php file open so znakmi <?php
php file open so znakmi <?php
ako otvorit php file s obsahom:
<?php
$lang['meno'] = "Meno";
$lang['priezvisko'] = "Priezvisko";
?>
cez file_get_contents() mi to hadze to poľa (a tusim rovnako aj fopen):
Array
(
[0] => $lang['meno'] = "Meno";
[2] => $lang['priezvisko'] = "Priezvisko";
[3] => ?>
)
subory su preklady pre jazykove verzie stranky
<?php
$lang['meno'] = "Meno";
?>
cez file_get_contents() mi to hadze to poľa (a tusim rovnako aj fopen):
Array
(
[3] => ?>
)
subory su preklady pre jazykove verzie stranky
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: php file open so znakmi <?php
ano lenze ja ten file nechcem pouzivat .. ja ho potrebujem editovat pre pouzitie na stranke (kde sa pouziva include) ... preto som ho chcel nacitat ako string ... parsovat pomocou cez riadky .. a ulozit zmeny teda bude upravit iba dany riadok alebo novy subor .. ked ho dam include tak sa mi pomiesa s aktualnou premennou
-
audiotrack
VIP
ale veď to si spravil predtým. To ti robí problém z toho poľa spraviť string cez implode?
ano robil .. ale vsimol si si OBSAH a POLE ? ... array keys 0,2.....a 1 je kde ??
chyba tam prvy riadok s <?php
preto pisem ze co to kurnik ma znamenat a preco to tak je ... "<?php" nikde nie je
chyba tam prvy riadok s <?php
preto pisem ze co to kurnik ma znamenat a preco to tak je ... "<?php" nikde nie je
-
harrison314
Hardcore addict
Nikdy nedovol aby ti pouzivatel editoval subory, ktre includujes, to si tu stranku mozes zmazat rovno sam
.
Ja by som na tvojom mieste robil takto, preklady by si mal v databaze, a ta by sa upravovala cez nromalne formulare pridas kontolu na spetne lomitka, uvodzovky a podobne veci co mozu sposobit heky. Z databazy by som nasledne (v pravidelnych intervaloch, alebo na poziadanie admina) generoval tie PHP subory.
Ja by som na tvojom mieste robil takto, preklady by si mal v databaze, a ta by sa upravovala cez nromalne formulare pridas kontolu na spetne lomitka, uvodzovky a podobne veci co mozu sposobit heky. Z databazy by som nasledne (v pravidelnych intervaloch, alebo na poziadanie admina) generoval tie PHP subory.
nie je jedno ci tu kontrolu spravim pri zapise do DB alebo pri zapise (hned) do suboru ?? .. tak isto budem ten subor generovat z vstupu, ktory uzivatel zada, ci uz z DB alebo pri priamom generovani suboru ... sanca je tam rovnaka ... do DB moze dat rovnaky hack ako priamo do suboru ... takze nevidim zmysel toho riesenia .... subor nebude vytvarat uzivatel .. ja mu poskytnem polia z ktorych vystup osetrim a vygenerujem subor ...
-
*****HERO*****
Guru wannabe
tazko ti tu niekto pomoze, ked nevieme, co robi ta tvoja funkcia get_file_content()
ved ked to chces ako string, pouzi nativnu funkciu file_get_contents(), ked ako array po riadkoch, pouzi nativne file()
inak to co robis vyzera na nejaku chu****, ale evidentne si o svojom rieseni presvedceny, tak to uz necham na tebe
ved ked to chces ako string, pouzi nativnu funkciu file_get_contents(), ked ako array po riadkoch, pouzi nativne file()
inak to co robis vyzera na nejaku chu****, ale evidentne si o svojom rieseni presvedceny, tak to uz necham na tebe
funkcia je file_get_contents .. mal som tam chybu ... ok ked je to pre teba chu**** a nevies mi poradit tak nekomentuj... kludne si tahaj cely web z databazy ...
-
*****HERO*****
Guru wannabe
ja som ti poradil to, na co si sa pytal - ako nacitat obsah suboru ako string. file_get_contents() vracia string, ziadny array, takze robis este nejaku kravinu medzi tym ako volas tu funkciu a vypisujes jej navrat
a myslis, ze otvaranie nejakych suborov je rychlejsie ako databaza? pocul si uz niekedy o tom, ze result z DB sa da zacachovat napr do tych tvojich oblubenych suborov a teda sa to vzdy nemusi tahat? ked uz, tak to sprav aspon nejakym formularom .. ale toto tu vazne riesit nebudem, nie je to sucastou temy, poradit si dat nechces - tvoje srajdy
a myslis, ze otvaranie nejakych suborov je rychlejsie ako databaza? pocul si uz niekedy o tom, ze result z DB sa da zacachovat napr do tych tvojich oblubenych suborov a teda sa to vzdy nemusi tahat? ked uz, tak to sprav aspon nejakym formularom .. ale toto tu vazne riesit nebudem, nie je to sucastou temy, poradit si dat nechces - tvoje srajdy
Odhliadnúc od toho, čo tu rozoberáte...
