PS: cirkusantské kola sú už minulosťou (+pribudli fólie)
Plasti Dip
Re: Plasti Dip
Napíš mi SS, niečo vymyslíme
.
Predosle sa mi viac pacia ale aj tieto mozu byt.
Co ta dipnutie stalo cakumprask? (aj interier)
Co ta dipnutie stalo cakumprask? (aj interier)
nepacia sa mi moje zimne elektorny, tak seriozne rozmyslam ze by som to dipol, celkom sa mi to paci
, mam dve otazky na vas:
1- kolko budem potrebovat na vsetky 4 ? (cca, ja viem ze presne je to tazko povedat)
2- Aku farbu by ste dali ? (Jedna sa o cisto biely Golf6 bez akychkolvek uprav), len tak navrhy
1- kolko budem potrebovat na vsetky 4 ? (cca, ja viem ze presne je to tazko povedat)
2- Aku farbu by ste dali ? (Jedna sa o cisto biely Golf6 bez akychkolvek uprav), len tak navrhy
Pri aktuálnych cenách sa dá vojsť do 220€ za materiál, do čiernej cca do 170-180€. V interiéri v tomto aute nemám dipnuté nič.wladas napísal:Co ta dipnutie stalo cakumprask? (aj interier)
Jeden sprej na jeden disk, t.j. na sadu 4 spreje. Kvôli hrúbke vrstvy (odolnosť).Gulli napísal:1- kolko budem potrebovat na vsetky 4 ? (cca, ja viem ze presne je to tazko povedat)
Vintage gold alebo Anthracite (prílohy). O nejaký mesiac to bude aj v SR.Gulli napísal:2- Aku farbu by ste dali ? (Jedna sa o cisto biely Golf6 bez akychkolvek uprav), len tak navrhy
vieme aku to ma zivostnost? km / roky?
ked dam strieborny dip na strieborny lak tak nemusim robit zapis v TP ?
ked dam strieborny dip na strieborny lak tak nemusim robit zapis v TP ?
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
nie, zapis nemusis robit
Niečo také sa nedá exaktne povedať ani o fabrickom laku, ani o foliach. Pre jedného je 10 ročný lak na služobnom aute bez metalízy, ktoré bolo každý týždeň na kefách OK, lebo nikde nevidno hrdzu a nemá nič preliačené. Iný zas považuje ročný lak s prirodzenými mikroškrabancami za neprijateľný a dá ho preleštiť.Forsaken napísal:vieme aku to ma zivostnost? km / roky?
Narážam na to, že Dip ako taký "nezvetrá", ani sa nerozpustí ani po piatich rokoch. Kdežto vizuálny stav bude závislý od toho, ako sa k tomu človek správa, rovnako ako pri laku. Každopádne nie je to náhrada laku, ani iné dlhodobé riešenie. Údaj o životnosti od výrobcu je taký, že odolnosť voči poveternostným podmienkam je 7-10 rokov. Zhrnul by som to tak, že to závisí od toho ako je na danom mieste namáhaný (napr. strecha vs. kľučky). Osobne mám na streche Dip už rok aj pol - okrem niekolkomesačnej špiny nemá žiaden iný problém. Z kapoty šiel dole po roku. Nie preto, že by bol zlý, ale išla do inej farby a chceli sme si to aj skúsiť. Naopak na kľučkách si myslím, že by rok aj pol nevydržal (ak, tak len skutočne hrubá vrstva) - aj na klasickom laku je už vidieť škrabance od nechtov po takej dobe. Samozrejme platí, že čím menej vrstiev, tým horšie.
no ja na tym rozmyslam... mam 10rocne auto... ak by ma to vyslo 500-600e s robotou...tak by sa to oplatilo keby som mal zaruku ze to 5rokov vydrzi, neodpadne, nevyderie sa.
