Som veľmi rad, ze som do toho vyfuku predsa len investovalRATZINGER666 napísal:yogi: ja Ti to vysvetlim aj lepsie, ak by si zjednodusene v skratke chcelprotitlak sice tlmic sposobuje, ale pri preplnanych motoroch je tam zmena zanedbatelna, ak robis downpipe a vypustas iba tlmic... samozrejme zalezi od toho, ako ostro je seriovy motor nastaveny... atmosfery su na toto citlivejsie... ale v globale ak mas pri turbomotore mimo aj kat, zadna lambda je z toho mimo a potrebujes ju upravit, nahradit sirokospektralkou alebo spravit novu palivovu mapu, inak Ti ani ten motor nepojde tak, ako ma, moze padat do nudzoveho rezimu, moze stratit vykon alebo mat nelinearnu krivku krutiaceho momentu a teda nepravidelny tah... a nejde iba o vykon a jeho priebeh, ma to dopad aj na efektivitu spalovania, s cim sa spaja aj odvod tepla z motoru, motor nepusta palivo do vyfuku atd... preto niekto, kto chce takto upravit vyfuk, musi ratat aj s tymito upravami... keby som tam nejaky kat na tu ruru nahodil, s plynmi problem nemam, lebo mam spravenu mapu tak, ze miesanie paliva a vzduchu a priebeh spalovania je nastaveny na toto potrubie... vykon by ale opat nebol idealny, pretoze to nastavenie s touto zabranou nepocita... takze ako pisem - kvoli tlmicom by som mal problem jedine kvoli decibelom... dodam snad iba to, ze samozrejme sa to neda brat globalne, kazdy motor sa moze spravat inak...
Ako vrátiť zakúpené ojazdené auto?
Re: Ako vrátiť zakúpené ojazdené auto?
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...a este na zvysenu spotrebu som zabudol 
-
L.E.n
Light Star
Takže z toho čo som tu poprečitoval:
- totožnosť majiteľa viem na isto, mám jeho doklady od auta (áno, dal mi malý techničák nech s ním môžem jazdiť, no mám aj jeho PZP bez ktorého si poistenie nezruší)
- išiel som sám lebo nepoznám žiadneho mechanika... A som tiež sprostý
- kúpil som Hondu Accord '97 2.0TDi a až do prvej návštevy mechanika som neľutoval. Nebyť tých čapov, silentblokov, diskov a pneumatík, je to veľmi dobré autíčko a možno aj tá oprava bude stáť za to. Na svoj vek ide veľmi dobre a motoricky je vo výbornom stave.
- kradnuté určite nie je, ešte toľko rozumu ako skontrolovať na nete VIN mám
- zmluvu som podpísal, no nie sú v nej vypísané konkrétne vady, iba že predávajúci nezamlčal žiadne skryté technické vady. No a samozrejme po včerajšku mi píše do SMS že o ničom nevedel, že ma mechanici naťahujú a klamú a že všetko je v poriadku a nevie, čo som s tým autom robil.
- 80 za TK a EK je veľa prednostne, áno, no toto auto by TK v živote nespravilo, preto sa platilo 80, to je práve to eso v rukáve - nahlásiť stanicu TK.
- najazdené kilometre som si pozrel na seka.sk, od prvej evidencie na SK boli stočené o 50.000km, o tom on nič nevedel
Toto som vedel ale ešte pred kúpou a neriešil to, lebo motor išiel v poriadku.
Mladý a sprostý...
EDIT: Fotečka asi nefunguje, jednoducho Honda Accord 5. generácie, šedá metalíza - guglujte
- totožnosť majiteľa viem na isto, mám jeho doklady od auta (áno, dal mi malý techničák nech s ním môžem jazdiť, no mám aj jeho PZP bez ktorého si poistenie nezruší)
- išiel som sám lebo nepoznám žiadneho mechanika... A som tiež sprostý
- kúpil som Hondu Accord '97 2.0TDi a až do prvej návštevy mechanika som neľutoval. Nebyť tých čapov, silentblokov, diskov a pneumatík, je to veľmi dobré autíčko a možno aj tá oprava bude stáť za to. Na svoj vek ide veľmi dobre a motoricky je vo výbornom stave.
