Ludia Proti Europskej Etnogenocíde

Diskusie na politické témy...
tehla

Re: Ludia Proti Europskej Etnogenocíde

Príspevok od používateľa tehla »

Aryan Angel napísal:Naopak ty sa tu snazis "dokazovat" neexistenciu toho co sa nazyva Biela rasa a tym aj popriet alebo zlahcovat to, preco bola tato tema zalozena, jej genocidu.
Venuje sa tomu prilis vela pozornosti, ak chce niekto niekoho presvedcit, ze bieli neexistuju ci o co sudruhovi vlastne ide, alebo povodna Europska kultura neexistuje, tak ho proste treba oznacit za blba a ist dalej …. nema zmysel sa zaoberat hlupostami, ked zacne diskutovat k teme a predkladat opodstatnene argumenty, potom diskusia bude mat vyznam … Ignoruje ocividne fakty a stagnujeme na vysvetlovani toho, co je, niekomu, kto odmieta vidiet to, co je. Nikto nemoze za to, ze na prirodopise vtedy chybal a nieje schopny zaznamenat rozdiely medzi ludmi a „argumenty“ Slaya – typu „treba vas utratit, nemali by ste mat deti“ a pod. treba tiez ignorovat, ide o zbytocne provokacie, ktore odvracaju od temy ..
Kultúra je úzko spojená s dejinami národa, z ktorých vyviera, v ktorých sa tkvie jej jedinečnosť a teda je naviazaná na princíp etnický. Všetky súčasné kultúry sú naviazané na tento princíp a ak by sme tento fakt dovolili plne uznať, museli by sme zároveň potvrdiť význam rasy. Veci, ktoré spájajú spoločnosť je ťažké oddeliť od jej rasových charakteristík. 
Intelektuálna podpora tejto agendy má svoj pôvod v samotnom názve - "intelektulizme", ako hnutí, či smere, ktorého zástancovia sú mnohokrát ľudia na míle vzdialení od reálneho života, ľudia, ktorí sa priúčajú zásadám a riešeniam slovenských problémov ďaleko za hranicami Slovenska a nakoniec sú to paradoxne intelektuáli, ktorí sú voči propagande najzraniteľnejší z viacerých dôvodov. Avšak aj tí najzarytejší zástancovia tzv. "rómskej otázky" by si nezvolili za svoje bydlisko mesto, či dedinu s vysokým počtom Rómov, či by neposlali svoje deti do školy, v ktorej je prevaha detí rómskych. Táto propaganda, akokoľvek je vzdialená od života, je dávkovaná skupinami, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou do iného styku, než občasnej návštevy osady s Rómami nikdy neprídu, skupinami ľudí, ktorých deti chodia do výberových zahraničných škôl a reality denného života východného Slovenska sa ich nikdy nedotknú. To je však skupina, ktorá nemá, možno okrem výhodného postavenia a mediálneho priestoru, propagáciou týchto myšlienok čo získať. Kto je to teda, v koho záujme je vytvorenie multikulturálnej, chaotickej spoločnosti bez kohézneho jadra, bez dominantného náboženstva, bez tradícií, s podporou vládou definovaných a chránených menšín a myšlienok, koho záujmom slúžia tieto abstraktné princípy, uvádzané do života napriek ich zjavnej nelogickosti v kontraste so zásadami vývoja a ľudskej prirodzenosti?
Či už je to Nový svetový poriadok (New World Order), globalisti, finančníci, či svetové korporácie, ktoré vidia princíp etnicity ako hrozbu svojej moci, či snahy transformovať ľudí na poslušné, ľahko ovládateľné bytosti bez akejkoľvek súdržnosti, ako kúpnu silu, ktorá by neprekážala mocným - oslabovanie tradícií a homogenity národov je cieľavedomá a riadená činnosť, ktorá v žiadnom prípade nepredstavuje prirodzený vývin, práve naopak. Výsledkom sú snahy o zavedenie "štandardov", ktoré sú v protiklade s prirodzeným správaním sa jednotlivca, sú vnucované štátnou mocou a čokoľvek iné musí byť teda potláčané. Dokonca i vlastná kultúra, zvyky a ich chápanie sa zdá byť dnes v opozícii so zložkami moci a štátu. Dostávame sa do extrémov, kedy sa konzervatívni kresťania ocitajú v situáciách, ktoré by boli pred niekoľkými rokmi nepredstaviteľné - obvinenia z netolerancie, rasizmu, nacionalizmu... Príkladov na to je viac než dosť vo svete i na Slovensku. Na zhoršenie situácie liberáli radi ženú veci k extrémom (a paradoxne radi označujú tých, ktorí si dovolia s nimi nesúhlasiť za extrémistov) a každé vybočenie z ich predstavy ideálneho občana, z ich definovaných noriem je nielenže považované za rasizmus, ale ihneď prirovnávané k nacizmu. Motivácia za takouto nálepkou je myslím zrejmá. Inými slovami ak niekto odmietne bývať s Rómami, obslúžiť ich v reštaurácii, podať im ruku, ak učiteľka odmietne učiť v osobitnej škole, kde je prevaha rómskych detí, vykonštruované úvahy liberálov nad týmto prirodzeným ľudským konaním často končia prirovnávaním k hrôzam nacizmu a dvíhaním varovného prstu nad tým, "že dejiny sa môžu opakovať". 

http://prop.wz.cz/co_je_to_rasizmus.htm
Kali520 napísal:Toto ma byt zas nejaka provokacia alebo co?
Kali, presne tak … ma to byt provokacia …

Dalsi pripad dvojiteho metra : soubiznis:

Médiá výrazne prispievajú k tomuto pokrivenému pohľadu “uzákonením” totálnej slepoty pri epidémii kriminality čiernych na bielych a namiesto toho sa hyperaktívne venujú tým niekoľkým prípadom kriminality bielych na čiernych.
Zábavný priemysel je na tom ešte horšie.
Za viac než 20 rokov čierni raperi, povýšení do naozajstného showbiznisu v hudobnom priemysle, boli ozvenou podobných postojov vďaka piesňam s textami ako “zabíjaj belochov celú noc” , “rozrež beláskovi hrdlo” a ” chytaj [bielych] diablov za vlasy, odrež mu potom hlavu.”
Od roku 1991 do roku 1998 vyšlo viac ako 50 piesní v podaní hlavných rapových skupín ocenených Grammy, ako sú Menace Clan a Brand Nubian, ktoré sa zastávajú brutálnych vrážd belochov černochmi. Tieto hrôzostrašné texty sú k dispozícii na internete pre všetkých záujemcov, ale vopred vás varujem: Väčšina z nich nie je vhodná do civilizovanej diskusie, nieto do rodiných novín.
Preklad: ::prop, http://www.protiprudu.org

