Ako vrátiť zakúpené ojazdené auto?
-
L.E.n
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Ako vrátiť zakúpené ojazdené auto?
Ahojte...
Dostal som sa do veľmi zlej situácie. V sobotu som kúpil auto s tým, že mi majiteľ povedal o chybách vozidla a tak ho zlacnil a že aby som si ho opravil sám. Aspoň som si myslel že mi o všetkom povedal... Auto bolo motoricky v poriadku, pri jazde vybočovalo do strán načo chalan hovoril, že je uvoľnený pravý zadný čap na stabilizátore čo stojí 6e. Reku v pohode, podpísali sme zmluvu a chalan mi nechal doklady nech sa vozím a že mu ich pošlem keď pôjde auto odhlásiť.
5 dní na to som auto konečne zaviezol do servisu, kde mi mechanik povedal že som ko... a jazdiť na tom vraku je samovražda. Turbo tečie, VŠETKY silentbloky vybité, VŠETKY disky sú zlomené, pneumatiky vyšúchané, všetko veci, ktoré mi nepovedal no sám som ich ani nemal ako zistiť, lebo sa do týchto vecí nerozumiem. Spravil som blbosť, mladý a sprostý, je to bohužiaľ tak.
Aké mám šance na to, aby mi vrátil peniaze? Mám dve esá v rukáve, no neviem či sú mi niečo platné.
1. Auto prešlo TK a EK za 80e ktoré som mu poslal, resp. si tie kontroly vybavil po známostiach, lebo bez ručnej brzdy a v hentakom stave by TK a EK neprešlo. Prešlo ju 11. 12. a mám maily v ktorých písal že ručná neni a že robí to po známosti a nie je to tak úplne košér - čiže by som mohol pohroziť že tú stanicu TK nahlásim? Môžu to byť jeho kamaráti... neviem...
2. Mám jeho doklady, PZP a techničák bez ktorých to auto neodhlási, resp. poistku nezruší. Alebo?
Predal mi jednoducho vrak na ktorom som sa mohol dávno zabiť, no pochopil som to až teraz po týždni. Platil som 1000e v hotovosti + 80e som mu poslal na BÚ + 20e som platil dnes keď som zistil že všetky poistky na svetlách skratovali a bolo to treba opraviť - aj to len provizórne lebo ten smrad tam všetku elektriku dokazil. V dvoch servisoch len krútili hlavami, ani sa nesmiali lebo išlo proste o život.
V oboch servisoch mi radili nech to auto rýchlo predám niekomu rovnako sprostému ako som ja a zbavím sa ho, dopredu hovorím že toto jednoducho nespravím, nebudem sa znižovať na úroveň toho hajzla.
Ďakujem za rady.
Dostal som sa do veľmi zlej situácie. V sobotu som kúpil auto s tým, že mi majiteľ povedal o chybách vozidla a tak ho zlacnil a že aby som si ho opravil sám. Aspoň som si myslel že mi o všetkom povedal... Auto bolo motoricky v poriadku, pri jazde vybočovalo do strán načo chalan hovoril, že je uvoľnený pravý zadný čap na stabilizátore čo stojí 6e. Reku v pohode, podpísali sme zmluvu a chalan mi nechal doklady nech sa vozím a že mu ich pošlem keď pôjde auto odhlásiť.
5 dní na to som auto konečne zaviezol do servisu, kde mi mechanik povedal že som ko... a jazdiť na tom vraku je samovražda. Turbo tečie, VŠETKY silentbloky vybité, VŠETKY disky sú zlomené, pneumatiky vyšúchané, všetko veci, ktoré mi nepovedal no sám som ich ani nemal ako zistiť, lebo sa do týchto vecí nerozumiem. Spravil som blbosť, mladý a sprostý, je to bohužiaľ tak.
Aké mám šance na to, aby mi vrátil peniaze? Mám dve esá v rukáve, no neviem či sú mi niečo platné.
1. Auto prešlo TK a EK za 80e ktoré som mu poslal, resp. si tie kontroly vybavil po známostiach, lebo bez ručnej brzdy a v hentakom stave by TK a EK neprešlo. Prešlo ju 11. 12. a mám maily v ktorých písal že ručná neni a že robí to po známosti a nie je to tak úplne košér - čiže by som mohol pohroziť že tú stanicu TK nahlásim? Môžu to byť jeho kamaráti... neviem...
2. Mám jeho doklady, PZP a techničák bez ktorých to auto neodhlási, resp. poistku nezruší. Alebo?
Predal mi jednoducho vrak na ktorom som sa mohol dávno zabiť, no pochopil som to až teraz po týždni. Platil som 1000e v hotovosti + 80e som mu poslal na BÚ + 20e som platil dnes keď som zistil že všetky poistky na svetlách skratovali a bolo to treba opraviť - aj to len provizórne lebo ten smrad tam všetku elektriku dokazil. V dvoch servisoch len krútili hlavami, ani sa nesmiali lebo išlo proste o život.
