problem s ext. diskom

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Daniel9911
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

problem s ext. diskom

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ahojte , mam nasledovný problém zapol som ext. disk a zmizli mi z neho všetky, dal som preskenovať cez Stellar Phoenix Windows Data Recovery ale nenašlo mi nič. Oplati sa to poslať do firmy ktorá sa zaobera zalohovaním data ? budu s tým vedieť niečo spraviť podla Vás ? Lebo tie data sú pre mna dôležité.
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: problem s ext. diskom

Príspevok od používateľa IceHammer »

Myslim ze pytat sa ci ho dat niekde ked tam mas dolezite veci je hlupost. Zalezi len na tebe ako velmi si tie data cenis. Skus cez recuva alebo iny soft ci ti veci nenajde.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Je na tom externom disku vytvorená nejaká partícia? Ak áno, skús Recuvou ju prebehnúť, malo by Ti niečo nájsť. Ak nie je žiadna partícia, skús jednu vytvoriť avšak iba s rýchlym formátom a následne prebehni Recuvou.

Ak nepomôže a sú to pre Teba naozaj dôležité dáta, tak ich jednoducho odnes k odborníkovi, ale čo ja viem, tak obnovenie takýchto dát stojí peknú kôpku peňazí - oplatí sa to firmám, ktoré si to vedia dať do nákladov. Avšak možno sa tie cenové relácie už za tie roky zmenili. Vyskúšaj.
Daniel9911
Professional
Professional

čo som pozeral cenník tak podla toho ako je poškodení disk pýtajú aj peniaze mne napriklad na 320 GB interny chceli cca 250 euro ale tam bolo ťažké mechanické poškodenie , tu neviem čo je lebo ked som ho dostal naspať tak mi občas zasekol a moc mi ho ani PC nechcelo rozoznať. Mal som tam fotky z ktorých som nemal zálohu(kto by si myslel, že sa to takto rýchlo pokazí).
brm
Darca
Darca

Ešte môže byť, že samotný disk je dobrý, ale chyba je v boxe alebo v kábli. V tomto prípade by mohlo byť riešenie rozobratie disku a jeho pripojenie bežným spôsobom do PC.

Ale všetko závisí od toho, o aký disk sa jedná a ako sa chyba prejavuje.
Daniel9911
Professional
Professional

sak práve rozmýšľam, že to može byť tým lebo pripojka sa dost hýbe , ale bohvie čo za disk je vnútri je to ext.disk Verbatim Model : 53008 500GB
brm
Darca
Darca

Daniel9911
Professional
Professional

dik pozeral som to :) a napojil som to teraz na PC a cez Stellar Phoenix mi už našlo aj fotky možno nebudu všetky ale aspon väčšina :) velmi pekne dakujem za rady :)
Napísať odpoveď