Úprimne, asi niet takého človeka, čo by to tak dlho už mal na aute. 5 rokov je podľa mňa veľmi trúfalé, teda aspoň na najviac namáhaných miestach určite (kamienky atď). Aby sa ti za tú cenu nerozplynuli predstavy po 2-3 rokov, by som ti radšej poradil spraviť si to svojpomocne a za polovičnú cenu (200-300€). 5 rokov na to záruku nedá nik, resp. ak áno, tak to bude stáť trojnásobok. Ak by sa ma niekto opýtal, či mu odporučim Plasti Dip, ak si to chce nastriekať a mať na 5 rokov pokoj, tak moja odpoveď by znela "nie" (ak to nie je nejaká víkendovka, ktorá za to obdobie nabehá toľko km ako dailycar za dva mesiace).
-
AXO
Professional
Len tak som brazdil hojko a nasiel som tuto temu, celkom ma zaujala. Keby ste porovnali plasti dip a metalizu, ktore ma viac plusov?(oboje maju klady/zapory, takze neni jasny vitaz)
Jedna sa mi teda hlavne o cenu za material a pracu. Zmena metalizy je dost narocna, ale zase vydrzi celkom slusne prevadzkove podmienky dlhodobo. Plasti dip je jednoduchsi, ale coho sa ja najviac bojim, ze keby som sa do toho niekedy v buducnosti pustil, ako to odolava autoumyvarke? Mam rad auto ciste a hlavne cez obdobie dazdov, ci cez zimu navstevujem dost casto. Aby po navsteve z umyvarky nevypadalo ako black pearl z piratov. Auto bude garazovane, ale presun z bodu A do B su po cestach, kde su okrem kamienkov a soli, aj ine veci.
Obavam sa ale potom toho obnovovania plasti dipu po case.
Vlastne celkovy koncept auta bielo-cierna: (Audi A4 len priklad)
Karoseria biela, kolesa cierne, celuste brzd biele(tam by asi dip rychlo odisiel, kedze sa teplota brzd neustale meni), svetlomety vpredu s ciernym pozadim a angel eyes okolo svetlometov, no a vzadu smoked cierne.
Jedna sa mi teda hlavne o cenu za material a pracu. Zmena metalizy je dost narocna, ale zase vydrzi celkom slusne prevadzkove podmienky dlhodobo. Plasti dip je jednoduchsi, ale coho sa ja najviac bojim, ze keby som sa do toho niekedy v buducnosti pustil, ako to odolava autoumyvarke? Mam rad auto ciste a hlavne cez obdobie dazdov, ci cez zimu navstevujem dost casto. Aby po navsteve z umyvarky nevypadalo ako black pearl z piratov. Auto bude garazovane, ale presun z bodu A do B su po cestach, kde su okrem kamienkov a soli, aj ine veci.
Obavam sa ale potom toho obnovovania plasti dipu po case.
Vlastne celkovy koncept auta bielo-cierna: (Audi A4 len priklad)
Karoseria biela, kolesa cierne, celuste brzd biele(tam by asi dip rychlo odisiel, kedze sa teplota brzd neustale meni), svetlomety vpredu s ciernym pozadim a angel eyes okolo svetlometov, no a vzadu smoked cierne.
Keďže uvažuješ aj o celolaku tak predpokladám, že je to dlhodobejšia záležitosť. Ak je celolak v tvojich finančných možnostiach, tak choď do toho. Ak si to však chceš "len" vyskúšať na sezónu-dve a potom sa ti zapáči zas niečo iné, tak choď do Plasti Dipu (cenovo je to tak štvrtina ceny celolaku).
Dip umyvárku vydrží (osobná skúsenosť, ale len pre "laboratórne" účely, ináč nechodím na kefy), no je dôležité, aby vrstva nebola nikde mechanicky narušená. Z bieleho dipu je lepšie zažratú špinu vyčistiť ručne, kefy si poradia skôr s takou čerstvou špinou.
Prípadné opravy budú lacnejšie ako opravy metly. Worst-case scenario - strhnúť celý diel a prestriekať ho, záležitosť pár korún (eur).
Dip umyvárku vydrží (osobná skúsenosť, ale len pre "laboratórne" účely, ináč nechodím na kefy), no je dôležité, aby vrstva nebola nikde mechanicky narušená. Z bieleho dipu je lepšie zažratú špinu vyčistiť ručne, kefy si poradia skôr s takou čerstvou špinou.
