sledovanie cez wifi router
sledovanie cez wifi router
može niekto sledovat co pisem cez wifi router ? ak som napojeny cez zamestnavatela, može ma nejako monitorovat ? ak ano da sa to riešit nejakym trestnym oznamenim ? dakujem
Re: sledovanie cez wifi router
trestne oznamenie na koho? na zamestnavatela?
to ma ani nezaujma
skor by som ze ci sa moze sledovat cez to wifi, nie na zamestnavatela, ale ak ma niekto montoruje
zalezi od zabezpecenia pripojenia, ak zabezpecenie nie je, mozu sniffovat celu premavku, cize aj to, co odosielas a prijimas
da sa tomu nejak zabranit ?
Ano. Z mojej predchadzajucej odpovede by malo byt jasne ako
možes mi nejak konkretnejsie poradit ?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
V prvom rade mat zabezpecenu siet. Dalsia moznost je pouzivat sifrovany protokol (HTTPS a pod.).
ta wifi, je to pripajanie s heslom? WEP/WPA/WPA2? alebo cez radius server? alebo ako?
takto aby sme sa pochpili, ja som zamestnanec firmy, reštiky a mame v reštike fre wifi, ja som kuchtik , napoim sa so svojim n na siet co tu mame, mozu ma majitelia eštiky z kancelarie nejak monitorovat co si pisemak som pripojeny cez restauracnu wifi ?
-
hojko
Site Admin
Ano, mozu.
da sa nejako branit ? myslim niakou utilitou alebo niecim ?
preco by to uz len robili..
ludia su zlí a maju vela casu, malo roboty
Da sa branit tak, ze sa budes pripajat cez vpn alebo ssh tunel. Ak vam tu komunikaciu naozaj sleduju, tak to zistia a mozu tie porty bloknut. Potom budes musiet konfigurovat nove porty na sevry. Zamestnavatel zas zisti, ze podozriva komunikacia sa deje niekde.... az kym ti nepridu otrepat hrnce o hlavu, ze co robis v robote.
-
hrban
Addict
tiež si myslím, že zamestnávateľa nebude zaujímať tvoja komunikácia, skôr je vačšia šanca, že sniffovať traffic bude zákazník ale aj to je šanca takmer nulová, a takisto o heslá sa báť nemusíš, poriadne stránky používajú https protokol a to je kódovaná komunikácia
Daj si mobilný internet za pár eur, pripoj sa cez mobil a máš to.