Akože wtf? Tieto funkcie nemajú ani páru o tom, že je to php. Pre ne je to textový súbor a hotovo. Ako ti to môže hádzať do pola?DeeJay3 napísal:cez file_get_contents() mi to hadze to poľa (a tusim rovnako aj fopen):
moja chyba ... nedal som cely kod
obsah suboru sa nacitava v administracii ... na webe sa subor includuje
obsah suboru:
<?php
$lang['meno'] = "Meno";
?>
php kód:
$file_content = file_get_contents($file_path."/".$file_name);
$array = explode("\r\n", $file_content);
echo '<pre>';
print_r($array);
echo '</pre>';
vystup:
Array
(
[3] => ?>
)
*****HERO*****: radsej bud mudry a povedz preco to ma taky vystup .. namiesto aby si niekoho poucoval o niecom co som sa ta nepytal a ked nevies o co ide
obsah suboru sa nacitava v administracii ... na webe sa subor includuje
obsah suboru:
<?php
$lang['meno'] = "Meno";
?>
php kód:
$file_content = file_get_contents($file_path."/".$file_name);
echo '<pre>';
print_r($array);
echo '</pre>';
vystup:
Array
(
[3] => ?>
)
*****HERO*****: radsej bud mudry a povedz preco to ma taky vystup .. namiesto aby si niekoho poucoval o niecom co som sa ta nepytal a ked nevies o co ide
-
weroro
Flash coder
DeeJay3
a ty sa čuduješ, že ti vypisuje pole?
vyhoď toto $array = explode("\r\n", $file_content);
a zmeň toto print_r($array); na toto print_r($file_content);
ale aj tak ti to logicky nebude ešte fungovať (html sa vytvorí ale prehliadač ti to nezobrazí), lebo <?php blablabla ?> je považované za HTML značku s atribútmi a tá sa sama o sebe nezobrazí. Musíš to dať do
Kód: Vybrať všetko
print_r($array); vyhoď toto $array = explode("\r\n", $file_content);
a zmeň toto print_r($array); na toto print_r($file_content);
ale aj tak ti to logicky nebude ešte fungovať (html sa vytvorí ale prehliadač ti to nezobrazí), lebo <?php blablabla ?> je považované za HTML značku s atribútmi a tá sa sama o sebe nezobrazí. Musíš to dať do
<textarea><?php print_r($file_content); ?></textarea>-
*****HERO*****
Guru wannabe
tak vynechat kus kodu a povedat, ze funkcia file_get_contents() vracia array a este sa potom rozculovat je vazne demencia 
tie riadky ti tam nevidno preto, lebo ich browser parsuje ako tagy - pozri si zdrojak, uvidis ich.
pripadne to vypis takto
a keby si cital co som napisal, vedel by si, ze sa to cele da spravit nativnou funkciou file(), co ti vrati rovno array
tie riadky ti tam nevidno preto, lebo ich browser parsuje ako tagy - pozri si zdrojak, uvidis ich.
pripadne to vypis takto
echo '<pre>' . htmlspecialchars(print_r($array, true)) . '</pre>';Re: php file open so znakmi <?php
vobec sa necudujem ze mi vypisuje pole .... ja pole potrebujem ... vidis niekde v poli znacku "<?php" ??? alebo tam vidis niekde 1 index pola ???
//autoeditácia príspevku (16 Dec 2013, 0:00)
uz to vidim ... ok DIK ... demencia mozno ospalost a mozno nedela vecer ... ale komentovat nieco na co sa ta clovek nepytal a poucovat inych o niecom co nemas ani paru ako to funguje je demencia tiez
//autoeditácia príspevku (16 Dec 2013, 0:39)
moderator moze kludne temu zmazat ... nic poucne v nej nie je .. podla mna
//autoeditácia príspevku (16 Dec 2013, 0:00)
uz to vidim ... ok DIK ... demencia mozno ospalost a mozno nedela vecer ... ale komentovat nieco na co sa ta clovek nepytal a poucovat inych o niecom co nemas ani paru ako to funguje je demencia tiez
//autoeditácia príspevku (16 Dec 2013, 0:39)
moderator moze kludne temu zmazat ... nic poucne v nej nie je .. podla mna
-
harrison314
Hardcore addict
Nie nie je, co ak ti jeden subor budu chciet editovat dvaja pouzivatelia naraz?DeeJay3 napísal:nie je jedno ci tu kontrolu spravim pri zapise do DB alebo pri zapise (hned) do suboru ?? .. tak isto budem ten subor generovat z vstupu, ktory uzivatel zada, ci uz z DB alebo pri priamom generovani suboru ... sanca je tam rovnaka ... do DB moze dat rovnaky hack ako priamo do suboru ... takze nevidim zmysel toho riesenia .... subor nebude vytvarat uzivatel .. ja mu poskytnem polia z ktorych vystup osetrim a vygenerujem subor ...
DeeJay3, nauč sa zrozumitelnejšie a presnejšie vyjadrovať a opisovať svoje problémy. Prišiel si sa opýtať, ako "otvoriť php file" a skončili sme pri tom, že nevieš html. Akože fakt paráda. A ešte sa rozčuluj, že ti neradíme tak, ako by si pán prial.
ok neviem html .. no comment .. ked si nabuduce nieco nevsimnes (povedzme co sa ti to este nestalo) alebo ked na nieco zabudnes tak si sam sebe povedz "som neschopny, v tom co robim" tak ako si to povedal ty mne .. to je komentar tvle .. a ze som nenapisal cely kod je moja chyba ..
nad tym som nerozmyslal a porozmyslam .. kazdopadne vobec to nema co spolocne so zabezpecenim a s tvojim komentom:harrison314 napísal:Nie nie je, co ak ti jeden subor budu chciet editovat dvaja pouzivatelia naraz?
harrison314 napísal:Nikdy nedovol aby ti pouzivatel editoval subory, ktre includujes, to si tu stranku mozes zmazat rovno sam .
-
harrison314
Hardcore addict
To bolo pre to, lebo z tvojich predchadzajucich prispevkov a nazvu temy som mylsel, ze chces editovat celi PHP subor napr v textaree. Alebo aj ja som si mal telepaticky zistit ze ty chces vlastne editovat pole?DeeJay3 napísal:
nad tym som nerozmyslal a porozmyslam .. kazdopadne vobec to nema co spolocne so zabezpecenim a s tvojim komentom: