Android aplikacia

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
DeeJay3
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Android aplikacia

Príspevok od používateľa DeeJay3 »

Mobilna aplikacia - je urcena pre stavebnu firmu.

Mala by:
- moznost priamo cez apku odfotit napr 4 obrazky rod. domu a dopisat rozmery, a apka vyhodi pribliznu cenu toho rodineho domu, alebo nam to posle na mail a mi spravime cenovu ponuku
- moznost napisat tam-kolko chcem izieb, aky velky dom, kolko poschodi, typ kurenia a ... a apka mu vyhodi cenu, alebo posle nam na mail
- budu tam nejake katalogove typy domov uz s presnymi cenami
- jednoduchy interface vo farbach spolocnosti

- dalsie napady casom

Ked tak napiste mail na [email protected]

Ak tak to moderatori presunte ale nevedel som kde to dat aby to videli hlavne programatori - iné temy pravdepodobne necitaju.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Re: Android aplikacia

Príspevok od používateľa weroro »

Nenapísal si aký máš približný rozpočet na vývoj tejto aplikácie. Táto informácia ti zabezpečí menej zbytočných reakcií od ľudí, ktorí majú vyššie ceny.
DeeJay3
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Je to pre zákaznika ktorý k webu chce aj aplikáciu. Na cene sa vieme dohodnut. Ak cena bude primerana a opodstatnena tak samozrejme sa dohodneme. Ja o tom nerozhodujem a zakaznik ak dostane sumu ktora sa mu bude pozdavat tak to vezme. Sam sa do toho nerozumie takze nevie kolko ma/moze/mal by ponuknut. Osobne sa Androidu sám nevenujem preto niekoho hľadám ale na Slovensku takí ludia asi niesu .. uz som to dal na 3 fora a 2 tyzdne nic .. ani jedna reakcia. neviem ci to nikto nevie alebo nikto nechce zarobit .. z mojho pohladu to vyzera na jednoduchu aplikaciu. Cize cena kolko zapytas + dohodneme sa + musi schvalit zakaznik
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

To len vyzerá na jednoduchú aplikáciu. Ak (očividne) nechceš firmu, ale jednolivcov, odporúčam inzerovať na webtrh.cz, tam sa určite niekto nájde. Len tam napíš viac, než tu v prvom príspevku.
DeeJay3
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

co viac ? .. nic viac nieje .. co este treba napisat ?
BX
Addict
Addict

No napríklad aj to, čo si napísal v tom druhom príspevku. Nikto si nič za teba nebude domýšľať.
S-player
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa S-player »

DeeJay3 napísal: - Moznost priamo cez apku odfotit napr 4 obrazky rod. domu a dopisat rozmery, a apka vyhodi pribliznu cenu toho rodineho domu...
Nečudoval by som sa keby presne táto požiadavka odrádzala všetkých od vývoja... Urobiť kalkuláciu ceny na základe rozmerov (Prípadne lokality) by nemal byť žiaden problém no vyhodnotiť cenu domu na základe jeho fotografii... to už chce klient asi veľmi veľa.
DeeJay3
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

pise sa tam tiez "a dopisat rozmery" - podla rozmerov a inych parametrov ktore tam este zakaznik vlozi do formulara by sa cena vypocitat dat mala bez problemu .. nema to byt nejaka inteligentna aplikacia
S-player
Light Star
Light Star

No tak to by si mal napísať jasnejšie. Ja si to predstavujem ako odfotenie domu -> dopísanie parametrov k týmto fotkám a následne vykalkulovanie ceny zo všetkých týchto odovzdaných dát.
DeeJay3
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

ano kalkulacie z dat z formulara - fotky su len priloha ... ale proste nikto nema ani zaujem sa spytat: "a toto si ako predstavujete" alebo nieco podobne ako ste napisali pod moj prispevok ... no nikto nic .. sformulujte mi to Vy lebo zjavne som ja ten tupec co to zle vysvetluje :?
BX
Addict
Addict

My ti máme navrhovať aplikáciu? :D
Nájdi firmu, alebo nech si ten zákazník nájde firmu, lebo ti to niekto urobí a peniaze neuvidí, lebo že zlé je, inak to malo byť. Firma to navrhne, so zákazníkom vykomunikuje a navrhne kompromisy medzi cenou a možnosťami aplikácie.
DeeJay3
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

ja tiez niesom firma a pracujem pre zakaznikov .. peniaze vidim zakazdym pretoze sa snazim komunikovat, vysvetlovat a hlavne pytat sa, vychadzat v ustrety a robit kompromisy .. a kazdy je zjavne spokojny lebo platia kolko si zapytam

.. firma si zapyta o 150% viac ako programator
.. myslel som sformulovat poziadavku na aplikaciu - nie navrhnut ju
BX
Addict
Addict

No lenže nevieš urobiť aplikáciu pre Android a asi ani len netušíš, čo všetko to obnáša.

Určite teda skús ten webtrh.cz a napíš tam, čo by mala tá aplikácia vedieť, plus nejakú potrebnú konzultáciu so zákazníkom. A zákazník nech sa zamyslí, čo presne to má vedieť, lebo napísať "nahrá sa fotka a spočíta to cenu domu" je totálne zlá požiadavka. Taktiež je zlá formulácia typu "bude tam hento...", alebo dlhé súvetia "urobí sa toto, hento, tamto, alebo tamto a hento".
Pridaj tam aj info o tom, či to má všetko bežať offline, alebo aj cez internet (bude sa niečo ťahať z internetu? je nutne potrebný pre beh aplikácie? atď)

Aplikácia na android už nie je blbá webstránka, kde sa spraví design, napíšu texty a hotovo. Ten framework od google treba ovládať, treba urobiť normálne užívateľské prostredie, treba nejakú databázu, treba to nasadiť do android marketu, treba tam toho proste dosť veľa. Preto to aj nie je úplne lacné.

