Rozdelený HDD
Rozdelený HDD
ako mám "spojiť" rozdelený HDD do jedného?
-
vladenko007
VIP
Re: Rozdelený HDD
Všetky particie odstrániš a ostane ti len 1 nevyhradená oblasť.
Dáš vytvoriť z tejto jednej novú a format. Hotovo. Ale pozor takýmto spôsobom prídeš o všetko na disku.
Alebo máš disk C a disk D. Cez správcu diskov klikneš na D pravým tl. a dáš odstraniť zväzok.
Potom pravým na C dáš rozšíriť zväzok. Myslím že tam prídeš o data na disku D.
Táto druhá možnosť robil som ju len naopak takže som len rozdeloval nie spájal. Ak to niekto robil a popísal som to správne môže to potvrdiť.
A potom je aj možnosť použiť program na manažovanie diskov.
Dáš vytvoriť z tejto jednej novú a format. Hotovo. Ale pozor takýmto spôsobom prídeš o všetko na disku.
Alebo máš disk C a disk D. Cez správcu diskov klikneš na D pravým tl. a dáš odstraniť zväzok.
Potom pravým na C dáš rozšíriť zväzok. Myslím že tam prídeš o data na disku D.
Táto druhá možnosť robil som ju len naopak takže som len rozdeloval nie spájal. Ak to niekto robil a popísal som to správne môže to potvrdiť.
A potom je aj možnosť použiť program na manažovanie diskov.
Re: Rozdelený HDD
Skopíruj všetko z jednej partície na druhú, uvoľnenú partíciu zruš a o to uvoľnené miesto zväčši druhú partíciu, na ktorej máš všetky dáta. Môžeš to robiť aj na etapy, ale zvyšuješ pravdepodobnosť nejakej chyby (výpadok elektriky), vďaka ktorej môžeš prísť o dáta na oboch partíciách.
Použiť môžeš Správu diskov (diskmgmt.msc) vo Windowse alebo nejaký iný program Acronis Disk Director, Paragon Partition Manager.. atď.
Použiť môžeš Správu diskov (diskmgmt.msc) vo Windowse alebo nejaký iný program Acronis Disk Director, Paragon Partition Manager.. atď.