Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
no hej dost chvalenia cvut
moho by sa niekto vyjadrit aj k FEI VSB alebo FIT VUT ?
Čo študovať?
Tento rok končím gymnázium.
Jediný predmet, ktorý ma baví je matematika. Ostatné flákam, ale ako mám 1ky. Max. dvojka. Nie som na nejakom pofidernom gymnáziu, ale proste ja sa nemusím učiť. Prečítam si učivo raz a viem ho. Jedine biológia, tú treba prečítať viac krát, lebo tam nejde o to pochopiť to, ale naučiť sa na písomku X strán poučiek.
Podľa MBTI som INTP. Čiže som taký prokrastinátor. Učiť sa ma nebaví.
Teraz ma napadlo, že by bolo dobre si ujasniť, čo chcem študovať. Maturitné predmety mám Matematika, Informatika. Jediný predmet, ktorý ma baví je matematika. A neviem, aké povolanie by som rád vykonával. Napr. skúsil som programovať - viem základy - spravil som aj semestrálku prvákovi z VŠ, ale nebaví ma to. Jediné čo ma napadá je, že rád by som robil lekára. Len tu nastáva problém - musel by som sa učiť BIO a CHEM na prijímačky a potom študovať 6 ďalších rokov. Ďalej možno zmena maturitných predmetov ( ak by VŠ nevyžadovala maturitu z bio/chem, z matiky a informy odmaturujem ľavou - zadnou ).
No a otázka nastáva, aké povolanie by ste odporúčali resp. ako s tou medinou?
Jediný predmet, ktorý ma baví je matematika. Ostatné flákam, ale ako mám 1ky. Max. dvojka. Nie som na nejakom pofidernom gymnáziu, ale proste ja sa nemusím učiť. Prečítam si učivo raz a viem ho. Jedine biológia, tú treba prečítať viac krát, lebo tam nejde o to pochopiť to, ale naučiť sa na písomku X strán poučiek.
Podľa MBTI som INTP. Čiže som taký prokrastinátor. Učiť sa ma nebaví.
Teraz ma napadlo, že by bolo dobre si ujasniť, čo chcem študovať. Maturitné predmety mám Matematika, Informatika. Jediný predmet, ktorý ma baví je matematika. A neviem, aké povolanie by som rád vykonával. Napr. skúsil som programovať - viem základy - spravil som aj semestrálku prvákovi z VŠ, ale nebaví ma to. Jediné čo ma napadá je, že rád by som robil lekára. Len tu nastáva problém - musel by som sa učiť BIO a CHEM na prijímačky a potom študovať 6 ďalších rokov. Ďalej možno zmena maturitných predmetov ( ak by VŠ nevyžadovala maturitu z bio/chem, z matiky a informy odmaturujem ľavou - zadnou ).
No a otázka nastáva, aké povolanie by ste odporúčali resp. ako s tou medinou?
Okrem informatiky ma NIČ nenapadá. Ale ak ťa nebaví, tak určite nie.
Nebavia ťa počítače ako také? Ak tak, nejaká sieťarina?
Prípadne, niečo do vedy? Niečo s fyzikou?
Alebo potom klasika, kašlať na školu, a hľadať robotu a prax.
Nebavia ťa počítače ako také? Ak tak, nejaká sieťarina?
Prípadne, niečo do vedy? Niečo s fyzikou?
Alebo potom klasika, kašlať na školu, a hľadať robotu a prax.
Siete asi tiež nie.
Fyzika mi nevadí, ale priamo ma tiež nebaví.
Takto - pracovať pri pulte určite nie. Okrem toho, že by ma to nebavilo, nechcem aby sa na mne nejaký majiteľ priživoval.
Fyzika mi nevadí, ale priamo ma tiež nebaví.
Takto - pracovať pri pulte určite nie. Okrem toho, že by ma to nebavilo, nechcem aby sa na mne nejaký majiteľ priživoval.
Vsak ked ta bavi matika, tak chod studovat matiku. Napriklad na matfyz, ked ti nevadi fyzika a nemas problem s programovanim, tak to je len plus, mas viac moznosti na vyber odboru.
Napíš, prosím ťa, nejaké možnosti.
-
mirak2
Hardcore addict
napr. http://www.fmph.uniba.sk/fileadmin/user ... _1MAT.html alebo http://umv.science.upjs.sk/index.php/st ... -o-studium
upozornujem, je to dost tazke a nic pre prokrastinatorov.
upozornujem, je to dost tazke a nic pre prokrastinatorov.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Odpovedz si radšej na otázku čo vlastne chceš robiť ?
To sám neviem.
Ale jedine čo ma napadá je asi ten lekár - vždy ma bavilo pomáhať ľuďom. Len by som sa musel naučiť odznova celú Bio a Chem. A prekonať ťažké štúdium ( ale to asi u každej súcej školy ).
Ale jedine čo ma napadá je asi ten lekár - vždy ma bavilo pomáhať ľuďom. Len by som sa musel naučiť odznova celú Bio a Chem. A prekonať ťažké štúdium ( ale to asi u každej súcej školy ).
-
mirak2
Hardcore addict
prokrastinator nema na medicine najmensiu sancu, okrem toho vsade na prijimacky na medicinu sa robia pripravne kurzy, lebo bez nich sa dostanu na medicinu len deti lekarov alebo uplni geniovia, na co uz je neskoro. vyhod si to z hlavy
Najlepsia medicina je v brne. Tam sa ani ucit netreba, zoberu tam uplne vsetkych. Zarucene dostanes aj intrak, napriklad najlacnejsi o rozlohe 9m stvorcovych za smiesnych 120€/mesiac. Za semester spravis par labakov, nejake zapocty a si lekar.