V oboch servisoch mi radili nech to auto rýchlo predám niekomu rovnako sprostému ako som ja a zbavím sa ho, dopredu hovorím že toto jednoducho nespravím, nebudem sa znižovať na úroveň toho hajzla.
Ďakujem za rady.
-
Grim
Darca
Re: Ako vrátiť zakúpené ojazdené auto?
...najjednoduchšie je auto vrátiť...bolo by dobré pozrieť sa do kúpno-predajnej zmluvy (ak si ju nepodpísal, tak si kardinálny trubiroh)...malo by tam byť napísané, aké závady má auto a že predávajúci nezamlčal žiadne skutočnosti, ktoré by mohli mať vplyv na cenu auta...ak to tam nie je, tak máš o jedno eso menej...skúsil by som sa s ním spojiť a vysvetliť mu situáciu...ak pochopí, že na tomto piesočku sa dohral, tak bude všetko v poriadku...ak nie, tak by som sa mu povyhrážal s tou STK...mimochodom, dať za TK/EK 80€ je veeeľmi veľa...hlavne mu zavolaj čo najskôr, lebo čím viac to oddaľuješ, tým viac to je tvoj problém a jeho argument, že to auto si rozbil ty je čoraz vierohodnejší...možno ho na teba vytiahne už aj teraz a myslím, že potom si skončil, pretože ani na polícii nedokážeš, že si to auto neponičil ty...a svedectvo mechanikov je ti nanič, tí dosvedčia, že auto je v prdeli, ale nie to, kto to auto zničil...a keďže išlo o veľmi dobrý obchod, ktorý sa mu s takým vrakom už asi nepodarí zopakovať, tak tie peniaze bude držať zubami - nechtami...bude naozaj ťažké to auto vrátiť...
Ahoj..
Bol si to auto kupovat sam? Ak, tak preco? ked sa nevyznas.
Pokial je KP zmluva ako píše Grim, tak nie je co riesit. Na 90% uspejes, ak nie je, tiež nie je čo riešiť, na 100% neuspejes
Bol si to auto kupovat sam? Ak, tak preco? ked sa nevyznas.
Pokial je KP zmluva ako píše Grim, tak nie je co riesit. Na 90% uspejes, ak nie je, tiež nie je čo riešiť, na 100% neuspejes
-
RATZINGER666
Darca
no aspon sa este rozpis, co si to vlastne kupil 
-
Grim
Darca
...chceme fotky...
...fakt...
Ale chlapci nebudte taki :-/ .. Kazdy robi chyby a kazdy bol mlady a pochaby.. Ked uz aj nic nevybaví, tak urcite sa poučí do budúcna.. Ale cez sukr. správu by si mi mohol napísať co to je za auto 
-
RATZINGER666
Darca
ved v poriadku, mna to ale zaujima... teoreticky to este stale mohla byt za 1000e dobra kupa 
Tak ak to bola nejaka x6ka tak aj hej
.. Ale nie.... Ozaj srandy bokom.
-
RATZINGER666
Darca
...a 80e za stk po znamosti je fajn cena... sam davam 80e za to, ze to mam prednostne, na pockanie a bez zbytocneho natahovania kvoli nepodstatnym veciam, ako napr. ze mam vybrate osvetlenie spz alebo ze ani na jednom aute nemam katalyzator ci tlmice vyfuku 
Vybraté osvetlenie SPZ?
.. To ako mam chapat?
Problém by bol skor pri emisnej ako pri Stk co sa tyka tlmica vyfuku a katalyzátora.
Problém by bol skor pri emisnej ako pri Stk co sa tyka tlmica vyfuku a katalyzátora.
-
Grim
Darca
...u nás sa robí TK/EK prednostne zdarma na počkanie...stačí sa objednať...
-
RATZINGER666
Darca
yogi: ze su vybrate ziarovky... co ine
stk a ek som myslel spolu, aj cenu... a je pochopitelne, ze katy by boli problem pri ek... ale tlmice vyfuku pri stk...
grim: bez objednavania pochopitelne... a u nas mame jedinu stk siroko-daleko, tu si musis vystat radu aj na to...
grim: bez objednavania pochopitelne... a u nas mame jedinu stk siroko-daleko, tu si musis vystat radu aj na to...
Ved to som aj pochopil ale dovod nie
. Neosvetlena SPZ moze spôsobiť znacne navýšenie rozpočtu co sa investície do auta týka 
Tlmic vyfuku tiez pri ek.
