Fotoramcek

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Fotoramcek

Príspevok od používateľa brm »

Kupoval už niekto z Vás fotorámček? Som sa rozhodol niečo také kúpiť našim na Vianoce, ale keďže som sa doteraz ohľadom týchto vecí vôbec nezaujímal, potreboval by som od Vás nejaké tipy, čo by taký rámček mal mať, resp. nemusí mať.. na čo si pri kúpe dávať pozor a podobne.. a či vôbec to kupovať.

:)

Moje počiatočné požiadavky sú:
- jednoduchý elegantný dizajn
- najlepšie asi 4:3 (všetky fotky máme v 4:3)
- cena +/- 100€
- nech to aj niečo vydrží, takže v prípade potreby som ochotný cenový limit zvýšiť

Čo sa týka slotov, vítané sú sD aj xD karty (máme doma foťáky aj-aj), ale nie je to nutnou podmienkou, prinajhoršom by som fotky narval cez USB z kompu, veď aj tak všetky fotky najskôr musia prejsť nejakou úpravou.

Moje predbežné tipy:
http://www.alza.sk/samsung-spf-87h-cern ... 141999.htm
..dizajnovo sa hodí k nášmu LCD od Samsungu a 1GB pamäť, ale je 16:9

http://www.alza.sk/digitalni-fotoramece ... 106095.htm
..jednoduchý dizajn, 4:3, široká podpora formátov a pam. kariet, batérie.. avšak iba 128MB..
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

http://www.endat.sk/?Mode=Sti&StiId=92237

Tento som minuly rok kupil priatelke a je fakt skvely, dizajn je krasny (ovladaci interface je dotykovy a skryva sa na pravej strane ramceka, ked ho zrovna nepouzivas tak je v podstate neviditelny a rozsvieti sa az po dotyku) a kvalita obrazu je dokonala.

Ma ale 2 nedostatky - nema bateriu cize nefunguje ak nieje pripojeny k el. sieti a tiez nema dialkove. Obe veci mi ale prisli ako zbytocnost a uprednostil som pred nimi naozaj bezkonkurencny dizajn.
brm
Darca
Darca

Hmmm.. neviem, prečo som preskakoval Kodak.. ale ako pozerám, zatiaľ vyzerá najlepšie a stáva sa horúcim favoritom. ;)

gangy.. baterka by sa síce občas zišla, keď napr. chceš návšteve ukázať fotky, jednoducho jej podáš rámček a nemusíš sa starať o kábel.. ale zase to nie je až také nevyhnutné... a diaľkové je podľa mňa úplne zbytočné. Ale je to opäť 16:9.. ako tam vyzerajú klasické 4:3 fotky? Po bokoch sú čierne pásy alebo to oreže? Alebo sa to dá nastaviť?
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

No vsetky fotky ktore som tam daval ja som bud resizol alebo orezal do rozlisenia ramceka pred tym nez som ich tam dal. Idealne potom vyzeraju pricom sa neplytva miestom. Priatelka tam hadze veci "za surova" a tie ktorym nesedi pomer stran sa neroztiahnu ani nic podobne, su tam cierne pasy. Prave nad tymto som sa ale zamyslal pri pohlade na onen ramcek ked som nemohol zaspat - tie pasy som vecer pri uplnej tme v izbe ani nevedel rozoznat, cierna skutocne vyzerala ako cierna.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

brm
Darca
Darca

jj.. určite pôjdem do kamenného obchodu pozrieť ako vyzerajú, zatiaľ som všade narazil iba na vypnuté za sklom a "skvelú" ochotu predavačov.. ale chystám sa ich pobuzerovať. Ja si radšej o danej veci najskôr naštudujem a až potom idem pýtať už na konkrétne veci..

sundevil.. si nakoniec rozhodnutý pre Kodak? Alebo ešte stále rozhoduješ?

Inak som hľadal na hojku, ale heslo "fotoramik" ma nenapadlo hľadať. Keď chcete, môžete džojnúť, pretože sa vlastne rieši to isté.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

kodak uz viac menej na isto, avsak este neviem ktory typ
modely sa zrejme teraz striedaju lebo nejak vypadavaju z ponuky (alza,hej)
ale vyberam medzi P820 (16:9) a P825 a P725 (4:3), jeden cas bola cena v alze za W820 (ma naviac wifi) velmi dobra, ale uz nie je v ponuke
etc.
Professional
Professional

Re: Fotoramcek

Príspevok od používateľa etc. »

Trochu oživím túto tému... zháňam fotorámček. Cena +- 80€.
Napísať odpoveď