Mrznutie routra a konflikt IP adries

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Maco44
Novice
Novice

Mrznutie routra a konflikt IP adries

Príspevok od používateľa Maco44 »

Ahojte,

Som tu novy, hladal som, no nenasiel som (hadam som neprehliadol)
mam problem s domacou sietou a uz som nenormalne frustrovany z toho celeho.

- DSL internet od Telekomu. wifi router aj s modemom DLink DSL-2641R. V uplne nahodnych intervaloch, cez vikendy ked sme vsetci doma tak extremne casto (10+ krat) cez tyzden menej, ale tiez, sa router jednoducho zasekne a nejde internet. vsetky zariadenia ostanu pripojene a na pocitacoch ostane pri ikonke siete maly vykricnik ze no internet access. router treba vypnut a zapnut aby znova naskocil. Niekedy mi vyhodi error ze "IP Adress conflict" (predpokladam ze to je problem, len vzdy s inym zariadenim) lenze neviem ako ho riesit. s Telekomom sme to riesili niekolko krat bez uspechu. mali sme rovnaky model routra zapozicany z Telekomu, ten isty problem.
(jedine co som vypozoroval ze toto sa vacisnou stane ked sa prihlasi dalsie zariadenie do siete no nie len lebo cez vikendy sa to stane aj 4 krat po sebe. mame toho doma dost 5 telefonov a 4 pocitace)

- router som instaloval podla quick setup guidu ktory k nemu prisiel a je nanho napojena len jedna tlaciaren kablom.

Vsetko je nastavene na Automaticku konfiguraciu pomocou DHCP no to evidentne nefunguje ako ma.
skusil som tlaciarni natvrdo nastavit IPcku na 192.168.1.2 a routru som povedal nech automaticky prideluje IPcky az od .1.3 nepomohlo.

Momentalne mam na skusku Linksys X1000. uplne rovnaky scenar s tym ze tento ked sa zasekne tak sa dokaze sam restartovat no stale je to na nervy.

Absolutne netusim ako by sa toto mohlo dat riesit takze by som vas chcel poprosit o radu.
Do sieti sa moc nevyznam no studujem informaitku takze ponastavovat po nejakej rade by som to mohol zvladnut.
Thovt
Star
Star

Re: Mrznutie routra a konflikt IP adries

Príspevok od používateľa Thovt »

Ja som mal podobný problém. Začalo to po tej zvyšovaní rýchlosti DSL na dvojnásobok v lete 2012. Okrem toho mi v tom čase odišiel predchádzajúci router. Kupoval som vtedy nový Edimax a s tým to ako tak išlo, lenže tie výpadky 1-2x za týždeň tam boli (samo to po chvíli nabehlo). Tiež som to riešil s Telekomom, ale tí vraj mali všetko v poriadku, akurát mi zase znížili rýchlosť na tú pôvodnú (z 5Mb na 2). To ale nepomohlo, tak to znova potom dali na 5Mb.

Nakoniec mi došla trpezlivosť a dal som si internet cez WiFi od iného poskytovateľa a je to ďaleko lepšie.
DSL je už mŕtve a VDSL so závislosťou na vzdialenosti od ústredne to nevytrhne.
Maco44
Novice
Novice

Presne ako hovoris. "U nas je vsetko vporiadku" no ja verim tomu ze problem je naozaj u mna kedze je to 3-ti router co robi vlastne rovnaku chybu len nemam ponatia co s tym mam urobit. Predchadzajuci fungoval 8 rokov no ten bol nastaveny na filtrovanie podla MAC adries a tieto su vsetky nastavene na WPA2 ale sa mi nezda ze to by mohol byt problem. naozaj som uz zufaly.
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Ja si myslím, že je to spôsobené tým, že Telekom v podstate už hlasovú službu neposkytuje starým analógovým spôsobom, ale už to posielajú digitálne ako dáta cez internet. (možno si už počul o výpadku tel. služieb z dôvodu migrácie)

No a takýto prenos zrejme už má vplyv na DSL a dochádza k takýmto problémom. Najmä ak bývaš pomerne ďaleko od ústredne.

P.S. K tomu konfliktu IP adries.. samozrejme to už s Telekomom nič nemá. Zrejme máš niektoré zariadenie nastavené na pevnú IP adresu a keď sa pripojí (zapne) a v sieti už zariadenie s rovnakou IP je, potom nastáva konflikt...
Maco44
Novice
Novice

ja znova experimentujem s tou tlaciarnou a ta je natvrdo nastavena ale aj som prestavil router tak aby udeloval adresy az za IPckou tlaciarne.
A hlavne ma nenapada co by mohlo byt nastavene na pevno lebo takto cez tyzden su doma 3 android telefony a s tym sa nikto nehral kazdy len dal pripojit a 2 pocitace ktore su oba nastavene na automatiku tiez. kedy sa to da vypozorovat tak ked dojde mama z roboty a zapne pocitac vedla mna tak sa to vacsinou zakusne. Byvame na pomerne odlahlom mieste takze nikto nam na internet nepristupuje co je aj vidiet z tabulky pripojeni. a ano byame daleko daleko od ustredne.
No v kazdom pripade dakujem za info a ak by este niekoho nieco napadlo tak budem rad za kazdu pomoc.
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Chalesnik »

skus vymenit ten d-link z nieco kvalitnejsie mozno to pomoze... popripade update firmware
buchticka221
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa buchticka221 »

skus nastavit wifi cez MAC adresy... a uvidist rozdiel...
Napísať odpoveď