Chcem kúpiť auto
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chcem kúpiť auto
jancuk: na ake ucely budes auto pouzivat?
-
Jancuk
Professional
Chcel by som to na bezne jazdenie po nasich cestach mesacne najazdim cca 1000-1200 km. Preto som pozeral na 4x4 lebo ze vraj to je bezpecne. Este jedna podmienka k 4x4 nechcem haldex, alebo ho mam chciet popiste niekto skusenost prosim.
-
RATZINGER666
Darca
ehm... co je na 4x4 bezpecne? to si kde pocul? 
a preco nie haldex?
ja som sice subarista, ale z tychto dvoch by som na bezne jazdenie skor odporucil to Audi
a preco nie haldex?
ja som sice subarista, ale z tychto dvoch by som na bezne jazdenie skor odporucil to Audi
-
Jancuk
Professional
Noo 4x4 je viac bezpecne pri zasnezenej ceste , drzi to stopu a zadok ma sice obehne ale odost neskor ako predokolka.
Haldex preto nie lebo ako ma vediet elektronika kedy clovek potrebuje a kedy nie zadnu napravu a napr audi tt malo haldex a ludia sa sa zabili. Haldex im pripojil zadnu naparavu hoci kedy v zatacke.
Ked si subarista ako je to prosim ta s dielmi na subaru kazia sa casto ci ani nie a ked uz je to riadna palka ?
Pripadne vies odporucit nieco ine co ma 4x4 a je to dobre auto, a nech je priestranne. Nie napr. suzuky sx4
Haldex preto nie lebo ako ma vediet elektronika kedy clovek potrebuje a kedy nie zadnu napravu a napr audi tt malo haldex a ludia sa sa zabili. Haldex im pripojil zadnu naparavu hoci kedy v zatacke.
Ked si subarista ako je to prosim ta s dielmi na subaru kazia sa casto ci ani nie a ked uz je to riadna palka ?
Pripadne vies odporucit nieco ine co ma 4x4 a je to dobre auto, a nech je priestranne. Nie napr. suzuky sx4
-
RATZINGER666
Darca
4x4 nie je bezppecnejsie na zasnezenej este, este by som skor povedal, ze je menej bezpecne, lebo cloveku tuto iluziu bezpeccnosti iba pridava... a ak dostanes smyk a si nauceny na predokolkach, mozes ocakavat, ze auto sa bude spravat uplne inak... ked vypustime vsetky elektronicke systemy, radsej by som dostal smyk na predokolke ako na 4x4...
nie je pravda, ze stvorkolka lepsie drzi stopu, a uz vobec nie to, ze Ta zadok predbehne neskor ako na predokolke...
ak haldexom myslis pripajanie druhej napravy, tak mozes rovno vylucit aj ine systemy... a ak chces teda permanentnu stvorkolku, tak vela stastia pri hladani...
do naftovych subaru by som nesiel ani nahodou, maju problemy so vsetkym moznym... vsetka cest, ze si ich subaru ako jedno z mala japoncov robi samo, ale moc im to nejde... benzinaky su prevazne v pohode, nekazia sa, ale diely su dost drahe...
...a sx4 je za tie peniaze celkom slusne vozenie, najma teda v lahkom terene, mame jednu v rodine
nie je pravda, ze stvorkolka lepsie drzi stopu, a uz vobec nie to, ze Ta zadok predbehne neskor ako na predokolke...
ak haldexom myslis pripajanie druhej napravy, tak mozes rovno vylucit aj ine systemy... a ak chces teda permanentnu stvorkolku, tak vela stastia pri hladani...
do naftovych subaru by som nesiel ani nahodou, maju problemy so vsetkym moznym... vsetka cest, ze si ich subaru ako jedno z mala japoncov robi samo, ale moc im to nejde... benzinaky su prevazne v pohode, nekazia sa, ale diely su dost drahe...
...a sx4 je za tie peniaze celkom slusne vozenie, najma teda v lahkom terene, mame jednu v rodine
Ked prisposobis jazdu vozovke, mal by si sa citit bezbecne v kazdom aute. A ked nie tak spomal este o 20km/h a potom uz budes
Mam doma aj prednokolku aj permanentnu stvorkolku. No citim sa bezpecnejsie v prednokolke. To asi preto ze v tej stvorkolke po cestach moc nejazdim 
-
Jancuk
Professional
Ratzi takze podla teba 4x4 nevyuzujem viac ako predokolku ktoru teraz mam ?
