Aké pneu + disky??

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Aké pneu + disky??

Príspevok od používateľa hojko »

Hegy: Co je podla teba dolezite, tak to je uplne irelevantne. Vezmi si situaciu, mas nove auto, ktoreho cena je 30 tisic eur. Po roku vysuchas pneu a kupujes ine. Das tam nedajboze iny rozmer, ktory nemas v TP, pripadne iny rychlostny index. Sposobis skodu, chces si to uplatnit z havarijnej poistky a zrazu ti poistovna zamietne vyplatenie 10 tisic eur preto, lebo tam mas ine pneu ako mas v TP. Aj potom bude tvrdit, ze je to podla teba rychlostni index dost nedolezity???
L.E.n
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa L.E.n »

Veď toto, chcem to dať preč až keď sa opraví, preto som sa pozeral po lacných pneu. Ale máš pravdu, radšej kúpim nové čo niečo vydržia, ešte si na tom ja alebo niekto nielen rozbije hubu...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

hojko napísal:Hegy: Co je podla teba dolezite, tak to je uplne irelevantne. Vezmi si situaciu, mas nove auto, ktoreho cena je 30 tisic eur. Po roku vysuchas pneu a kupujes ine. Das tam nedajboze iny rozmer, ktory nemas v TP, pripadne iny rychlostny index. Sposobis skodu, chces si to uplatnit z havarijnej poistky a zrazu ti poistovna zamietne vyplatenie 10 tisic eur preto, lebo tam mas ine pneu ako mas v TP. Aj potom bude tvrdit, ze je to podla teba rychlostni index dost nedolezity???
Kde tento mytus vznikol?
Myslim ze poistovni by sa tazko objasnovalo preco pri nehode vzniknutej hoc v 100kmh, odmietaju plnit poistne plnenie z dvôvodu, ze na aute bol RI iba do rýchlosti 190kmh? Obavam sa, ze to znie skor ako nonsens.... A musim povedat ze pri ani jednej ohliadke som nezazil ze by likvidator co i len POZREL na gumy, nie to uz studoval aky maju RI alebo uz som pocul aj ze ked urobis nehodu s inym ET tak poistovne neplnia... tiez pekny hnoj.
undertaker35
Expert
Expert

Príspevok od používateľa undertaker35 »

Pred rokom som mal tiež menší ťukes a obhliadkár z Kooperativy ( čo je podľa mojich skúseností top poisťovňa v nepreplácaní poistných udalostí) si pneumatiky tiež nepozeral ani nefotil. viac ho zaujímal stav kilometrov a výbava.A tiež ich nezaujímalo,že som medzi p.udalosťou prezúval na zimné.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Poistovna nic objasnovat nepotrebuje.Vo VP to maju zakomponovane dost sikovne a nepriamo.
Nepriamo myslim tym,ze sa tam nespomina konkretne RI alebo ET,ale je to zovseobecnene,cize poistovna ma pravo kratit poistne plnenie tak,ako spomina Hojko.
Nikto sa nestara co si o tom kto mysli,ci je to blbost alebo nie,,,proste je to tak.
Obiehal som auto,ktore sa vyhybalo diere presne vtedy,ked som bol vedla neho.
Stretli sme sa zrkadlami a ked prisiel obhliadkar na druhy den,tak okrem vybavy,najazdenych kilometrov a TP ho zaujimali aj pneu.
A ano,,,rozmery,ale aj RI a HI,ktore si zapisoval do svojho booku.Pritom to z tym nemalo nic spolocne.
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

RATZINGER666 napísal:moze aj hentie, ale musi si nalepit nalepku :)
presne tak, to som sa pre par tyzdnami pytal chlapa pri preskoleni vodicov a BOZP..

Nikto ta nebude obhanat za rychlostny index, ani mna zatial nikto neobhanal. tiez mam auto s maximalkou 240 km/h zapisanou v technickom, a gumy mam s RI T, ano uhadli ste, nemam nalepenu ziadnu nalepku ani ja, lebo to policajtov, ktori ma doteraz zastavili nezaujimalo... ale staci trafit na ko*ota a sme doma. to iste a to same pri poistnej udalosti...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ale policatj ta pokutovat moze, lebo si sa dopustil priestupku avsak positovna musi preukazat, ze zly technicky stav sposobil nehodu, resp. koli nemu nemohla byt nehoda odvratena, to urcite tento pripad nieje.
Povedzme ze mas nehomologovane denne svietenie - takisto teda nemas auto v dobrom technickom stave a akoze by nemala poistovna platit PP? Znie to pekne hlupo, viem ze tu je zvykom mat vsetko 10002% koser, ale tie vymysly s poistovnami a pod by ste si mohli nechat pre tych co seno zeru.
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