Predstavme si ten cirkus, keby toto produkovali belosi ...
Prílohy
...
...
Rap.jpg (19.2 KiB) 2359 zobrazení
...
...
...
...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa -AA- »

hughito napísal:A dokonca Mičev!
Takisto dost zvlastna postava, podla prejavu, prvykrat som o nom pocul az nedavno, ked sa po boku Manku vyjadroval ku Kotlebovi. Neprekvapilo ma ze prednasa zidofilnej sekte.
hughito napísal:Čiže poslanie toho videa nebolo len tak bezúčelné,
Ucel je informacny, pochopitelne.
hughito napísal:veď ihneď ty alebo niekto iný k tomu dodal, že v Amerike naberajú na sile či čo.
Znova ten problem s citanim..
hughito napísal:Áno, až na to, že ja napádam koncept "rasy" (nielen bielej, vypichujete to, čo sa vám hodí - raz popieram úmyselne čiernu, raz úmyselne bielu) už od roku x, dávno predtým, ako vznikla táto téma.
Na tom teraz nezalezi od kedy popieras rasy a ci len tu Bielu. Neviem ani, ze by o tom s tebou niekto polemizoval..
hughito napísal:A na to, aby som odmietal genocídu nepotrebujem "veriť" v existenciu rás. Ono, vedecká sféra je jedna vec, spoločenská druhá. Čiže - ak sa aj väčšina vedcov zhodne na tom, že koncept rasy je prekonaná, neznamená to, že takéto vnímania vymizne aj v spoločnosti medzi ľuďmi. Čiže, áno, pokojne môže dochádzať k rasovým útokom, rasovým genocídam, atď.
Preco mas potom potrebu spochybnovat vedecky koncept "rasy", ked ako uznavas, zo sociologickeho hladiska ide o rasovo motivovane nasilie. Co maju cielene vrazdeni Bieli farmari a belosi vseobecne, z toho, ze podla istych vedeckych teorii, ktorym veris, neexistuje ziadna "biela" alebo "cierna" rasa?
napr.
“I killed them because they were white.” These famous words were spoken last year by William Kekana, who participated in one of the most horrendous incidents in which the entire family of Mr. Clifford Rawstorne was wiped out, consisting of his fiancée, baby, as well as his own mother. Even this massacre of an entire family would not have made headlines, were it not for the fact that one year-old Kayla was executed on her very first birthday with a shot in the head. Needless to say, the two adult women were first raped before being killed.
http://incogman.net/2010/03/i-killed-them-because-they-were-white/
hughito napísal:A presne takéto postoje tu vy dvaja konkrétne zastávate a prezentujete, v relatívne sofistikovanej podobe.
Neviem, ktore "take postoje" to presne maju byt, ale je mi jasne, ze sa ti ta poznamka autorov o pseudovede a "Nazi ere" musela pacit. Aky to ma ale vyznam, ked ti isti ludia o par riadkov nizsie odsudia tebou zastavany "biologicky egalitarizmus". To je z tvojej pozicie podobne, ako keby si sa ohanal nazorom niekoho, kto odsudzuje Hitlera, ale pritom "hlasa nacizmus".
hughito napísal:V poriadku, a? Veľa ľuďom sa žilo lepšie za socializmu, niektorí pekne spomínajú na prvú Slovenskú republiky.
Cize sa maju vlastne relativne fajn? Spominanie na Bielu vladu je len taka nostalgia, nema to nic spolocne s tym ze teraz hladuju..?
hughito napísal:A navyše sme sa bavili o JAR, nie o Zimbabwe, pokiaľ viem, tam apartheid nevládol.
Nie je v tom zasadny rozdiel. Navyse v JAR existuju podobne ohlasy, o lepsom zivote v apartheide. Nie je ale celkom presne tvrdit, ze by cernosi chceli vladu Belochov, chceli by len vydobytky a kvalitu zivota, ktoru tato vlada prinasala.
hughito napísal:Áno, to mali byť tie sociálne faktory. Asi potrebuješ preklad ty, ak máš problém s chápaním kontextu.
Ano potrebujem, aj som to napisal.
hughito napísal:A inak je to dosť otravné, ak vstupujem do debaty, navyše nie vecne, ale s týmito tvojimi opakujúcimi sa hodnotiacimi posudkami a domnienkami. Sám si tu vyčítal slayovi, že argumentuje ad hominem, pozri sa, čo robíš ty.
Mozes to brat ako moju "hypotezu", ked aj ty reagujes hypotezami a len na to co chces.

Mozno je gogo956 prilis slusny aby ti napisal co si mysli o tvojich odpovediach, alebo je s nimi spokojny.. Ja neviem, ale mam svoj tip.
tehla

ci tu budeme dookola teoretizovat ci rasa existuje al. nie je uplne jedno, pravdupovediac uz to zacina byt nudne … Rasizmus je real, fakt, skutocnost … napr. po celej USA existuju rozne cernosske rasisticke organizacie, a nielen cernosske, ako aj nacisticke kluby, kuklux klany, ktore navzajom vyzyvaju k nenavisti - na nejake studie o neexistencii rasy z vysoka …

cernosske gangy:

inside american hate - dokument:

„A navyše sme sa bavili o JAR, nie o Zimbabwe, pokiaľ viem, tam apartheid nevládol.“

V Zimbabwe apartheid nebol – ale Mugabe sa k belochom zachoval este horsie ako Mandela v JAR… Zimbabwe bola sypka Afriky – vdaka bielym farmarom, ktori teraz su mrtvi, media a tzv. "ludskopravne organizacie" boli tiez ticho ...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

kali:
Toto ma byt zas nejaka provokacia alebo co? Si precitaj na com som povodne reagoval, konkretne na nezmysel: "Ak tak spravíme, zistíme, že rasa je vedecky prekonaný konštrukt" co je klamstvo a zavadzanie.
Áno, reagoval si na to blogom, kde sú názory tuším troch vedcov s bonusom, že jeden to podal tak, ako podal - a tá časť je v úplnom rozpore s tým, čo tu všeobecne prezentujete.

tehla:
Venuje sa tomu prilis vela pozornosti, ak chce niekto niekoho presvedcit, ze bieli neexistuju ci o co sudruhovi vlastne ide, alebo povodna Europska kultura neexistuje, tak ho proste treba oznacit za blba a ist dalej …. nema zmysel sa zaoberat hlupostami, ked zacne diskutovat k teme a predkladat opodstatnene argumenty, potom diskusia bude mat vyznam … Ignoruje ocividne fakty a stagnujeme na vysvetlovani toho, co je, niekomu, kto odmieta vidiet to, co je. Nikto nemoze za to, ze na prirodopise vtedy chybal a nieje schopny zaznamenat rozdiely medzi ludmi a „argumenty“ Slaya – typu „treba vas utratit, nemali by ste mat deti“ a pod. treba tiez ignorovat, ide o zbytocne provokacie, ktore odvracaju od temy ..
Okrem toho, že dezinterpretuješ to, čo som tu ja či slay tvrdili (resp. ja už dávno na tomto fóre), tak je naozaj úsmevné to opakovanie mantry o akomsi ignorovaní faktov, hlavne (ak to konkrétne ty) robíš na základe učebnice pre ZŠ, či už hraničí s absurditou.

Opakujem: ide o závery vedcov a špičkových odborníkov, čiža ja som si to nevymyslel, ja tu len posúvam závery, ku ktorým sa dospelo. A slay tu dodal relevantné zdroje (ako aj ja v minulosti v inej téme, primárne závery celých vedeckých asociácii, nie inviduálne postoje, ktoré uznávam, že môžu byť odlišné), takže na zopakovanie: Race Finished.

AA:
Takisto dost zvlastna postava, podla prejavu, prvykrat som o nom pocul az nedavno, ked sa po boku Manku vyjadroval ku Kotlebovi. Neprekvapilo ma ze prednasa zidofilnej sekte.
Jáj, takže existuje vzťah medzi istým vyjadrovaním sa na adresu Kotlebu a vzťahom ku židofilným sektám.
Ucel je informacny, pochopitelne.
Oh, takže nejaký hlbší význam v tom hľadať nemám? Dúfam, že nabudúce pošleš aj videá iných siekt, alebo rovno založíš novú tému, aby si napĺňal tento informačný účel.
Preco mas potom potrebu spochybnovat vedecky koncept "rasy", ked ako uznavas, zo sociologickeho hladiska ide o rasovo motivovane nasilie. Co maju cielene vrazdeni Bieli farmari a belosi vseobecne, z toho, ze podla istych vedeckych teorii, ktorym veris, neexistuje ziadna "biela" alebo "cierna" rasa?
Ale to sú dve oddelené témy, ktoré nemožno spájať. Pozri sa, je fakt, že Američania boli na Mesiaci, ale tuto veddy vedľa to vníma opačne.