RATZINGER666 napísal:4x4 nie je bezppecnejsie na zasnezenej este, este by som skor povedal, ze je menej bezpecne, lebo cloveku tuto iluziu bezpeccnosti iba pridava... a ak dostanes smyk a si nauceny na predokolkach, mozes ocakavat, ze auto sa bude spravat uplne inak... ked vypustime vsetky elektronicke systemy, radsej by som dostal smyk na predokolke ako na 4x4...
4x4 ma v mojich ociach opodstatnenie v krajinach ako je gronsko, finsko, svedsko a tym smerom... Popripade pre cloveka co byva na lazoch a ma fakt neudrziavane cesty domov/prace/obchodu/na postu etc... Inac mat 4x4 len tak "lebo dobre drzi" je dost neekonomicke, zerie z vykonu, +spotreba, +hmotnost, +diely navyse co sa bezne kazia (kardanovy kriz, kĺby, silentbloky diffu, diff samotny a pod...) tudiz, ak fakt nebyvas na kopci niekde kde sa je problem dostat 100 / 365 dní, tak 4x4 iba z frajeriny...
-
Jancuk
Professional
Hegy teraz si myslim ze chcem to 4x4 len na frajerinu
. Fakt chlapci to nie je viac bezpecne nez predokolka ?
-
D4vid
Medium Star
Len tak by the way. Nakoniec po opätovnom zvážení kritérií a potrieb to bude Q5
A ešte sa zvýši
Auto ale objednáme až v januári.
Auto ale objednáme až v januári.
Tak bezpecnejsie... v com... Tazko povedat, to sa bavime uz o extremnych situaciach a viem si predstavit take kde by bodol prednohrab a zase si viem predstavit aj take kde by to vysekala styrkola....Jancuk napísal:Hegy teraz si myslim ze chcem to 4x4 len na frajerinu. Fakt chlapci to nie je viac bezpecne nez predokolka ?
Nikdy nie je na škodu mať pohon všetkých 4 kolies. Ale netreba preceňovať schopnosti tohto pohonu na bežnej ceste. Väčšina ľudí si myslí, že auto im bude držať na ceste ako prikované. Nevidím nejak extra využitie počas bežných dní po meste a okreskách.
Ale ak máte náhodou chalupu a dlhšiu príjazdovku ... našiel by som ešte jedno využitie
Ale ak máte náhodou chalupu a dlhšiu príjazdovku ... našiel by som ešte jedno využitie
-
RATZINGER666
Darca
Jancuk: ked ma uz citujes - nie, nevyuzijes ju viac, pokial nebyvas kdesi v kopcoch, kam nechodi odhrnak...
...na frajerinu? no nech sa Ti paci, ak to vyuzijes, fandim Ti... ale na bezne jazdenie to z principu nie je...
...a este raz opakujem - lebo to lepsie drzi stopu? haha
4x4 mam a nie je to o tom, ze by som sa chcel niekam dostat bezpecnejsie...
...na frajerinu? no nech sa Ti paci, ak to vyuzijes, fandim Ti... ale na bezne jazdenie to z principu nie je...
...a este raz opakujem - lebo to lepsie drzi stopu? haha
-
Jancuk
Professional
To na frajerinu som myslel fakt len funny. Takze, Ratzi vravis ze ked tak audi. Podla teba s quattrom alebo bez ? Pripadne viete poradit nieco ine ?
-
RATZINGER666
Darca
no pokial nebyvas kdesi v kopcoch, tak kludne aj bez quattra, o vec menej, co sa moze posrat... k A6 s trojlitrovou naftou najdes priameho konkurenta u beznych znaciek iba u MB alebo BMW, ci uz E-klasse alebo 5er... ale ten 3.0TDI mozem iba odporucit, je to vyborny overeny motor...
keby cital hojko, tak by vedel... 
http://www.topky.sk/cl/100278/1372150/Z ... ocnu-moru-
oci pre plac
http://www.topky.sk/cl/100278/1372150/Z ... ocnu-moru-
oci pre plac
Ale je neuveritelne aki su ludia hlupi...
-
Arkaz
Addict
Ludska hlupost je nekonecna. To mas to iste ako dnes este ludia posielaju do nigerie darceky k narodeninam 
-
Jancuk
Professional
Prosim vas, zaujimal by ma vas nazor na toto : http://audi-a6-avant.autobazar.eu/30-td ... 82146.html
Paci sa mi ze ma vybraty DPF filter.
Paci sa mi ze ma vybraty DPF filter.
Trojlitrovy naftovy kombik urcite za 7 rokov nabehal 240 000 km.