Tak hor sa na cechy, ved tam je zarucene lepsie nez na Slovensku, uz len preto, ze to je v cesku!
[ironiu som sustredil vyhradne do prvej a poslednej vety prispevku. vsetko ostatne je overena objektivna pravda]
[ironiu som sustredil vyhradne do prvej a poslednej vety prispevku. vsetko ostatne je overena objektivna pravda]
-
Andi_Cibula
Addict
Nemáš to trochu pomýlené ?
-
mirak2
Hardcore addict
priatelka robila prijimacky do Brna. dvakrat. ani raz nespravila. a to chodila aj na pripravny kurz.
-
audiotrack
VIP
v brne je 11 unverzít a vysokých škôl, tak to čo napísal on, môže byť úplne pravda. Ale to by musel konkretizovať o akú školu ide. Na Masarykovej univerzite tá medicína určite nie je jednoduchá
Ano, pisal som presne o MUNI.
Neviem neviem, či tam vezmú každého... Kecy jak nikdy.
http://is.muni.cz/do/rect/metodika/stud ... dminky.pdf
Alebo 619 ľudí zo skoro 2600 uchádzačov, ktorí sa dostavili na prijímačky, znamená "všetci"?
http://is.muni.cz/do/rect/metodika/stud ... dminky.pdf
Alebo 619 ľudí zo skoro 2600 uchádzačov, ktorí sa dostavili na prijímačky, znamená "všetci"?
Mirak2: Prokrastinátor neznamená, že človek nerobí nič, ale, že odkladá všetko na poslednú chvíľu. Keď sa porovnám so spolužiačkami, ktorým, keď učiteľka niečo 3x vysvetľuje a ony pozerajú, ako keby rozprávala po kórejsky, tak mi príde fakt divné, ako možu takéto prípady vyštudovať VŠ, hocijakú, nie len medicínu. Ďalšia vec - ony sa učia celé dni, a vedia to, čo ja bez učenia. Rozdiel je v tom, že ja tomu chápem, ony odrapkajú nabiflené frázy ( je škoda, že aj oni, nie len ony ). Proste ja mám dobrú pamať, len som lenivý. Ak sa prinútim učiť, problém nebude v ničom.
Nechcem byť ironický ako MFa, ale jediné, čo mi radíte, je že nemám ani na matematickú školu, ani na medicínu. Potom všetci príslušníci INTP, napr:
Sokrates, Albert Einstein, Charles Darwin, C. G. Jung, William James, Abraham Lincoln museli mať v rodine novinárov a historikov, aby ich zapísali do dejín.
O INTP sa píše "Je veľmi inteligentný". Napr. v asi tercii som bol v súťaži Genius Logicus 57. na Slovensku a 127. spomedzi X krajín. Podotýkam bez prípravy. Ak na "ťažké" školy nemajú inteligentní ľudia so zdravým rozumom a fotogenickou pamaťou, tak tá vačšina absolventov VŠ, ktorá nedokáže vo Worde nastaviť ani len číslovanie, by nemala čo hľadať ani len na SŠ. Alebo?
Nechcem byť ironický ako MFa, ale jediné, čo mi radíte, je že nemám ani na matematickú školu, ani na medicínu. Potom všetci príslušníci INTP, napr:
Sokrates, Albert Einstein, Charles Darwin, C. G. Jung, William James, Abraham Lincoln museli mať v rodine novinárov a historikov, aby ich zapísali do dejín.
O INTP sa píše "Je veľmi inteligentný". Napr. v asi tercii som bol v súťaži Genius Logicus 57. na Slovensku a 127. spomedzi X krajín. Podotýkam bez prípravy. Ak na "ťažké" školy nemajú inteligentní ľudia so zdravým rozumom a fotogenickou pamaťou, tak tá vačšina absolventov VŠ, ktorá nedokáže vo Worde nastaviť ani len číslovanie, by nemala čo hľadať ani len na SŠ. Alebo?
A ty si sa nam sem prisiel pochvalit co vsetko vies a co vsetko si dosiahol?
Vsak si vyber to, k comu ta to taha. Vyskusaj aj tu medicinu ak to to laka, mozno ta vyhodia po prvom semestri, mozno ta to chyti a budes nas o par rokov operovat. Alebo ta tam mozno ani nezoberu.
Vsak si vyber to, k comu ta to taha. Vyskusaj aj tu medicinu ak to to laka, mozno ta vyhodia po prvom semestri, mozno ta to chyti a budes nas o par rokov operovat. Alebo ta tam mozno ani nezoberu.
Pozor, ja som nebol ironicky vo vsetkom, len v niecom. 
//Melon rozhodne nemas pravdu, ohladom intrakov toboz nie.
//Melon rozhodne nemas pravdu, ohladom intrakov toboz nie.
Ak si myslíš že LF MU je ľahká škola, tak sa veľmi mýliš. Osobne poznám pár študentov odtiaľ a dvojtýždňové učenie sa na jednu skúšku nie je výnimkou. Toľko sa ja na informatike učím dokopy.
A na margo intrákov - áno, stoja viac ako na Slovensku, ale aj ten najlacnejší je oproti všetkým bratislavským ako Holiday Inn.
// nemám pravdu, jasné, stavím sa že ty si v Brne ani nikdy nebol
ale fajn, hádať sa nebudem
A na margo intrákov - áno, stoja viac ako na Slovensku, ale aj ten najlacnejší je oproti všetkým bratislavským ako Holiday Inn.
// nemám pravdu, jasné, stavím sa že ty si v Brne ani nikdy nebol