Nefunguje pridanie do domeny

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nefunguje pridanie do domeny

Príspevok od používateľa dekarbon »

cawte chalani. mám na vás jednu otázku.totiž riešim rpoblém so serverom ktorý som si rozbehal doma ide o server 2003 r2.problém je nasledovný.
vytvoril som dns server klasicky podla navodu zadal som domenu doma.local aj netbios name som nahodil na doma.sk nakonfigurovalomi to dns ipcky som anstavil manualne taka by si sam server bol sam sebou dns serverom takze jeho lokálna adresa v sieti bola 192.168.1.4 a dns som asntavil na 192.168.1.4branu som nastavil na adresu routra 192.168.1.1 a subnet mask samozrejme 255.255.255.0.Dobre.teraz som si pridal taktiez rolu active directory controller ako radič domény AD celá konfigurácia prebehla bez porblémov aspoň sa tak zdalo robil som to podla navodu na nete čo som našiel krok po kroku.všetko vyzeralo že už bude chodiť dokonca som aj do AD pridal pocitač aj užívateľa som vytvoril meno pc sa presne zhodovalo s menom pc ktoré som chcel pridať.Noa teraz prichadza ta najlepšia časť.ked som na druhom kompe čo je na tej istej sieti nastavil dns na 192.168.1.4 a lokalnu ipčku som mu dal 192.168.1.3 a chcel som ho rpidat do domeny doma.local tak mi vypísalo chybu radiča domény že sa snim nevei spojiť..tak som to overil cez ping a tam som zistil toto. Pingať na vnutornej sieti z pc ktorý som chcel dať do domény íšlo ked som zadal ping 192.168.1.4tak rezolvoval..ale ked som uz zadal ping doma.local teda som si do neho vyziadal preklad dns zaznamu na ip adresu aby sa jej dovolal tam uz vypísal že ju nevidí že hostiteľ nedosiahnutelyn alebo niečo v takom zmysle..noa teraz sa pýtam kde je chyba ak aj firewally boli vypnuté aj na serveri aj na kompe ktorý som chcel pridať do domény.diki

//autoeditácia príspevku (20 Dec 2013, 22:15)
alebo teraz ma tak napadlo nepotrebujem ja nahodou tam este dokonfigurovať wins server?

//autoeditácia príspevku (21 Dec 2013, 14:57)
probvlém vyriešený možete to locknuť.stačilo iba zmeniť poradie inštalácie rolí servera najskro radič domény a až potom dns server
Napísať odpoveď