Zdravím mám problém so sata hdd maxtor. Mal som ho zapojený ako slave a z ničoho nič prestal fungovať. Nedokáže ho teraz nájsť bios a cvaká ale asi len tak 3-4 krát. Nebol s ním žiaden problém neviem čo sa stalo.
Okrem toho potrebujem z neho vytiahnuť dôležíte súbory. Dá sa to nejak ?
Problem s HDD
Re: Problem s HDD
SATA disk nemohol byť zapojený ako SLAVE, pretože SATA disky sa nenastavujú na MASTER a SLAVE. Ak máš disk správne zapojený (skontroluj dátové káble z dosky aj napájacie káble zo zdroja - skús ich vymeniť, prípadne zapojiť na iný SATA konektor na doske) a nezobrazuje sa ani v biose, ani pri úvodnej obrazovke, keď sa ešte pred biosom spúšťa systém - tak je pravdepodobne mŕtvy (potvrdzuje to aj cvakanie). Pre istotu ho však skús aj v inom PC, mne tak raz jeden disk zázrakom nabehol.
Ak s ním nevieš rady, tak asi jedine kôš, prípadne reklamácia, ak ešte je v záručnej lehote. Obnovenie dát sa dá nejakou profesionálnou firmou, ale určite to nie je lacná záležitosť (200-300€) - popozeraj na nete.
Ak s ním nevieš rady, tak asi jedine kôš, prípadne reklamácia, ak ešte je v záručnej lehote. Obnovenie dát sa dá nejakou profesionálnou firmou, ale určite to nie je lacná záležitosť (200-300€) - popozeraj na nete.
Re: Problem s HDD
jj s tým slave som to zle vysvetlil
... skúšal som už všetko čo ma napadlo ale nejak bez úspechu a ja potrebujem jeden jediny 1mb súbor