Prípadné opravy budú lacnejšie ako opravy metly. Worst-case scenario - strhnúť celý diel a prestriekať ho, záležitosť pár korún (eur).
-
RATZINGER666
Darca
smejo: ...no kde si?
idem si objednat z toho Tvojho obchodu tu zazracnu farbu a zaujima ma, ci mi vyda jedna konzerva spreju na 4 zasterky 40x30cm obojstranne... neviem, kolko vrstiev bude treba ale farba sa meni z bledomodrej na cervenu... aku ma ta 400ml konzerva vydatnost? dakujem 
Udávame, že výdatnosť jedného spreja je okolo 1/2 štvoráka pri cca 4-och vrstvách (konkrétne 0,5-0,6 m^2), reálne to však málokedy ide na súvislú plochu a popravde sme to takto ani netestovali, skôr je pre nás mierka "jedno koleso" a tak podobne
. Ale ak sa budeme držať udávaného, tak treba min. dva spreje (vychádza to na necelý štvorák, podľa môjho výpočtu). Predpokladám, že to bude dosť namáhané, takže by som radšej obetoval tri, príp. aspoň zo strany od kolesa dal viac vrstiev ako na tej zadnej.
BTW, keď už sa obnovila táto téma, tak tu dám foto čerstvej premeny môjho presúvadla (z bielej). Nikde o tom ešte nie je ani zmienka, takže zatiaľ len takto neoficiálne
Bude aj video, len to ešte chvíľu potrvá, kým sa to nastrihá.
BTW, keď už sa obnovila táto téma, tak tu dám foto čerstvej premeny môjho presúvadla (z bielej). Nikde o tom ešte nie je ani zmienka, takže zatiaľ len takto neoficiálne
O PD niekedy uvažujem, ale vždy vidím len keď je to nové, rád by som videl fotku auta po pár rokoch..
Len taká zaujímavosť.. zoficiálniš túto zmenu farby aj v techničáku auta?smejo napísal:foto čerstvej premeny môjho presúvadla (z bielej). Nikde o tom ešte nie je ani zmienka, takže zatiaľ len takto neoficiálne
-
RATZINGER666
Darca
brm: nejde o trvalu zmenu farby 
Aha.. no len, ak natrafí na nejakého správneho policajta, aby nemusel to dipnutie strhávať dolu priamo pred ním.. 
Ale inak dobrá myšlienka na zmenu farby auta podľa nálady. Ako to vyzerá, keď otvoríš dvere alebo kufor alebo kapotu motora? Vidno tam niekde originál biely plech?
Ale inak dobrá myšlienka na zmenu farby auta podľa nálady. Ako to vyzerá, keď otvoríš dvere alebo kufor alebo kapotu motora? Vidno tam niekde originál biely plech?
ked to niekto poskrabe, napr. klucom zacne sa to tr*kat?
ja len pre info 
http://www.telecom.gov.sk/index/index.php?ids=101769
konkretne toto:
"V prípade, že k zmene farby vozidla dôjde nalepením fólie, čo navonok pôsobí dojmom inej farby, než je pôvodná farba, tak v tomto prípade možno konštatovať, že sa jedná o zmenu farby vozidla, a je potrebné vykonať zmeny v evidencii vozidiel a vykonať zápis zmeny farby do dokladov vozidla. Nie je pri tom podstatné, či k zmene farby vozidla dôjde napr. trvalým prestriekaním základnej farby vozidla, alebo nalepením fólie. Z hľadiska policajnej praxe je rozhodujúce, ako vyzerá vozidlo z celkového vizuálneho hľadiska, čo je dôležité pre plnenie úloh Policajného zboru, nakoľko farebné vyhotovenie vozidla sa používa aj ako jeden z dôležitých identifikátorov vozidla v systéme pátrania po vozidlách."
