Cisco Linksys E1200 a Telekom DSL

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
SlivkaDesign
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Cisco Linksys E1200 a Telekom DSL

Príspevok od používateľa SlivkaDesign »

Ahojte, potreboval by som poradiť so sieťou.

Fungujem na DSL od Telekomu a mám ešte starý Telekom modem, ktorý nemá wifi, len ethernet. Nedávno som si teda kúpil wifi router, presnejšie tento typ Cisco Linksys E1200, ktorý mám momentálne LAN drôtom prepojený s modemom. Otázkou je, či je možné zbaviť sa v sieti toho modemu a mať na sieti iba jedno zariadenie, teda ten Cisco Linksys E1200.

U Telekom DSL sietí sa musí nastaviť PPPoE meno, heslo (to som nastavil) a potom ešte settings pre WAN (VPI 1, VCI 32), čo som sa pokúšal u Cisco Linksys E1200, avšak v tom firmwari som toto nastavenie nenašiel. Rozhodol som sa firmware zmeniť na Firmware: DD-WRT v24-sp2 (03/25/13) mega no tam to tiež nevidím.

Prosím vás, je vôbec možné zbaviť sa toho modemu a nastaviť si Telekom DSL pre Cisco Linksys E1200.

Viete mi poradiť? Ďakujem veľmi pekne za každú radu :)

EDIT: našiel som takýto post, snáď to nebude aj môj prípad - http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic. ... 31923cc958
vladenko007
VIP
VIP

Re: Cisco Linksys E1200 a Telekom DSL

Príspevok od používateľa vladenko007 »

No určite nie. Potrebuješ wifi router ktorý má v sebe ADSL modem.
Takto sa to dá zapojiť len spolu z modemom od telekomu čo máš.
Keď sa lepšie pozrieš na zadnú stranu modemu od telekomu uvidíš že doňho vstupuje telefónna linka RJ11
a tú do Cisco Linksys E1200 nepripojíš.
SlivkaDesign
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SlivkaDesign »

Takže moje obavy sa naplnili. Aj som si to myslel, avšak nebol som si tým úplne istý, tak som sa radšej spýtal. Každopádne ďakujem za radu :)
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Tak rj11 do rj45 zapojis, to problem nie je, no problem je ze nema DSL modem ako bolo spomenute. Ked som hladal nejaky router s adsl modemom ktory by podporoval ddwrt, neuspel som. V tom case nebol ziaden a myslim si ze sa toho vela nezmenilo.
Napísať odpoveď