Tlmic vyfuku tiez pri ek.
S tymi dokladmi to je tiez nejake cudne. Preco ste to neprehlasili hned? Alebo ti mal dat maly TP, jemu staci velky na odhlasenie. Nic viac. Myslim, ze tych 1000€ uz neuvidis, tak radsej si ho co najskor daj na seba a predaj aj ked pod cenu. Aj ked osobne si myslim, ze este aj s prepisom budes mat vela radosti 
-
RATZINGER666
Darca
yogi: lebo nechcem, aby ma nahodou niekto udal... auto jazdi 3-4000km rocne a vyhradne v noci mimo frekventovanych ciest, nejakych castych kontrol sa neobavam...
preco tlmic vyfuku pri ek?
preco tlmic vyfuku pri ek?
Na to stačí aj jedna kontrola
no ale Ty vies
. Spýtaj sa na ek. Mne to chlap vysvetlil v tom zmysle, že ten tlmič okrem tlmenia hluku, sposobuje aj urcity tlak v potrubí, ktorý ma vplyv na nejaké parametre pri meraní . Už mala dierka na výfuku ma výrazný vplyv na tieto výsledky pri merani. Možno ma len skúšal vytáčať chlap, ale kvôli takymto teóriam som dal slušné peniaze do dielov výfuku .
.. Ale k téme.. L.E.n: pri podpisovani zmluvy si si nejak overil totožnosť predávajúceho ? OP a podobne, pripadne podpísal ju pred notarom.?
Ešte aby si nezistil, že auto je nadobudnuté iným spôsobom ako by si čakal :-/
Každopádne ako tu už odznelo, konaj čo najskôr.
.. Ale k téme.. L.E.n: pri podpisovani zmluvy si si nejak overil totožnosť predávajúceho ? OP a podobne, pripadne podpísal ju pred notarom.?
Ešte aby si nezistil, že auto je nadobudnuté iným spôsobom ako by si čakal :-/
Každopádne ako tu už odznelo, konaj čo najskôr.
-
RATZINGER666
Darca
yogi: ja Ti to vysvetlim aj lepsie, ak by si zjednodusene v skratke chcel
protitlak sice tlmic sposobuje, ale pri preplnanych motoroch je tam zmena zanedbatelna, ak robis downpipe a vypustas iba tlmic... samozrejme zalezi od toho, ako ostro je seriovy motor nastaveny... atmosfery su na toto citlivejsie... ale v globale ak mas pri turbomotore mimo aj kat, zadna lambda je z toho mimo a potrebujes ju upravit, nahradit sirokospektralkou alebo spravit novu palivovu mapu, inak Ti ani ten motor nepojde tak, ako ma, moze padat do nudzoveho rezimu, moze stratit vykon alebo mat nelinearnu krivku krutiaceho momentu a teda nepravidelny tah... a nejde iba o vykon a jeho priebeh, ma to dopad aj na efektivitu spalovania, s cim sa spaja aj odvod tepla z motoru, motor nepusta palivo do vyfuku atd... preto niekto, kto chce takto upravit vyfuk, musi ratat aj s tymito upravami... keby som tam nejaky kat na tu ruru nahodil, s plynmi problem nemam, lebo mam spravenu mapu tak, ze miesanie paliva a vzduchu a priebeh spalovania je nastaveny na toto potrubie... vykon by ale opat nebol idealny, pretoze to nastavenie s touto zabranou nepocita... takze ako pisem - kvoli tlmicom by som mal problem jedine kvoli decibelom... dodam snad iba to, ze samozrejme sa to neda brat globalne, kazdy motor sa moze spravat inak...
Podobna tema sa riesi na autobazar fore: http://forum.autobazar.eu/vw-golf-1-9-t ... 56581.html
precitaj si celu diskusiu a chod sa niekde opit a zabudnut na to
precitaj si celu diskusiu a chod sa niekde opit a zabudnut na to
-
drop
Medium Star
aby sa to auto aj dalo este napisat na teba... myslim nejaku exekuciu alebo podobne vecicky, napr., ze to ani nebol majitel toho auta..
-
Grim
Darca
...dúfam, že pri podpise zmluvy ste si ukázali OP na overenie správnosti údajov napísaných v zmluve...veci ako najazdené km, prípadne KO + čo to o majieľovi si si mohol a hlavne mal nájsť pred kúpou...je tu o tom téma a tú si si mal pozorne prečítať...môžeš tak urobiť dodatočne, aby si nabudúce nespravil podobnú chybu...
http://www.hojko.com/post1861564.html#p1861564
http://www.hojko.com/post1861564.html#p1861564