Parametre:
- CPU: Intel® Core™ i3-2310M Sandy Bridge (2 jadrá, 2.1 GHz, 3MB L3 cache),
- Čipová sada: Intel® HM65 Express,
- RAM: 4 GB DDR3 SDRAM, Elpida (1x SO-DIMM), 1333 MHz,
- HDD: Serial-ATA Seagate, 500GB, 5400 (ot./min.),
- Grafika: NVIDIA® GeForce® 410M GPU, 1GB,...
...mi už dlhší čas poriadne lietajú pánty (sú len asi uvoľnené - nie sú zlomené) a tiež sa mi dosť prehrieva spodná časť notebooku (oblasť CPU). SpeedFan mi ukazoval "vypečené" teploty pri nenáročných hrách (vyše 85°C Core 1 aj Core 2) a keďže mi pred pár dňami skončila 2-ročná záruka, rozhodol som sa, že notebook úplne rozoberiem "do šrubky" a poriadne prečistím a povysávam. Nakoniec tam bolo dosť špiny aj prachu. Tiež som odstránil staré teplovodivé "žuvačky" z chipsetov. Teraz už len prepastovať a všetko poskladať späť
Lenže som tak premýšľal, keďže procesor sa dá vybrať zo socketu (nie je pripájkovaný priamo k doske), že by som kúpil nejaký lepší. Takisto mám ešte jeden voľný slot pre RAM-ku (dokúpil by som +4gb) a tiež by som vymenil aj HDD za SSD. Matičná doska je MBX-247 a na pätici socketu MB píše: rPGA989. No na stránke výrobcu procesoru INTEL core i3, píše Sockets Supported: FCBGA1023, PPGA988
To mám chápať tak, že PPGA988 a rPGA989 sú totožné sockety ? Ešte som našiel aj niečo ohľadom socketu: rPGA988B, tzv. socket G-2, podporujúci moju i3.
+ nikde neviem vygúgliť, aké CPU podporuje aj daný BIOs na tejto MB