- kradnuté určite nie je, ešte toľko rozumu ako skontrolovať na nete VIN mám
- zmluvu som podpísal, no nie sú v nej vypísané konkrétne vady, iba že predávajúci nezamlčal žiadne skryté technické vady. No a samozrejme po včerajšku mi píše do SMS že o ničom nevedel, že ma mechanici naťahujú a klamú a že všetko je v poriadku a nevie, čo som s tým autom robil.
- 80 za TK a EK je veľa prednostne, áno, no toto auto by TK v živote nespravilo, preto sa platilo 80, to je práve to eso v rukáve - nahlásiť stanicu TK.
- najazdené kilometre som si pozrel na seka.sk, od prvej evidencie na SK boli stočené o 50.000km, o tom on nič nevedel
Mladý a sprostý...
EDIT: Fotečka asi nefunguje, jednoducho Honda Accord 5. generácie, šedá metalíza - guglujte
-
Grim
Darca
...z tej SMS je jasné že si v prdeli...to, že si neriešil stočené km je len debilita mladého človeka...musíš si uvedomiť, že áut je pokkt a vždy sa nájde lepšie...ja som čakal na auto cca 3 mesiace, denne som sa prehrabával inzerátmi aj niekoľko krát a auto som odkopol aj preto, že majiteľ neovládal gramatiku...ja som tiež niektoré veci odignoroval, aj keď som o nich vedel a majiteľ ich zamlčal, ale km by som netoleroval...ale naspäť k tvojmu problému...skúsil by som zistiť, koľko by stála oprava v servise (v záujme ušetriť, by som použil diely z vrakoviska a obul to na plecháče)...a ak to bude v tvojich finančných možnostiach a oplatí sa to vzhľadom na cenu auta, tak by som to dal spraviť...po roku by som auto predal ďalej, teraz by ti ho aj tak nikto nekúpil...pozre do techničáku, prihlásené pred týždňom...čo si asi tak pomyslí?...na toto by nezabral ani argument, že si vo firme akurát dostal služobné...ale o rok by už mohol...
-
L.E.n
Light Star
Disky dám vyrovnať, každý jeden za 20e + ojazdené pneu, každá jedna aspoň 20e, silentbloky, čapy a ostatné veci sa vymenia za - mechanikov výraz "poľské šunty" a auto rok-dva vydrží, čiže si ho nechám, otázka je, či mi to za tie peniaze stojí, stále nepoznám ani približnú kalkuláciu nákladov.
Či je debilita že som neriešil stočené kilometre sa dá polemizovať, keď má dieselový motor najazdených 310.000 a na tachometri je 250.000, pritom motor stále šlape. Kvôli tomu zahodiť auto? Keby to bola jediná vada, bol by som jedine sprostý keby to za tú cenu neberiem
Či je debilita že som neriešil stočené kilometre sa dá polemizovať, keď má dieselový motor najazdených 310.000 a na tachometri je 250.000, pritom motor stále šlape. Kvôli tomu zahodiť auto? Keby to bola jediná vada, bol by som jedine sprostý keby to za tú cenu neberiem
-
Grim
Darca
...samozrejme...očividne sa ťa predávajúci snaží oje*** a aby auto vyzeralo atraktívnejšie tak to stočil...kto vie koľko daľších vád, ktoré si si nevšimol ti zamlčal...a aj tak bolo, ako vidíš...mal si si počkať na nestočené...
Ten TDI motor nie je od Hondy, uz len preto by som to nebral.
-
L.E.n
Light Star
Ja keby som bol na tvojom mieste a kúpil by som auto v takom stave ako popisuješ, tak by som trval na vrátení peňazí. Ak boli disky zvárané, tak musia hádzať, lebo také disky ti ťažko niekto vyváži. V prvom príspevku si písal, že tečie turbo a to môže mať za následok to dymenie, ktoré si spomínal. Taktiež môžeš očakávať, že to turbo je pravdepodobne pred smrťou. To nebude len investícia do čapov, silentblokov, diskov a pneumatík, ktorá by sa mohla pohybovať v sume cca 400€ (ak budeš brať ojazdené pneumatiky). Ak ti vypovedá turbo službu, tak môžeš počítať s ďaľších cca 300 - 400€ za repas turba, alebo 1000€ a viac za nové. Dobre si zváž, či ti to auto za to stojí. A aby som nezabudol. Keď sa kúpi jazdené auto, tak sa menia všetky prevádzkové kvapaliny a filtre v aute. Ak má auto rozvody s remeňom, tak sa preventívne menia aj tie ak nemáš relevantný dôkaz o tom, že rozvody menené boli. A to sú ďaľšie nemalé investície.
Ale zruší, čo by nezrušil. Stačí napísať vyhlásenie, že si stratil kartičku a hotovo, sám tom to tak raz spravil. Takže vôbec nerátaj s tým, že ti to nejak pomôže.L.E.n napísal:- totožnosť majiteľa viem na isto, mám jeho doklady od auta (áno, dal mi malý techničák nech s ním môžem jazdiť, no mám aj jeho PZP bez ktorého si poistenie nezruší)
No to si. Aspoň, že si to uvedomuješ. Dať niekomu dvacku za to, že pôjde s tebou ti nenapadlo?L.E.n napísal:- išiel som sám lebo nepoznám žiadneho mechanika... A som tiež sprostý![]()
Kupovať kombináciu stará Honda a diesel mi príde veľmi zvláštne. Kto ti povedal, že je vo výbornom stave? Ak nie priamo mechanici na základe nejakej kontroly, tak v dobrom stave asi nebude, keďže sa o neho zjavne nikto moc nestaral. A turbo na odchode nie je sranda, tam rátaj so stovkami eur, ak ti prdne. A ak sa ti rozsype a vletí do sania, tak to môžeš rovno predať na diely.L.E.n napísal:- kúpil som Hondu Accord '97 2.0TDi a až do prvej návštevy mechanika som neľutoval. Nebyť tých čapov, silentblokov, diskov a pneumatík, je to veľmi dobré autíčko a možno aj tá oprava bude stáť za to. Na svoj vek ide veľmi dobre a motoricky je vo výbornom stave.
Samozrejme, že o tom nič nevedel... To sú len výhovorky, aby sa ťa zbavil, ale to snáď vieš. Rovnako ako o čapoch, turbe a všetkom. Čím skôr na neho začneš tlačiť, že to s vrátením myslíš vážne, tým lepšie. Jedine vtedy by som išiel do opravy namiesto vrátenia, ak je auto bez korózie, nepotrebuje repas hlavy ani prevodovky a máš na to prachy. Čo ale pochybujem, že je v tak dobrom stave a ty máš ďaľšiu tisícku k dispozícii, takže vrátiť.L.E.n napísal:- zmluvu som podpísal, no nie sú v nej vypísané konkrétne vady, iba že predávajúci nezamlčal žiadne skryté technické vady. No a samozrejme po včerajšku mi píše do SMS že o ničom nevedel, že ma mechanici naťahujú a klamú a že všetko je v poriadku a nevie, čo som s tým autom robil.
- najazdené kilometre som si pozrel na seka.sk, od prvej evidencie na SK boli stočené o 50.000km, o tom on nič nevedelToto som vedel ale ešte pred kúpou a neriešil to, lebo motor išiel v poriadku.
