Pán Prsteňov a Hobbit sú sfilmovaný. Dá sa povedať, že pomerne úspešne, akýkoľvek už III. diel Hobbita bude.
Čo myslíte..skončí to Hobbitom? Alebo vidíte priestor na ďalšie sfilmované diela/dielo? Akým spôsobom by mali byť sfilmované?
Odpovede, že je to nesfilmovateľné, neberiem. Podobné reči si veľmi dobre pamätám ešte spred I. dielu Pána Prsteňov a úprimne, keď dokázali sfilmovať Parfum, tak dokážu aj Silmarillion.
__
Môj názor je, že by sa malo pokračovať a dočkali by sme sa podobného uceleného filmového universe.
Silmarillion by mohol byť veľmi zaujímavý scenár na nejaký cca 10 dielny seriál na spôsob Game of Thrones. Sú tam dobre ohraničené príbehy, ktoré dávajú zmysel dokopy len z väčšieho nadhľadu. 90 minútové časti by boli dosť na každý príbeh a dokopy by dali ucelený obrázok.
Viem si ale predstaviť aj ďalšiu trilógiu ako vypichnutie troch kľúčových príbehov, stráca sa nadhľad pre neznalých, na druhej strane môže ísť o epické 3,5 hodinové filmy...
1. Beren a Lúthien
2. Húrinove deti
3. Pád Gondolinu
Peter Jackson & Tolkien
Re: Peter Jackson & Tolkien
Niekde som čítal o tom že Tolkienoví potomkovia nechcú predať práva na ostatné knihy , ak to je fakt pravda a nerozmyslia si to , tak skoro iné filmy z tohoto univerza nebudú
Christopher drží práva. Má 89 rokov. V blízkej budúcnosti nič nie je nemožné.
-
Wishmaster
Medium Professional
No, ale Silmarillion ani nieje tak napisany ako Lotr alebo Hobbit. Silmarillion je skor takou "kronikou stredozeme".
Bol by som rad keby to sfilmovali
Hadam ten co nechce pustit tie prava onedlho zomrie a potom sa uvolnia. Kludne dalsia trilogia moze byt. Aj ked LOTR sa mi zda ovela kvalitnejsi ako Hobit, stale je to velmi dobry film.
Silmarillion je súbor príbehov, ktoré niekedy úplne priamo nenadväzujú, ale je tam vývoj. Ak je niečo epické, tak sa to sfilmovať dá. A Silmarilion nie je žiadna lyrika.Wishmaster napísal:No, ale Silmarillion ani nieje tak napisany ako Lotr alebo Hobbit. Silmarillion je skor takou "kronikou stredozeme".
WTF?Frco napísal:Hadam ten co nechce pustit tie prava onedlho zomrie a potom sa uvolnia.
A úplne nesúvisiace s tým - ďalšie sfilmované tolkienove knihy mi vôbec nechýbajú. LoTR bol fajn, Hobit ušiel z pohľadu radového diváka ale už sa to začína zvrhávať k bezduchému digitálnemu akčniaku a obávam sa, že ďalšie filmy by už boli len prznenie.
Mne sa napríklad celkom páčila aj fanmade tvorba s lotr tematikou, taký kontrast oproti Jacksonovi a vysokorozpočtovým trhákom. (Hunt for the Gollum, Born of Hope).