Čiže áno, diskusia ohľadom toho, či je koncept rasy oprávnený a udržateľný alebo nie, je v tomto okamihu čisto vedeckou záležitosťou a dopady nejakého jej výsledku na reálny svet sú minimálne. A?
Neviem, ktore "take postoje" to presne maju byt, ale je mi jasne, ze sa ti ta poznamka autorov o pseudovede a "Nazi ere" musela pacit. Aky to ma ale vyznam, ked ti isti ludia o par riadkov nizsie odsudia tebou zastavany "biologicky egalitarizmus". To je z tvojej pozicie podobne, ako keby si sa ohanal nazorom niekoho, kto odsudzuje Hitlera, ale pritom "hlasa nacizmus".
Nie nie, táto pozícia presne sedí na kaliho, lebo on s tým vyrukoval, je to "jeho" zdroj.
Cize sa maju vlastne relativne fajn? Spominanie na Bielu vladu je len taka nostalgia, nema to nic spolocne s tym ze teraz hladuju..?
O to nešlo, ide o to, že to nič nemení na tom, že v JAR fungoval apartheid a existovali významné sily, ktoré proti bojovali, až bol nakoniec zrušený.
Ano potrebujem, aj som to napisal.
Použi gúgl translator.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Áno, reagoval si na to blogom, kde sú názory tuším troch vedcov s bonusom, že jeden to podal tak, ako podal - a tá časť je v úplnom rozpore s tým, čo tu všeobecne prezentujete.
Myslim si ze to je vedlajsie ci je to v rozpore s mojim svetonazorom alebo nie, dolezite je to a hlavne o to tu cely cas islo, ze je to v rozpore s tym tvojim tvrdenim o vedeckom prekonani rasy, a to znamena ze klames a zavadzas.
hughito napísal:A slay tu dodal relevantné zdroje (ako aj ja v minulosti v inej téme, primárne závery celých vedeckých asociácii, nie inviduálne postoje, ktoré uznávam, že môžu byť odlišné), takže na zopakovanie: Race Finished.
Lenze skus si uz uvedomit ze je tu rozpor lebo existuju zdroje ktore tvrdia nieco ine, napr http://io9.com/5929245/does-the-african ... f-hominids
http://www.cell.com/retrieve/pii/S0092867412008318

Treti moj prispevok ktory je o tom istom a to len z dovodu tvojej ignoracie
tehla

hughito napísal: ide o závery vedcov a špičkových odborníkov

ľudské rasy sú sociokultúrne konštrukcie .
Pocuvaj, ty sa musis naondiat s tou svojou ideologiou do kazdej temy, ktora sa riesi.. Keby si aspon diskutoval k veci.
Mas pocit, ze nazov temy znie : existuje ludska rasa, alebo je to sociokulturna konstrukcia? - ak toto chces riesit, preco nezalozis specialne o tom temu? ....

Bez ohladu na zavery „spickovych odbornikov“ a teba – ak by sme aj priznali nieco tak odtrhnute od reality – ze rasa neexistuje, tak minimalne by si mal priznat, ze existuje „rasizmus“ aspon tolko sudnosti … Mam pre teba novinu - rasisti tieto teorie spickovych odbornikov stopercentne necitaju, … neviem preco presviedcas akurat tu na fore, kde to nema ziaden vyznam :) ...

Tema je o utoku na etnicitu – kulturnu rasovu a nabozensku– povodnych Europanov, nie o tom, ci existuje rasa … nechcem nejak ovplyvnovat smer diskusie, ale ako vzdy sa tocis v kruhu

"Etnicita a etnická identita sú univerzálne vlastnosti človeka ako spoločenskej a kultúrnej bytosti.
Má identifikačnú fukciu, teda je nástrojom identifikácie jadnotlivcov so svojou skupinou: my sme my. Pri uvedomovaní si svojej spolupatričnosti k danému spoločenstvu, si zároveň uvedomujeme odlišnosť od iných spoločenstiev. Etnicita zahrňuje vlastnosti, znaky a symboly odrážajúce spoločný pôvod, jazyk, kultúru, etnické vedomie a etnonym."

na druhej strane, ked ludi bavi s tebou o tomto diskutovat, nevidim v tom problem :) , je mi to v podstate jedno
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:Opakujem: ide o závery vedcov a špičkových odborníkov, čiža ja som si to nevymyslel, ja tu len posúvam závery, ku ktorým sa dospelo.
Tu si dovolim vyslovit "hypotezu" o tom, ze taketo zavery su tebou akceptovane len preto, ze su v sulade s tvojim ideologickym zmyslanim a ak su zavery "vedcov a odbornikov" v protiklade s nim, oznacis ich ako prejav "institualizovaneho rasizmu", "prekonane", "okrajove", atp. :P

Pred obsadenim akademickej pody kulturnymi-marxistami v 60 a 70-tych rokoch, by ti nakoniec nic ine neostavalo.
takže na zopakovanie: Race Finished.
Zopakovanie coho? Nic si tu dokopy, okrem odkazovania na externe zdroje, nenapisal. To by nebolo este najhorsie, ale nedokazal si napisat ani len tie "primarne zavery" na ktore sa odvolavas.
Jáj, takže existuje vzťah medzi istým vyjadrovaním sa na adresu Kotlebu a vzťahom ku židofilným sektám.
V tomto pripade ocividne ano. Neviem ale preco to riesime v tejto teme.
Oh, takže nejaký hlbší význam v tom hľadať nemám? Dúfam, že nabudúce pošleš aj videá iných siekt, alebo rovno založíš novú tému, aby si napĺňal tento informačný účel.
Mne je predsa jedno aky vyznam tomu prilozis. Do temy o sionizme prirodzene poslem sionisticke spolky. Nie je mi celkom jasne preco ta to tak znepokojuje a co s tym maju ine nabozenske sekty..
Ale to sú dve oddelené témy, ktoré nemožno spájať.
Tak preco ich spajas a riesis "vedeckost" rasy v teme o sociologicky preukazatelnom rasovom nasili (genocide).
Pozri sa, je fakt, že Američania boli na Mesiaci, ale tuto veddy vedľa to vníma opačne.
Nerozumiem prirovnaniu.
Čiže áno, diskusia ohľadom toho, či je koncept rasy oprávnený a udržateľný alebo nie, je v tomto okamihu čisto vedeckou záležitosťou a dopady nejakého jej výsledku na reálny svet sú minimálne. A?
Myslim, ze realny svet a zivoty ludi maju prednost pred akademickou polemikou nad tym co je "rasa".
Znova len priklad z toho realneho sveta.
Johannesburg - A Pretoria orphanage says it is no longer getting financial support from large companies as 70% of the children in its care are white.
Elzane van der Merwe of the Jacaranda children’s home said: “The only answer that the children’s home is getting is: ‘Sorry, you don’t meet the criteria for 100% black economic empowerment (BEE),”
http://www.news24.com/SouthAfrica/News/Orphanage-too-white-for-donations-20121207
O to nešlo, ide o to, že to nič nemení na tom, že v JAR fungoval apartheid a existovali významné sily, ktoré proti bojovali, až bol nakoniec zrušený.
To ale nikto nespochybnoval. Slo o to, ked mam citovat sam seba, "ze samotni cernosi tvrdia, ze sa im pred cernosskou vladou zilo lepsie", nie o to ci bol alebo nebol apartheid.
Použi gúgl translator.
Ok. "Prístup non-environmentálne" Ako "rastúce triedne napätie spojené s budovaním monumentálnou architektúrou a zodpovedajúci pokles poľnohospodárstva, zvýšenie ochorení, a zvýšené vnútorné vojnu"