konkretne toto:
"V prípade, že k zmene farby vozidla dôjde nalepením fólie, čo navonok pôsobí dojmom inej farby, než je pôvodná farba, tak v tomto prípade možno konštatovať, že sa jedná o zmenu farby vozidla, a je potrebné vykonať zmeny v evidencii vozidiel a vykonať zápis zmeny farby do dokladov vozidla. Nie je pri tom podstatné, či k zmene farby vozidla dôjde napr. trvalým prestriekaním základnej farby vozidla, alebo nalepením fólie. Z hľadiska policajnej praxe je rozhodujúce, ako vyzerá vozidlo z celkového vizuálneho hľadiska, čo je dôležité pre plnenie úloh Policajného zboru, nakoľko farebné vyhotovenie vozidla sa používa aj ako jeden z dôležitých identifikátorov vozidla v systéme pátrania po vozidlách."
Biela KIA, ktorá je na foto vyššie je v bielom Dipe niekedy od júna. Za celý čas nebola ani raz umytá, maximálne len opláchnutá. Aktuálne vyzerá dosť zle, pretože celú zimu nebola ani opláchnutá. Až sa k nej dostanem, tak ju skúsim umyť a zreferujem. Predtým rok som však mal na kapote čierny Dip a nemal som s tým žiaden problém, keď som to umyl, tak to bolo ako nové. Nevidím to veľmi ako problém, najmä ak sa človek stará. Ak sa nestará, tak aj obyčajný lak vie byť v hroznom stave (najmä v takých podbehoch sa vie špina dosť zažrať).begbeee napísal:O PD niekedy uvažujem, ale vždy vidím len keď je to nové, rád by som videl fotku auta po pár rokoch..
Napr. táto 5-ka https://www.facebook.com/media/set/?set ... 179&type=1 sa bude pravdepodobne strhávať niekedy na jar, ak sa majiteľ nerozhodne ináč (pred striekaním už bol zámer taký, že je to len na zimu). Ináč je to "power-user", jazdí veľa a chodí s tým pravidelne na kefy, takže až to pôjde dole, tak sem hodím info ako to vyzeralo.
Nie.brm napísal:Len taká zaujímavosť.. zoficiálniš túto zmenu farby aj v techničáku auta?
To je práve krajná možnosť, s ktorou počítambrm napísal:Aha.. no len, ak natrafí na nejakého správneho policajta, aby nemusel to dipnutie strhávať dolu priamo pred ním..
Samozrejme, vidno. Ide to do stratena, ale na malej ploche. Čiže ak otvorím dvere, tak väčšina prahu, stĺpik a bok dverí sú biele. A presne tak, ideálne to je práve na "zmenu farby auta podľa nálady"brm napísal:Ale inak dobrá myšlienka na zmenu farby auta podľa nálady. Ako to vyzerá, keď otvoríš dvere alebo kufor alebo kapotu motora? Vidno tam niekde originál biely plech?
Dá sa to opraviť. Konkrétne mám skúsenosť s prístrekom na lemoch blatníkov a nebolo vidieť nič. V strede väčšej plochy som to ešte neopravoval, takže sa k tomu neviem vyjadriť, či by to bolo vidieť alebo nie. Bez ohľadu na vizuál sa dá opraviť každé poškodenie.CheZteR napísal:ked to niekto poskrabe, napr. klucom zacne sa to tr*kat?
Samozrejme, poznám to a niekedy som sa toho aj držal. Tento výklad je len informatívny, nie je záväzný. V zákone je totiž napísané, že je povinnosťou nahlásiť každú trvalú zmenu farby do 15 dní od vykonania tejto zmeny. Nakoľko pre mňa to reálne aj je dočasná zmena (či to bude pol roka alebo mesiac zatiaľ neviem), tak sa zapisovať zmenu farby do TP nechystám. Ale keď už sme pri tom (neviem, či som to tu už spomínal alebo nie), tak v PO a v BJ sa dá zapísať dočasná zmena farby za 12€, no na DI v KE mi povedali, že nič také neexistuje. Každopádne, zapísať si to je najistejšia cesta... Tak isto ako mať predpísaný rozmer diskov, pneumatík, zapísané fólie (len v zadu), LPG, atď.JCM01 napísal:ja len pre info
konkretne toto: