SSD ako Master
SSD ako Master
Zdravím mam tento SSD disk corsair cmfssd-64gbg2d na ktorom mi beží systém, ale problém je v tom že ten disk mi beží ako SLAVE a potrebujem ho nastaviť ako MASTER, lenže nikde na disku nevidim vstup na jumper. Takže vedeli by ste mi nejako helfnuť ?
Re: SSD ako Master
SATA disky nemaju nic ako Master/Slave, to bolo len na ATA diskoch
tak sa potom nejakým spôsobom dá aby nastaviť na master ?
A prečo ho chceš dať na Master?
Ako písal beardie, pri SATA diskoch sa toto nenastavuje.. takže neviem, aký môžeš mať problém, že je Slave.. a vôbec, kde to vidíš napísané, že je Slave?

Ako písal beardie, pri SATA diskoch sa toto nenastavuje.. takže neviem, aký môžeš mať problém, že je Slave.. a vôbec, kde to vidíš napísané, že je Slave?
Potrebujem to preto lebo mam druhy HDD z ktorého musim niečo zalohovať a potrebujem aby mi nabehol systém a aby som to tam prekopíroval. A ukazuje mi to v BIOSE.
Takže najskôr musíš v biose upraviť priority bootovania, aby Ti ako prvé bootovalo z toho SSD disku a potom musíš na SSD disk nahrať nejaký systém (napr. Windows), aby Ti z neho dokázalo spúšťať ten operačný systém.
Presne tak som to skúšal. Nastavil som prioritu na SSD, uložil, no a čuduj sa svetu stále načitava ten druhy HDD ( na nom je nahrana Vista ). Neviem či to nie je zakliate. Ked som to skušal cez boot CD tak ten HDD mi ani nenašlo, ale v biose je.
tak ten druhy odpoj, nainstaluj system na prvy a potom ten druhy pripoj
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
mimo temy .. ale je to ohladom ssd ... chem sa opytat ako sa starat o SSD ? nejake softy popripade nieco take ako defragmentacia ?
stiahni si SSD Tweaker
ssd sa nedefragmentuje (nie je treba), vypni superfetch ak užnáš za vhodné
ssd sa nedefragmentuje (nie je treba), vypni superfetch ak užnáš za vhodné
A hlavne ho uplne nezaplnat, vzdy mat aspon tych 20% volneho miesta.
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
nemam s nim ziadne problemy .. len tak preventivne sa pytam ...