eBay.com

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
rufus59
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: eBay.com

Príspevok od používateľa rufus59 »

Urcite iba Pay Palom ano si v podstate chraneny pokial hodinky nepridu mozes to riesit.
farbakp
Novice
Novice

Príspevok od používateľa farbakp »

Dakujem za odpoved.. No poslal som mu spravu, ze ci by nebolo mozne urobit prevod penazi cez Paypal.. tak som zvedavy, co mi odpise.. jedna sa o nejakych cca 150,- €. takze opatrnosti nie je nikdy dost..:)
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Ja som pred časom pozeral nejaké veci na nemeckom Ebay a všimol som si zvláštnu vec , že väčšina predajcov odmieta Paypal , dokonca to majú napísané aj v profile , že odmietajú Paypal a akceptujú len prevod na bankový účet alebo osobný odber.

Paypal sa dá zneužiť aj proti predajcom , keď kupujúci nahlási , že bol oklamaný. Paypal vráti kupujúcemu peniaze a predávajúci je aj bez tovaru aj bez peňazí. Niektorí predajcovia odmietajú posielať tovar do niektorých krajín napr. Nigéria ale strašne veľ krát som videl na prekvapenie aj Taliansko ...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ak to predajca poslal, tak má potvrdenku z pošty, takže zas tak jednoducho sa to proti predajcom obrátiť nedá
farbakp
Novice
Novice

Tak poslal mi odpoved, ze platba cez Paypal nie je mozna.. Ze len osobne, alebo vykonat platbu bankovym prevodom.. Co teraz..? Risknut to..? Je to standardne, aby niekto odmietol platbu cez Paypal..?
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Dozadu bol pripad, ked tiez nemec vyzadoval iba platbu cez prevod a nie cez paypal.
pasto
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa pasto »

do talianska myslim neposielaju kvoli tomu ze baliky zo zahranicia drzia na poste dlhsi cas atd z toho vyplyva ze sa kupujuci stazuje kde ma tovar a moze ziadat refund resend alebo rovno buchne negativny feedback ...ale uz som sa stretol s tym ze posielaju do ceska a na slovensko nie ...tiez casto neposielaju do ruska, na maltu , australie ....a okrem staznosti cez paypal ma predsa ebay svoj guarantee service vratenia penazi kde otvoris case - pripad a oni by to mali vyriesit ,alebo sa predajcovi vyhrozis negativnym feedbackom a splni ti predajca modre z neba
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no to by som bol zvedavy ako by si paypal alebo ten nemec ziadal od slovenskej posty doklad o prebrati zasielky :D niekto to neriesi a ked napises, ze tovar neprisiel si prakticky kral
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

guess.whoo napísal:no to by som bol zvedavy ako by si paypal alebo ten nemec ziadal od slovenskej posty doklad o prebrati zasielky :D niekto to neriesi a ked napises, ze tovar neprisiel si prakticky kral
nie si, lebo ebay rieši kúpno-predajné konflikty, a nie je zodpovedný za dopravu. Ak napíšeš že neprišiel, ebay kontaktuje predajcu nech pošle doklad že to odoslal ktorého súčasťou je aj podacie číslo. Ak ho má, tak si môžeš tárať že neprišlo koľko chceš. Na základe toho čísla si zisti kde to stojí a naháňaj si to
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

zalezi aj od sumy, ci sa mu oplati s tebou natahovat a riskovat feedback
ak ide o 3 dolare aj so shippingom tak ti ich vrati kvoli fb ale ak ide o viac tak sa s tebou moze natahovat, a koniec koncov mozno ma aj pravdu a naozaj to odoslal a stoji to niekde v prdeli alebo to uz ma postar doma

audio rovnako tak moze poskytnut podacie cislo uplne inej zasielky a mat na haku
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nemôže, lebo som písal že vyžadujú podací lístok (alebo potvrdenie pošty o zaslaní, v iných krajinách to má iný formát a iný názov) kde je aj podacie číslo. Takže tam máš aj adresu na ktorú to poslal, dátum podania a podobne. Ak je to iné podacie číslo inej zásielky, tak tam logicky nebude adresa kupujúceho
farbakp
Novice
Novice

Chlapci, tak co mi poradite..? ist do toho..? poslat mu to na ucet..? pri svojom mene /nicku/ ma predajca cislo 335 a 100%.. co to cislo 335 znamena..? pocet zrealizovanych obchodov..?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

počet feedbackov. Obchodov mohol zrealizovať viac, ale nemusel ho každý hodnotiť
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ja by som do toho za 150€ nesiel, ale to si asi nechcel pocut
farbakp
Novice
Novice

No vzhladom na pocet feedbackov /teda 335/, by predajca nemal byt nejaky podvodnik.. Mozem tu postnut odkaz na tu moju vyhratu aukciu z ebayu..? ze by ste to pozreli odbornym okom..? ))
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

presne ako pise CheZ..pokial to je vec do nejakych 50e tak hlavne predajcovia s vysokym feedbackom neriskuju natahovanie a znizenie percent. Stalo sa mi uz min. 2x ze som objednaval aj drahsiu vec, neprisla a hned mi poslal rovnaku alebo mi poslal refund. este som dostal na vyber
farbakp
Novice
Novice

Hm.. tu je odkaz na predajcu..
http://www.ebay.de/itm/271333133311?ssP ... 1497.l2649
Je to moj prvy nakup na ebay, tak mozno preto ta neistota a opatrnost..
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ma dost malo toho feedbacku, ale vsetok pozitivny. ja by som to bral
CheZteR
Redeemer
Redeemer

lol vyzeraju jak moje :D
pozeram ze vacsinou len za vysoke sumy, ak ich velmi chces tak to riskni no
farbakp
Novice
Novice

no pozeram, ze chlap predava aj iPhony za 350,- € a ma pozitivne feedbacky.. tak asi pojdem do toho.. to zaplatim klasicky cez internet banking..? ktovie ake su poplatky za prevod penazi do Nemecka..
Napísať odpoveď