fotrik robi v poistovny obhliadky a tak isto musi pozerat pneu premerat ci je dezen ok atd :P takze mozno zalezi aka poistovna a aka obhliadka :P
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Hegy: Podla mna poistovna nemusi dokazat, ze nehoda bola sposobena prave pneumatikami. Oni sa ohradia tym, ze si mal na aute pneu, ktore nie su zapisane v technickom preukaze. Uz sa o tom neraz pisalo na nete, cital som aj o tom na BMW klube (clube?), kde tam bola aj osobna skusenost a tusim aj oskenovany list s poistovne.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Presne tak,,,prave o tom som pisal
tacosi napísal:Poistovna nic objasnovat nepotrebuje.Vo VP to maju zakomponovane dost sikovne a nepriamo.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ked som bol na obliadke po skodovej udalosti co sa riesila z havarijky, tak si na obliadke okrem ineho fotil aj disky, rozmer pneu a snazil sa aj dezen. Zaroven odfotil cele auto, stav tachometra a neviem co vsetko.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

V pohodicke, takze ak je auto vybavene rucnou brzdou, ktora v case nehody bola povedzme, odpojena, tak sa poistovna zahryzne a odmietne zaplatit dlznu sumu? Ano rucna brzda je zapisana v TP, nebola v case nehody funkcna, poistovna neplni? Zase pekny hnoj... Dezen a rozmer, suhlasim, toto ma urcity vplyv na priebeh nehody ale rychlostny index??
Ved to tvrdenie musi mat hlavu a pätu a suvis s nehodou, rovnako ako nefunkcna rucna brzda rovnako aj R.I. nijak nemenia okolnosti nehody a to si myslim ze je tak nad slnko jasne, ze hoci sa s tym poistovna ohanat moze, ale tam to zacalo aj skoncilo, lebo asi iba dement by si nechal nahovorit taketo litanie...
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Stale si to nepochopil :lol: Proste nikoho nezaujima to,co si myslis Ty osobne.
Poistovne maju vo VP urcene podmienky a Ty im mozes oponovat co len chces,aj sa posrat.
Budes sa chciet sudit? nieje problem,,,zaplat si pravnika,ponatahuj sa s nimi par rokov kvoli "par drobnym" par preto,lebo naklady na samotne procesy a pravnika Ta vyjdu v niektorích pripadoch niekolkonasobne viac,,a nakoniec aj tak prehras.

Radsej sa zacnime venovat samotnej otazke zakladatela temy.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ved to je v poriadku, to som si nevymyslel ja, to su proste fakta, a v klude sa opytaj poistovaka ak ti ta otazka nepride blba (popripade tym pover niekoho). Ja si zase precitam este raz poistne podmienky, ci nahodou, len aby bola tato diskusia fer.
A do suhrnu, pokial ide o taky zanedbany (nespravny, nevyhovujuci) technicky stav, ktory nema ako zmenit priebeh nehody, je absolutne nerelevantny! (rucna brzda, osvetlenie spz, rychlostny index, pocet miest na sedenie, hluk vozidla a xyz). Zbytocne ho tu strasite, ze nemoze mat taky ci onaky RI, pretoze si myslim ze ani 99,98% policajtov netusia, ktore pismeno nalezi ktoremu indexu, pretoze sa o to ani nikto nikdy nezaujimal.

(zakladatelovi som sa vyjadril, len ma niekto problem ze ked nebude RI 210 ale 190 tak nemoze take mat)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

tacosi napísal: Budes sa chciet sudit? nieje problem,,,zaplat si pravnika,ponatahuj sa s nimi par rokov kvoli "par drobnym" par preto,lebo naklady na samotne procesy a pravnika Ta vyjdu v niektorích pripadoch niekolkonasobne viac,,a nakoniec aj tak prehras.
Offtopic, ale toto je veľký omyl. Slováci sa všeobecne veľmi málo s poisťovňami súdia, ale keď k tomu dôjde, poisťovne často prehrávajú.
Napísať odpoveď