninoveho vyvaru...zmes korenia, sojovu omacku, nechaj dosiahnut var, nech sa uvolnia chute...a potom tam pridaj skrob...chvilu povar, zahusti sa ti to...hotovo
1/(aby sa ti neporobili hrudky ked to budes zahustovat, odporucam najprv pridat len polovicu vyvaru, v druhej polke si rozmiesas ten skrob a pridas to na zaver)
2/(zo zeleniny aj masa sa prirodzene uvolnuje dostatok vody pri prudkom smazeni vo woku, takze by sa ti to nemalo spalit na uhliky, pripadne wok zakri pokrievkou, aby ti voda neunikala prec)
3/(korenie sa pridava vacsinou az na koniec, pretoze najma sol ale ine druhy absorbuju vodu, takze by sa ti obsah hrnca mohol velmi rychlo pripalit...tiez pri dlhsej tepelnej uprave niektore koreniny mozu zmenit chut neziaducim smerom, napr. zhorknut atd.)