A hlavne zisti aj rozpočet, či si to pán zákazník predstavuje v desiatkách, alebo stovkách eur (ja to skromne odhadujem na viac stoviek eur)
A keď toto budeš vedieť, hoď to na webtrh a kľudne aj sem, prípadne mne do správy, ja sa môžem opýtať pár kamarátov.
DeeJay3
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

blbá webstránka - tak teraz si zranil moje city kámo :cry: ... aj php, xhtml, javascript, css sa musel niekto naucit ... ci to len tak ?

.. ok pokúsim sa
BX
Addict
Addict

DeeJay3 napísal:tak teraz si zranil moje city kámo :cry: ... aj php, xhtml, javascript, css sa musel niekto naucit ... ci to len tak ?
Sorry, ale áno. Presne toto ja považujem za "blbú webstránku" :D (veľmi subjektívny názor) - ak sa teda bavíme len o webovej prezentácií niečoho.
cicik napísal:BX: desiatky €? kde žiješ? :D úplne primitívne appky začínajú pri niekoľko pár stoviek € (a to vravím zo skúseností tu zo západu, kde sme lacní :D).
Len na moju obranu, tie desiatky eur som práve spomenul ako extrém, kedy programátori ani nevstanú z postele :D
cicik
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cicik »

ak chceš používať fotky len ako prílohy tak si to veľmi zle sformuloval. Čo chceš s tou fotkou robiť? chceš ju iba odfotiť a uložiť ako prílohu alebo aj niečo iné? (rozdiel ceny tak cca 200€). Inak to vyzerá na relatívne ľahkú appku (to ale neznamená že lacnú, keďže treba navrhovať UI a všetko). ďalšia veľmi dôležitá vec ktorú neuvádzaš je termín, dokedy to chceš. Napr ja by som po skúškovom sa do toho aj pustil, ale ak to chceš mať na nový rok hotové ...

BX: desiatky €? kde žiješ? :D úplne primitívne appky začínajú pri niekoľko pár stoviek € (a to vravím zo skúseností tu zo západu, kde sme lacní :D).
DeeJay3
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

fotky (aj viac 3-4 napr) iba ako priloha ktora sa posle spolu s formularom (polia formulára: zákaznikov email, rozmery, nejake selecty s hodnotami - viac podla zadania zakaznika) na email firmy

urcite ste na zapade lacni .. som z vychodu .. pracoval som v KE, BA, TT a rozdiel medzi cenami zapad/vychod je dost badatelny (webstranky a veci suvisiace)

predvcerom mi chlapik navrhol cenu 2000€ tak som si povedal ci mu sibe alebo je to normalna cena (ale pravdepodobne si tiez myslel ze rozmery sa budu vypocitavat automaticky s fotky - aj ked nemama vobec ani tusenie ako by ste to chceli spravit - podla lomu svetla na budove + tiene ?? :D najprv by ste museli vediet mierku alebo vzdialenost v ktorej sa robila fotka objektu)

a chapem ze ceny sa pohybuju v stovkach - zavolam este zakaznikovi aky ma rozpocet a dam ti vediet

termin nieje stanoveny - cize ked niekoho zozeniem za rozumnu cenu tak sa ta aplikacia aj realizuje v najblizsom moznom termine
S-player
Light Star
Light Star

Aj by som sa pustil do tejto apky keby som mal cas...

Inac pri vyvoji si treba dat pozor nato ,ze mail ma nejaky limit + user bude niekde vonku tz. ak ma odosielat X MB tak ho to moze vyjst pekne draho a co to si aj pocka... Asi bude potrebne tie fotky zmensovat/komprimovat.

// Vypocitat cenu domu z fotiek (Aj to len styroch) snad ani nieje realne (Zatial). Muselo by ist o nejake seriove stavby kde by sa len porovnavala fotka uz s nejakou existujucou v DB.
DeeJay3
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

samozrejme komprimacia !

a ked to ide odosielat tak by samozrejme mal vediet ze ho to nieco bude stat (ak nie je na wi-fi - popripade upozornenie) .. to ako keby si povedal ze nevie o tom ak sa pripoji na google play a stiahne xxx MB tak ze ho to bude nieco stat

// samozrejme .. aj podla mna to je nerealne bez nejakych dalsich dat k tomu (napriklad vzdialenost od objektu pri ktorej sa fotka robila) preto nechapem preco ste to takto pochopili !
cicik
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cicik »

z toho co si pisal som ja osobne pochopil ze chces odfotit fotku, potom do nej zadat ze toto su 2m, a na zaklade toho sa uz ma prepocitat vsetko. A to sa nakodit da...
a co sa tyka tych dat, uzivatel ma na androdie bud zapnute data, a to vzdy pri zapnuti oznamuje ze moze byt spoplatnene, alebo nema ... neriesis. Vyziadas si pripojenie na internet, ak nie je, das cyhbovu hlasku, a nejak to riesis - bud to skusis poslat neskor, alebo das ako nejaky draft
Napísať odpoveď