Ja tiez rozmyslam nad kupou a registraciou auta v zahranici, len po nemecky neviem nic, takze co sa tyka povinnych poplatkov idem zatial naslepo. Mondeo opravovat nakoniec nebudem, takze keby niekto nieco chcel z 1.8 benzinu, dajte vediet
Registačná daň pri dovoze auta zo zahraničia
-
AXO
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Registačná daň pri dovoze auta zo zahraničia
Tak to vies, clovek si rozsiruje obzory, asi nasiel bohatu priatelku a ma ludi na servis 
Ja tiez rozmyslam nad kupou a registraciou auta v zahranici, len po nemecky neviem nic, takze co sa tyka povinnych poplatkov idem zatial naslepo. Mondeo opravovat nakoniec nebudem, takze keby niekto nieco chcel z 1.8 benzinu, dajte vediet
-
chlapec10
Addict
len tak pomimo, neviem ake su ceny PZP v Nemecku, ale pri 340 konovom aute sa v rakusku nedoplatis, 2467 eurovy registracny poplatok minies na rakuske PZP za 2 az 4 roky 
EDIT: Tak som pozrel ceny rakuskeho PZP, na 6 rocne, 257 konove auto je najlacnejsia PZP 1800 eur rocne
na rakusko radsej zabudni
EDIT: Tak som pozrel ceny rakuskeho PZP, na 6 rocne, 257 konove auto je najlacnejsia PZP 1800 eur rocne
-
AXO
Professional
Som pisal s kamaratom co tam byva(v nemecku), a ked mi napisal, ze realne uvazuju nad navratom na slovensko som neveril. Vraj tam je taka birokracia a kontrola dani, ze uz im dochadzaju nervy. Takze sa na to asi vykaslem a tu registracnu dan zaplatim, nech mam pokoj.
NEODPORUCAM! v nemecku ked ho prihlasis tak musis platit poistku a ak nevies preukazat ze si uz soferoval dake auto tak platis zaciatocnicku poistku ktora ta vide aj cez 2000 euro, Nemecke zakony su strasne za vsetko sa sudia a dost razantne. Proste poistku musis mat nepreukazes ze si v nemecku mal auto a jazdil na nom lebo si na slovensku, platis cestnu dat ta je kurevsky velka, preto v nemecku nie su spoplatnene dialnice takze by ta to vyslo OVELA drahsie. Na nahlasenie pobytu musis mat zmluvu o prenajme a ist na urad. Zakony su postavene tak ze ked odchadzas musis sa odhlasit. Mas povinost vyplnat pri scitani dokumenty, inak platis cez 500 euro pokutu. Prepac ale co sa tyka toho prihlasenia na mna hovorim rezolutne NIE, proste neprejde stvrt roka aby si nieco neriesil s danovakmi alebo so sudom.. sme v lete boli na slovensku danovaci do nas rypali, teraz zase riesime daku blbost v ramci nemeckych zakonov. Pre mna je to auto casovana bomba, urobis priestupok pride mi domov list ze zaplatit, niekoho strajchnes tak mna budu sudit a to NEMALE peniaze, nemci sa sudia za vsetko platia si kazdy mesiac pausalne poistenie na pravnikov, na odtahovku, no na vsetko... Prepac vies ze ta mam rad ale starosti s danovakmi a inymi blbostami mame kazde tri mesiace je to uz na prasky..