To je "socialny determinant" coho?
hughito
Redeemer
Redeemer

tehla:
Pocuvaj, ty sa musis naondiat s tou svojou ideologiou do kazdej temy, ktora sa riesi.. Keby si aspon diskutoval k veci.
Začal to slay, viacerí sa tu pripojili a reagovali, takisto ako ja. Takže klameš.
Bez ohladu na zavery „spickovych odbornikov“ a teba – ak by sme aj priznali nieco tak odtrhnute od reality
Tento svoj jasný postoj môžeš pokojne objasniť tým vedcom. Určite by si s tým nemal problém, keď je to až do takej miery odtrhnuté od reality.
ze rasa neexistuje, tak minimalne by si mal priznat, ze existuje „rasizmus“ aspon tolko sudnosti … Mam pre teba novinu - rasisti tieto teorie spickovych odbornikov stopercentne necitaju, … neviem preco presviedcas akurat tu na fore, kde to nema ziaden vyznam
Ale to som sem predsa písal, takže aspoň vidno, ako čítaš príspevky.

AA:
Tu si dovolim vyslovit "hypotezu" o tom, ze taketo zavery su tebou akceptovane len preto, ze su v sulade s tvojim ideologickym zmyslanim a ak su zavery "vedcov a odbornikov" v protiklade s nim, oznacis ich ako prejav "institualizovaneho rasizmu", "prekonane", "okrajove", atp.
Tvoja hypotéza je chybná. Sú akceptované preto, lebo je taký reálny stav. Ja za to nemôžem. Moje názory by boli také isté aj vtedy, ak by nič takéto (teda tieto stanoviská) nebolo.
Zopakovanie coho? Nic si tu dokopy, okrem odkazovania na externe zdroje, nenapisal. To by nebolo este najhorsie, ale nedokazal si napisat ani len tie "primarne zavery" na ktore sa odvolavas.
Však to tu už urobil slay. A čítať viete, v tom "externom zdroji" to je. Takisto ako ja akceptujem, ak tu čosi externé pošlete vy a čítam to, ako naposledy poslal kali a vysvitlo, že vlastne išiel proti sebe, aj keď v inom zmysle, ako sa rieši debata tu.
V tomto pripade ocividne ano. Neviem ale preco to riesime v tejto teme.
Aký?
Tak preco ich spajas a riesis "vedeckost" rasy v teme o sociologicky preukazatelnom rasovom nasili (genocide).
Už som to napísal tehlovi - ja som tu s tým nezačal. V podstate to je OT, ja to akceptujem a nemusí sa to ďalej riešiť, aj tak to nemá cenu.
Nerozumiem prirovnaniu.
Zato ja nemôžem.
To ale nikto nespochybnoval. Slo o to, ked mam citovat sam seba, "ze samotni cernosi tvrdia, ze sa im pred cernosskou vladou zilo lepsie", nie o to ci bol alebo nebol apartheid.
A to má dokazovať ten článok, áno?
To je "socialny determinant" coho?
Toho, o čom sme sa bavili s gogom.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:Ja za to nemôžem. Moje názory by boli také isté aj vtedy, ak by nič takéto (teda tieto stanoviská) nebolo.
Tymto si vlastne potvrdil, ze keby aj vsetci "vedci a odbornici" boli zajedno, na tvojich nazoroch by to nic nezmenilo, cize mas primarne ideologicke dovody.
hughito napísal:Však to tu už urobil slay. A čítať viete, v tom "externom zdroji" to je.
Takze sa to neda povedat par vetami slovensky. No skoda.. Mimochodom pocuvat "zaver", ze rasa je len "sociokulturna konstrukcia" je uz naozaj nudne a nezaujimave. Mna skor zaujimali odovodnenia preco je tomu udajne tak.
hughito napísal:Takisto ako ja akceptujem, ak tu čosi externé pošlete vy a čítam to, ako naposledy poslal kali
To bola skor reakcia na to vase linkovanie. Mna nezaujimaju odkazy, su bezcenne ak ich obsah nedokazes zhrnut a vyjadrit ty sam.
hughito napísal:Aký?
No zrejme je tam hodnotova a ideologicka zhoda. Alebo to znie prilis logicky? :roll:
hughito napísal:Už som to napísal tehlovi - ja som tu s tým nezačal. V podstate to je OT, ja to akceptujem a nemusí sa to ďalej riešiť, aj tak to nemá cenu.
Mozno nezacal, ale najaktivnejsie zivil. Nemusi sa to dalej riesit, preto ze sme to vyriesili.
Zato ja nemôžem.
V poriadku, ostane to zahadou..
hughito napísal:A to má dokazovať ten článok, áno?
Typicke. Ked uz nic ine neostava, spochybni sa zdroj. Tam uz nie je co riesit. Pre doplnenie, bez ohladu na clanky, existuje logicky predpoklad, ze ludia, ktorym sa objektivne zhorsila kvalita zivota a hladuju, budu vnimat casy kedy nehladovali, pozitivinejsie.
hughito napísal:Toho, o čom sme sa bavili s gogom.
Takze to bola odpoved na neexistenciu "ziadnych velkych kultur,spolocenskych systemov,intelektualnych hodnotach,tvorby poznatkov u povodneho obyvatelstva Afriky" :aasmile29: .. uz sa radsej nepytam
hughito
Redeemer
Redeemer

Tymto si vlastne potvrdil, ze keby aj vsetci "vedci a odbornici" boli zajedno, na tvojich nazoroch by to nic nezmenilo, cize mas primarne ideologicke dovody.
Zajedno v tom, že nejaké rasy existujú? No áno, samozrejme, tento poznatok by nijak nezmenil to, že by som presadzoval rovnosť ľudí, odmietal rasizmus či nejaké nadradené rasové teórie. Čiže si mimo v tom, čo si napísal.
Takze sa to neda povedat par vetami slovensky. No skoda.. Mimochodom pocuvat "zaver", ze rasa je len "sociokulturna konstrukcia" je uz naozaj nudne a nezaujimave. Mna skor zaujimali odovodnenia preco je tomu udajne tak.
To bola skor reakcia na to vase linkovanie. Mna nezaujimaju odkazy, su bezcenne ak ich obsah nedokazes zhrnut a vyjadrit ty sam.
Mňa absolútne nezaujímajú to, že teba to nezaujíma. Nikde nie je napísané, že človek nemôže poslať článok, ktorý podporuje jeho tvrdenia. Čítať tu viete, ide zrejme o to, že sa vám to čítať nechce, lebo to vyvracia vaše postoje. Uznávam istú hranicu - ak by som tu len posielal odkazy na litánie či dlhé videá, ako to robí napr. istý užívateľ v inej téme, vyznelo by to už blbo. Ale za celý čas v tejto konkrétnej téme som poslal tuším iba tento jeden link. Takže tvoja výčitka je smiešna. A tie odôvodnenia samozrejme nájdeš v tom článku (okrem iného, čo to tu popísal aj slay).
No zrejme je tam hodnotova a ideologicka zhoda. Alebo to znie prilis logicky?
To je teda fakt zaujímavá "logika." :D
Typicke. Ked uz nic ine neostava, spochybni sa zdroj. Tam uz nie je co riesit. Pre doplnenie, bez ohladu na clanky, existuje logicky predpoklad, ze ludia, ktorym sa objektivne zhorsila kvalita zivota a hladuju, budu vnimat casy kedy nehladovali, pozitivinejsie.
Nespochybňoval som zdroj v zmysle odkiaľ ten článok je. Spochybňujem metódu získaniu tých dát a celkovú formu toho článku - je to publicistický článok. Ak chceš na základe takéhoto zdroju podoprieť závažné tvrdenie, ktoré si vyslovil, tak to je veľmi slabučké. Neviem či si niekedy študoval na VŠ/alebo študuješ, ale videl by si, že takýto postup by ti zmietli zo stola. :smt006

