Nebudem zakladať novú tému, potreboval by som radu ohľadom kúpy TV.
Podmienky:
- cena okolo 500€,
- uhlopriečka od 120-130 cm
- full HD
- plazma
- HDMI port
-
bez smart TV a 3D.
Našiel som jeden starší - konkrétne
Samsung PS51E530. Doma máme tiež staršiu plazmu od Panasonicu, 107 cm vo full HD a som s ňou nadmieru spokojný, chcem niečo podobné iba s väčšou uhlopriečkou. Problém je ale ten, že v obchodoch je to samé posrané LED TV, Smart TV, 3D TV. Keď aj je niečo čo vyhovuje týmto parametrom tak to stojí okolo 700 až 800€.
Moja otázka je či sa oplatí kúpiť starší model (cca rok až rok aj pol starý) najmä z hľadiska kvality obrazu. Viem že 2 roky môžu znamenať v technike veľa ale ja mám taký pocit, že momentálne je to iba o marketingu a podpore predaja 3D a a Smart TV. Preto by som rád kúpil aj starší model za nižšiu cenu. Ešte jedna vec čo ma celkom zaujíma, mám Digi TV (viem je to crap) ktorý púšťa do éteru signál s rozlíšením myslím 720x576. Na terajšom TV je to celkom rozdiel oproti blu-ray filmu ale ešte sa to dá zniesť. Zvýrazní sa nejak dramaticky nekvalita signálu pri 130 cm uhlopriečke ? V obchode sa to porovnať nedá, tam je to samé promo video v HD s papagájmi a rozlievajúcimi sa farbami.
Dik, K