Zdar,
mam ntb HP Pavilion DV6-3135, resetol som BIOS nastavenia vybraním tej baterky vo vnútri. No a problém je v tom, že nechce NTB bootovať z HDD - keď dám cez boot menu boot z HDD, napíše že "no bootable device". Chcel som teda nainštalovať new windows, dal som boot z DVDčka, no pri vyberaní HDD to vypísalo error v zmysle, že z toho HDD sa nedá bootovať a že mám skontrolovať či je niečo povolené v biose. Do biosu som pozeral, no nič také som tam nenašiel. Nejaké rady pls aby to išlo?
Problém bootovania z HDD [HP Pavilion DV6-3135]
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Problém bootovania z HDD [HP Pavilion DV6-3135]
tuším, že treba prepnúť v biose jednu možnosť niečo v zmysle SATA native mode, alebo Sata Mode AHCI / IDE, poobzeraj sa v boise po niečom podobnom a skús to prepnúť, či ti potom nenabootuje windows normálne
Zdravím, píšem už troška neskoro, ale v BIOSE som nič také nenašiel.
Je tam BIOS InsydeH20, a sú tam len tieto karty:
Info - dá sa nastaviť len čas a dátum a potom sú tam vypísané nejake blbostičky
Security - nastavenie hesla na bios
Diagnostics - kontrola ramky / HDD
System Configuration - popisane nizsie
Exit - asi netreba popisovať
V System Config. sú tieto veci:
Jazyk
SVM support -> nejde ani na Enabled ani Disabled
LAn Power Saving -> Enabled
Fan always on -> Enabled
Active Keys mode -> Enabled
USB Legacy -> nejde ani na Enabled ani Disabled
a potom este submenu Boot Options, tam je toto:
Fast Hotkey Delay -> 0
Potom je tam povolenie bootu z CD, Floppy a Network. HDD tam nieje
A potom je tam ešte Boot order - poradie bootovania, HDD je na prvom mieste a ani tak to nejde.
Keď potom uložím nastavenia BIOSU a ukončím ho, tak to ide bootovat z HDD, vypíše to iba tu debilnú hlášku "no bootable device - insert a bootable device and press any key".
Boot z DVD ide v pohode..
A myslim, ze to bude v tom mode AHCI / IDE, pretoze aj inde som pozeral. ale v biose o tom nic nie je.. ani zmienka..
neda sa ten AHCI / IDE mod zmenit nejako cez Hiren's Boot CD, alebo backtrack alebo cez take nieco?
Diky moc
Je tam BIOS InsydeH20, a sú tam len tieto karty:
Info - dá sa nastaviť len čas a dátum a potom sú tam vypísané nejake blbostičky
Security - nastavenie hesla na bios
Diagnostics - kontrola ramky / HDD
System Configuration - popisane nizsie
Exit - asi netreba popisovať
V System Config. sú tieto veci:
Jazyk
SVM support -> nejde ani na Enabled ani Disabled
LAn Power Saving -> Enabled
Fan always on -> Enabled
Active Keys mode -> Enabled
USB Legacy -> nejde ani na Enabled ani Disabled
a potom este submenu Boot Options, tam je toto:
Fast Hotkey Delay -> 0
Potom je tam povolenie bootu z CD, Floppy a Network. HDD tam nieje
A potom je tam ešte Boot order - poradie bootovania, HDD je na prvom mieste a ani tak to nejde.
Keď potom uložím nastavenia BIOSU a ukončím ho, tak to ide bootovat z HDD, vypíše to iba tu debilnú hlášku "no bootable device - insert a bootable device and press any key".
Boot z DVD ide v pohode..
A myslim, ze to bude v tom mode AHCI / IDE, pretoze aj inde som pozeral. ale v biose o tom nic nie je.. ani zmienka..
neda sa ten AHCI / IDE mod zmenit nejako cez Hiren's Boot CD, alebo backtrack alebo cez take nieco?
Diky moc
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ok ešte otázka aký win tam chceš inštalovať ?
//autoeditácia príspevku (19 Jan 2014, 21:48)
a k tej hláške čo ti píše pri inštalácií, aké je znenie tej hlášky ? skús odfotiť mobilom alebo napíš na papier čo za hlášku sa jedná a v ktorom kroku ti to vypisuje tú hlášku
//autoeditácia príspevku (19 Jan 2014, 21:48)
a k tej hláške čo ti píše pri inštalácií, aké je znenie tej hlášky ? skús odfotiť mobilom alebo napíš na papier čo za hlášku sa jedná a v ktorom kroku ti to vypisuje tú hlášku
No chcel som tam dat Windows 7. Tu hlášku si nepamätám, ale potom ju sem presne napíšem, keď sa k tomu dostanem. Ale vypisuje to pri výbere diskov, ono to tam ukáže iba 1 HDD, a nejde s nim nič robiť, a keď vyberiem ten, tak to ukáže niecč v tom zmysle, že ten HDD nemž povolene bootovanie a treba niečo povoliť v BIOSe alebo niečo také (ako som písal v prvom poste). Ale zatial diky.
A btw., dá sa ten mód AHCI/IDE zmeniť nejako cez Hiren's BootCD alebo podobné Boot CD? Thx
A btw., dá sa ten mód AHCI/IDE zmeniť nejako cez Hiren's BootCD alebo podobné Boot CD? Thx