Na druhú stranu, ako som už predsa písal, jasné, že aj také názory môžu byť a ak panujú v nejakej väčšej miere, je to na zamyslenie. Ja by som to prirovnal k tomu (čo som už vlastne spravil, ale ty si to nepochopil), keď sa dnes ľudia napr. vyjadrujú, že za socializmu bolo lepšie, lebo to a to -a ten počet rastie (na to ale sú relevantné prieskumy). Svedčí to v prvom rade o tom, že ten súčasný systém v istej sfére ťažko zlyháva (sociálne-ekonomickej) a to až tak, že ľudia sa začnú obracať k systému, kde síce panovala nejaká forma neslobody či represie (akejkoľvek), ale tieto faktory mali oveľa lepšie zabezpečené. Je to zaujímavý fenomén.
Takze to bola odpoved na neexistenciu "ziadnych velkych kultur,spolocenskych systemov,intelektualnych hodnotach,tvorby poznatkov u povodneho obyvatelstva Afriky"
Toto je zavádzanie, treba to chápať v kontexte širšej a aj predchádzajúcich odpovedí, resp. tej diskusie. Ale vidím, že ty sleduješ iný cieľ.
tehla

hughito napísal:Začal to slay
to je pravda a ty si sa pridal a opakoval dookola tie iste nudne tezy, studie a linky, nechcem ti nejak nakladat, kazdy ma pravo na nazor … len skus k teme … a nie furt ideologicky ...a „studiovo“ ale aj realisticky
AryanAngel napísal:Takze sa to neda povedat par vetami slovensky.
Je to prilis diverzifikovany problem zlozity na pochopenie jednoduchou centralnou sustavou a preto si bude vyzadovat komplexnejsi pohlad na jednotlive faktograficke obrazce :P
AryanAngel napísal:Takze to bola odpoved na neexistenciu "ziadnych velkych kultur,spolocenskych systemov,intelektualnych hodnotach,tvorby poznatkov u povodneho obyvatelstva Afriky" .. uz sa radsej nepytam
dpoved je pre multi kulti obhajcu vzdy ta ista – "za vsetko moze biely rasizmus". Bodka, alebo – "bolo im tam teplo" ...
Lenze oni sa podobne chovaju aj v krajinach, kde vladne pozitivna diskriminacia a rocne obdobia sa menia .., ale za to moze zas trauma z bieleho rasizmu :)

Hughito – je rozdiel byt rasista a realista - co ponukli ludstvu africke geny? Spominany Michael Jackson – ktory mal vraj stat v ceste NWO :)) - aj ten sa chudak plastikami chcel dat prerobit na belocha …

„Najdolezitejsie je nestratit vlastnu tvar“
Michael Jackson

Prinosom moze byt napr. Aj Ihelnicek prevzaty z povodneho nabozenstva woodoo a urcite je toho viac, len teraz ma nenapada
niektori tvrdia, ze cernosske porno … len nie som si celkom isty, ci to je prinos...

takze akym prinosom maju byt pre Europsku kulturu ked rapidne zvysuju kriminalne statistiky a neumerne zatazuju socialny system? Napada ta nieco konkretne? Preco by Europa (a hlavne USA) mala byt obohatena masivnym prilevom cernochov? Skus vlastnymi slovami ...

//autoeditácia príspevku (12 Dec 2013, 13:08)
toto je asi tlmocnik z toho videa v prvom prispevku: :lol:

Tlmočník na rozlúčke s Mandelom nepodvádzal, mal halucinácie

Mával rukami

„To neboli žiadne znaky, len divoko mával rukami a opakoval štyri alebo päť posunkov,“ povedala pre AFP riaditeľka organizácie pre posunkovú reč v Kapskom meste Cara Loeningová.

Jantjie, ktorý za preklad dostal od agentúry 85 dolárov, tvrdí, že trpí schizofréniou. „Živor nie je fér. Táto choroba nie je fér. Každý, kto tejto chorobe nerozumie, si bude myslieť, že si vymýšľam,“ dodal tlmočník.

Len jedna reč
Komunita hluchonemých pozná tlmočníka z akcií vládneho Afrikcého národného kongresu (ANC) a už niekoľkokrát mala výhrady k jeho prekladom. Tlmočník bol napríklad na konferencii Afrického národného kongresu a juhoafrické servery ukázali, ako podivne do znakovej reči tlmočí popevok, ktorý spieval prezident Jacob Zuma.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/7036822/tlmocnik-na ... z2nGHkQLSg
hughito
Redeemer
Redeemer

to je pravda a ty si sa pridal a opakoval dookola tie iste nudne tezy, studie a linky, nechcem ti nejak nakladat, kazdy ma pravo na nazor … len skus k teme … a nie furt ideologicky ...a „studiovo“ ale aj realisticky
Áno, vyjadril som sa už aj k téme. Určite som proti a dokonca uznám aj to, že - ak to nazvem vaším slovníkom - v hnutiach ovplyvnených "kultúrnym marxizmom" môžu jedinci skĺzavať do nadmerného si všímania "bieleho" rasizmu, ale môžu mať tendenciu ignorovať alebo nezaujímať sa o "čierny" či inak postavený rasizmus.

Za seba môžem povedať, že to tak určite nevnímam a nepáči sa mi to, ale fakt je taký, že napr. v našich podmienkach je stav taký, že človek sa stretne takmer výhradne s bielym rasizmom. Ide aj o to, že napr. istý rasizmus môže existovať aj u cigánov, ale tam si myslím, že skôr o jednotlivé živelné prípady, nie o nejakú ucelenú teóriu a prístup, ktorý by mali "akože" čímsi podložený. Ale viem si predstaviť, že keby som teraz žil v JAR a situácia by tam naozaj bola taká, že by bol stav taký ako sa prezentuje v tejto téme a bolo by to citeľné, tak by som nemal problém si pripäť k odznaku Good Night White Pride aj Good Night Black Pride.

Inak tento rok prišla na svet jeden super punk/rapový projekt v Amerike, je to trio černochov, známych hudobníkov a robia fakt kvalitnú produkciu so super textami. Narážajú práve na tieto rôzne predsudky, rasizmus (ktoré ale fungujú z obidvoch strán) a nabádajú k prekonaniu takéhoto myslenia, takisto napr. kritizujú aj zvalovanie viny "na bielych," ktorí vraj môžu za svrab podaktorých černochov a pod. Fakt pecka, aj keď pochybujem, že čosi pre vás. :wink:

Majk Ďzeksn sa dal prerobiť na belocha? Sranda, že aj ja som si to myslel, keď som mal 13/14 rokov. :D
dpoved je pre multi kulti obhajcu vzdy ta ista – "za vsetko moze biely rasizmus". Bodka, alebo – "bolo im tam teplo" ...
Lenze oni sa podobne chovaju aj v krajinach, kde vladne pozitivna diskriminacia a rocne obdobia sa menia .., ale za to moze zas trauma z bieleho rasizmu
Pozri sa, tebe príde, že mne ide o nejaké ospravedlňovanie a následne zvaľovanie viny na bielych. Samozrejme, že to tak nie je, ja sa len snažím o komplexný pohľad a keďže sa hlavne stretávam s názormi, aké tu prezentujete, tak proste vytváram protipól a sústredím sa tú druhú stranu.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:Zajedno v tom, že nejaké rasy existujú? No áno, samozrejme, tento poznatok by nijak nezmenil to, že by som presadzoval rovnosť ľudí, odmietal rasizmus či nejaké nadradené rasové teórie.
Akceptacia existencie roznych ras znamena logicky automaticky akceptaciu rasovych rozdielov.
Ty by si napriek tomu, "presadzoval rovnosť ľudí" - predpokladam rasovu rovnost, pretoze o tom je diskusia - co by bolo v rozpore s tym co by si zaroven akceptoval ako fakt.

