dnešná doba

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: dnešná doba

Príspevok od používateľa Frco »

neviem no, ja som bol furt na PC. Na zakladke, aj na strednej. Na zakladnej som vela chodil von, ale aj vela bol za compom. Na zakladke som este nepil. Na strednej som von skoro uplne prestal chodit a tyzden som travil asi stylom - doobeda skola, poobede comp. Piatok a sobota vecer vonku s partiou a pilo sa.

Ak by som bol v dnesnej dobe na zakladke/strednej, tiez mam smartphone a tablet a tukam si aj v skole. Kedze pocas strednej som si tam napriklad netukal, ale cital nejake casopisy herne - pocas niektorych nudnych hodin samozrejme.

Neviem co je na tom cudne. A ze maju ziaci smartphony a tablety? A? Ja som dostal v 8mej triede na zakladke Nokiu, stala vtedy myslim 7000 Sk - polka vtedajsieho priemerneho platu. Kolko stoji smartphone dnes? 350 eur? Kolko je priemerny plat? 700? Nehovoriac o tom ze dobry smartphone a tablet sa da kupit aj za 200. To je to iste. Tak ako sme my vsetci mali na zakladke a strednej PCcka a drtili sme, tak teraz maju "oni" ine vychytavky. Mne teda rozhodne nechyba doba ked sme sa stretavali s kamaratmi a jak drbnuti sme chodili od panelaku k panelaku, zvonili ci je Jozko doma a ci moze ist von, ani to ked ma mama poslala na zastavku zistit kedy ide autobus, lebo nebol net. Teraz je to stokrat lepsie, doba je rychla a je normalne, ze terajsi mladi ziaci vyuzivaju to, o com sme my v ich veku mohli iba snivat.

A zabijanie casu na FB hrach? :lol: Lebo nikto z vas nekukal telku x hodin denne, vsak? Ja co som mal kamosov co nemali compy, alebo na nich nevedeli ani spustit hru tak si to kompenzovali vysedavanim pred telkou furt. To sa napriklad teraz az tolko nerobi podla mna. Od TV presli k PC a inym zariadeniam a to je len dobre, tam aspon cez AdBlock mozu vypnut tie hnusne reklamy.
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...no vystihol si to...naši rodičia sú generácia televízorov...my sme generácia počítačov...a naše deti budú generácia tabletov a smartfónov...TV nie je dostatočný informačný zdroj a je príliš obmedzená a obsah býva často nekvalitný...
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Jak na geriatrií :smt033 vačšina vás sú 20-níci a spomínate ako kedysi bolo dobre :lol: dnešne deti maju mobili a tablety no a čo my sme mali tamagoči, gameboy popr. Tetrisove čínske handhealdy :smt033 dnešne deti hraju pc, ps4 a xbox no lenže my sme mali nintendá, amigu, commodore, neboli ste určite iní ako dnešne deti!!!!
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

presne tak, si pamatam ze ked prisli tie cinske tetrisy tak sme ich s bratom hravali aj cely den v kuse :D
cssco
Star
Star

Príspevok od používateľa cssco »

Tetris to bolo 100 v 1 si pamatam. Formulky co s Ackom si pridaval a v 99level sa uz nedalo. Moje oblubene bol taky prechod cez cestu co tam chodili take auta a musel si to prebehnut. Sranda ze to boli iba kocky a pamatam si to jak auta a ulicu.
Mal som hocico ci uz teris pokemonov alebo aj no pockaj zajaca a nemam pocit ze by to bolo na ukor toho co sme pobehali, bunkre stavali, podpalovali. Najvacsi kral bol ten co vylezol na garaz
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

podobne veci by mohli o nas hovorit nasi rodicia, ale nejak sa cez to preklenuli. hold, generacny rozdiel.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Máte pravdu, ide ta doba dopredu. Zatiaľ, čo kedysi bolo vzdychanie za starými dobrými časmi a polemizovanie o tom, kam to s dnešnou mládežou speje doménou ľudí v postproduktívnom veku, dnes sa s tým bežne stretneme aj u študentov.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Frikso - na 9gagu som našiel tento obrázok, ktorý to vystihuje:

http://9gag.com/gag/aOq8963
Prílohy
aOq8963_700b.jpg
0milka
Novice
Novice

Príspevok od používateľa 0milka »

Aj mna trapi dnesna doba ,pretoze nie len deti ale aj dospely travia vela casu na pocitacoch.Ako aj moj manzel dokaze cely vecer sediet za pocitacom a odpisovat .Ide mi to riadne na nervy a uz len cakam kedy bude tomu koniec ale asi toho sa nedockam.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Aha ale to že naši rodičia a starí rodičia trávia celé dni za televízorom je už v poriadku. :roll:
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

0milka napísal:Aj mna trapi dnesna doba ,pretoze nie len deti ale aj dospely travia vela casu na pocitacoch.Ako aj moj manzel dokaze cely vecer sediet za pocitacom a odpisovat .Ide mi to riadne na nervy a uz len cakam kedy bude tomu koniec ale asi toho sa nedockam.
Čakaj kľudne ďalej. Kým ho nekopneš do hlavy, že ti to vadí, tak sa sám od seba nezbadá. :)
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Frikso napísal:Máte pravdu, ide ta doba dopredu. Zatiaľ, čo kedysi bolo vzdychanie za starými dobrými časmi a polemizovanie o tom, kam to s dnešnou mládežou speje doménou ľudí v postproduktívnom veku, dnes sa s tým bežne stretneme aj u študentov.

Ja som študent, a tiež vidím obrovský rozdiel. Čo je na tom prosím ťa divné?

Ak som ja ako decko hrával hokej a futbal na ihrisku za panelákom na ihriskách, kde sme museli prísť skoro ráno, aby nám ich iné deti neobsadili, pričom dnes na tých ihriskách nikto nie je, lebo sú všetci doma, a teda sa na tých ihriskách začalo parkovať? Ak som ako decko na ulici stretával iné deti stále a všade, a dnes si to schválne všímam a vídavam iba mamičky s deťmi a tie najmenšie deti, ale deti okolo puberty skoro vôbec, pretože sú očividne všetci doma. Ja keď som bol malý, tak tiež už leteli videohry naplno, chodili sme do herní, lebo doma sme sa spolu hrať nemohli, ale to bolo pár krát za mesiac - hlavne preto, že to bolo drahé.

Vidím tu proste sto rozdielov, dovolím si tvrdiť, že k horšiemu - môžeš mi teda povedať, prečo by študent nemal právo hovoriť, že sa doba zmenila, keď to je zrejmný fakt? Menila sa vždy, ale myslím, že najradikálnejšie to bolo práve od roku 2000.

O správaní detí narodených trapných 10 rokov po mne ani nehovorím. Teda, neviem či som ja bol až moc slušný, ale ani toto neostalo rovnaké, to nech mi nikto netvrdí.
Napísať odpoveď