antena DVB T

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
5sebo5
Medium Expert
Medium Expert

antena DVB T

Príspevok od používateľa 5sebo5 »

Zdravim,
potreboval by som poradit aj ked neviem ci je to mozne
pred niekolkymi rokmi som si kupil DVB T antenu ku notebooku. bola to taka uzka antena a dekoder alebo co to bolo vo forme USB
nieco taketo http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-DVB-T-D ... 4615473727
pocas studia na intraku som to mal normalne na flaske od tatarky(ta antena ma magnet) a v pohode signal sa to dalo pozerat.

ale doma, zrejme tomu asi ze sme asi medzi kopcami mit to uz nefunguje, podla mapky pokrytia by som mal byt pokryty signalom,
tak som uvazoval kupit silnejsiu antenu, ta povodna by mala byt nejak asi 1,5dBi, a kupil by som napr tuto http://www.ebay.com/itm/Digital-Freevie ... 27d7e279f5 ktora ma 30dBi

je to niekolko nasobne viac, niesom do toho expert ze kolko to je silnejsie, ale myslite ze by to pomohlo ? ma niekto nejaky napad alebo skusenosti ? Dakujem
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: antena DVB T

Príspevok od používateľa Sapo »

Teoreticky by to pomoct malo, ale kedze si za kopcami, nikto ti to nezaruci. Treba to len vyskusat. Mozno to budu vyhodene peniaze, mozno nie. Pozor ale na tu antenu potrebujes aj redukciu, mam tiez ten tuner doma.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

ta antena urcite nema 30db zisk, to je totalny nezmysel jedine keby bol pri nej zosik (co nieje) a ten by tolko mal, co by ale bolo takisto nanic kedze je to cinsky sunt a zosik by viac skodil ako pomahal
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

ja si myslim, ze bude treba nanovo preladit programy.dajme tomu ze na intraku byvas v ziline a doma si v trnave.najlepsie by bolo keby si napisal kde byvas (doma a intrak)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

windows media centre ti ich preladi sam. neviem vsak ako je nastaveny automaticky.
a si si fakt isty, ze si v plnom pokryti? ja som doma na jeho kraji (na tej odflaknutej rastrovej mape v som zhluku pixelov "hranica") a chytal som len statne. rovnako ako antenu ku telke.
Napísať odpoveď