Odmietanie "nadradenych rasovych teorii" je takisto z logickeho hladiska nezmyselne stanovisko, pretoze ak akceptujes existenciu ras a teda rasovych rozdielov, logicky nemozes vylucit objektivnu statisticku nerovnost medzi rasami. Odmietnut ju z ideologickych dovodov ale mozes.

Samozrejme chapem, ze pouzivas aj slovo "nadradenost" vo vylucne ideologickej alebo moralne hodnotovej rovine.

Toto bolo len pre dalsiu ilustraciu toho, ako sa daju tvoje vyjadrenia chapat len ako ideologicke dogmy. Napr. nieco ako nabozensky koncept o rovnosti pred Bohom.

Navyse tvoja argumentacia vedeckymi studiami a vedeckostou v predchadzajucich prispevkoch tejto temy, je tak vyjadrenim pokrytectva, pretoze tym co si napisal, si inymi slovami opät priznal, ze ideologicka pozicia by bola v opacnom pripade nadradena vedeckym faktom.
hughito napísal:Nikde nie je napísané, že človek nemôže poslať článok, ktorý podporuje jeho tvrdenia.
Ja ti to nezakazujem, len vyjadrujem moj postoj k hodnote tejto formy argumentacie pre diskusiu.
hughito napísal:A tie odôvodnenia samozrejme nájdeš v tom článku
Preco mi ich namiesto toho nekonecneho dotahovania odmietas prezentovat sam, je to predsa tvoj argument. Tiez sa ti to nechce citat? A napadla ta moznost, ze nie kazdy musi dostatocne rozumiet cudzojazycnemu textu, ktoreho preklad cez strojovy prekladac nedava zmysel?
hughito napísal:To je teda fakt zaujímavá "logika."
Co je na tom take zaujimave, alebo ako mozno uvodzovky naznacuju, nelogicke?
hughito napísal:Nespochybňoval som zdroj v zmysle odkiaľ ten článok je.
Fajn, tak som to ani nemyslel.
hughito napísal:Spochybňujem metódu získaniu tých dát a celkovú formu toho článku - je to publicistický článok.
Bezne spochybnujes "metodu ziskania dat" u kazdeho "publicistickeho clanku" alebo mas specialne dovody to robit v tomto pripade?
hughito napísal:Ak chceš na základe takéhoto zdroju podoprieť závažné tvrdenie, ktoré si vyslovil, tak to je veľmi slabučké.
Mozes mi pripomenut (citovat) ake zavazne tvrdenie som v tejto suvislosti vyslovil?
hughito napísal:Neviem či si niekedy študoval na VŠ/alebo študuješ, ale videl by si, že takýto postup by ti zmietli zo stola.
To si ma pobavil. Na udajneho anarchistu mas az nadmieru vybudovany respekt k istym systemovym instituciam.
hughito napísal:Na druhú stranu, ako som už predsa písal, jasné, že aj také názory môžu byť a ak panujú v nejakej väčšej miere, je to na zamyslenie.
To tu robime, zamyslame sa, diskutujeme. Problem sposobuje, ze tvoja predstava o tom, co je "spravne" alebo "korektne" zamyslanie sa, je znacne obmedzena (alebo diskriminacna) a tak vacsina zamyslania je tebou doteraz klasifikovana ako "rasisticka", "nevedecka" alebo "nadradenecka".
hughito napísal:Svedčí to v prvom rade o tom, že ten súčasný systém v istej sfére ťažko zlyháva (sociálne-ekonomickej) a to až tak, že ľudia sa začnú obracať k systému, kde síce panovala nejaká forma neslobody či represie (akejkoľvek), ale tieto faktory mali oveľa lepšie zabezpečené. Je to zaujímavý fenomén.
Ano to su pochopitelne reakcie, hlavne v extremnych pripadoch akym je napr. hladovanie dnes vs nehladovanie v minulosti. Problem je znova tvoje, ideologicke ohranicenie sposobu, akym je tento fenomen "pripustne" vysvetlovat.
hughito napísal:Toto je zavádzanie, treba to chápať v kontexte širšej a aj predchádzajúcich odpovedí, resp. tej diskusie. Ale vidím, že ty sleduješ iný cieľ.
Uprimne ti hovorim, ze moj primarny ciel bol pochopit tvoj argument, respektive tvoje vysvetlenie. :roll:
hughito
Redeemer
Redeemer

AA: K tomu prvému - skúsim to ešte raz. Píšeš o nejakej ideológii a nadraďovaniu jej nad fakty. Ja to tak nevidím.

Píšeš - uznanie rasy - uznanie rasových rozdielov. Dajme tomu. Ale rozdiely existujú takisto v rámci "jednej rasy." Napr. ja ty a kali, všetci sme v niečom rozdielni. Napr. v IQ či rozume, mňa si tu viackrát nejak označil a počastoval, takže som niekde inde, ako napr. ty v tomto smere. Čiže - rovnosť sa nerovná rovnakosť. Ja môžem uznať rôzne rozdiely medzi ľuďmi, to ale nijak nenarúša možnosť uznávania rovnosti v spoločnosti v zmysle politickej.

Veď pokiaľ viem, dokonca ani tí autori ako Lynn a pod., ktorí hovoria o rozdieloch v IQ z toho nevyvodzujú žiadne dôsledky v tom zmysle, že by popierali rovnosť ľudí. Či sa mýlim?

Dúfam, že už je moje stanovisko jasnejšie.
Ja ti to nezakazujem, len vyjadrujem moj postoj k hodnote tejto formy argumentacie pre diskusiu.
Preco mi ich namiesto toho nekonecneho dotahovania odmietas prezentovat sam, je to predsa tvoj argument. Tiez sa ti to nechce citat? A napadla ta moznost, ze nie kazdy musi dostatocne rozumiet cudzojazycnemu textu, ktoreho preklad cez strojovy prekladac nedava zmysel?
Nenapadla, lebo sám si tu posielal texty po anglicky a mám pocit, že kali či tehla tiež vedia po anglicky. Keby som vedel, že niekto z vás nevie, alebo nevie dostatočne dobre, tak minimálne konkrétne jeho nebudem zahlcovať nejakými textami v AJ.
Co je na tom take zaujimave, alebo ako mozno uvodzovky naznacuju, nelogicke?
Vidieť nejaký vzťah z istým vyjadrením ku Kotlebovi a podpore tej sekty. Tam vôbec nemusí byť nejaký takýto vzťah. Ak tomu dobre chápem, tak ty implikuješ čosi v zmysle - podporil sektu - je židofil/sionista - tým pádom bude aj kritický ku Kotlebovi. Chápem správne?
Bezne spochybnujes "metodu ziskania dat" u kazdeho "publicistickeho clanku" alebo mas specialne dovody to robit v tomto pripade?
V takomto prípade áno.
Mozes mi pripomenut (citovat) ake zavazne tvrdenie som v tejto suvislosti vyslovil?
:arrow:

