NAS server Synology DS1513+ - 1 ethernet pre down a druhy up

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Googler1
Star
Star

NAS server Synology DS1513+ - 1 ethernet pre down a druhy up

Príspevok od používateľa Googler1 »

Caute
Chcem si kupit NAS server Synology DS1513+ a chcem sa spytat: Kedze ma tento NAS 4x gigabitove porty ci by sa dalo spravit to ze by som ho zapojil do dvoch routerov naraz (kazdy router ma samostatnu pripojku na net od ineho poskytovatela) a ten NAS by v pripade uploadu do internetu vyuzival rychlost jednej pripojky a v pripade downloadu z internetu, aby vyuzival rychlost druhej pripojky.

Cele to chcem spravit preto, ze mam v podstate dva samostatne internety a na jednom mam lepsi download a druhom mam zase lepsi upload.
Musi to ale potom fungovat tak ze v ramci kazdej LAN siete z tych dvoch sa budu dat data prenasat klasickou gigabitovou rychlostou. Nemyslim to tak ze data zo siete "LAN 1" chcem prenasat do siete "LAN 2" gigabitovou rychlostou (to sa asi ani neda) ale myslim to tak, ze data v ramci siete "LAN 1" chcem prenasat medzi zariadeniami v tejto sieti gigabitovou rychlostou a to iste chcem aj v sieti "LAN 2""

Da sa to?
PS: Co si myslite celkovo o tom NAS servery je dobry?
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: NAS server Synology DS1513+ - 1 ethernet pre down a druh

Príspevok od používateľa beardie »

to by si sa musel pohrat s routovacimi tabulkami, nezabudaj ale, ze len cisto download ma aj upload, v ktorom odosiela potvrdzovacie packety (pomerovo asi 100/1)
johny29
Medium Star
Medium Star

Re: NAS server Synology DS1513+ - 1 ethernet pre down a druh

Príspevok od používateľa johny29 »

Ked budes chciet uploadovat tak sa pripojis na IP 1 a ked download tak na IP 2, inak sa to neda- teda nijak jednoducho.
Tu cast s Lan 1/2 som nepochopil.
Napísať odpoveď