Jednoznacne to predaj alebo vrat. Dvojlitrovy oturbeny naftovy accord ta zozere, je to kazive jak hovado. Japonci nevedeli robit naftu 
-
audiotrack
VIP
keď čítam čo všetko je na tom aute zle, tak to bola veľmi zlá kúpa a rozhodne vrátiť za každú cenu. Ja som tiež kupoval auto za tisícku, a v porovnaní s týmto čo si popísal je to obrovský rozdiel, takže viem čo si za tisícku mohol mať a vidím čo máš. Mne za rok iba vrndžal výfuk (oprava 40€) a kvapkal olej cez tesnenie (oprava 60 aj s doliatim oleja). Ty už teraz tesne po kúpe do toho musíš vraziť ďalšie stovky, a keď sa raz niečo kazí tak sa kazdiť bude večne. Na tom aute prerobíš toľko, že za tú sumu môžeš mať niečo omnoho spolahlivejšie.
to že o tom nevedel mu neprejde, keď je tam teraz robená technická. Určite to rieš aj cez políciu ak sa inak nebude dať. Ale zmluva v ktorej nič nie je a obhliadka tvojím laickým úsudkom boli kolosálne chyby. Už to že ti dal papiere a že voz sa a potom sa prepíše smrdí podvodom. To čo za blbosť?
to že o tom nevedel mu neprejde, keď je tam teraz robená technická. Určite to rieš aj cez políciu ak sa inak nebude dať. Ale zmluva v ktorej nič nie je a obhliadka tvojím laickým úsudkom boli kolosálne chyby. Už to že ti dal papiere a že voz sa a potom sa prepíše smrdí podvodom. To čo za blbosť?
-
Grim
Darca
...no to je daľší klinec do tej rakvy, čo si si kúpil...ak je tam teraz robená TK a EK, tak predávajúci môže povedať, že inak by to neprešlo, keby to nebolo v poriadku, takže rozbiť sa to muselo až po nej...
To je síce pravda, ale tie závady nie sú také, ktoré môžu vzniknúť zo dňa na deň, takže si nemyslím, že by to ako argument prešlo. Skôr by si posvietili na tú stanicu TK.
-
audiotrack
VIP
lenže on napísal aj chyby, ktoré by nezničil za tak krátky čas od tej technickej. Napríklad tie zodraté pneu alebo zlomené brzdové či nefunkčnú ručnú. Zase predajca môže argumentovať že si to vymenil sám za nefunkčné aby ho okradol, ale každopádne je to cesta ktorou sa treba vybrať. Ak to dáš na políciu a pohrozíš, možno sa zľakne lebo sa tam nehrá už len o auto,a le aj o súdne trovy a prípadne väzenie (keďže je to 1000€ a teda je to už trestný čin podvodu a nie len priestupok)
-
Grim
Darca
...a preto som mu radil, nech to rieši čím skôr, lebo keď to bude oddaľovať, tak môj scénar naberá na dôveryhodnosti...
To isté mu píšeme viac menej asi všetci... Zozbierať si argumenty (zmluva, polícia, STK, atď.) a čo najskôr vrátiť 
-
drop
Medium Star
nechajte ho tak, ocividne si to auto uz zidealizoval a vsetko zle co popisal je dobre alebo bude dobre, aspon si to snazi nahovorit.. ale to, ze do toho auta hned po kupe nasype 300€+/- robota, je uz jeho chyba a nabuduce sa pouci. inak ten prispevok co som pisal bolo presne o znamom co kupil lacnejsie auto, tiez mu nechal papiere s tym, ze sa odhlasi ked budu mat cas. no ked prislo na odhlasovanie tak sa zistilo, ze na aute je exekucia a majitel uz stihol prepit peniaze za auto tak to az tak rozpravkovo neskoncilo.. 
Henten motor praveze nie je japonsky. Honda mala prvy diesel v roku 2004 tusim a dovtedy tam davali diesle od Rovera, preto som aj pisal ze by som take auto nebral.mulatt napísal:Jednoznacne to predaj alebo vrat. Dvojlitrovy oturbeny naftovy accord ta zozere, je to kazive jak hovado. Japonci nevedeli robit naftu
Len aby si nebol prekvapený. Naftové motory L-series od spoločnosti Rover používané v modeloch R200, R400, R600 a Land Rover Freelander sú maximálne spoľahlivé motory a nepoznám jediného člena klubu, ktorý by mal jediný problém s týmto naftovým motorom.