Kód: Vybrať všetko

Aj to ze samotni cernosi tvrdia, ze sa im pred cernosskou vladou zilo lepsie
To si ma pobavil. Na udajneho anarchistu mas az nadmieru vybudovany respekt k istym systemovym instituciam.
Vôbec nie k inštitúciám, ale napr. k prístupu potvrdzovaní tvrdení mám kladný vzťah, to áno. A áno, zatiaľ s najväčšou mierou skeptického a vedeckého zmýšľania a prístupu k problémom, som sa stretol v rámci VŠ, také sú moje skúsenosti.
To tu robime, zamyslame sa, diskutujeme. Problem sposobuje, ze tvoja predstava o tom, co je "spravne" alebo "korektne" zamyslanie sa, je znacne obmedzena (alebo diskriminacna) a tak vacsina zamyslania je tebou doteraz klasifikovana ako "rasisticka", "nevedecka" alebo "nadradenecka".
Ale kdeže.. :)
Uprimne ti hovorim, ze moj primarny ciel bol pochopit tvoj argument, respektive tvoje vysvetlenie.
Proste v širšom kontexte - na vzniku/rozkvete/zániku rôznych kultúr a civilizácii mali dosah spomenuté environmentálne faktory, ale aj neenviromentálne - a tie som označil za sociálne. Naozaj neviem, čo je na tom takého ťažkého na pochopenie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ahojte, temu stale sledujem, vyvija sa zaujimavym smerom.Ja uz nemam co viac napisat,vsetko co som povazoval za dolezite uz je uvedene. Inac btw je logicke ze potomkovia tych predchodcov dnesneho cloveka ktori odisli z povodnej domoviny Afriky dalej do sveta budu inteligentnejsi ako skupiny ktore zostali. Snad to netreba blizsie vysvetlovat,ak ano nie je problem k tomu nieco viacej napisat.

/este by som dodal jednu vec aby neprislo k nedorozumeniu: bez ohladu na rozdiely v rase,pohlavia, vysky Iq, sex. orient. na vsetkych plati rovnako "Dohovor o ochrane ľudských práv a základných slobôd",akekolvek nasilie voci jednotlivcovi,skupine,ci narodu je neakceptovatelne/
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:Píšeš - uznanie rasy - uznanie rasových rozdielov. Dajme tomu. Ale rozdiely existujú takisto v rámci "jednej rasy."
Pochopitelne.
Čiže - rovnosť sa nerovná rovnakosť.
Trosku hra so slovami, ale ak akceptujes nerovnakost v tych kategoriach ktore si napisal, (napr. IQ), musis akceptovat aj nerovnost, pretoze to predstavuje tu istu vec. Problem nastava, ked sa prestane rozlisovat medzi touto formou ne/rovnosti a tou "politickou".
hughito napísal:Ja môžem uznať rôzne rozdiely medzi ľuďmi, to ale nijak nenarúša možnosť uznávania rovnosti v spoločnosti v zmysle politickej.
Ano to nepopieram a viackrat som to sam spomenul. Rovnost v spolocnosti je politicka/ideologicka otazka. Napr. rovnost pred zakonom, ma teoreticky, v sucasnosti platit pre kazdeho. Nie je ale mozne tento ideologicky koncept rovnosti univerzalisticky zovseobecnovat a nadradovat nad vsetky objektivne existujuce formy nerovnosti medzi ludmi.

Mozeme si to ukazat na priklade v ramci fungovania demokracie. V modernej demokracii maju ludia hlasovacie pravo, bez ohladu na to ci dokazu citat alebo nie.

Teoreticka situacia. Ja budem zastancom toho aby toto pravo, na zaklade objektivne overitelnej skutocnosti (neschopnost citat), stratili. Ty budes argumentovat ideologickym konceptom rovnosti za to, aby im toto pravo bolo ponechane. Tym ich zrovnopravnis s ludmi, ktori citat vedia. Zastancovia tejto pozicie povazuju svoj argument za moralne nadradeny a tym padom vzdy spravnejsi.

Takouto formou argumentacie moralnym/ideologickym/politickym konceptom rovnosti, sa da nasledne odbit akykolvek racionaly argument, ktory by vychadzal z realnej nerovnosti a nerovnakosti.

Pre realny priklad budem citovat co som napisal v inej teme,
  • Je realnou a empiricky overitelnou skutocnostou, ze importovanie stoviek ciganov zo Slovenska nema absolutne ziadny pozitivny efekt pre Anglicko, nastupuje ale spominany moralisticky koncept, ktory sa nadraduje nad vsetko ostatne, Cigan: "Prisiel som sem za lepsim zivotom.." Novinar (k nespokojnym): "Preco v tom vidite problem?"
hughito napísal:Veď pokiaľ viem, dokonca ani tí autori ako Lynn a pod., ktorí hovoria o rozdieloch v IQ z toho nevyvodzujú žiadne dôsledky v tom zmysle, že by popierali rovnosť ľudí. Či sa mýlim?
Nepoznam ich osobny pohlad na tieto veci z moralneho hladiska. Predpokladam, ze ak su krestania, nemaju k tejto forme rovnosti vyhrady. Nie je to ale podmienkou, moralny koncept rovnosti sa vo vseobecnosti da pokladat za vydobytok Europskej civilizacie, z ktorej aj tito pani vzisli.
hughito napísal:Dúfam, že už je moje stanovisko jasnejšie.
Rozumiem tomu co hovoris.

Moje vyhrady by mali byt takisto jasne.
hughito napísal:Vidieť nejaký vzťah z istým vyjadrením ku Kotlebovi a podpore tej sekty. Tam vôbec nemusí byť nejaký takýto vzťah.
Ano nemusi, ale je skor pravdepodobnejsie ze je. Pod podporou si staci predstavit, hodnotovu a ideologicku zhodu, vyjadrenu ucastou a prednasanim pre, ako si napisal, obskurnu sektu.
hughito napísal:Ak tomu dobre chápem, tak ty implikuješ čosi v zmysle - podporil sektu - je židofil/sionista - tým pádom bude aj kritický ku Kotlebovi. Chápem správne?
Viacmenej ano. Vychadza to ale aj z jeho prejavu samotnetho pre danu sionisticku krestansku sektu, kde hovoril aj o Kotlebovi. Osobne som ho ale prvykrat zaregistroval az po boku V.Manku, vyjadrujuc sa ku Kotlebovi v suvislosti s volbami, co tiez myslim celkom nezapada do jeho beznej funkcnej naplne ako riaditela muzea SNP.
hughito napísal:V takomto prípade áno.
Preto ma zaujimal dovod.
hughito napísal: :arrow:
Nemyslim si, ze je to zavazne tvrdenie v tom zmysle, ze by bolo tazko pochopitelne alebo prijatelne vzhladom na dost rapidny pokles ich kvality zivota, napr. vyjadreny aj dlzkou priemerneho veku. Jedine, ze by si spochybnoval priamo tieto ukazovatele.
hughito napísal:Proste v širšom kontexte - na vzniku/rozkvete/zániku rôznych kultúr a civilizácii mali dosah spomenuté environmentálne faktory, ale aj neenviromentálne - a tie som označil za sociálne. Naozaj neviem, čo je na tom takého ťažkého na pochopenie.
Na tomto nic. Len som nie celkom pochopil tvoje vysvetlenie, ktore socialne faktory mali vplyv na civilizacne zaostanie nesemitskeho africkeho obyvatelstva.
tehla

Aryan Angel napísal:Pre realny priklad budem citovat co som napisal v inej teme,
Je realnou a empiricky overitelnou skutocnostou, ze importovanie stoviek ciganov zo Slovenska nema absolutne ziadny pozitivny efekt pre Anglicko, nastupuje ale spominany moralisticky koncept, ktory sa nadraduje nad vsetko ostatne, Cigan: "Prisiel som sem za lepsim zivotom.." Novinar (k nespokojnym): "Preco v tom vidite problem?"
A nikto sa nepyta Anglicanov, ci dotycnych ciganov tam chcu … Priklad – zaklope cigan na dom (byt, chajdu, budku, vilu) a povie – tu sa mi paci, tu chcem byvat … prisiel som za lepsim zivotom .. - podla liberalnej ideologie - odpoved musi zniet– dobre, tak teda ostan, ak odmietnes, tak si rasista....ak chapem spravne principy „liberalnej demokracie“ ... (nie ze by mi vadilo, ze odchadzaju :D )
Hughito napísal:v hnutiach ovplyvnených "kultúrnym marxizmom" môžu jedinci skĺzavať do nadmerného si všímania "bieleho" rasizmu, ale môžu mať tendenciu ignorovať alebo nezaujímať sa o "čierny" či inak postavený rasizmus. 
Ano, ako napr.. ty, ked je rec o ciganoch :wink:
Hughito napísal:Majk Ďzeksn sa dal prerobiť na belocha? Sranda, že aj ja som si to myslel, keď som mal 13/14 rokov.  
A co sa mu podla teba stalo? Mozno zbledol, ked zistil, ze stoji v ceste NWO :)
Prílohy
Predtym
Predtym
Download.jpg (6.37 KiB) 2095 zobrazení
Potom
Potom
michael_jackson111.jpg (30 KiB) 2095 zobrazení
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hughito napísal:Majk Ďzeksn sa dal prerobiť na belocha? Sranda, že aj ja som si to myslel, keď som mal 13/14 rokov. :D
to mi teda pls vysvetli
tehla

Sloboda slova končí, nadchádza éra “tolerancie”

Európsky parlament má na stole návrh, ktorý by pod hrozbou trestoprávnych sankcí znamenal zákaz akejkoľvek diskusie a kritiky. Občania, ktorí budú považovaní za “netolerantných” budú monitorovaní a postihovaní

Stanovy boli na jeseň predložené komisii Európskeho parlamentu pre občianske práva, a návrh byť implementovaný ako súčasť budúcej “Smernice na rovnoprávne zaobchádzanie” (ETD), na ktorej táto komisia pracuje. Stane sa teda zákonom, ktorý podľa pravidiel Európskej Únie bude slovenský parlament musieť bez odkladu implementovať do národnej legislatívy. Panuje o ňom domnienka, že je už na pokraji realizácie.

Správa požaduje, aby členovia “zraniteľných a znevýhodnených skupín” boli uprednostnení. “Členovia zraniteľných a znevýhodnených skupín majú právo na osobitnú ochranu… Osobitná ochrana môže vyjadrovať preferenčné zaobchádzanie.” Má sa nariadiť “tvrdá akcia na boj proti neznášanlivosti, obzvlášť s cieľom zničiť rasizmus, etnickú diskrimináciu, náboženskú netoleranciu, totalitné ideológie, xenofóbiu, antisemitizmus, antifeminismus a homofóbiu,” vrátane “popieranie holokaustu a genocídy, ktorá bola uznaná medzinárodnými súdmi.” Tvorcovia návrhu otvorene útočia na individuálne slobody .

EÚ navrhuje monitorovať a postihovať “netolerantných” občanov.

Podľa Gateston institute predstavujú tieto Stanovy “s ničím neporovnateľnú hrozbu slobode slova” a mali by vplyv, ktorý by “v podstate v Európe ukončil právo na slobodu prejavu ‘zákazom’ celého kritického skúmania islamu a islamského práva šaría , čo je kľúčovým cieľom skupín moslimských aktivistov už dlhšie ako dve desiatky rokov.”
Hlavné ciele Stanov sú podľa mňa zamerané na elimináciu “anti-feminizmu, homofóbie a islamofóbie”, čo znamená, že akákoľvek kritika ”genderovej” politickej doktríny či moslimského náboženstva by bola považovaná za nenávistný prejav.

Časť 4 tohto dokumentu konštatuje , že “Netreba žiadnu toleranciu k netolerancii. To je obzvlášť dôležité, pokiaľ ide o slobodu prejavu.” Inými slovami, označkovanie ”netoleranciou” je silnejšie ako právo na slobodu prejavu pre milióny európskych občanov .

Tento návrh diktuje , že “Členovia zraniteľných a znevýhodnených skupín majú nárok na osobitnú ochranu navyše k všeobecnej ochrane, ktorú musí vláda poskytovať každej osobe vnútri štátu.”. V zrozumiteľnej reči to znamená, že byť bielym zdravým vyznavačom kresťanského náboženstva mužského pohlavia sa stane znevýhodnením pri väčšine spoločenských aktivít…

Smernica volá po tom, aby táto doktrína bola realizovaná “špeciálnou administratívnou jednotkou” v každom z 28 členských štátov EÚ, ktorá by “operovala vnútri ministerstva spravodlivosti” a mala by právomoc “trestných sankcií”. Navyše by ešte boli vytvorené “Národné komisie na monitorovanie tolerancie” , aby “toleranciu presadzovali”. Opäť inými slovami každá krajina si má vytvoriť svoj vlastný orgán Gestapa, ktorý bude sledovať a zatvárať ľudí za názory.

Vláda je podľa smernice povinná zabezpečiť, aby sa netolerancia nevyskytla na žiadnej úrovni a ani v medziľudskom styku, čo v konečnom dôsledku legalizuje 24-hodinový monitoring (odpočúvanie, sledovanie, špehovanie, zaznamenávanie) kohokoľvek pri akejkoľvek príležitosti.

“Princípy slobody zo zmluvy o slobode žiť podľa svojich osobných morálnych hľadísk sú v ohrození, že budú potlačené novo sa rozvíjaným konceptom ’rovnosti’. To by podvrátilo slobodu a sebaurčenie všetkých Európanov a podrobilo by to súkromné životy občanov právnej neistote a byrokratickej kontrole,” uvádza European Dignity Watch. “Toto je o vládnej kontrole sociálneho správania občanov . Tieto tendencie začínajú budiť dojem už dávno opustených totalitných ideí a predstavujú bezprecedentný útok na práva občanov.”

Návrh takisto obsahuje zabezpečenie prevýchovy pre ľudí považovaných za netolerantných. “U mladistvých usvedčených zo spáchania zločinov netolerancie… sa bude trvať na tom, aby podstúpili rehabilitačný program konštruovaný tak, aby ich naplnil kultúrou tolerancie,” uvádza dokument. Ak v tom vidíte brutálny výplach mozgu, nemôžeme nič iné len súhlasiť…

Návrh tiež volá po vymytí mozgu občanov až k “tolerancii” pomocou masových médií s tým, že vlády zabezpečia aby verejnoprávne televízne siete “venovali predpísané percento svojich programov šíreniu klímy tolerancie.” Štáty a mocenské orgány musia tiež dohliadnuť a donútiť, aby aj súkromné elektronické médiá, noviny, časopisy, články, filmy a televízne programy propagovali toleranciu.

http://www.blogovisko.sk/sloboda-slova- ... ancie.html
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

tehla napísal:Sloboda slova končí, nadchádza éra “tolerancie”
Ja len dodam, ze tento marxisticky navrh vychadza z myslienok "European Council on Tolerance and Reconciliation" vedeneho byvalim prezidentom Polska Aleksandrom Kwasniewskim ("socialny-demokrat") a prezidentom Europskeho zidovskeho kongresu Viacheslavom Moshe Kantorom.
EJCleaders.jpg
Tvorcami legislativy je 5 "odbornikov", z toho dvaja nie su z clenskych krajin EU. Jeden zo Svajciarska, druhy ironicky, z Izraela (Yoram Dinstein).
Napísať odpoveď